Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Elmarad a Part Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 16.

ImageHiába várják a bulizni vágyók, hogy Akon és Sean Paul / Shaggy zenéjére táncolhassanak az Agárdi Part Fesztiválon. A július 28 – augusztus 1-ig meghirdetett rendezvény ugyanis elmarad. Kocsispéter Gergely, az Agárd Zenei Fesztivál Kft. ügyvezetője közleményében tudtatta a sajtóval, hogy a fesztivál „technikai és gazdasági okok miatt nem valósul meg". A szervezők ígérik, hogy az előre megvásárolt jegyeket a vásárlás helyszínén visszaváltják.

 
Zenés irodalmi délutánt tartottak a Borházban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 14.

ImageDedik János Batsányi- emlékdíjas író mutatkozott be legutóbb Székesfehérváron, az Öreghegyi Borházban. A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör ugyanis minden hónap második hétfőjén zenés irodalmi délutánt tart ehelyütt, amelyet egy-egy festőművész festménykiállításával színesítenek. Ebben a hónapban Bánkúti Emese alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők a Borházban. A tárlatot Simon M. Veronika Munkácsy és Pro Vino érdemérmes festőművész ajánlotta a nagyérdemű figyelmébe.

Tovább...
 
Dallamok a Zichy ligetben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 05.

ImageSzínvonalas produkciók részesei lehetnek a székesfehérvári Zichy ligetbe látogatók minden vasárnap. A „Zichy ligeti dallamok” programsorozat keretében ugyanis neves művészek idézik fel a múlt századi, Városligeti estéket. Az augusztus 29-ig tartó koncertek előtt látványos előadások – zsonglőrök, mazsorettek, bohócok, verklizők… - várják az érdeklődőket, hogy a családok minden tagja jól érezze magát.

Tovább...
 
Avatar és Becstelen brigantyk Móron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 02.

ImageAz Avatar című filmmel nyitja meg kapuit ma este a móri Lamberg-kastély kertmozija. A moziban minden pénteken, 21 órakor kezdődnek az előadások. Július 9-én „A nővérem húga”, 16-án a „Becstelen brigantyk”, 23-án a „Sherlock Holmes”, 30-án pedig az „Alice csodaországban” elevenedik meg a filmvásznon. A belépő pedig jelképesen csak 200 Ft!

 
Nagy Benedek szobrászművész vendégeskedett a Lamberg-kastélyban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 01.

ImageA móri Lamberg-kastély olvasótermében mutatták be a Nagy Benedek szobrászművész alkotásait ismertető könyvet. Az író-olvasó találkozón az alkotóval dr. Altorjay András és Szele István beszélgetett. A program fő témája az a könyv volt, amely egy válogatást mutat be a művész alkotásaiból. A kötetben látható fotókat Mosberger Róbert készítette. A könyvtár egyik dolgozója, Diósné Fűrész Ibolya ezúton hívja fel olvasóink figyelmét arra, hogy a kötet megvásárolható a könyvtárban.

Tovább...
 
TóParty Kavalkád Agárdon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 01.

ImageFolytatódik a TóParty Kavalkád Agárdon, az AGÁRDEN Szabadtéri Színpadán! A programsorozat ma este kezdődik el - az AGÁRDEN Esték keretében-, méghozzá a HúRock koncert fellépésével, pénteken pedig – a TóParty Esték során – a Giotin-t hallhatják a zenebarátok. A fellépőkről alább olvashatnak bővebben. Fontos információt jelenthet, hogy a koncertek idén is ingyenesek!

Tovább...
 
Kiválóan szerepelt a Vox Mirabilis a Dalünnepen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 01.

ImageKeszthelyen, a Jubileumi Dalünnepen járt a Vox Mirabilis Kamarakórus. A három napos rendezvényen ők képviselték Székesfehérvárt. Az együttes a találkozón egyházi és világi kategóriában is indult, s kiváló teljesítményt nyújtott, amit nemcsak a közönség értékelt vastapssal, hanem a zsűri egybehangzó véleménye is ez volt. Daróczi –Bárdos Tamás, a zsűri elnöke értékelésében kiemelte a kórus egységes hangzását és zenei érzékenységét. Zemlényi Katica, a Vox Marabilis karnagya pedig külön dicséretet kapott a vezénylésért.

Tovább...
 
Mezőfalvi Vigasságok zenével és tánccal Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 29.

ImageGazdag programokkal várta a látogatókat a Mezőfalvi Vigasságok programsorozata. A rendezvényen részt vett L. Simon László országgyűlési képviselő is, aki- miután az ünnepélyes megnyitón köszöntötte a tömeget - végigjárta a civil szervezetek sátrait, kiállításait is. A nagyszabású rendezvényen fellépett több néptánccsoport, díszpolgárt avattak, valamint kiosztották a Mezőfalváért Díjakat. Az estet Demjén Ferenc koncertje és egy bál zárta.

Tovább...
 
Várják a javaslatokat a Fricsay Richárd Zenei díjra Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 29.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése Fricsay Richárd Zenei díjat alapított városunk zenetanárainak, karnagyainak, zenei előadóművészeinek, zenei együtteseinek, közösségeinek elismerésére. A díj a több éven keresztül kifejtett kiemelkedő zenei munkásság elismerésére szolgál. Az ünnepélyes átadásra a Zenei Világnapon kerül sor. A szervezők kérik városunk zeneszerető polgárait, hogy tegyék meg javaslataikat. Tegyék közzé, hogy kit tartanak arra méltónak, hogy e rangos elismerést megkaphassa.

Tovább...
 
Három év megkoronázása Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 28.

ImageÜnnepélyes diplomakoncertet adott a Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszékének 24 végzős hallgatója a főiskola Siófoki Regionális Oktatási Központjának dísztermében. A diplomakoncerten fellépő hallgatók az elsők, akik a KJF Művészeti Tanszék előadóművészet szakán, jazzének és jazzhangszer szakirányon kapják kézhez diplomájukat.

Tovább...
 
Csizmás kandúr a Nagyszínházban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 23.

ImageAz esős időjárásra való tekintettel a Pelikán Udvar helyett a Nagyszínházban látható ma este a Veszprémi Petőfi Színház „Csizmás kandúr” című zenés mesejátéka. A Nyári Színházi Fesztivál soron következő darabját már tegnap is ehelyütt láthatták az érdeklődők, amely oka a szokatlanul hideg, nyirkos idő volt.

Tovább...
 
<< Első < Előző 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 Következő > Utolsó >>

Eredmények 5314 - 5324 / 6189