Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör februári programja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. január 25.

Image A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör művészeinek és meghívott vendégeinek február havi programja alább olvasható el.

Tovább...
 
Ünnep a Magyar Kultúra Napja tiszteletére Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. január 25.

Image Nagyszabású gálaműsorral emlékeztek meg a Magyar Kultúra Napjáról a Vörösmarty Színházban. Az idei év Székesfehérvár életében kiemelkedő jelentőségű a Szent István Emlékév miatt is, így ennek szellemében közösen szervezte meg a város és a színház az ünnepi műsort, amelyen köszöntőt mondott L. Simon László kultúráért felelős államtitkár. A Magyar Kultúra Napja estéjén a „Pro Cultura Albae Regiae" díjat Szele István, a Polgármesteri Hivatal Közművelődési Irodájának egykori vezetője vette át dr. Cser-Palkovics András polgármestertől. Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke pedig miniszteri elismerő oklevélben részesül

Tovább...
 
SIKERESEN ZÁRULT A KÖZGYŰJTEMÉNYEK ÁTVÉTELE Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2013. január 21.

Az elmúlt hetekben szerzett tapasztalatok birtokában értékelte a közgyűjtemények átadás-átvételének folyamatát Székesfehérvár polgármestere, kiemelve, hogy a Magyar Állam megfelelő költségvetési támogatással segíti az önkormányzatok fenntartói tevékenységének elvégzését. Sikeresnek értékelte az átadás-átvételi folyamatot L. Simon László kulturális államtitkár is, aki kiemelte, hogy idén 4 milliárd forintra nő a múzeumi intézményrendszerre fordítható összeg. Az államtitkár bejelentette azt is, hogy az állam 25 millió forinttal támogatja a Szent István Emlékév programjait.

Tovább...
 
NYERJ SAJÁT FESZTIVÁLKOCSMÁT A HEGY-EN Nyomtatás E-mail
Írta: Saliga Enikő   
2013. január 21.

Image Egy borral, pálinkával, sörrel fullosan feltöltött saját fesztiválkocsma, ahol nem kell fizetni, és ahol az egész baráti társaság egy teljes napig együtt bulizik a kedvenc zenekarával – nincs az országban olyan fesztiválozó, akinek a vágyai között ne szerepelne ez. A Hegyalja Fesztiválon most bárki megnyerheti az álomdíjat, aki megmutatja képben vagy filmen a Hegy’ régió kúlfaktorait. Beleírja vagy belerajzolja a hóba, megmutatja, elmutogatja, elgitározza, eltáncolja, lerajzolja, elénekli, szerinte mi a legjobb dolog a keleti oldalról.

Tovább...
 
Egymásra hangolva - Táncoljunk együtt! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. január 18.

Kevesen gondolnák, hogy a tánc nem csupán egy mozgásforma, de jelentős eredményeket lehet elérni a párkapcsolatok fejlesztésében is. A modern orvoslásban a huszadik században kezdtek táncterápiát alkalmazni Amerikában. Pszichiáterek jöttek rá, hogy a tánc segít azoknak, akik szóban nem képesek megnyilvánulni, érzelmeket kifejezni.

Tovább...
 
A Magyar Kultúra Napja Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. január 18.

Image A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én. A Himnusz megszületésének a 190. évfordulóján is több kulturális és művészeti rendezvénnyel ápolják, erősítik a nemzeti kultúrát Székesfehérváron. A programok között kiállítás-megnyitó, koncert és könyvbemutató is szerepel.

Tovább...
 
Január végéig várják a jelentkezéseket a Versünnepre Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. január 18.

Image Január végéig várják a jelentkezéseket a IV. Fehérvári Versünnepre. A fő szervező Fehérvár Médiacentrum tájékoztatása szerint tavaly az Belvárosi I. István Középiskola diákjai voltak a legaktívabbak, idén eddig a Váci Mihály Ipari Szakképző Iskola és Kollégiumból érkezett a legtöbb nevező.

Tovább...
 
A Magyar Kultúra Napja a székesfehérvári Vörösmarty Színházban Nyomtatás E-mail
Írta: Kádár-Dombi Katalin   
2013. január 16.

Image Az Országgyűlés 1938. augusztus 18-án – államalapító királyunk halálának 900. évfordulóján – Székesfehérváron meghozott törvénnyel (1938. évi XXIV. törvény) emelte állami ünnep rangjára Szent István ünnepét, tisztelegve a város sok évszázados történelmi és közjogi szerepét elismerő esemény előtt. A város a Szent István Emlékév szellemében ünnepli a Magyar Kultúra Napját, 2013. január 22-én 18 órától a Vörösmarty Színházban.

Tovább...
 
Szabadegyetemi előadás Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. január 14.

Image 2013. január 15-én, kedden 16 óra 30 perces kezdettel Smohay András, az Egyházmegyei Múzeum igazgatója tart előadást "A Moskovszky-gyűjtemény vallásos tárgyai" címmel Székesfehérváron a Hiemer-házban.

Tovább...
 
Köszöntő a Magyar Kultúra Napja alkalmából Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. január 14.

Image A Székesfehérvári Református Egyházközség (Széchenyi u. 16.) szeretettel hívja Olvasóinkat a Magyar Kultúra Napja alkalmából, a Gyülekezeti Házban szervezett Köszöntő című irodalmi délutánra 2013. január 20-án, 15 órára. Vendégek: Sillye Jenő és Borka Zsolt, akik magyar költők megzenésített verseit adják elő. Bevezetőt mond: Somogyi László és Bakonyi István

 
VÖRÖSMARTY SZÍNHÁZ - 50 Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. január 14.

Image A Székesfehérvári Városszépítő és Védő Egyesület sok szeretettel hívja olvasóinkat egy emlékkiállítással záródó beszélgetésre, a Vörösmarty Színház 50. évfordulója kapcsán.

Tovább...
 
<< Első < Előző 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4698 - 4708 / 6196