Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Hegyalja: közel 15 ezer szavazat döntött Nyomtatás E-mail
Írta: Saliga Enikő   
2013. február 06.

Image A fesztiválozók döntése alapján Kecskemét mellett a határon túlról Dunaszerdahely, Beregszász, Szabadka és Székelyudvarhely állandó lakóit látja vendégül június 25-30. között a Hegyalja Fesztivál Tokajban. Hogy a magyarországi világörökségben, a nyárindító fesztiválon mely városok lakói számára legyen ingyenes a belépés, erről maguk a fesztiválozók szavaztak. Az öt szerencsés település lakóinak a Down, a Scooter, az Asking Alexandria, az Ensiferum, a Skindred, a The Devil Wears Prada és a magyarországi, illetve határon túli zenei és kulturális élet meghatározó szereplői mellé természetesen Furmint fröccs, napsütés, Tisza-part és az igazi fesztivál hangulat is jár.

Tovább...
 
Kultúrházak éjjel-nappal Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. február 06.

Image Farsang utolsó hétvégéjén az ország 150 településének 175 közművelődési intézménye körülbelül 500 programmal várja a látogatókat a „Kultúrházak éjjel-nappal” programsorozat keretében. Az országos közművelődési akció korábban része volt a Kulturális Örökség Napjainak, majd kivált abból a megfontolásból, hogy nagyobb hangsúlyt kapjon. Az idén a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával megvalósuló programsorozat aktív közreműködője lesz több székesfehérvári intézmény, így A Szabadművelődés Háza, az Öreghegyi Közösségi Ház és a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. A helyi eseményeket sajtótájékoztatón ismertették a szervezők.

Tovább...
 
Újra lesz Óperenciás meseverseny Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. február 06.

Image Ismét meghirdette az Óperenciás Városi Meseünnepet és Mesemondó Versenyt a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár. A megmérettetésre Fejér megyében élő általános iskolások jelentkezését várják február 28-ig. A legjobb mesemondók értékes jutalomban részesülnek, és fellépési lehetőséget biztosítanak számukra.

Tovább...
 
Játék a múzeumban szombatonként Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. február 01.

Image Sajtótájékoztatón ismertették a 2013-as családi programsorozatot, amely múzeumok és a turizmus területén dolgozók közötti összefogás eredményeként jött létre.

Tovább...
 
Jelentős összefogás 2013-ban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. január 31.

Image Székesfehérvár méltán büszke felbecsülhetetlen értékű muzeális kincseire, európai nívójú gyűjteményeire. Legalább ennyire nagy értéket képvisel az a magas színvonalú múzeumpedagógiai munka, amelynek segítségével megvalósítható a tárlatok korszerű és élmény alapú feldolgozása. Hogy ezeket az értékeinket a szakmai jelentőségük mellett mind tudatosabban felhasználjuk a turizmus területén is, ezért az elmúlt évben fontos kezdeményezés indult a székesfehérvári TDM szervezet részéről. A turizmusban dolgozó szakemberek – elsősorban a szállásadók – jelzései és a Tourinform Iroda tapasztalatai alapján megkezdődött az igények felmérése és az együtt gondolkodás.

Tovább...
 
Kecskemét és négy határon túli város lesz a Hegy vendége idén Nyomtatás E-mail
Írta: Saliga Enikő   
2013. január 30.

Image A tavalyi hagyományteremtő meghívás folytatásaként idén újabb magyar város és négy határon túli település lakói számára a lakcímkártyájuk a belépő a Hegyalja Fesztiválra, a Down, a Scooter, az Asking Alexandria, az Ensiferum, a Skindred, a The Devil Wears Prada, a többi világsztár és magyar fellépő koncertjére a napsütötte Tisza-parton. Az már biztos, hogy Magyarországról a kecskemétiek ingyen mehetnek a Hegy’re. Hogy Szlovákiából, Ukrajnából, Romániából és Szerbiából mely határon túli városok lakói bulizhatnak ingyen a június 25-30. között, Tokajban megrendezett négynapos Hegyalja Fesztiválon, erről maguk a fesztiválozók döntenek.

Tovább...
 
FOTÓZTASS! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. január 29.

Image Fotóztass! - Szülinapi meglepiként, a pasidnak ajándékba, portfólióként, a „nagy napot” megörökítve, vagy csak emlékbe magadnak, hogy mindig tudd, milyen tökéletes modell vagy egy profi sminkmester és fotós segítségével! Ha gyermekedről szeretnél szép képeket távoli rokonoknak, a nagyszülőknek, vagy "csak úgy", illetve a baba érkezését, az áldott állapotot megörökíteni, vagy a pici szülinapi zsúrját képekbe önteni - arra is van lehetőség!

Tovább...
 
Tamás Menyhért: Évgyűrűk olvasata Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. január 29.

Image Tamás Menyhért József Attila- és Arany János-díjas, Balassi Bálint-emlékkarddal kitüntetett költő, író, műfordító "Évgyűrűk olvasata" című kötetének bemutatóját tartják február 4-én, 17:30-kor a Királykút Emlékházban. A beszélgetést Bakonyi István irodalomtörténész vezeti. Közreműködik Leiner Csilla népdalénekes. Az esten levetítik a költőről készült portréfilmet is. A programra való belépés ingyenes

 
MŰEMLÉKEN INNEN ÉS TÚL Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. január 29.

Image Folytatódik Csutiné Schleer Erzsébet építész és Dr. Siklósi Gyula régész professzor előadás sorozata Székesfehérvár ezeréves épített örökségéről. A következő programra szerdán, 17.00 órakor kerül sor.

Tovább...
 
Szabadegyetemi előadássorozat a Szent István Király Múzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. január 28.
Folytatódik a szabadegyetemi előadássorozat a Szent István Király Múzeumban. A Múzeumi mozaik program keretében a Veszprém Megyei Levéltár főlevéltárosa, Nagy Szabolcs tart előadást.
Tovább...
 
Várják a lakosság javaslatait a díjazottakra Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2013. január 25.

Image Hat város díj kapcsán lehet leadni az ajánlásokat február 21-ig Székesfehérvár polgármesteréhez.

Tovább...
 
<< Első < Előző 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4687 - 4697 / 6196