Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Könyvbemutató a Vörösmarty Társaságnál Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. június 27.
A Vörösmarty Társaság, az Áron Nagy Lajos Művészetbarát Kör szeretettel hívja olvasóinkat ma, 17 órára a Vörösmarty Terembe (Székesfehérvár, Kossuth Lajos u. 14.), ahol bemutatják Péntek Imre József Attila- díjas költő, szerkesztő, művészeti író „Hajtűkanyar, versek 2011-2012” című kötetét és Kelemen Gyula zeneszerző, énekmondó „Személyeskedés - Péntek Imre megzenésített versei „ című CD-jét. A műveket Bakonyi István kritikus méltatja. Házigazda: Bobory Zoltán, a Társaság elnöke.
 
Megyekorzó Palotaváros kapujában Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2012. június 21.

Image A Leghosszabb Nap Fesztiválról, a Fejér Megyei Művelődési Központ (MMK) és Fejér Megyei Önkormányzat közös, szombati rendezvényéről tájékoztatott Vargha Tamás a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Juhász Zsófia, az MMK igazgatója és Deák Balázs a programokért felelős munkatárs. A fesztivált a népi kultúra szellemében rendezik meg, a Megyekorzót pedig ősztől a székesfehérvári városrészekben rendezik meg- jelentették be a tegnapi tájékoztatón.

Tovább...
 
A Városligetben vadkempingezett a legendás Kapa-Pepe páros Nyomtatás E-mail
Írta: Szakály Szilvia   
2012. június 21.

Image Verőfényes napsütés, hátizsák, bőrönd, pokróc, párnák, sátor és fák között kellemesen lengedező szellő. Nem is kell több egy remek kempingezéshez. No de a Városliget kellős közepén? A Jancsó-filmek híres, évődő-civakodó párosa, Kapa és Pepe, azaz Mucsi Zoltán és Scherer Péter bizony a főváros legnépszerűbb parkjában állította fel minap sátrát, ezzel edzve a közelgő EFOTT-ra. A két neves színész fellép a fesztiválra letelepülő Szkéné Színházban, ezért gyakorolták a sátorverést.

Tovább...
 
Tegyél fel a nagyszínpadra! Nyomtatás E-mail
Írta: Saliga Enikő   
2012. június 20.

Image Elő a hangszereket, elő a garázsból! Elérkezett az idő, amikor minden zenekar ugyanolyan eséllyel indul a nagyszínpados fesztiválfellépésért. Irány a Hegyalja, a FEZEN és a SZIN nagyszínpad és a több tízezres közönség. A „Tegyél fel a nagyszínpadra!” versenyben a hegyaljások, a FEZENesek és a SZINesek döntenek. A majdnem híres, de a legjobb bulikat toló haverzenekaroknak és azoknak a csapatoknak, akiket már játszik a rádió, de a nagyszínpadra még nem jutottak fel, egyaránt ott a helyük a Borsodi Hegyalja Fesztivál, a FEZEN és a SZIN közös versenyében, amelynek első, második és harmadik helyezettjének jutalma egyaránt egy-egy nagysznínpados fellépés.

Tovább...
 
A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör alkotóinak nyári kiállításai Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. június 20.

Image A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör művészeinek és meghívott vendégeinek 2012. június végi és július havi programja alább olvasható el.

Tovább...
 
Kortárs művészek munkáiból nyílt kiállítás a Csók István Képtárban Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2012. június 18.

Image A Szent István Király Múzeum a hagyományoknak megfelelően időről-időre bemutatja az újonnan szerzett és az alkotóművészektől ajándékozás útján a képzőművészeti gyűjteménybe került műveket. Ezúttal a 2003 és 2012 között megszerezett alkotásokat állították ki, a tárlaton 42 művész 60 alkotása szerepel. A kiállítás megnyitóján Brájer Éva alpolgármester reményének adott hangot, hogy a kortárs képzőművészeti gyűjtemény állandó elhelyezésére is lehetőség nyílik majd Fehérváron.

Tovább...
 
Mészáros János Elek Fejér megye csillaga Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2012. június 18.

Image Vargha Tamás, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke gratulált a Megyeházán Mészáros János Eleknek, az országos televíziós tehetségkutató verseny győztesének. A közgyűlési elnök Fejér Termék csomagot is ajándékozott a sikeres és eredményes szerepléséért az agrármérnök énekesnek.

Tovább...
 
IX. Tűzzelvassal Fesztivál szombaton a Rác utcai Skanzenben Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2012. június 15.

Image Kilencedik alkalommal rendezik meg a Tűzzelvassal Fesztivált, a Fehérvári Kézművesek Egyesületének szervezésében június 16-án, 10 órától a Rác utcai Skanzenben. A Késesek, Kovácsok és Fegyverművesek Országos Találkozójára idén is sok szakember érkezik, lesznek kovácsbemutatók, borbélyműhely, lópatkolás és az érdeklődők megismerkedhetnek a bicskák, tőrök és konyhakések készítésével, felhasználásával, de vásárolhatnak is a portékák közül.

Tovább...
 
Sepultura Fezen-menü: házi húsleves, thrash metál és medvés gumicukor pálinkával Nyomtatás E-mail
Írta: Saliga Enikő   
2012. június 15.

Image Még közel másfél hónapot kell várni a FEZEN-re, de a székesfehérváriak már most augusztus első négy napjára készülnek: a Sepulturát helyi ínyenc pálinkával, a Machine Head tagjait bio vacsorával várják, a Tito&Tarantula Margarita koktélreceptjéhez pedig már készítik elő a hozzávalókat, hogy Robert Rodriguez házizenekara összedobhassa kedvenc koktélját. A négy naposra bővült székesfehérvári fesztiválon nem csak a legnagyobb külföldi ikonok, hanem a legpörgősebb magyar bandák is ott lesznek, sőt a legelszántabb fesztiválozók akár egy organikus tejes dobozra kanyarított Robb Flynn aláírással térhetnek haza.

Tovább...
 
Strandfoci-parádé élsportolókkal és zenészekkel Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. Kiss Zsuzska   
2012. június 14.

Image Deltás sportolók és menő zenészek vették birtokukba a velencei strandfoci pályát, ezzel is népszerűsítvén a közelgő EFOTT testmozgásra ösztönző lehetőségeit. A barátságos mérkőzéseken a fehérvári jégkorongosok, valamint az AlbaComp kosarasai ugyanúgy rúgták a bőrt a homokban, mint a rap fenegyerekei, azaz Sub Bass Monster és az Animal Cannibals, vagy az Intim Torna Illegál, illetve Herczeg Zoltán divattervező.

Tovább...
 
Múzeumok Éjszakája - 22 helyszín, 67 program Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2012. június 12.

Image Ebben az évben már ötödik alkalommal rendezik meg Székesfehérváron is a Múzeumok Éjszakáját. Június 16-án szombaton 22 helyszínen 67 programmal várják a szervezők a látogatókat. A rendezvényeket karszalaggal lehet látogatni, ami 200 Forintba kerül és jótékonysági céllal adományként gyűjtik. A vidéki helyszínek között idén is ingyenes buszjáratok közlekednek, amit a Tourinform Irodában már kapható karszalaggal lehet igénybe venni.

Tovább...
 
<< Első < Előző 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4830 - 4840 / 6196