Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Évadnyitó a Vörösmarty Színházban Nyomtatás E-mail
Írta: Surányi Kinga   
2012. augusztus 29.

Image 2012. augusztus 27-én társulati üléssel vette kezdetét az évad a székesfehérvári Vörösmarty Színházban. A megújulás jegyében.

Tovább...
 
Az Európai Kulturális Örökség Napjai a Károlyi Kastélyban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. augusztus 29.

Image Szeptember 15-én és 16-án, a 2012-es Európai Kulturális Örökség Napjai „Ápolni az örökölt helyes üzenetet a jövőre építve” címmel meghirdetett országos témája keretében a Károlyi József Alapítvány bemutatja „A magyar kastélyok státusza” című kiállítást. A tárlat célja, hogy a látogatók világos képet kapjanak a magyar műemlékek kevésbé ismert jogi státuszáról, valamint azon történelmi körülményekről, amelyek a jelenlegi állapot magyarázataként szolgálnak.

Tovább...
 
Pásztohy Domokos halálára - Bakonyi István beszéde Pásztohy Domokos temetésén Nyomtatás E-mail
Írta: Bakonyi István   
2012. augusztus 28.

Image Az író- és költőtársak, a Vörösmarty Társaság nevében jöttem, hogy végső búcsút vegyek Pásztohy Domokostól, a nemes lelkű tanártól és költőtől itt, a polgárdi temetőben. Végső búcsút mondtam, ugyanakkor tudom, hogy ez a búcsú a földi léttel kapcsolatos csupán. Tudom azt is, hogy ez valamennyiünk számára nagy fájdalmat jelent, hiszen nélkülöznünk kell egy kedves és tisztességes embert, egy talpig úriembert, a szó legjobb értelmében. Lénye és művei azonban itt maradnak, és emlékeinkben tovább él ő, akit ma temetünk.

Tovább...
 
4 nap mediterrán fiesta, több száz koncert, ezernyi új élmény Nyomtatás E-mail
Írta: Saliga Enikő   
2012. augusztus 28.

Image Zöld dizájnerek, száguldó ReRobotok, újra és újra ráadást zenélő zenekarok: idén mintegy 70.000 ember volt részese a SZIN élménynek. A mediterrán nyárzáró igazán forróra sikerült: a SZIN Plázs homokját napozók, a hűsölni vágyók a Tiszában úszkáltak a koncertekre várva. A fesztivál saját beach-e szolgált helyszínéül az idei SZIN Dizájn zöld divatbemutatónak is, ami Ördög Nóra vezényletével zajlott le, és zajos sikert aratott. Akárcsak az újrahasznosított anyagokból, háztartási hulladékokból épített ReRobotok versenye, aminek háziasszonya Németh Juci volt.

Tovább...
 
Festmények az Árpád Fürdő Galériában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. augusztus 17.

Image Simon M. Veronika Munkácsy- érmes KUNST MEISTER festőművész alkotásaiból nyílik tárlat ma, 18 órakor a székesfehérvári Árpád Fürdő Galériában. A „Festménysorozataimból” című kiállítást Enyedi Béla nyitja meg, majd műsoros est következik Magyar Ari ukrán művészeti-díjas költő, festőművész, Eva Maria Matte Los Angeles-i költő, festőművész és Enyedi Béla, Krúdy - díjas daltulajdonos fellépésével. A festmények szeptember végéig tekinthetők meg a Galériában.

 
Tizenharmadik alkalommal rendezik meg az Aranybulla Művészeti Napokat Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2012. augusztus 17.

Image Az Aranybulla Művészeti Napok rendezvénysorozata hagyományosan minden évben az Öreghegyi Mulatságokkal kezdődik, majd ezt követi még két program az augusztus 19-ét követő héten. Augusztus 24-én a 2011.évi Agárdi Művésztelep alkotói közül kiválasztott két művész közös kiállítása nyílik meg, augusztus 25-én pedig ismét lesz cirkuszi hangulatot megidéző Varázskert az Öreghegyi Közösségi Házban.

Tovább...
 
A Kosheen jegel, Parov Stelar fagyizik a fellépés után Nyomtatás E-mail
Írta: Saliga Enikő   
2012. augusztus 17.

Image Augusztus 22-ig, a SZIN indulásáig már csak hatot kell aludni, így a fesztiválozók mellett a fellépők is nagyon készülnek már a fesztiválra. A zenészek kívánságlistáihoz sikerült hozzáférnünk, így megtudtuk, hogy a Sian Evans énekesnő vezette Kosheen legfőbb kérése, hogy az öltözőjükben legyen rengeteg jég. Szintén valami hűsre, de édesebbre vágyik Parov Stelar és csapata, akik a jégkrémhez ragaszkodnak. A Yellowcardnak az énekesük hangszálainak épsége az első: torokfájást elűző teát rendeltek.

Tovább...
 
Színvonalas kulturális fesztivál Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2012. augusztus 17.

Image Elérkezett ez évben is a rangos kulturális eseménynek számító Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál ideje, amelyet bizonyára már sokan vártak Székesfehérváron. A „királyi” műsorok igazi kulturális és gasztronómiai különlegességekkel várják hat napon át vendégeket a megyeszékhely több pontján.

Tovább...
 
FORRÓ RITMUSOK ÉS FÜLLEDT NYÁRI SZERELMEK A SZINEN Nyomtatás E-mail
Írta: Saliga Enikő   
2012. augusztus 16.

Image A nyár szerelmesen teljes, a SZINen pedig mambó királya, az új albumot bemutató Lou Bega gondoskodik arról, hogy a közönség szingliként érkező tagjai párosan távozzanak a koncertjéről, a már egymásra találtak még szorosabban bújjanak egymáshoz tánc közben. A szegedi mediterráneumban a fülledtség nem csak az időjárás függvénye lesz: igazi pezsdítő, forró hangulat várja a fesztiválozókat. Az amerikai Yellowcard is vadiúj lemezével pörgeti majd a pulzust, a Parov Stelar Band a dögös Cleo Pantherrel és szintén új koronggal érkezik, a kanadai DJ fenomén Luke Fair pedig igazi, szívből jövő, csontig hatoló zenét kever majd a SZINezőknek. Már csak egy hét, és indul a legtüzesebb nyárzáró.

Tovább...
 
Ismét Kaposvárra figyel a világ Nyomtatás E-mail
Írta: Balogh Máté   
2012. augusztus 13.

Image 2012. augusztus 14 - 20. között harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál. Ezen időszak alatt a klasszikus zenei világ krémje megfordul Kaposváron, akik miatt több ezer érdeklődő érkezik Kaposvárra a világ különböző részeiből. A Bartók rádió és az EBU segítségével több ezer háztartásban ismerik meg a somogyi megyeszékhely és Magyarország nevét.

Tovább...
 
Nyáresti felüdülés muzsikával, fagylalttal Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. augusztus 13.

Image Ma, 18 órakor a Szent István Művelődési Ház udvarán jótékonysági koncertet tart a Vox Mirabilis Kamarakórus a krakkói kórus vendégül látására. Vezényel Zemlényi Katica, közreműködik a Hungarikum együttes. A krakkói II. János Pál Egyházzenei Intézet Kamarakórusát Wieslaw Delimat vezényli. A műsorban Palestrina, Scarlatti, Berger, Händel, Buxtehude, Mawby művei mellett népdal feldolgozásokat és zsoltárokat hallhatnak a vendégek. A belépés díjtalan, adományokat fogadnak a kórus vendégül látására.

Tovább...
 
<< Első < Előző 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4786 - 4796 / 6196