Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör decemberi programja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. november 14.

Image A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör művészeinek és meghívott vendégeinek 2012. december havi programja alább olvasható el.

Tovább...
 
VASÚTMODELL KIÁLLÍTÁS LESZ HÉTVÉGÉN AZ ALBA PLÁZÁBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. november 13.

Image Vasútmodell kiállítás lesz november 16 és 18 között Székesfehérváron az Alba Plázában, ahol Thomason kívül megannyi vonat lesz látható, köztük egy gyönyörű Nohab a székesfehérvári fűtőházat is bejárja. Ráhajt a fordítókorong hídjára és körbefordulva üdvözli az ott pihenő Bobókat, Szergejeket és Sziliket. Lesz Legó terepasztal és favonatos játszóházban várják majd a legkisebbeket.

Tovább...
 
2013-BAN IS A MÁV-PÁLYÁN VÁRJÁK A FEZENEZŐKET Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. november 13.

Image Megvan a 2013-as FEZEN fesztivál időpontja: jövőre július 31 és augusztus 3 között, azaz ismét négy napon keresztül várják a fesztiválozókat Székesfehérvárra. A helyszín ezúttal is a MÁV Előre pálya lesz, ami az elmúlt két évben rengeteg dicséretet kapott a fezenezőktől, és ahol tavaly is közel 30.000-en szórakoztak felhőtlenül.

Tovább...
 
Fotóztass! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. november 10.

Image Fotóztass! - Karácsonyra, a pasidnak ajándékba, portfólióként, a „nagy napot” megörökítve, vagy csak emlékbe magadnak, hogy mindig tudd, milyen tökéletes modell vagy egy profi sminkmester és fotós segítségével! Ha gyermekedről szeretnél szép képeket karácsonyra, a nagyszülőknek, vagy "csak úgy", illetve a szülinapi zsúrját vagy a Mikulás érkezését megörökíteni, arra is van lehetőség! 

Tovább...
 
Ötven évvel ezelőtt nyílt meg az újjáépített Vörösmarty Színház Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. november 08.

Image Több százan vettek részt és idézték fel tegnap az 1962. november 7-ét, amikor a háború után eltelt több mint másfél évtizedet követően ismét megnyitotta kapuit a Vörösmarty Színház. Az ötven éves jubileum kapcsán az egykori újjáépítés emlékeiből nyílt kiállítás és az 1962-es nyitóelőadás, a Csongor és Tünde főszereplőivel, Törőcsik Marival és Bitskey Tiborral elevenítették fel az akkori eseményeket.

Tovább...
 
Betlehemi szép csillag pályázat tizedszer Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás   
2012. november 07.

Image Tizedik alkalommal hirdeti meg a Betlehemi szép csillag pályázatot a Fehérvári Kézművesek Egyesülete, a Szent Donát Alapítvány és a Szent István Művelődési Ház. A cél, hogy segítsék a Jézus születésének ünnepére való méltó felkészülést, éltessék és felmutassák a magyar szakrális népművészet gazdag hagyományait, illetve ösztönözzék a gyermekek és felnőttek alkotó kedvét.

Tovább...
 
Építészek kiállítása Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. november 07.

A Fejér Megyei Építészek Kamarája 28 tagjának bemutatkozó tablói láthatók Székesfehérváron, a Szabadművelődés Házának előcsarnokában. A 2012. november 21-ig megtekinthető kiállítás megvalósult és tervezett épületekről, településrendezésről, tájépítészeti-kertészeti munkákról, társművészeti alkotásokról szól. A rendezvényen helyet kapott a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Fejér Megyei Alba Regia Szervezete „Székesfehérváron koronázott, eltemetett királyok és a királysor érmei” című értékes gyűjteménye is.

 
A Vörösmarty Társaság novemberi programjai Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. november 07.

Image A Vörösmarty Társaság sok szeretettel hívja Olvasóinkat 2012. novemberi rendezvényeire, amelyekről alább közlünk részleteket.

Tovább...
 
Adventi Est a jótékonyság jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. november 07.

Image Spányi Antal megyés püspök és Somogyi László református lelkészi elnök fővédnökségével Adventi Estre kerül sor december 7-én, 18 órakor Székesfehérváron, a Szent István Művelődési Házban. A programot a válaszúti Kallós Zoltán Alapítvány (Válaszút, Erdély), a Szent Imre Általános Iskola és a Talentum Református Általános Iskola (Székesfehérvár) javára rendezik meg. Az est díszvendége Kallós Zoltán Kossuth díjas erdélyi néprajzkutató, népzene-gyűjtő.

Tovább...
 
Segítséget kér a Székesfehérvári Városszépítő és Védő Egyesület Nyomtatás E-mail
Írta: Székesfehérvári Városszépítő és Védő Egyesület   
2012. november 05.

Image A Székesfehérvári Városszépítő és Védő Egyesület kéri azokat a fehérváriakat, akik még őrzik a székesfehérvári Vörösmarty Színház háború utáni újjáépítéséhez félévszázada kibocsátott téglajegyeket és az 1962. november 7-i megnyitó díszelőadás (Vörösmarty: Csongor és Tünde) színházi plakátját, hogy ezen értékes emlékek kölcsönbe adásával segítsék az 50. évfordulóra a színházban tervezett megemlékezést és kiállítást. E kordokumentumokat a Fejér Megyei Építészek Kamarája Várkörút 23. sz. alatti földszinti irodájába kérjük beadni. Segítségüket előre is köszönjük!

 
Vörösmarty Színház 50 Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. november 05.

Image 1962. november 7-én nyílt meg az újjáépített Vörösmarty Színház: az 50 évvel ezelőtti eseményekre kiállítással és pódiumbeszélgetéssel emlékezik a székesfehérvári teátrum.

Tovább...
 
<< Első < Előző 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4731 - 4741 / 6196