Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Székesfehérváron nyitották meg a Kulturális Örökség Napjait Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. szeptember 19.

ImageA székesfehérvári Városháza nagyterme sok történelmi pillanatnak volt már tanúja az elmúlt évtizedekben. Idén a Kulturális Örökség Napjai országos megnyitójának adott otthont. Az ünnepségen hirdették ki a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékére idén felkerült három új elemet, aminek egyike a Fejér megyei népszokás, a Tikverőzés.

Tovább...
 
Kulturális feltöltődést ígér a szombati Turista Nap Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2011. szeptember 16.

ImageKét kiemelkedő épületegyüttest, a Hiemer-Font-Caraffa házat és a Városházát is megtekinthetik az érdeklődők szombaton a Fehérvári Turista Napok második évadjának szeptemberi állomásán. A kétórás, ingyenes városnéző séták az Országalmától indulnak 10,14 és 16 órakor.

Tovább...
 
Kamarakórus Fesztivál Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. szeptember 15.

ImageElső alkalommal rendeznek Kamarakórus Fesztivált Székesfehérváron. A programon fellép a Dunaújvárosi Főiskola Nőikara Könyves Ágnes karnaggyal, a Musculus Vocalis Énekegyüttes Székesfehérvárról Burján Orsolya vezetésével, az Óbudai Kamarakórus Budapestről Dr. Erdős Ákos irányításával, a veszprémi Schola Regina Rostetterné Nagy Rita vezényletével, valamint a Vox Mirabilis Kamarakórus Székesfehérvárról Zemlényi Katica karnaggyal.

Tovább...
 
Több, mint ezer épület tárja ki kapuit országszerte Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. szeptember 15.

ImageEurópa országaiban minden év szeptemberében megrendezik az Európai Örökség Napok programját. Hazánkban Kulturális Örökség Napjai címmel jó másfél évtizede indult útjára ez a rendezvény, amelynek keretében évről évre egyre több épületet és más örökségi helyszínt kereshetnek fel az érdeklődők szeptember harmadik hétvégéjén. Idén a székesfehérvári Vörösmarty Színházban tartották az idei programsorozat sajtótájékoztatóját, hiszen 2011-ben az egykori koronázóváros ad otthont az országos megnyitónak.

Tovább...
 
Megújulás a Városi Könyvtárban Nyomtatás E-mail
Írta: H. T.   
2011. szeptember 13.

ImageSzámos helyen végeztek felújítást a Székesfehérvári Városi Könyvtár tagkönyvtáraiban a nyár folyamán. Az intézmény várja új és régi, fiatal és idősebb olvasóit egyaránt, illetve ebben az évben is csatlakozik az „Összefogás a könyvtárakért” című országos rendezvényhez.

Tovább...
 
Kiárusítják a feleslegessé vált könyveket Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. szeptember 13.

ImageKedvezményes könyvvásárt tartanak az Aranybulla Könyvtár Olvasótermében a könyvtár felesleges példányaiból. A kiárusításra szeptember 15-től szeptember 29-ig kerül sor az intézmény nyitvatartási idejében, hétfőtől péntekig, 10-17:30-ig.

 
Szeptember 15-éig lehet pályázni, jelentős pénzösszeg a legjobbaknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. szeptember 12.

ImageMár csak pár napig pályázhatnak a fiatal alkotók arra a művészeti pályázatra, amelyet Változatos megyéink az Európai Unióban címmel a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium felügyelete alá tartozó Hungarofest Nonprofit Kft. és a kormányhivatalok hirdettek. Mint ismeretes, a pályázatra olyan művészeti alkotásokat várnak szeptember 15-éig, amelyek üzenete a kormányablakokhoz köthető.

Tovább...
 
Székesfehérvár is bemutatkozik a FesztMagyar fesztiválon Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. szeptember 09.

ImageTíz magyar és határon túli település - köztük Székesfehérvár - mutatkozik be szeptember 16. és 18. között a FesztMagyar című fesztiválon a budapesti Millenáris parkban. A rendezvény ötlete a 2001 és 2002 között bemutatott Álmok álmodói című kiállítás második részének tervezése közben merült fel.

Tovább...
 
Várhatóan elhalasztják a döntést a Vörösmarty Színház igazgatói kinevezéséről Nyomtatás E-mail
Írta: Hagymásy András   
2011. szeptember 07.

ImageHétfői ülésén a Székesfehérvári Önkormányzat Humán Szakbizottsága meghallgatta a Vörösmarty Színház igazgatói tisztségére kiírt pályázat indulóit, majd úgy döntött, hogy Quintus Konrád pályázatát támogatja. A bizottság ugyanakkor módosító indítványt terjeszt a szerdai Közgyűlés elé, hogy a képviselő-testület fontolja meg, vajon célszerű-e az önkormányzati törvény változása előtt öt évre szóló, alapvető döntést hozni. „Az új, várhatóan jelentős változásokat hozó szabályozásról jelenleg semmit nem tudunk” – fogalmazott indoklásában Földi Zoltán, a bizottság elnöke.

Tovább...
 
Összetalálkozott, ami összetartozik Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. szeptember 05.

ImageSzeptember elsején megszólalt a „Jó reggelt, Fehérvár!” a Kodolányi János Főiskola Vörösmarty Rádiójában. Ez már a Fehérvár Médiacentrum és a helyi rádió közötti együttműködés eredménye. A közös munka részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be, ahol a két szerkesztőség vezetői mellett Mészáros Attila, a Médiatanács elnöke is részt vett.

Tovább...
 
GLOBALIZÁCIÓ KERESZTÉNY SZEMMEL A MAI MAGYARORSZÁGON Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. szeptember 02.

ImageGlobalizáció keresztény szemmel a mai Magyarországon - ezzel a címmel tart előadást Dr. Kiss Ulrich SJ. jezsuita szerzetes Székesfehérváron, a Szent István Művelődési Házban. A programra szeptember 6-án, 18 órakor kerül sor.

 
<< Első < Előző 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 Következő > Utolsó >>

Eredmények 5017 - 5027 / 6193