Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Várják a javaslatokat a Székesfehérvár Zenei Nevelésért Díjra Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. február 09.
ImageTizedik alkalommal adják át idén a Székesfehérvár Zenei Nevelésért Díjat, melyet Mihályi Gyuláné Eszti néni emlékére hoztak létre a város zenei életében kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek, közösségek elismerésére. A Zenei Nevelésért Közalapítvány idén is számít a lakosság közreműködésére a díjazottak kiválasztásában, a javaslatokat február 28-ig lehet megtenni.
Tovább...
 
Hangszert a kézbe Nyomtatás E-mail
Írta: NKA Hangfoglaló Program, Fraller Ildikó   
2018. február 08.
ImageTavaly február óta a fővároson kívül már 12 nagyvárosba jutott el a Hangszert a kézbe című rendezvény, amelynek célja, hogy a fiatal korosztályok figyelmét ráirányítsa a zenélésre és a könnyűzene tanulására. Az országjáró program következő állomása Székesfehérvár: február 12. és 17. között a Fejér Megyei Művelődési Központ – Művészetek Házában interaktív zenei játszótér és számos érdekes előadás várja a látogatókat. A program ingyenes.
Tovább...
 
EFOTT: Jessie J végre magyarországon is fellép Nyomtatás E-mail
Írta: Kiss Zsuzska   
2018. február 08.
ImageAz EFOTT szervezői az ELTE segítségével, megannyi programkínálattal és fellépőhozatallal javában készülnek már az idei fesztiválra, John Newman szuperhíre után pedig egy újabb ütős bejelentéssel rukkoltak elő: a Velencei-tó partjára érkezik napjaink egyik világkedvence, Jessie J. A Grammy-re is jelölt díva Európában már sokszor, de hazánkban még sosem lépett nagyközönség elé. A napokban azonban aláírta: 2018. július 10-16. között, a Velence-Sukoró térségében megrendezett EFOTT-on már biztosan ott lesz a nagyszínpadon!
Tovább...
 
Bor, mulatság, szerelem  Muzsikáló farsang Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. február 07.
ImageMuzsikáló farsang című hangversenyére várja a könnyed kikapcsolódásra vágyó zenebarátokat az Alba Regia Vegyeskar. A rendezvény vasárnap 18.00 órakor kezdődik a Fehérvári Civil Központban.
Tovább...
 
az ég nem a csillagoknál kezdődik, hanem a fűszálak hegyénél Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. február 06.
ImageIdén először ünnepeljük a Magyar Széppróza Napját: február 12-től egy héten keresztül országszerte zajlanak az irodalmi rendezvények, események Jókai születésének napjához kapcsolódva. Székesfehérváron Bauer Barbara regényének bemutatójával kezdődik a hét, majd a novelláskötetek és regények ismertetői, a hozzájuk szervezett beszélgetések mellett a kortárs helyi szépprózához kapcsolódó előadásokat is szerveznek.
Tovább...
 
Megnyílt a Tópartis tárlat Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. február 06.
Megnyílt a Tópartis tárlat a grafikus, a keramikus és a textilműves diákok alkotásaiból. A rendezvény mindig rangos ünnepe az iskolának, és fontos eseményévé vált a város művészi életének.
Tovább...
 
Cisztercis duett a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. február 06.
Különleges verselő, zenélő program helyszíne volt a Városháza Díszterme tegnap. Duett címmel, első alkalommal adott közös estet tanítványaival a Székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium két tanára, akik szabadidejükben alkotói, művészi tevékenységet folytatnak.
Tovább...
 
Újabb sztársort hoztak nyilvánosságra Nyomtatás E-mail
Írta: BalatonSound   
2018. február 05.
ImageÉrkezik a tavalyi Balaton Sound egyik legnagyobb buliját prezentáló DJ-páros, Axwell Λ Ingrosso, sokak örömére visszatér a huszonéves svéd fenegyerek, Alesso és a svéd kollégája, a house-nagymester Oliver Heldens is. Craig David a legmenőbb R&B/hip-hop/house zenéket hozza el TS5 nevű sorozatával, fellép az Egyesült Királyság egyik legcsodálatosabb hangú ifjú énekes-dalszerzője, Ella Eyre, ahogy a francia legenda Martin Solveig is.
Tovább...
 
Csordultig szeretettel Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2018. február 02.
ImageFranz Schubert egyik legismertebb darabjával folytatódott a PartiTúra ifjúsági hangversenysorozat. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar előadásában megszólaló "Befejezetlen" Szimfóniát Nagy Katalin Matild grafikusművész homokanimációja kísérte.
Tovább...
 
Népzene, néptánc és operett a művházak ünnepén Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. február 02.
ImageA Kultúrházak éjjel-nappal programsorozatában A Szabadművelődés Háza és az Öreghegyi Közösségi Ház is színes kínálattal várja látogatóit. A népzene rajongói ismeretterjesztő előadásból, néptáncbemutatókból és koncertekből válogathatnak, de az operettslágerek kedvelőinek is tartogat programot a hétvége.
Tovább...
 
Tisztelgés és újrafelfedezés  110 éve született Schaár Erzsébet Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. február 02.
Művek az emeletről címmel nyílt meg a 110 évvel ezelőtt született szobrászművész, Schaár Erzsébet kiállítása. A tárlat félszáz, az egész életművet átölelő alkotása alkalmat ad a tisztelgésre és a székesfehérvári kötődésű művész újrafelfedezésére. A Szent István Király Múzeum saját gyűjteményéből készült el a kiállítás, amit az intézmény tudományos kutatások céljából feldolgoz.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 45 - 55 / 3451