Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Városi Nyugdíjas karácsony Kovács Katival a Vodafone Sportcsarnokban Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. december 20.

Image"Ég szülte földet..." címmel rendezett karácsonyi ünnepséget a Székesfehérváron élő idős embereknek a város önkormányzata a Vodafone (ARÉV) Sportcsarnokban, ahol Kovács Kati táncdalénekes koncertjével és fehérvári gyerekműsorral várták a nyugdíjasokat.

Tovább...
 
Karácsonyi meglepetés: Jókai-életmű öt iskolának Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. december 16.

ImageAz Advent időszakában szép ajándékot kapott öt Fejér megyei oktatási intézmény. A Kossuth Könyvkiadó felajánlotta: Jókai Mór életművét reprezentáló, ötven-ötven kötetet ajándékoz hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között, nagy erőfeszítésekkel dolgozó iskoláknak. A szervező munkára a Fejér Megyei Kormányhivatal oktatási főosztálya kapott felkérést.

Tovább...
 
Este a Skanzenben Nyomtatás E-mail
Írta: H. T.   
2011. december 14.

ImageDecember 21-én, Tamás napján, a csillagászati tél első napján a fehérvári kézművesek jó hangulattal, sült gesztenyével és forralt borral várják a látogatókat a Rác utca kézműves alkotóházaiba 16.00 és 22.00 óra között.

Tovább...
 
A város ajándéka: séta a Hiemer-házban Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. D. E.   
2011. december 13.

ImageHétvégén a fehérváriak újra megnézhetik a belváros legszebb épületét. - A nagy érdeklődésre való tekintettel a hétvégén újra megnyitja kapuit a fehérváriak előtt a Hiemer-ház.

Tovább...
 
Lovas Petra nyerte a tehetségkutató versenyt Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. december 12.

ImagePénteken este a Vodafone Sportcentrumban rendezték a Fehérvár Hangja 2011. döntőjét. A fináléba jutott tizenkét versenyző fergeteges hangulatot varázsolt a csarnokba. Nehéz dolga volt az öttagú zsűrinek: Takács Nicolas és Wolf Kati koncertje alatt kellett eldönteniük, hogy a versenyzők közül kit választanak Fehérvár Hangjává. Végül hosszas tanakodás után Pély Barna, Vörös Tamás, Kelemen Angelika, Quintus Konrád és Molnár Gábor úgy döntött, hogy az ősz elején indult tehetségkutató verseny győztesének a fehérvári Lovas Petrát választják.

Tovább...
 
Hétfőn és kedden is felelevenítik a jeles naphoz kötődő népszokásokat Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2011. december 12.

ImageA Felsővárosi Általános Iskola óvodásoknak szervez Lucázást hétfőn délután, a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola diákjai pedig kedden adnak koncertet a Hiemer-ház házasságkötő termében.

Tovább...
 
Fehérvár Hangja döntő pénteken este Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. december 09.

ImageA végéhez közeledik az egyedülálló fehérvári tehetségkutató verseny. December 9-én végre megtudhatjuk, hogy a döntőbe jutott 12 tehetséges fiatal közül ki lesz az, aki megkapja a Fehérvár Hangja címet. Jegyeket még a helyszínen is lehet vásárolni: diákok és nyugdíjasok 700 forintért, felnőttek 1.000 forintért válthatnak belépőt a Vodafone Sportcsarnokba. December 9-én, pénteken 17.00 órakor nyitják ki a kapukat, a szuperprodukció 18.00 órakor kezdődik.

Tovább...
 
Tanulmánykötet jelent meg Szekfű Gyuláról és Hóman Bálintról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. december 09.

ImageSzekfű Gyula és Hóman Bálint történészi munkásságáról, politikai pályafutásáról adott ki két tanulmánykötetet a Kodolányi János Főiskola Történeti Műhelye a Ráció Kiadóval. A köteteteket Pritz Pál az ELTE egyetemi magántanára és Gergely András egyetemi tanár mutatta be csütörtökön Budapesten, a Közép-európai Kulturális Intézetben.

Tovább...
 
Csillagforgó és Gyermekkarácsony A Szabadművelődés Házában Nyomtatás E-mail
Írta: H. T.   
2011. december 09.

ImageKét nagyszabású programmal készül a következő napokban A Szabadművelődés Háza. Az intézményben működő Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgáló idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját, illetve 20 éves a Szín-tér Egyesület, ezzel kapcsolatban december 10-én egész napos eseménysorozatot szerveznek „Csillagforgó” címmel. Hagyományosan minden évben A Szabadművelődés Háza rendezi meg a Városi Gyermekkarácsonyt. Idén sem lesz ez másként, december 18-án gyerekek százait várják az intézménybe. A két program részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.

Tovább...
 
Karácsonyi hangversenyek a Jézus szíve templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. december 08.

ImageKiss János helynök atya fővédnökségével karácsonyi hangverseny-sorozatra várja az érdeklődőket a Vox Mirabilis Kamarakórus és a Canticum Novum Nőikar a Jézus szíve templomban.

Tovább...
 
"Még jőni kell, még jőni fog egy jobb kor..." Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. december 08.

ImageAz immár hagyományos „Vörösmarty vacsorával” kezdődött meg a székesfehérvári Vörösmarty Társaság decemberi rendezvény-sorozata a Szent István Művelődési Házban. A program tegnap este folytatódott Bakonyi István „Írók, költők, bolygópályák” című könyvbemutatójával. A művet Turcsány Péter, a kiadvány szerkesztője ajánlotta a nagyközönség figyelmébe Cserta Gábor zenei kíséretével és Bobory Zoltán házigazda vezényletével.

Tovább...
 
<< Első < Előző 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4951 - 4961 / 6193