Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Fehér László képeiből nyílik kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 21.

ImageFehér László festőművész képeiből nyílik kiállítás a Csók István Képtárban. A tárlat ma, délután fél négytől várja a látogatókat. A kiállításon a festő a 2007 és 2010 között készült képeit mutatja be, amelyeket október 24-ig lehet megtekinteni ehelyütt. A megnyitót Juhász Ferenc költő tartja, s e jeles alkalomból a helyszínen a poéta legújabb műveit bemutató könyv kedvezményesen megvásárolható.

 
"Kortárs - átköltözések" a kedvezőtlen időjárás miatt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 21.

ImageA várható kedvezőtlen időjárás miatt a Szabad Színház "Bogárka-Land" című új mesejátékát a Polgármesteri Hivatal udvara helyett a Hermann László Zeneiskola nagytermében láthatja a közönség május 22-én, szombaton, 17 órakor, a Pünkösdi Virágálom keretében. Lőrincz Miklóstól megtudtuk, hogy ugyancsak fedél alá költöznek a szombat-vasárnapi jazzkoncertek. Ezeket a Városház tér helyett a Helyőrségi Klub színháztermében tartják meg, kezdési időpontjuk pedig változatlan.

 
Tambora - Tatai Tibor grafikusművész kiállítása Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 20.

ImageA székesfehérvári Aranybulla Könyvtárban mutatja be alkotásait Tatai Tibor grafikusművész május 25-én, kedden, 17 órakor. A kiállításon közreműködik Bágyi-Balázs és P. Szabó Dániel dobon és cimbalmon. Az alkotásokat Kocsis Noémi újságíró ajánlja a nagyközönség figyelmébe.

Tovább...
 
Závodszky Noémi és Buch Tibor Kisfaludon énekel Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 17.

ImageNépszerű slágerekkel szórakoztatja ma este a közönséget Závodszky Noémi és Buch Tibor. A Vörösmarty Színház művészei ezúttal Kisfaludon, a helyi Közösségi Házban lépnek színpadra. Előadásuk – amely 19 órakor kezdődik – díjtalanul tekinthető meg!

 
Első születésnapját ünnepeli az Útkereső Klub Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 13.

ImageElső születésnapját ünnepeli a székesfehérvári Útkereső Klub. A szervezők minden „útkeresőt” várnak a születésnapi ünnepségre, amelyre május 19-én (szerdán), 18 órakor kerül sor a Vörösmarty Teremben. Az esten Kövi Szabolcs fuvolaművész koncertezik majd. A belépés pedig – a szokásokhoz híven most is ingyenes.

 
"Ki szívét osztja szét, ő lesz a remény..." Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 12.

ImageAz összefogásban nagy erő rejlik. Így gondolhatta ezt Kincsesbánya és Isztimér is, amikor egy jótékonysági műsort szerveztek - a két település közösen. Az est bevételét a két óvodának, valamint az általános iskolának ajánlották fel. A szervezők szerint azért, mert ilyentájt, a csoportok és az osztályok év végi kirándulásakor lehet a leginkább szembesülni azzal, hogy mennyire megromlott a szülők anyagi helyzete.

Tovább...
 
Fantasy képekből nyílt kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 11.

ImageFarkas Alexandra digitális rajztechnikával készült fantasy lényeket ábrázoló képeiből nyílt kiállítás a Városi Könyvtár Sziget utcai Tagkönyvtárában. Az „Álmodd meg” - címet viselő tárlat a művész első önálló bemutatkozása. Az alkotások megtekinthetők május 22-ig a könyvtár nyitva tartási idejében.

 
Mátray László érdemelte ki idén a Kaszás Attila-díjat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 10.

ImageMátray Lászlónak ítélték oda idén a Kaszás Attila-díjat. A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház művésze tegnap este vehette át a kitüntetést a Vörösmarty Színházban, a Mozaik Színészünnep keretében. A 2008-ban alapított elismerést az idén harmadik alkalommal ítélték oda titkos szavazással, s másodszor kapta meg határon túli művész. A díjat az a színész érdemelheti ki, aki nem csak kimagasló művészi teljesítményt nyújt az elmúlt évadban, hanem jelentős közösségszervező szerepet is vállal a társulatban.

Tovább...
 
Gobelin-képek a Borházban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 10.

ImageKőrösi Imre gobelin-munkáiból nyílik tárlat ma, 17 órakor az Öreghegyi Borházban. Az alkotó kiállítása egy hónapig tekinthető meg ehelyütt. Nyitva tartás: hétfőtől péntekig, 8-16-ig. Cím: Székesfehérvár, Máriavölcsi út 33.

 
Modern kiállítás nyílt a nádasdladányi kastélyban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 08.

ImageNagyszámú nézősereg előtt nyílt meg a „Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör” alkotóinak és barátainak közös tárlata a nádasdladányi kastélyban. A tárlatot a Magyarországra e héten érkezett egyiptomi művészdelegáció tiszteletére rendezték meg a szervezők. A Galéria paravánjait 18 alkotó modern képeivel rendezték be.

Tovább...
 
Jótékonysági estet szerveztek Tanárki Gábor őssejt-beültetésére Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 06.

ImageJótékonysági estet szervezett a bodajki Hang-Szín-Tér Művészeti Iskola az intézmény egyik tanulója, Tanárki Gábor számára. A fiatal fiú izomsorvadásban szenved, és betegségén csak az őssejt-beültetés segítene. A műtétet Kínában lehetne végrehajtani, ám a család nem tudná kifizetni a vele járó költségeket. Ezért döntött úgy az iskola, hogy segít a fiún.

Tovább...
 
<< Első < Előző 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 Következő > Utolsó >>

Eredmények 5347 - 5357 / 6189