Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Felavatták Wass Albert domborművét Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 06.

ImageWass Albert domborművét avatták fel tegnap este a Szent István Művelődési Ház Díszudvarán. Szakál Antal alkotását dr. Cser-Palkovics András polgármester leplezte le, Spányi Antal megyés püspök pedig megszentelte. Az ünnepségre a Határon Túli Magyar Irodalom Hete és a Katolikus Kultúra Napja alkalmából került sor.

Tovább...
 
Az egész nyugati országrész képviseltette magát a fehérvári Gálán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 05.

ImageNagy érdeklődés mellett zajlott szombaton az első székesfehérvári Alba Orient - 2010 elnevezésű Hastánc Gála, amelynek a Helyőrségi Klub adott otthont. A program célja az volt, hogy bárki, aki szeretné megmutatni tudását profi színpadi körülmények között, annak lehetőséget adjanak a szervezők, hiszen a hastánc csoportoknak gyakran nincs módjuk színpadi körülmények között megmutatni magukat, vagy csak úgy, ha külön meghívást kapnak egy-egy rendezvényre.

Tovább...
 
THE FLIPPERS : DZSOKI JÚING BOSSZÚJA Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 01.

Image„Színház az egész világ!” - akár ez is lehetett volna a székesfehérvári FLIPPERS zenekar legújabb nagylemezének címe. Az album valóban olyan meglepetésszerű újdonságokkal szolgál a hallgató számára, amelyet azt a korábbi beharangozók alapján várni lehetett. A „Miss Sixty” címet viselő első korong után a fiúk ezúttal egy kis időutazást tesznek : visszakanyarodnak a retrohoz, és a film világának ismert figuráit jelenítik meg (Hagymás bab, Gombóc Artúr rettenetes fogyókúrája, A színész álma stb.)

Tovább...
 
Sikeres volt az első vonósnégyes fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 29.

ImageSzeptember utolsó hétvégéjén rendezték meg a Fejér megyei fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban az első „Quartettissimo” Európai Vonósnégyes Fesztivált. A háromnapos fesztivál kiemelkedő programjai voltak a francia Quatuor Diotima, a magyar Auer Vonósnégyes és az osztrák Minetti Vonósnégyes koncertjei, amelyeknek a kastély kápolnája adott otthont. A programok egyik célja az volt, hogy az uniós forrásból 2011-re megszépülő fehérvárcsurgói Károlyi-kastély jövő évi programjait előkészítse.

Tovább...
 
A MAGYAR NÉPMESE NAPJA SZÉKESFEHÉRVÁRON Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 29.

ImageSzép hagyomány, hogy az egyik legnagyobb magyar meseíró, Benedek Elek születésnapjához kapcsolódóan szeptember 30-án minden évben megrendezik a Magyar Népmese Napját hazánkban. Természetesen e programsorozathoz a székesfehérvári intézmények is csatlakoznak. Így például holnap a Városi Könyvtár Sziget utcai Tagkönyvtárában a Teleki Blanka Gimnázium tanulói – színpadi ruhákba öltözve - mesélnek a kicsiknek reggel 8-tól 12.30-ig.

Tovább...
 
Programok Szent Mihály Napján Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 28.

ImageSzent Mihály Napján két fehérvári iskola is feleleveníti a jeles alkalomhoz kötődő vásári hagyományokat. Ennek keretében a Széna Téri Általános Iskola Szeptember 29-én (szerdán), 15.00 órakor tartja Mihály-napi vásárát, ahová a diákok mindenféle terményeket, és saját kezűleg készített apróságokat „visznek a vásárba”. Emellett a programon felelevenítik az e naphoz kötődő szokásokat, s játékokkal, foglalkozásokkal is készülnek. A rendezvénybe természetesen bekapcsolódhatnak a családok is.

Tovább...
 
Gyöngyök - Ékszerek - Álmok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 28.

Image- ezzel a címmel nyílt meg a Kisfaludi Gyöngyfűző Kör kiállítása a Kisfaludi Közösségi Házban. A Gyöngyfűző Kör egy évvel ezelőtt alakult meg, s tagjai nem a hagyományos, népi gyöngyékszerek készítésével foglalkoznak, hanem divatos, a mindennapi életben is viselhető alkotásokat álmodnak, s valósítanak meg. Az üveg- és kristálygyöngyökből álló remekműveket a fűzési technikák változatossága, s létrehozójuk végtelen kreativitása teszi igazán egyedivé és szemet gyönyörködtetővé.

Tovább...
 
Sárkányhajók szelték a vizet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 27.

ImageIdén sem maradhatott el a Sárkányhajó Fesztivál Székesfehérváron. A programra pénteken és szombaton került sor a Csónakázó tavon, ahol a 200 méteres versenyszámot az első napon 12 és 16 óra között tették meg a hajók, másnap pedig 9-től 20 óráig szelték a vizet. A Dragon Aktív Kft. a Magyar Sárkányhajó Szövetség szakmai támogatásával idén hetedik alkalommal rendezte meg az öt helyszínen zajló fesztiválsorozatot. Székesfehérvár előtt Győrben, Faddin, Budapesten és Szegeden szólaltak meg a sárkányhajó-dobok.

Tovább...
 
Reneszánsz táncház a Lovagteremben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 24.

ImageReneszánsz Táncházat szervez a III. Béla Lovagrend. A zenés programra szeptember 25-én, 17 órai kezdettel kerül sor a Megyeháza Lovagtermében. Dr. Töpler László magister ezúton hívja fel olvasóink figyelmét arra, hogy az esten való részvétel mindenki számára ingyenes!

Tovább...
 
Fúvósok vonulnak fel Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 24.

ImageMa, 10:30-kor a IX. Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivál valamennyi résztvevője felvonul a Városház téren, ahol egy közös koncerttel nyitják meg az idei rendezvénysorozatot. A résztvevő együtteseket Dr. Dienesné Fluck Györgyi, a Kulturális és Turisztikai Bizottság tagja köszönti a vendéglátók nevében.

 
Böndörödő a Maroshegyen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 17.

ImageHarmadik alkalommal rendeznek Maroshegyi Böndörödőt Székesfehérváron, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház melletti területen. A szüreti mulatság során idén is lesz hintós-csikós felvonulás, mutatványos sátor, borlopó verseny, löpótökméret-verseny, gyermekműsorok, s különböző családi programok. Tavaly már 4500-an voltak kíváncsiak a rendezvényre, amely egyébként 135 éves múltra tekint vissza.

Tovább...
 
<< Első < Előző 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 Következő > Utolsó >>

Eredmények 5270 - 5280 / 6215