Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Új utakon Bokáékkal Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2012. december 07.

Image Alig egy éves múlt, friss lendület, sajátos rock and roll hangzás, országos turnék. Bokányi Zsolt új energiával mutatja be csapatát Boka és a Klikket a közönségnek. A 15 éves múlttal rendelkező egykori Sárga Taxi zenekar énekesét, frontemberét az elmúlt időszak tapasztalatairól, elkészült új lemezükről és a hamarosan kezdődő országjárásukról is kérdeztük.

Tovább...
 
A világ minden részéről várják a meséket Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2012. december 04.

Image Negyedik alkalommal hirdette meg a nemzetközi Tündérszó Meseíró Pályázatot a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár. 8-15 év közötti gyerekek jelentkezhetnek magyar nyelven írott történeteikkel, melyeket 2013 májusáig kell beküldeniük. A legszebb meséket később meg is jelentetik.

Tovább...
 
Háry János és baráti találkozó a huszadik születésnapon Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. december 04.

Image December 8-án és 9-én ünnepli alapításának huszadik évfordulóját a Kodály Zoltán Gimnázium. Névadójuk közismert daljátékát, a Háry Jánost adják elő szombaton, vasárnap pedig a régi diákok élménydús beszámolóival tarkított ünnepi visszaemlékezésre kerül sor. Minden egykori és jelenlegi tanárt, diákot szeretettel várnak.

Tovább...
 
Újszövetség-maraton a Vörösmarty Színházban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. november 30.

Image Rendhagyó eseményre invitálják a székesfehérváriakat advent első hétvégéjén: a Vörösmarty Színház Újszövetség-maratont szervez, amelyen közel 140 felolvasó osztja meg egymással és a publikummal a szent könyv olvasásának élményét.

Tovább...
 
Adventi Est a jótékonyság jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. november 30.

Image Spányi Antal megyés püspök és Somogyi László református lelkészi elnök fővédnökségével Adventi Estre kerül sor december 7-én, 18 órakor Székesfehérváron, a Szent István Művelődési Házban. A programot a válaszúti Kallós Zoltán Alapítvány (Válaszút, Erdély), a Szent Imre Általános Iskola és a Talentum Református Általános Iskola (Székesfehérvár) javára rendezik meg. Az est díszvendége Kallós Zoltán Kossuth díjas erdélyi néprajzkutató, népzene-gyűjtő.

Tovább...
 
Sérült művészek és St. Martin közös koncertje a színházban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. november 28.

Image Különleges, egyedülálló zenei élmény részesei lehetnek a székesfehérváriak csütörtök este. A Nemzeti Színkottás Zenekar sérült művészei – egy három éve született együttműködésnek köszönhetően – közösen koncerteznek St. Martinnal a Vörösmarty Színházban. A dr. Cser-Palkovics András polgármester fővédnökségével zajló jótékonysági esemény bevételét az Ezredéves Iskolának ajánlják fel.

Tovább...
 
Jubileumi Gorsium Gála a Művészetek Házában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. november 27.

Image A Gorsium Zeneiskoláért Alapítvány, mint a Gorsium Művészeti Alapiskola és a Gorsium Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola fenntartója intézményei alapításának 20. évfordulóját jótékonysági gálaműsorral és kiállítással ünnepli. A rendezvény bevételét az alapítvány a hátrányos helyzetű tanulók támogatására fordítja.

Tovább...
 
December elsejétől ismét teljes ünnepi díszbe öltözik a város Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. november 23.

Image Az advent fénye melegséggel tölt el és felemel. A Városház téren, az Országalma körül, a Városháza díszudvarán, a Püspöki palotában és a Hiemer-házban is számos, színes programmal várják az ünnepre hangolódó fehérváriakat a szervezők – hangzott el azon a közös sajtótájékoztatón, amelyen Spányi Antal megyéspüspök, dr. Cser-Palkovics András polgármester, Ugrits Tamás püspöki tanácsos és F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője ismertette a fehérvári adventi programokat.

Tovább...
 
Egyházzenei Kórustalálkozó a Szent Imre templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. november 22.

Image Egyházzenei Kórustalálkozót rendeznek november 24-én, szombaton, 10 órai kezdettel a székesfehérvári Szent Imre templomban. A programra tizenöt kórus jelentkezett a Székesfehérvári Egyházmegyéből. A rendezvény fővédnöke Spányi Antal megyéspüspök, a házigazda pedig a Vox Mirabilis Kamarakórus  Vendég: Varga László, az Országos Magyar Cecília Társulat Igazgatója.

 
FITZ JENŐ EMLÉKÉRE Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. november 20.

Image Székesfehérvár és Fejér megye díszpolgára, a Széchenyi-díjas Dr. Fitz Jenő egy évvel ezelőtt, 2011. november 9-én, 90 éves korában távozott az élők sorából. A történész, régész, numizmatikus, Tanár emlékét idézi fel a Múlt-Kor történelmi portálon megjelent írásában Kovács Lóránd Olivér régész-muzeológus.

Tovább...
 
SZÉKESFEHÉRVÁRI JÓTÉKONYSÁGI ESTÉLY 2013-BAN IS Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. november 15.

Image Sikerült a hagyományteremtés, azaz 2013-ban is megrendezi a város önkormányzata a Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt. Az ünnepi emlékév első szombatján kerül sor a programra, amelynek ismét Miklósa Erika operaénekes lesz a háziasszonya.

Tovább...
 
<< Első < Előző 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4720 - 4730 / 6196