Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Egy éves lett a 21 Gramm Akusztik Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. október 19.
ImagePénteken este A Szabadművelődés Házában tartja egy éves születésnapi buliját a 21 Gramm Akusztik. A party vendégeinek az együttes ünnepi koncerttel kedveskedik, majd DJ Bandusch szolgáltatja a zenét hajnalig.
Tovább...
 
Nem csak a zenében van metál Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2018. október 15.
ImageÖt fehérvári és egy veszprémi középiskola 30 diákja méri össze tudását ma az Arconic Kft. Arconic(Ok)osan vetélkedőjén. Az elméleti és gyakorlati feladatok során a természettudományos ismereteiket tudják legjobban kamatoztatni a diákok. A Hotel Magyar Királyban megrendezett verseny célja a pályaorientáció: megmutatni a diákoknak a mérnöki, tudományos, műszaki pályákban rejlő lehetőségeket.
Tovább...
 
Könnyed beszélgetés a komolyzenéről Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. október 11.
ImageBogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész, Dubóczky Gergely, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar vezető karmestere és Selmeczi Gábor, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncertmestere várja az érdeklődőket október 12-én, pénteken 18.00 órától a Vörösmarty Színházban. A közönségtalálkozón Tóth Anna zenetörténész beszélget a művészekkel.
Tovább...
 
„Nem érteni kell a balettet, hanem érezni” Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. október 11.
Finiséhez érkeztek a Székesfehérvári Balett Színház első triple build-estjének próbái: a Bolero című összeállítást október 16-án, kedden 19 órakor mutatják be a Vörösmarty Színházban. Az előadás előtt közönségtalálkozóra is invitálják a műfaj iránt érdeklődőket a teátrum kávézójába.
Tovább...
 
A rajzfilmet ünnepeljük október végén Nyomtatás E-mail
Írta: Lőrincz Miklós   
2018. október 08.
ImageIdén is lesz egy hétvége, amely teljes egészében az animációs filmekről szól: október 26. és 28. között, hatodik alkalommal rendezik meg az Országos Rajzfilmünnepet. Az idei rendezvény egy régi kedvenc, az idén 40 éves A kockásfülű nyúl és alkotója, Richly Zsolt egyéb munkái köré szerveződik. A népszerű, közönség számára ingyenes látogatható eseményhez a fehérvári Barátság mozi is csatlakozott.
Tovább...
 
„Kívül tágasabb – belül végtelen” Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. október 08.
Fogyatékos és hátrányos helyzetű embereket támogat a „Kívül tágasabb – belül végtelen” című kiállítás, melyen több székesfehérvári kapu is látható. A tárlat megnyitását George Clooney magyar hangja, Szabó Sipos Barnabás vállalta magára.
Tovább...
 
Rendhagyó kezdeményezés: Egy este – két előadás Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence   
2018. október 05.
ImageOktóber 6-a különleges este lesz a Vörösmarty Színház életében, hiszen egyszerre két, egyfelvonásos darabot mutatunk be a Pelikán Kamaraszínházban: Az arab éjszaka, valamint a Caligula darabját Widder Kristóf és Nagy Péter István állítja színpadra.
Tovább...
 
Zeg-zug mesék a Belvárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. október 04.
ImageZeg-zug mesék címmel családoknak szervez mesés sétát a Szent István Király Múzeum a Belvárosban. A program október 6-án, szombaton 14.30 órakor indul az Országzászló térről, a Virágórától.
Tovább...
 
Irodalmi est lesz pénteken az Igézőben Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. október 04.
ImagePénteken este a 40 éve elhunyt Kossuth-díjas költőre, a Ki viszi át a szerelmet vagy az Adjon az Isten című versek szerzőjére, Nagy Lászlóra emlékeznek az Igézőben. Jánosi Zoltán irodalomtörténésszel a lírai életmű felidézését tűzte ki maga elé a rendezvény, új irodalmi aspektusokból megközelítve a verseket.
Tovább...
 
Balogh Mária és Vitray Tamás a Közéleti és Kulturális szalon vendégei Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. október 04.
Az októberi Közéleti és Kulturális Szalon vendégei ezúttal a Székesfehérváron élő Balogh Mária, valamint Vitray Tamás legendás riporterek lesznek, akikkel Sági Zoltán beszélget. A Krisztus Király Plébánia Közösségi Házába a szervezők október 8-án, hétfőn 17 órára várják a téma iránt érdeklődőket.
Tovább...
 
Élményekben gazdag, különleges koncertek Nyomtatás E-mail
Írta: Czirbus-Varga Andrea   
2018. október 04.
ImageZenei élményekben gazdag, tartalmas koncertekkel várja a közönséget az Alba Regia Szimfonikus Zenekar a Farkas Ferenc és a PartiTúra Ifjúsági Hangversenybérlet előadásaira a Vörösmarty Színházba. Az idei évad programjáról egy rendhagyó sajtótájékoztató keretében számolt be Brájer Éva alpolgármester, Dubóczky Gergely, a zenekar vezető karmestere és ifj. Major István igazgató.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 45 - 55 / 3654