Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Tüzes élményekkel vár a JazzFACE Fesztivál! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 22.

ImageVadonatúj jazzfesztivál - új helyszíneken, sok újdonsággal, a Velencei-tónál! - A Velencei-tavi JazzFACE Fesztivál estjei a tókörnyéken élő jazz-arcok és sztár barátaik közreműködésével a jazz műfaj sokszínű arcát mutatják be, a fesztiválesteket pedig a TűzART Projekt vérpezsdítő előadásai színesítik.

Tovább...
 
"Haza a magasban" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 21.

Image- címmel előadóestet tart Bobory Zoltán költő június 24-én, 19:30-kor a Szent István Művelődési Ház Díszudvarán. A programra a Gyóni Gézára emlékező rendezvényt követően kerül sor. Az est bevételét a szervezők „A határon túli magyar irodalom napjai” megrendezésére fordítják.

 
Nyár, vízpart, kultúra - Kodolányis jazz dallamok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 21.

ImageA Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszékén a nyáron sem áll meg az élet. A tanév során elsajátított elméleti alapokat fesztivál fellépések segítségével a gyakorlatba ültethetik át a jazzképzésben résztvevő hallgatók. A Művészeti Tanszék hallgatói formációi a Múzeumok Éjszakáján a székesfehérvári Vörösmarty Színházban léptek fel, majjúnius 24. – 26. között pedig a Vlencei-tó parti Jazzface Fesztiválon hallhatók.

Tovább...
 
Nyilvános vívóedzés és reneszánsz főpróba Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 11.

ImageA III.Béla Lovagrend a Megyeháza Lovagtermében 2010. június 12-én (szombaton), 15 órától nyilvános vívóedzést, majd 17 órától reneszánsz táncpróbát tart, ahol az érdeklődők betekintést nyerhetnek a nyári programokra való felkészülés kulisszatitkaiba. Dr. Töpler László, a lovagrend magistere ezúton felhívja olvasóink figyelmét arra, hogy a programra való belépés ingyenes!

 
Más megvilágításban... Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. június 11.

ImageA megye intézményei számos, értelmileg különböző mértékben sérült gyermekről, fiatalról és felnőttről gondoskodnak, ők ma művészi kvalitásaikat mutathatták meg. - Sérült embertársaink éppen olyan fontos tagjai társadalmunknak, mint bárki, aki egészséges, és hogy mennyire lelkiismeretesen gondoskodunk róluk, jellemző fokmérője társadalmunk fejlettségének – hangzott el néhány napja dr. Balogh Ibolya, közgyűlési elnök szájából, amikor egy sérült fiatalokat foglalkoztató projekt támogatását írta alá.

Tovább...
 
Dragomán György író-olvasó találkozója Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 10.

ImageDragomán György vendégeskedett tegnap délután a Városi Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában. A találkozóra az írót felesége, Szabó T. Anna költő is elkísérte, aki segített a közönségnek abban, hogy jobban megismerjék férjét. Az irodalmár 1988-ban települt át családjával Magyarországra. 2002-ben Soros-ösztöndíjat kapott és kitüntették a Mozgó Világ nívódíjával. Tevékenységét 2003-ban Bródy Sándor-díjjal, 2005-ben Márai Sándor-díjjal, 2007-ben József Attila-díjjal ismerték el. Művei 28 nyelven jelentek meg.

 
I. Fejér Megyei Német Nemzetiségi Napok Gánton Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 09.

ImageElső alkalommal rendezte meg a Fejér Megyei Német Nemzetiségi Napokat a Fejér Megyei Önkormányzat, a Fejér Megyei Német Területi Kisebbségi Önkormányzat és Gánt Német Kisebbségi Önkormányzata. A programok helyszínéül egy takaros sváb falu, Gánt szolgált, ahová Mórról, Vértesacsáról, Vértesboglárról, Bodajkról, Mezőfalváról, Pusztavámról, Mányról, Adonyból, Újbarokról… érkeztek fellépő művészek.

Tovább...
 
Sajátos igényű emberek kulturális fesztiválja Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 09.

ImageA székesfehérvári MMK-Művészetek Házában rendezik meg idén is a Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében élő, sajátos igényű emberek kulturális fesztiválját. A programra június 10-én (holnap) kerül sor, 9:40-től. A találkozót dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke nyitja meg, a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület nevében pedig köszöntőt mond Asztalos Zsolt ügyvezető igazgató. A fesztivál nyitó dalát a Bíborszív Együttes adja elő (FMÖ Integrált Szociális Intézmény Polgárdi-Tekerespuszta).

Tovább...
 
Festményeket ajándékozott Simon M. Veronika az iskoláknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 07.

ImageHárom Harruckern János festményt ajándékozott Simon M. Veronika a gyulai Harruckern Szakközépiskolának, s tagintézményeinek. A festőművésznőt a gyulai kórház konferencia-termében megrendezett pedagógus-köszöntésre hívta meg az intézmény. Gyulán több híres előddel együtt (pl. Báró Apor Vilmos) Báró Harruckern Jánosnak is nagy kultusza van - ezt bizonyítják a boltokban kapható relikviák is.

Tovább...
 
A jövő kezdete Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 07.

ImageA középiskolás tanulók által alapított Közéleti Kör tanév végi előadására hívja a Fehérvári Hírek olvasóit. A filmvetítéses program címe: „A jövő kezdete”. „A mozi azt kívánja bemutatni, hogy kellő akarattal és alázattal mi magunk tehetünk azért, hogy felelősebb, emberközpontúbb társadalomban élhessünk.” – nyilatkozta honlapunknak Dömény Krisztián, a Kör vezetője – „El kívánjuk oszlatni azokat az illúziókat, miszerint az egyénnek nincs beleszólása a körülötte zajló eseményekbe.”

Tovább...
 
Jótékonysági koncertet rendeztek Miklósa Erika vendégszereplésével Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 07.

ImageMiklósa Erika operaénekesnő és az Alba Regia Szimfónikus Zenekar fellépésével jótékonysági koncertet rendeztek tegnap este a Budai úti református templomban. Az est bevételét a művészek a Széchenyi utcai református templom felújítására ajánlották fel. A programra hivatalos volt Orbán Viktor is. A miniszterelnök - hivatalos elfoglaltságai miatt - Balog Zoltán államtitkárt küldte el maga helyett, hogy ő tolmácsolja üdvözlő szavait.

Tovább...
 
<< Első < Előző 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 Következő > Utolsó >>

Eredmények 5325 - 5335 / 6189