Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
ÁTADTÁK A ZENEI NEVELÉSÉRT DÍJAKAT Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. április 15.

Image Ünnepélyes keretek között adták át a „Zenei Nevelésért” díjat a Szent István Művelődési Házban. A Zenei Nevelésért Alapítványt 2007-ben Mihályi Gyuláné Eszti néni emlékére alapították meg gyermekei. Az idei évben Nemes Csilla Judit óvónő, a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola és Mihály György zenetanár munkáját ismerték el a díjjal.

Tovább...
 
Újabb fellépők a FEZEN-en Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. április 12.

Image Azt, hogy a székesfehérvári FEZEN evolúciója csodával határos mértékben felgyorsult, az elmúlt évek kiválóan bizonyították, azt pedig, hogy ez a fejlődés idén is folytatódik mindenki tudja, aki felcsipegette az elmúlt hónapokban elszórt információmorzsákat. Ám az ismétlés sosem árt, nem is beszélve azokról, akik lemaradtak valamiről. Nézzük tehát, kiket is lát vendégül 2013-ban a fehérvári MÁV pálya!

Tovább...
 
Kihirdették az Emlékév novellaíró pályázatának eredményét Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2013. április 12.

Image A Költészet Napján hirdették ki annak a novellaíró pályázatnak az eredményét, amelyet a Vörösmarty Társaság hirdetett hazai és külhoni szerzők részére a társaság egykori elnökének, Jávor Ottónak és a Közép-dunántúli Írócsoport volt elnökének, a Vár szerkesztőjének, Sobor Antalnak emlékére. A Társaság ezzel a pályázattal is hozzájárult a 2013-as Szent István Emlékév méltó megünnepléséhez.

Tovább...
 
Szép Magyar Bélyeg - Válogatás Kaszás Gábor magángyűjteményéből Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. április 12.

Image A fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban április 21-én, vasárnap, 15 órakor bélyegkiállítás nyílik, amely a műemlék épület 18. századi pincéjében tekinthető meg.

Tovább...
 
Szent György-napi játszóház, történelmi vetélkedő, Városi Falfestő Verseny Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2013. április 11.

Image 1938-ban nyitotta meg kapuit a Széna Téri Általános Iskola. Az intézmény ezért is fontosnak tartja, hogy több programmal csatlakozzon a 2013-as Szent István Emlékévhez. A Szent György-napi történelmi játszóházba harmadikas diákokat, a „Kőbe zárt emlékeink” címmel megrendezésre kerülő Városi Falfestő Versenyre pedig 13-18 éves korú fiatalokból álló csapatokat várnak. Az oktatási intézmény tavaszi programjairól Deák Lajosné, a 11. számú választókörzet önkormányzati képviselője, Minárikné Ambrus Magdolna igazgató, valamint a szervezésben résztvevő kollégái sajtótájékoztatón számoltak be.

Tovább...
 
Vajda-díj átadó, novellapályázat, költői est Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2013. április 11.

Image Április 11-e a Költészet Napja, József Attila születésnapja. Kortárs felolvasó est, díjátadó, író-olvasó találkozó és könyvbemutató is szerepel e jeles naphoz kapcsolódó székesfehérvári programok között.

Tovább...
 
Az éneklés és énektanítás közös ünnepe lesz Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2013. április 11.

Image 22. alkalommal rendezik meg az Éneklő ifjúság Szakmai Napok és Koncertek sorozatát, ahová az ország minden részéből érkeznek karnagyok. A Szent István Emlékév programjainak részeként kerül sor a programra, melynek szervezője a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége (KÓTA), a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola, Gimnázium és AMI, valamint „A zenei nevelésért” Alapítvány.

Tovább...
 
Ismét tarolt a Tóparti a Diáknapokon Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. április 09.

Image Kiemelkedő produkciókból válogatott gálaműsorral zárult a 2013-as Fejér Megyei Diáknapok rendezvénysorozata a a Vörösmarty Színházban. Versek, komoly- és könnyűzenei produkciók, néptánc, népzene, kórusművek, színmű, showtánc és breakdance egyaránt szerepelt a gálán, ahol átadták a Diáknapok kategória- és különdíjat, a települések díjait és a közönségdíjat is.

Tovább...
 
Több mint ezer fiatal szerepel a Fejér Megyei Diáknapokon Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. április 05.

Image Két év után ismét Székesfehérváron rendezik meg a Fejér Megyei Diáknapokat április 5-7-e között. A tehetségkutató seregszemlére csaknem 1.200 megyei középiskolás jelezte részvételi szándékát 11 művészeti kategóriában. A központi helyszín a szervezést bonyolító Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza lesz, de számos intézmény kapcsolódik a háromnapos programhoz. A Diáknapok sikeres lebonyolítását valamennyi helyszínen önkéntesek segítik.

Tovább...
 
A szépség szerelmese Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. április 05.

Ebben az esztendőben ünnepeljük Körösfői Kriesch Aladár születésének 150. évfordulóját. Székesfehérváron egy emlékkiállítással készülnek a jeles alkalomra, amelynek a Városi Képtár-Deák Gyűjtemény ad otthont. Az április 7-étől látogatható tárlatról sajtótájékoztatón számolt be Kriesch György, a kiállítás kurátora, aki a művész unokája és Szűcs Erzsébet művészettörténész, az intézmény igazgatója.

Tovább...
 
Árpád-napi hagyományőrzés szombaton, a Zöld tanyán Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. április 05.

Image A Maroshegyen élők nagy örömére évente négy, történelmi jellegű hagyományőrző találkozót szerveznek a városrészben. A januári Attila-napi, a nyári Csaba-napi, az őszi Koppány-napi találkozó mellett kora tavasszal kerül sor az Árpád-napi Találkozóra. Április 6-án, szombaton délelőtt a Zöld tanyán felvezető programokkal indul az idei program, amely hagyományos és új elemeket egyaránt tartalmaz. A szervezők biztosak abban, hogy a kissé hűvös időjárás nem szab gátat a családias, baráti hangulatnak és a maroshegyiek jókedvének. A programokat sajtótájékoztatón ismertették.

Tovább...
 
<< Első < Előző 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4643 - 4653 / 6196