Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Szombaton ismét böndörödnek a Maroshegyiek Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. D. E.   
2011. október 06.

ImageOktóber 8-án, szombaton már negyedszer rendezik meg a Maroshegyi Böndörödőt. A szüreti mulatságok színes programjairól szerdán reggel sajtótájékoztatón számolt be Brájer Éva alpolgármester, Maroshegy képviselője és Adorján Viktor, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója. Az idén is várják a családokat a Gárdonyi Géza Művelődési Ház előtti térre. Lesz felvonulás, madárijesztő tárlat, borlopó verseny, harcművészeti bemutató, néprajzi kiállítás és még sok más érdekes program.

Tovább...
 
A Helyőrségi Zenekar kapta az idei díjat Nyomtatás E-mail
Írta: S. Zs.   
2011. október 03.

ImageOktóber elseje a Zene Világnapja. Székesfehérváron immár hagyományosan közös koncerttel és a Fricsay Richárd Zenei díj átadásával ünnepelnek. Idén a Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar részesült a városi elismerésben. 

Tovább...
 
Fehérvár is csatlakozik az Országos Könyvtári Napokhoz Nyomtatás E-mail
Írta: H. T.   
2011. október 03.

Image„Beszéljünk egymással, tanuljunk egymástól!” mottóval rendezik meg idén az Országos Könyvtári Napokat. Az október 3-tól 9-ig, hétfőtől vasárnapig tartó eseménysorozathoz székesfehérvári könyvtárak is csatlakoznak, az intézmények vezetői sajtótájékoztatón számoltak be programjaikról. Újra lesz Könyves Vasárnap, a Megbocsátás Hete keretében büntetés megfizetése nélkül vihetik vissza az olvasók a lejárt határidejű kiadványokat és ingyen lehet beiratkozni.

Tovább...
 
Mihály-napi vásár és mulatozás Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. szeptember 30.

ImageA szüreti időszakról szinte minden iskola megemlékezik valamilyen formában. Van, ahol táncos mulatságot rendeznek, míg máshol különböző előadásokkal szórakoztatják a látogatókat. A székesfehérvári Széna Téri Általános Iskolában – immár hagyományosan – minden évben Mihály-napi vásárra hívják az iskola tanulóit, a szülőket, s a város lakóit.

Tovább...
 
Főszerepben a komolyzene Nyomtatás E-mail
Írta: H. T.   
2011. szeptember 29.

ImageA 2011/12-es évadban megvalósuló komolyzenei programokról, a Zene Világnapjáról, a a Somorjai Ferenc Mesterbérletről és az Ifjúsági Hangversenybérletről tartottak sajtótájékoztatót a Vörösmarty Színházban. Az események során egyfajta keresztmetszetet kaphatunk a város zenei életéből, sokféle stílust érintenek és minden korosztály figyelmére számítanak.

Tovább...
 
"Quartettissimo" 2. Európai Vonósnégyes Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. szeptember 27.

ImageA fehérvárcsurgói Károlyi Kastély újonnan felújított, pompás fogadótermekkel berendezett és hivatalosan megnyílt főépületében a Károlyi József Alapítvány 2011. szeptember 30. és október 2. között szervezi meg a Quartettissimo 2. Európai Vonósnégyes Fesztivált a francia ProQuartet Egyesület együttműködésével, a Budapesti Francia és Román Intézet, az Osztrák Kultur Forum és Székesfehérvár Megyei Jogú Város támogatásával.

Tovább...
 
Kiállítással tisztelegnek Nyomtatás E-mail
Írta: B. G.   
2011. szeptember 26.

Image"Három képzőművész Schwäbisch Gmündből" címmel nyílt kiállítás Székesfehérvár és német testvérvárosa 20 éves együttműködésének tiszteletére. Alkie Osterland, Albrecht Vogel és Erhard Doll alkotásait október 28-ig láthatják az érdeklődők. A tárlat megnyitóján a városvezetők aláírtak egy oklevelet is, ami ünnepélyesen is emléket állított a két évtizedes testvérvárosi kapcsolatnak.

Tovább...
 
Pontot tettünk a felújítás végére Nyomtatás E-mail
Írta: Bajnai Zsolt   
2011. szeptember 26.

ImageKözel két évvel azután, hogy a Közép-Dunántúli Operatív Program (KDOP) és a fehérvárcsurgói kastély megmentésére létrejött Károlyi József Alapítvány képviselői aláírta, a mintegy félmilliárd forintról szóló támogatói szerződést, átadták a Fejér megyei Károlyi-kastély középső szárnyát. Ezzel egy tizenkét éve kezdődött folyamat zárult le, amelynek eredményeként, újra régi fényében látható a XIX. század közepén épült fehérvárcsurgói Károlyi-kastély.

Tovább...
 
AZ ISMERETLEN ISMERŐS FEHÉRVÁR(IAK) Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. szeptember 21.

ImageA Szabadművelődés Háza - a Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtárral közösen - ismét meghirdeti városismereti versenyét a székesfehérvári középiskolás diákok számára. A vetélkedő már közel egyidős a szervező intézménnyel, tehát több, mint három évtizede rendezik meg – nagy sikerrel. (A verseny részletei és kiírása alább olvasható el.)

Tovább...
 
Fejér megye minden tehetségére számítanak! Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. szeptember 20.

ImageA Fehérvár Hangjára már egész Fejér megyéből várják a jelentkezőket, miután sok olyan tehetséges fiatal érdeklődött a verseny iránt, akik nem a megyeszékhelyen élnek, tanulnak, vagy dolgoznak. A jelentkezés egyéb feltételei nem változtak, azaz 14 és 25 év közötti énekesek vehetnek részt a megmérettetésen, pop, rock, jazz és musical stílusban. A jelentkezés határideje 2011. szeptember 30.

Tovább...
 
Befejeződött a felújítás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. szeptember 20.

ImageBefejeződött a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély 1999-ben indult felújítása. Az utolsó ütemben, a Közép-Dunántúli Operatív Program (KDOP) révén közel félmilliárd forintból újult meg az épületegyüttes középső szárnya.

Tovább...
 
<< Első < Előző 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 Következő > Utolsó >>

Eredmények 5006 - 5016 / 6193