Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Muzsikál az udvar Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 17.

ImageNyár Esti Muzsikáló Udvart rendez ma, 20 órai kezdettel a Fehérvári Polgárok Egyesülete. A programra a Deák Képtár udvarán kerül sor, ahol fellép Tenke Eszter ( a Balladákkal), s az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Vízivárosi Asszonykórusa (Karvezető: Deák Zsuzsanna, tárogatón kísér: Vincze Tamás), akik műdalokat adnak elő a múlt század elejéről. A belépés díjtalan.

 
Kalyi Jag és Királyi Napok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 13.

ImageÉpül a színpad a székesfehérvári Városház téren, és zajlanak az utolsó simítások. Augusztus 14-én ugyanis megkezdődnek az idei Királyi Napok rendezvénysorozata. Ennek kapcsán Brájer Éva, a Kulturális és Turisztikai Bizottság elnöke sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a Bizottság mindent megtesz azért, hogy évről-évre színesebb, teljesebb kínálat várja a fehérváriakat és idelátogatókat augusztusban.

Tovább...
 
Kiállítás-megnyitó és gyertyafényes hangverseny a Károlyi Kastélyban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 13.

ImageA fehérvárcsurgói Károlyi Kastély hagyományos sorozata, a “Zene és festészet” ezen a nyáron is érdekes programot kínál vendégei számára. Augusztus 27-én, pénteken Szakszon Imre kiállításának megnyitójára várják az érdeklődőket. A kiállítás a budapesti Ari Kupsus Galéria jóvoltából kerül megrendezésre, és 19 óra 30 perctől látható a kastély kiállítótermeiben. A fiatal festőművész Nyíregyházán született, felsőfokú tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Egyetemen Nagy Gábor tanítványaként végezte.

Tovább...
 
In memoriam Sobor Antal Nyomtatás E-mail
Írta: Bakonyi István   
2010. augusztus 12.

Image"Sobor Antal az örök tavasz ígéretét jelentette nekünk, szavaival, könyveinek ékesszólásával, novelláinak és regényeinek nagyszerűségével, naplójegyzeteinek varázslatos egyszerűségével és a vászonra vitt színeinek tisztaságával” – mondta többek között L. Simon László a székesfehérvári temetőben, a hetvenhét évesen elhunyt Sobor Antal ravatalánál.

Tovább...
 
Koronázási palást szentelés és idegenvezetés a lovagrenddel Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 10.

ImageA III. Béla Lovagrend - lokálpatrióta missziója keretében - különleges eseménnyel és szolgáltatásokkal várja a Királyok Városa látogatóit augusztus második felében. Augusztus 15-én, vasárnap, 12-12.30 óráig tartják például a Nemzeti Emlékhelyen a koronázási palást utánzatának ünnepélyes szentelését. Mint ismeretes, a jelenleg a Nemzeti Múzeumban őrzött eredeti koronázási palástot 1031. augusztus 15-én Szent István királyunk és Gizella királynénk a székesfehérvári Koronázó Templomnak ajándékozta. Ennek ellenére e szakrális kincset ma Fehérvártól távol őrzik és mutatják be.

Tovább...
 
XXI. századi anyagok és technikák a festészetben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 09.

ImageSimon M. Veronika, Szőke Balogh Joli és Szőke Krisztina alkotásaiból nyílt tárlat a székesfehérvári Platán Galériában. A kiállítás a „XXI. századi anyagok és technikák a festészetben” címet kapta. A festményeket Enyedi Béla Krúdy díjas szépíró mutatta be a nagyközönségnek. A megnyitó műsorában közreműködtek a Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör tagjai. A tárlat megtekinthető: egy hónapon át.

Tovább...
 
Indiai lótusz-ünnepen járt a Székesfehérvári Kertbarát Klub Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 09.

ImageA Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjébe szervezett kirándulást a Székesfehérvári Kertbarát Klub, hogy az érdeklődők részt vehessenek a szent indiai lótusz ünnepén. Az út során Jankovics Ilona, a klub vezetője ismertette a Füvészkert történetét és fő látványosságait, majd az ismertető után a klubtagok egy tesztet töltöttek ki, amelyből nem hiányzott a tudomány mellől a humor sem. A három hibátlan tesztet cserepes orchideával jutalmazták.

Tovább...
 
MÓRIKUM - Kultúr-fröccs-fesztivál lesz Móron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 08.

ImageElső alkalommal kerül megrendezésre a Kultúr-fröccs-fesztivál Móron. Ennek keretében, a „MÓRIKUM” névjegy alatt a szervezők a móri unikumokat szeretnék összegyűjteni és megismertetni a látogatókkal. A programokra Mór legemblematikusabb helyén, a gyönyörű Lamberg-kastélyban és csodálatos akusztikával bíró udvarán kerül sor, ahol az érdeklődők találkozhatnak a móri kultúra színfoltjaival. Mindezt nemzeti ünnepünk programjai és színházi, táncszínházi események gazdagítják.

Tovább...
 
Irodalmi délutánt tartanak Móron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 07.

ImageIrodalmi délutánt tart ma a móri MIKSZ a Református Szolgáló Szeretet Házában. A program 15 órakor kezdődik, melynek során nyári játékra hívja a közönséget Szabados Norbert festőművész, s egyben megnyílik „Keret nélkül” című kiállítása. A tárlaton az alkotó festészetének bemutatása mellett hangsúlyt kap a karikatúra és a portréábrázolása is. A műveket Klein Magda író ajánlja majd a közönség figyelmébe.

Tovább...
 
Történelmi Kavalkád - megelevenedik a múlt Fehérvár utcáin Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 05.

ImageHolnap kezdődik meg a több hétvégén át tartó színes, hangulatos programsorozat, a Történelmi Kavalkád Székesfehérváron. A fesztivál szombaton este egy látványos felvonulásra várja az érdeklődőket. A történelmi bemutatkozás - az eddigi hagyományoktól eltérően - este hat órakor indul a Palotavárosi lakónegyedből, s útközben csalogatja az esti lovagi és zenei programokra a városrész lakóit. Az első hétvégén Gáspár Szilvi, a Shortstory és a Hungarikum együttes szórakoztatja a Belvárosba érkezőket.

 
Eső esetén is lesz Operettgála Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 05.

ImageA "BOR, MÁMOR, SZERELEM" című Operettgála előadásai ezen a héten kedden megkezdődtek. Az időjárási előrejelzések szerint viszont szükség lehet az esőhelyszín igénybevételére. A szervezők tájékoztatása szerint eső esetén az előadások a Művészetek Háza (Barátság Háza) emeleti színháztermében kerülnek megrendezésre. A hatalmas érdeklődés és az ennek nyomán megemelt nézőszám miatt az eredetileg esőhelyszínnek tervezett Zeneiskola terme kicsinek bizonyult, ezért vált szükségessé a módosítás.

Tovább...
 
<< Első < Előző 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 Következő > Utolsó >>

Eredmények 5281 - 5291 / 6189