Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Fehérvár Hangja - szeptember végéig lehet jelentkezni Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. augusztus 17.

ImageA népszerű, országos tehetségkutatók mintájára hamarosan Székesfehérváron is bizonyíthatnak az énekesek a Fehérvár Hangja elnevezésű nagyszabású show műsorban. A Fehérvár Médiacentrum -mint a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. cégcsoport tagja- Székesfehérvár Önkormányzatával és a Karma Kreatív Stúdióval együtt olyan rendezvénysorozatot szervez, amely az idei év egyik legnagyobb szenzációját jelenti majd Székesfehérváron.

Tovább...
 
A Csík Zenekar koncertjével kezdetét vette a Királyi Napok Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. augusztus 15.

ImageA Csík Zenekar koncertjével kezdetét vette az idei Királyi Napok. A nulladik napon több ezren látogattak el, hogy meghallgassák az immár 23 éve működő, a magyar népzene hiteles tolmácsolójaként ismert zenekart Székesfehérvár Belvárosában. A Csík Zenekar 1988 óta a magyarországi népzenei élet egyik meghatározó szereplője, az eltelt két évtized alatt több rangos zenei díjjal jutalmazták a kecskeméti formációt.

Tovább...
 
Sziget - Harmadik napi ajánló Nyomtatás E-mail
Írta: Sziget   
2011. augusztus 12.

ImageRégi népi megfigyelés, hogy ha a Szigeten a Prodigy-koncert Szent Klára napjára esik, akkor szép lesz az idő. Mivel ez idén pont így van (Pop-Rock Nagyszínpad, 21.30), alighanem pompásan indul a hétvége. Annál is inkább, mert délután három után pár perccel már azon kevesek közé tartozunk majd, akik azzal dicsekedhetnek Magyarországon, hogy tudják, mi is az a batucada. Ezt a küzdősport-nevű szambaféleséget tolja ugyanis a tizenhárom tagú Batucada Sound Machine (Pop-Rock Nagyszínpad, 15.00).

Tovább...
 
Boldogasszony a Kápolnában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. augusztus 12.

ImageDr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, valamint Vargha Tamás, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökének védnökségével kiállítás nyílik a Fejér Megyei Levéltár Kápolnájában. A „Boldogasszony” elnevezésű tárlat augusztus 15-én, 16 órától látogatható. A megnyitón szakmai előadást tart Dr. Lukács László néprajzkutató, egyetemi tanár. Az alkotásokat Brájer Éva alpolgármester ajánlja a nagyközönség figyelmébe.

Tovább...
 
Utcaszínház Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. augusztus 12.

ImageAz Utcaszínházi Alkotóközösség szeretettel vár minden felnőttet és gyermeket ma délután a Vidámparki tó partjára, A Szabadművelődés Háza mellé. A művészek a program során, 15:30-kor előadják a Sehonnani királyfi című darabot, 18-kor pedig a Folytassátok! kerül terítékre. A rendezvényekre a belépés ingyenes!

 
Öreghegyi programok két hétvégén Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2011. augusztus 12.

ImageNemzeti ünnepünk előtt egy nappal, a hagyományokhoz hűen augusztus 19-én rendezik meg a 20. Öreghegyi Mulatságokat Székesfehérváron, a Bory téren. A következő hétvégén, 26-án és 27-én tartják az Aranybulla Művészeti Napokat Tóth István, az Öreghegyi Közösségi Ház egykori vezetője tiszteletére. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Östör Annamária, Öreghegy önkormányzati képviselője és Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója.

Tovább...
 
A Városi Piac és az Iparcikk Piac ünnepi nyitva tartása Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2011. augusztus 11.

ImageSzékesfehérvár Városgondnoksága értesíti a tisztelt vásárlókat, hogy a Városi Piac 2011. augusztus 20-án és 21-én teljes körűen zárva, az Iparcikk Piac pedig 2011. augusztus 20-án zárva tart. A Városi Piac egyébként hétfőtől-péntekig reggel 5 órától 16 óráig, szombaton reggel 5 órától 14 óráig (Augusztus 20-án ZÁRVA) és vasárnap reggel 6 órától 12 óráig (augusztus 21-én ZÁRVA) van nyitva.

 
Prince, az örökifjú herceg Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. augusztus 10.

ImageTegnap este minden a hétszeres Grammy-díjas énekesről, Princről szólt. Legalábbis a Szigeten. Szerkesztőségünk – több ezer rajongóval és kíváncsiskodóval egyetemben – szintén ott énekelte a Purple Rain-t a Nagyszínpadnál, az égre lövelt, esőt imitáló csillám-szalagokkal beterítve. A Herceg pedig 53 évesen is tökéletesen zenélt, táncolt, s elevenítette fel a 90-es években népszerűvé vált Gett Off, Cream, Diamonds and Pearls slágereit.

Tovább...
 
Királyi Napok - Indiából és Kazahsztánból is érkeznek táncosok Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. augusztus 10.

ImageIdén augusztus 14 és 20 között rendezik meg már 16. alkalommal a Királyi Napok Néptáncfesztivált Székesfehérváron. A szabadtéri előadások mellett zenekari bemutatók, utcazene, folkestek, gasztronómiai bemutatók, gyermekprogramok, táncfilm-vetítések, várják a látogatókat Székesfehérvár belvárosába és a fesztivál központjába a Malom utcai Táncházba.

Tovább...
 
Szigetelés a Kodolányival Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. augusztus 10.

ImageTársasjátéksziget, filmes játék, ingyen ölelés és énekoktatás várja Kodolányi sátrában a Szigetre látogatókat. - Magyarország egyik vezető magán felsőoktatási intézménye a nyáron is maximális fordulatszámon pörög. Művészetek Völgye, Somló Hangja, Nyeregszemle – csupán ízelítő azokból a fesztiválokból, ahol a Kodolányi János Főiskola hallgatói, tanárai zenei vagy művészeti produkciójukkal hozzájárultak a rendezvények sikereihez. A sorból hazánk és Közép-Európa legmonumentálisabb fesztiválja, a Sziget sem maradhat ki.

Tovább...
 
Újra Kaposváron a klasszikus zene krémje Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. augusztus 10.

Image2011. augusztus 12-20. között újra megrendezik Magyarország elsőszámú kamarazenei fesztiválját Kaposváron. A második Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál (Kaposfest) idén kilenc napon keresztül tizennyolc komolyzenei koncerttel várja a városba látogatóknak.

Tovább...
 
<< Első < Előző 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 Következő > Utolsó >>

Eredmények 5039 - 5049 / 6193