Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Fiatal művészek alkotásait várják a kormányhivatalok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. augusztus 10.

Image"Változatos megyéink az Európai Unióban" - címmel a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium felügyelete alá tartozó kormányhivatalok és a Hungarofest Nonprofit Kft. közös művészeti pályázatot hirdetnek fiatal képzőművészek, alkotók számára. A pályázatra olyan művészeti alkotásokat várnak, amelyek üzenete a kormányablakokhoz köthető. A nyertes pályaműveket a kormányablakokban, illetve kormányhivatalokban fogják kiállítani, és önálló gyűjteményt fognak alkotni, amelyek a nagyközönség számára is megtekinthető lesz.

Tovább...
 
A CSILLAGHULLÁS ÉJSZAKÁJA Nyomtatás E-mail
Írta: Trupka Zoltán   
2011. augusztus 09.

ImageAugusztus a hullócsillagok hónapja – tartja a közhiedelem. Bolygónk az esztendő egyik leglátványosabb meteorrajával, a Perseidákkal találkozik ebben az időszakban. Ritkán, de előfordul, hogy olyan, nagyobbacska darabokat is tartalmaz, mint amilyen a múlt heti tűzgömb-felvillanást is okozta.

Tovább...
 
Egymást népszerűsíti Székesfehérvár és Debrecen Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2011. augusztus 09.

ImageKözös akcióba kezdett az Alba és a Debrecen Plaza augusztusban. A kezdeményezés keretében a bevásárlóközpontok lehetőséget kínálnak arra, hogy Székesfehérvár és Debrecen kölcsönösen bemutathassa kulturális és turisztikai értékeiket, eközben a két plaza egymás városába szóló nyereményekkel buzdítja látogatóit a vásárlásra.

Tovább...
 
VideoHeaven Studio - egy fehérvári fiatalemberrel Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. augusztus 09.

ImageEgy székesfehérvári fiatalember, Aracsi Norbert is az alapító tagja annak a szervezetnek, amely tavaly szeptember 7-én jött létre a Dunaújvárosi Főiskolán. A VideoHeaven Studio célja, hogy független filmesekként olyan maradandó alkotásokat hozzanak létre, amelyekkel a nézők tetszését elnyerhetik.

Tovább...
 
Székesfehérvár egy napra francia várossá alakult Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2011. augusztus 09.

ImageNem kis fennakadást okozott egy külföldi filmes stáb Székesfehérvár történelmi belvárosába. A gépkocsi forgalomat leállították és még a gyalogos közelekedést is erősen korlátozták a forgatások idejére – igaz csak egyetlen napra. A csapat az első világháború idején játszódó szerelmi drámáról szóló tévéfilm néhány jelenetét rögzíti.

Tovább...
 
A királyok ünnepe mindenkié Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. augusztus 09.

Image„Székesfehérvár Közgyűlése rendeletbe foglalta, hogy az augusztus 14-től, Nagyboldogasszony vigíliájától augusztus 20-ig, Szent István Napjáig tartó periódus ünnepi időszak. A város és a megye idén is – mint 1988 óta minden alkalommal – megemlékezésekkel, kulturális és szórakoztató programok sokaságával készül.” – emelte ki a Királyi Napok tiszteletére rendezett sajtótájékoztatón Róth Péter alpolgármester. Újdonság lesz, hogy az ünnepi közgyűlést nyílt helyszínen, a Szent István téren tartják.

Tovább...
 
Breaking News: Prince lesz a Sziget "Nulladik" napi sztárja Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. augusztus 09.

ImageA világ talán legegyedibb és legizgalmasabb előadója, a hétszeres Grammy–díjas amerikai pop-ikon a Sziget jóvoltából végre ellátogat Magyarországra. Igen, Prince a Sziget „Nulladik” napján, augusztus 9-én uralja a Nagyszínpadot és ontja eddigi pályafutásának legnagyobb slágereit.

Tovább...
 
Zichy ligeti dallamok a Tabulatúra Régizene Együttessel Nyomtatás E-mail
Írta: B. G.   
2011. augusztus 08.

ImageVasárnap este a Tabulatúra Régizene Együttes varázsolt kellemes hangulatot a Zichy ligetbe. A zenekar a reneszánsz és a korabarokk, valamint a történelmi Magyarország területén valaha elterjedt magyar vonatkozású zenét játszik. Kiemelt fontosságot tulajdonítanak történelmi múltunk zenei emlékeinek, ezért historikus hangszereken, korhű hangszerelésben játszanak.

Tovább...
 
Húszezernél is több látogató volt a FEZEN-en Nyomtatás E-mail
Írta: H. T.   
2011. augusztus 08.

ImageTöbb, mint húszezer látogatója volt a Fehérvári Zenei Napoknak. A FEZEN-t ma már a legnagyobb és legjelentősebb magyar könnyűzenei fesztiválok között tartják számon, a háromnapos eseményre a hazai vendégeken kívül szép számban érkeztek külföldiek is. A Bajnokok Városa projekttel Székesfehérvár legnagyobb sportklubjai is bekapcsolódtak a programokba, ami nagy sikert aratott a rajongók körében. Az önkormányzat és a szervezők a lakossággal bevonásával értékelik a tapasztalatokat a következő hetekben.

Tovább...
 
Fergeteges hangulat volt a 15. FEZEN első napján Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. augusztus 05.

ImageA borús, esős idő ellenére már délután több ezren voltak az idén tinédzser korba lépett FEZEN fesztivál első napján, ahol több mint nyolcvan hazai és külföldi együttes lép színpadra a MÁV Előre Sportpályán és a FEZEN Klubban. A fesztivál csütörtöki nyitónapján lépett színpadra a progresszív metál amerikai óriása, a Dream Theater is. Az együttes új dobosával Mike Manginivel érkezett Székesfehérvárra.

Tovább...
 
Kezdődik a Történelmi Kavalkád Nyomtatás E-mail
Írta: F. Szegő Krisztina   
2011. augusztus 05.

ImageNégy hétvégén át tart az idei Történelmi Kavalkád, melyet másodszor rendez meg a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. az önkormányzat támogatásával. Az eseménysorozat augusztus 5-én, pénteken a felvezető, ízelítő nappal veszi kezdetét, az első hétvége leglátványosabb eleme pedig a hagyományőrzők felvonulása lesz a Zichy ligettől a belvárosig.

Tovább...
 
<< Első < Előző 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 Következő > Utolsó >>

Eredmények 5050 - 5060 / 6193