Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Egyiptomi művészek Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 16.

ImageSzékesfehérvárra látogat egy tizenkét fős egyiptomi kulturális delegáció. A művészeket városunkban Simon M. Veronika Munkácsy-érmes festőművésznő fogadja egy belvárosi sétára, műterem-látogatásra és egy zenés-táncos fogadásra, hiszen ő is tagja volt annak a küldöttségnek, amely néhány héttel ezelőtt Karóban, a Hercegi Palotában mutatta be a magyar alkotásokat egy kiállítás keretében.

Tovább...
 
Ingyenes tárlatvezetés a Romkertben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 16.

ImageIngyenes magyar, angol és német nyelvű tárlatvezetést tart a III. Béla Lovagrend a Nemzeti Emlékhelyen április 17-én (szombat) és 18-án (vasárnap) 10.00 - 12.00- ig, valamint 14.00 – 18.00 óráig. A programra a Műemléki Világnap alkalmából kerül sor, a lovagokat pedig a Fejér Megyei Múzeumok igazgatósága kérte fel arra, hogy kalauzolja el az érdeklődőket a Romkertben. Töpler László, a Lovagrend magistere elmondta a Fehérvári Híreknek, hogy az idegenvezetést XII. századi és reneszánsz ruhákban fogják megvalósítani.

Tovább...
 
Bencze Ilona öröksége Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 15.

ImageBencze Ilonával találkozhattak az irodalom-barátok a móri Erzsébet téri Művelődési Házban. A Költészet Napja alkalmából megrendezett programon a Madách Színház művésze az „Örökség” című darabbal lépett a nagyközönség elé.

Tovább...
 
Boogie Woogie Zongora" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 14.

ImageA Székesfehérvári Petőfi mozi Music Pub színpadán, a havi rendszerességgel jelentkező klubbulin mutatja be új műsorát a Sárga Taxi zenekar és a Soobie Doobie Boogie Woogie táncklub! A zenekar és a tánccsoport „Boogie Woogie Zongora” című előadásával lép fel a fehérvári közönség előtt. Az együttes Fejérmegye legjobb boogie táncosaival ad közös, két felvonásos táncestet.

Tovább...
 
Jótékonysági koncert a templom felújítására Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 13.

ImageMiklósa Erika operaénekesnő és az Alba Regia Szimfónikus Zenekar (Drahos Béla karnagy vezényletével) Jótékonysági koncertet ad június 6-án (vasárnap), 18 órakor a Budai úti református templomban. Az est bevételét a művészek a Széchenyi utcai református templom felújítására ajánlották fel. A jegyek már elővételben megvásárolhatók!

Tovább...
 
Kereszténység a korai középkori Kárpát-medencében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 12.

Image"A keresztény gyökerek és a boldog magyar élet" című előadássorozat keretén belül tartott előadást Vida Tivadar régész, az ELTE egyetemi docense a Szent István Művelődési Házban. A program során a hallgatóság a megismerkedhetett a kereszténység helyzetével a korai középkori Kárpát-medencében. A rendezvény országos szervezője a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége volt. Az előadáson pedig még Spányi Antal megyés püspök is részt vett!

Tovább...
 
Böjte Csaba disputája Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 12.

ImageBöjte Csaba dévai ferences szerzetes vendégeskedik legközelebb a Szent István Művelődési Házban. A Kis esti disputa elnevezésű rendezvényen – a szokásokhoz híven – most is a Ház igazgatója, Bobory Zoltán beszélget majd a szerzetessel, akiről már több ízben is hírt adtunk honlapunkon karitatív tevékenysége kapcsán.

Tovább...
 
Rajzok a versek bűvöletében - Megyei gyermekrajz-kiállítás Zámolyon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 08.

ImageTizenkét Fejér megyei iskolából, közel százhatvan alkotással neveztek be a diákok a zámolyi Csanádi Imre Általános Iskola által meghirdetett gyermekrajz kiállításra. Az intézmény a felhívást Csanádi Imre és Csoóri Sándor évfordulója kapcsán hirdette meg: Csanádi Imre 90 évvel ezelőtt született, Csoóri Sándor pedig idén ünnepli 80. születésnapját.

Tovább...
 
"A csoda bennünk van" - Teadélután, nőknek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 08.

ImageMóron, a Lamberg-kastély olvasótermében vendégeskedett nemrégiben Schäffer Erzsébet, a Pulitzer- és Príma Primissima díjas író, újságíró. Az „Egyszer volt”, „Hol nem volt”, „Ómama és a főpincérek” című könyvek írója egy teadélutánra várta a hölgyeket, s ennek megfelelő volt előadásának címe is: „A csoda bennünk van.”

Tovább...
 
Előadások a falusi, hagyománykövető életmódról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 08.

ImageNépfőiskolai előadássorozat indult Dinnyésen, a Madárdal Alapítvány szervezésében. A programokon Dinnyés történelmével, a falusi- és a hagyománykövető életmód előnyeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A legutóbbi programon Tarján Barna, a Pilisi Természetvédelmi Egyesület tagja tartott előadást az ősi gabonákról, zöldségekről, gyümölcsfajtáról, azok termesztéséről, feldolgozásáról és fogyasztásáról, legközelebb pedig az őshonos magyar háziállatfajtákról lesz szó.

Tovább...
 
Kathy Kellyvel énekel a csákvári Gyémánt Gospel Kórus Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 08.

ImageNagy megtiszteltetés érte a csákvári Gyémánt Gospel kórust: hazánk több kórusa közül őket választotta ki, s hívta meg vendégszerepelni innsbrucki Heilige Familie Kirche gospelkórusának vezetője. Ennek értelmében a két együttes közösen vesz majd részt április 24-én egy rangos zenei eseményen: E napon Kathy Kelly, a legendás Kelly Family együttes frontembere európai turnéjának innsbrucki állomására ér. A nagy számú érdeklődőkre való tekintettel a modern építésű, nagy befogadóképességű Heilige Familie Kirchében fog énekelni, és ekkor nyílik alkalma a Gyémánt Gospel kórusnak arra, hogy kísérje a művésznőt.

Tovább...
 
<< Első < Előző 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 Következő > Utolsó >>

Eredmények 5369 - 5379 / 6189