Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Könyvheti programok a Kodolányi János Főiskolán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 04.

ImageA Kodolányi János Főiskola Könyvtára a hagyományokhoz híven idén is csatlakozott könyvbemutatókkal és közönségtalálkozókkal a 81. Ünnepi Könyhét székesfehérvári programjaihoz. Virágh Ildikó, a Kodolányi János Főiskola tanára, a Vörösmarty Rádió főszerkesztője sikeres kodolányisokat megszólaltató interjúkötetének közönségtalálkozójára június 2-án került sor. Bakonyi István, aki szintén a KJF tanára pedig Mesterek és tanítványok 2. című interjúkötetét Pozsgay Imre egyetemi tanár, politikus társaságában mutatja be 2010. június 8-án, 16 órakor a főiskola könyvtárában.

Tovább...
 
Örömfestés Gútán, Kolárovóban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 03.

ImageA felvidéki, Gútai Magyar Tannyelvű Középfokú Szakmunkásképző Magániskolába látogatott a székesfehérvári „SMV 2000 Festőtanoda”. A tanodát egy három órás bemutatkozásra hívták meg az intézmény vezetői. Simon M. Veronika festőművésznő elmondása szerint izgalmasnak bizonyult a találkozó. A két bemutató festészetet zenés-irodalmi műsor (Dedik János író és Enyedi Béla zeneköltő) kötötte össze, ő pedig elméleti előadást tartott az Amerikai Grafikai kurzus anyagából.

Tovább...
 
Jótékonysági koncert a templom felújítására Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 03.

ImageMiklósa Erika operaénekesnő és az Alba Regia Szimfónikus Zenekar (Drahos Béla karnagy vezényletével) Jótékonysági koncertet ad június 6-án (vasárnap), 18 órakor a Budai úti református templomban. Az est bevételét a művészek a Széchenyi utcai református templom felújítására ajánlották fel. A jegyek már elővételben megvásárolhatók!

Tovább...
 
Román Károly és a pajzán irodalom Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 03.

ImageElőadást tart Román Károly a Kisfaludi Közösségi Házban. A programra június 4-én, 18 órától kerül sor. Az est a „Pajzán irodalom” – címet kapta, s ennek megfelelő lesz tartalma is. Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója elmondta honlapunknak, hogy ezzel az elnevezéssel szerveztek előadás-sorozatot a Házba, s ez az alkalom lesz az első, amely megnyitja a sort.

 
"Kockológia" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 02.

Image- címmel kiállítás nyílt a székesfehérvári Városi Könyvtár Budai úti Központi Könyvtárában.A három hétig tartó tárlaton azok az alkotások láthatók, amelyek a Bookart mozgalom égisze alatt, a Néprajzi Múzeum boltjában megrendezett akciónapon készültek. A Bookart csoport, amelynek atyja Császár Norbert képzőművész, újraértelmezi és színesebbé varázsolja a könyvtárak és házi könyvespolcok mélyén porosodó elavult, használaton kívüli könyveket, így azok képzőművészeti alkotásként születnek újjá.

Tovább...
 
Élő fába faragta a művész szobrait, amelyek az utcákat díszítik Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 01.

ImageCsodálatos famunkák díszítik Bakonykuti utcáit. Alkotójuk Bálint József fafaragó mester, aki tíz éven át faragta az embernagyságú, aprólékosan díszített szobrokat. Méghozzá azokból a fákból, amelyek kivágásra érettek, ám a helyi önkormányzat úgy döntött, hogy e különleges módon „megmenti őket”. A növényeket tehát nem döntötték ki helyükről, hanem meghagyták gyökerüket, s ott, a „helyszínen” faragta ki belőlük a különböző alakokat a művész.

Tovább...
 
Kiállítás nyílt az "Ágacska" rajzpályázatra beérkezett munkákból Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 31.

ImageAz Ágacska rajzpályázat munkáiból nyílt kiállítás a Vörösmarty Színház kávézójában. A tárlat – aktuálisan – május 30-án, a délutáni „Ágacska” című előadás előtt mutatkozott be a nagyközönségnek, a Gyemeknapon. A kiállítást Vasvári Csaba, a teátrum igazgatója nyitotta meg, s ő nyújtotta át a díjakat is. Az előadás után pedig - a gyermekek nagy örömére - a mesejáték szereplői dedikáltak az aulában.

Tovább...
 
"Hiszünk abban, hogy van még igazság a világon!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 29.

ImageA Közéleti Kört hét fiatal középiskolás tanuló alapította 2009 márciusában azzal a céllal, hogy felhívja az emberek figyelmét a hazaszeretet, a béke, az igazságosság, az összefogás, az egymás iránti felelősség fontosságára. „Hiszünk abban, hogy van még igazság a világon!” – mondták az alapítók, s ennek jegyében több „közéleti célt” is megfogalmaztak. Hogy sikerült-e ezeket elérni? Erről tartottak sajtótájékoztatót.

Tovább...
 
A Prospero Színkör Stúdiójának előadása: Szophoklész -Oidipusz király Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 28.

ImageAz örök mítosz sorsról, tudásról, önismeretről. Oidipusz, aki közvetlenül Laiosz után lett Théba uralkodója, nagy erővel lát a elődje gyilkosának kereséséhez, ám nagy megdöbbenésére és felháborodására Teiresziasz, a vak jós azt állítja, hogy a gyilkos ő maga - és homályosan ugyan, de egyéb szörnyűségekkel is vádolja...

Tovább...
 
Művelődéstörténeti Barangoló Csutiné Schleer Erzsébettel - a Bory-várról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 28.

ImageA székesfehérvári Bory-várról tartott előadást Csutiné Schleer Erzsébet építész a móri Lambert-kastély olvasótermében. A „Művelődéstörténeti Barangoló” című programsorozat e jeles állomásán Bory Jenő építészete került előtérbe, ahol az építésznő saját fotóinak kivetítésével színesítette az elmondottakat, s még Bory Jenő írásaiból is tartott felolvasást.

Tovább...
 
Tekerj egyet Fehérváron! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 26.

ImageGyermekkorunk világa éled újra a székesfehérvári Szabadművelődés Házában, ahol a Kortárs Művészeti Fesztivál keretében Tekerős Diamozi Találkozót rendeznek május 27-én, délután 2 órától. Neves gyűjtők vállalkoztak rá, hogy matuzsálemi korú gépeiket maguk tekerve a közönség előtt bemutassák kedvenc történeteiket. A találkozó alkalmából a szervezők Diafilmtervező pályázatot is hirdettek, a legjobb három munkából diafilm készül. A beérkezett kincsekről csütörtökön délután hull le a lepel, a pályázók ekkortól tartják bemutatóikat.

Tovább...
 
<< Első < Előző 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 Következő > Utolsó >>

Eredmények 5336 - 5346 / 6189