Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Jó hírünk követei a Tourinform irodában Nyomtatás E-mail
Írta: F. Szegő Krisztina   
2011. november 28.

Image2011-ben is bebizonyosodott, hogy a székesfehérváriak szeretik a városukat és szeretnének minél többet megtudni látható és rejtett értékeiről. A Székesfehérvári Turisztikai Kft. szervezésében idén közel nyolcszázan indultak a város felfedezésére a Turista Napokon, hogy tanúbizonyságot adjanak elkötelezettségükről, és Székesfehérvár „királyi követévé” váljanak.

Tovább...
 
Közöttünk él a történelem Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. november 25.

ImageMolnár Dániel, az 1944-ben utolsóként kiképzett pilóta visszaemlékezéseivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők december 2-án, 18 órakor a Fehérvári Civil Házban. A történelmi viharok felidézésére az Albatrosz Repülő Egyesület várja a repülés szerelmeseit.

Tovább...
 
Írók, költők, bolygópályák Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. november 24.

ImageTanulmányokat, kritikákat, műsorterveket és emlékeket tartalmaz Bakonyi István napokban megjelent könyve. A Kráter Kiadó gondozásában napvilágot látott kiadvány a kiváló irodalomtörténész 23. kötete, műfaja összefoglaló munka. Az önéletrajzi írások mellett nagy ívű kortárs irodalmi szemle Bella Istvántól Csoórin át Mezey Katalin és Serfőző Simon költészetéig, s ugyanakkor a székesfehérvári kritikus-szerkesztő irodalomtörténeti igényű korképe, Fejér megye alkotóiról is. A kötet az új, nemzeti szellemű, kortárs irodalmi kánon egyik reprezentáns alkotása.

Tovább...
 
A Katalinokat köszöntik Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2011. november 24.

ImageFolytatja évtizedes hagyományát Székesfehérvár Önkormányzata. Pénteken ünnepség keretében köszöntik a Katalinokat a Liszt Ferenc utcában. A műsort követően a résztvevők átvonultak a Szent Sebestyén templom előtti térre, majd a Felsővárosi Közösségi Házban folytatódnak az események Katalin-napi batyus bállal.

Tovább...
 
Hetedhét Játékmúzeum Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. november 21.

ImageAz idei játéktörténeti konferencia fő témája a múzeum közönségkapcsolatainak tudományos lehetőségei az új fehérvári játékmúzeum épületében, ugyanis hamarosan a teljesen megújult Hiemer-házba költözik a Moskovszky-család játékgyűjteménye és Réber László grafikus könyvillusztrátor hagyatéka. A konferencián jelentették be, hogy Hetedhét Játékmúzeum néven működik majd az új helyen a gyűjtemény.

Tovább...
 
Krisztus Király Napok a Zsolt utcában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. november 18.

ImageMa veszi kezdetét a Krisztus Király Napok rendezvénysorozata Székesfehérváron, a Zsolt utcai templomban és a Közösségi Házban. A programokat 17 órakor nyitja meg az egyházközség alapító tagjaiért tartott szentmise, s az azt követő gyertyás, fáklyás körmenet a megújult kereszthez. A nap végén pedig megnyílik Borbély Béla fotográfus kiállítása Kiss János nagyprépost és Smohay András ajánlásával.

Tovább...
 
Reneszánsz est táncházzal Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. november 17.

ImageReneszeánsz estre és táncházra várja az érdeklődőket a III. Béla Lovagrend november 18-án, 17 órától a Megyeháza Lovagtermébe. Az esten a Tabulatúra Régizene Együttes szolgáltatja a talpalávalót. A belépés pedig most is ingyenes!

 
Felújítják Wattay Ferenc várkapitány szobrát Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. november 17.

ImageMúlt hét végén vették le a talapzatról Wattay Ferenc várkapitány szobrát, ugyanis az 1937-ben készült alkotás alapja, megsüllyedt és tönkrement. A mintegy másfél tonnás bronzszobrot, Lux Elek alkotását Kocsis Balázs restaurátor műhelyébe szállították, ahol megtisztítják és kicserélik az elrozsdásodott merevítőket. A talapzatot kedden bontották le és hamarosan új alapot is épít Székesfehérvár Városgondnoksága a valószínűleg a régi várfalból készített lábazatnak.

Tovább...
 
Magyar Borrendek, Művészkörök Ukrajnában Nyomtatás E-mail
Írta: Enyedi Béla   
2011. november 16.

ImageAz Ukrán Kulturális Központ támogatásával az ArtLine szervezésében az Európai Bizottság és a Levant (4 STAR) szálloda a negyedik Nemzetközi Művészeti Projectet tartotta meg európai művészek részére. Meghívást kaptak Beloruszia, Franciaország, Horvátország, India, Írország, Magyarország, Marokkó, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Svédország, Szlovénia, Románia és Ukrajna művészei. Magyarországról a székesfehérvári Simon M. Veronika Munkácsy érmes festőművész és Murányi Gábor fotóművész vett részt a rangos művészeti konferencián, amelyet Ukrajna, Krím tartományában, Jalta - Alustában tartottak.

Tovább...
 
Királyokra emlékezik Borbély Béla Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. november 16.

Image„Királyok emlékére” címmel nyílik meg Borbély Béla fotográfus kiállítása november 18-án, 18:30-kor a Zsolt utcai Közösségi Házban. A tárlatot Smohay András művészettörténész, az Egyházmegyei Múzeum igazgatója ajánlja a nagyközönség figyelmébe, majd Kiss János helynök, nagyprépost méltatja a művész fotóit. A kiállítás szeptember végéig tekinthető meg ehelyütt.

 
Adventi Jótékonysági estet rendeznek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. november 15.

ImageAdventi jótékonysági estre kerül sor december 2-án, 18 órától Székesfehérváron, a Szent István Művelődési Házban. Az est bevételének egy részét a fellépő művészek a Pusztinai Közösségi Magyar Ház (Moldva) és a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium, valamint a Talentum Református Általános Iskola javára ajánlották fel.

Tovább...
 
<< Első < Előző 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4973 - 4983 / 6193