Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Boldog Gizella-ereklye kerül Székesfehérvárra Nyomtatás E-mail
Írta: Bertáné Pintér Katalin   
2011. szeptember 01.

ImageA Családok Éve alkalmából Wilhelm Schraml passaui püspök Boldog Gizella-ereklyét ajándékoz Szent István városának. Az ünnepélyes átadásra szentmise keretében kerül sor 2011. szeptember 4-én, vasárnap 10.30 órakor a Székesegyházban.

Tovább...
 
A Millenárison látható a Hommage á Csók István című plakátkiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: B. G.   
2011. augusztus 30.

ImageCsók István székesfehérvári életműkiállításához kapcsolódó szabadtéri plakátkiállítást rendezett a Magyar Plakát Társaság Budapesten. A tárlatot október 2-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Millenáris Parkban, eddig látható Fehérváron a Bálványok és Démonok című Csók István életmű-kiállítás is.

Tovább...
 
Szorosabbra font együttműködés Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. augusztus 26.

ImageTöbb közös kezdeményezés és a bérletvásárlás ösztönzése - ebben gondolkodik Székesfehérvár Önkormányzata és a Vörösmarty Színház. Mindkét fél szeretné, ha a város mindennapjainak szerves részévé válna a társulat és a teátrum, amit egy újszerű együttműködés is elősegít. Mindezekről sajtótájékoztartón számolt be dr. Cser-Palkovics András polgármester, Qiuntus Konrád igazgatóhelyettes és Bakonyi Csilla színművész.

Tovább...
 
Turista Nap Fehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: F.Szegő Krisztina   
2011. augusztus 26.

ImageAugusztus utolsó szombatján ismét Turista Napra hívja az érdeklődőket a Székesfehérvári Turisztikai Kft. A mostani városvezetés során Székesfehérvár középkori emlékei kerülnek bemutatásra. A 2 órás ingyenes városnézés középpontjában a középkori Magyarország koronázó temploma áll. A csoportok megismerkedhetnek Szent István magántemplomával, valamint az ebben az évben megjelent Székesfehérvári Királyi Bazilika könyv grafikái alapján el is képzelhetik az egykori koronázási és temetkező hely nagyságát.

Tovább...
 
Pakolják a könyveket Nyomtatás E-mail
Írta: Bajnai Zsolt   
2011. augusztus 26.

ImageA Fehérvárcsurgói Károlyi-kastély uniós forrásból megszépült középső szárnyában, az ismét könyvtárként funkcionáló ovális teremben már a könyveket rakják a polcokra. Szeptember végétől pedig az egész kastély várja a látogatókat.

Tovább...
 
Dr. Göőz Beck Monika vendégeskedik a kastélyban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. augusztus 25.

ImageA móri Radó Antal Könyvtár és Művelődési Központ „Mórról indult” című rendezvénysorozatának Dr. Göőz Beck Monika lesz a legközelebbi vendége. A kiemelkedő tehetségű kutatóorvossal Dr. Táncos László, a Semmelweis Könyvkiadó és Multimédia Stúdió igazgatója fog beszélgetni. A rendezvény helyszínéül a Lamberg-kastély olvasóterme szolgál 2011 szeptember 8-án, 18 órakor.

Tovább...
 
"Királyok emlékezete" - megnyitották az Osszáriumot a Romkertben Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. augusztus 19.

ImageA megye és a város együttműködésének eredményeként pár napra megnyitották a látogatók előtt a Romkertben az Osszáriumot, amely tizenöt magyar király és királyné földi maradványait rejti. A csak különleges alkalmakkor látható uralkodói csontokat augusztus 21-ig  lehet megtekinteni. A kőlap alatt található speciálisan kialakított kis terem elsősorban a maradványok megőrzését szolgálja, nem pedig bemutatóhely.

Tovább...
 
Képeslapokon elevenedik meg Szent István szellemi öröksége Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2011. augusztus 19.

ImageVitathatatlan, hogy Szent István király alakjáról, személyiségéről mindenkiben él valamilyen kép. Ez még akkor is igaz, ha tisztában vagyunk vele, az államalapító uralkodó életében nem készült róla egykorú, hű ábrázolás. A Fekete Sas Patikamúzeumban az első uralkodónk életét bemutató rendhagyó képeslapkiállítás várja közönségét.

Tovább...
 
Székesfehérvár vezetői fogadták a néptáncfesztivál résztvevőit Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. augusztus 18.

ImageSzép hagyomány a Királyi Napokon, hogy a Székesfehérváron vendégeskedő néptánccsoportokat a Városházán is fogadják. A házigazda önkormányzat nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint Brájer Éva és Róth Péter alpolgármesterek köszöntötték a vendégeket.

Tovább...
 
Megnyílt a Boldogasszony kiállítás a Fejér Megyei Levéltár kápolnájában Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. augusztus 17.

ImageA Magyarok Nagyasszonyát, Szűz Máriát ábrázoló kiállítás nyílt a Fejér Megyei Levéltár Kápolnájában. A különleges tárlatot Brájer Éva alpolgármester ajánlotta a közönség figyelmébe, Dr. Lukács László néprajzkutató pedig szakmai előadással készült. A "Boldogasszony" címmel bemutatott anyag több művész alkotásaiból állt össze. A budapesti Forrás Galéria kért fel huszonhat meghatározó kortárs alkotót, hogy fogalmazzák meg, mit jelent számukra Szűz Mária alakja.

Tovább...
 
Kezdetét vette a XVI. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. augusztus 17.

ImageTöbb ezren látogattak el a történelmi belvárosba, hogy szemtanúi legyenek a tánccsoportok felvonulásának, majd a bemutatkozó gálaműsornak a XVI. Királyi Napok ünnepi nyitányán. Sorrenben Magyarország, Kazahsztán, Horvátország, Csecsenföld, Csehország, Székelyföld, Görögország, Románia, India, Kanada és Lengyelország táncosai vonultak a Fő utcáról a Városház térre, közben nemzetük táncaival szórakoztatták a közönséget.

Tovább...
 
<< Első < Előző 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 Következő > Utolsó >>

Eredmények 5028 - 5038 / 6193