Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Szóljon a vers! - rekordkísérlet verskedvelőknek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 07.

ImageVersmaratont szervez A Szabadművelődés Háza a Költészet Napja alkalmából. A hagyományteremtő szándékkal megrendezendő programra minden korosztály tagjait várják a szervezők: óvodásoktól a szépkorúakig. A lényeg, hogy szeressenek verset mondani – vagy akár csak hallgatni azt.

Tovább...
 
Pratsler néni "kincsei": Több nemzedéknyi élet - egyetlen szobában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 06.

ImageKözel nyolcvan évvel ezelőtt épült Pratsler Kati néni parasztháza Pusztavámon. A 72 éves, ám igencsak aktív asszony a régi nyárikonyhát igazi „műkincs-gyűjtőhellyé” alakította ki az elmúlt évek során. Számtalan régiséget, sváb hagyományokat idéző háztartási eszközt pillanthat meg nála a betérő vendég. A tárgyakat végignézve pedig feltárul előttünk egy régi kor, amikor még háromlábú babát készítettek gyermekeiknek az asszonyok, s „hétszoknyás” ünneplőt varrtak aprólékos munkával.

Tovább...
 
L. Simon László "disputál" ma este a Szent Istvánban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 06.

ImageDr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselőjelölt és Dr. Farkas Attila Erik, a Fehérvár Médiacentrum ügyvezető igazgatója után L. Simon László látogat el a Szent István Művelődési Ház „Kis esti disputájára”. Az íróval Bobory Zoltán, a Ház igazgatója beszélget majd legújabb, kultúrpolitikával foglalkozó könyvéről, amely címe: „A római szekér”. Ezen kívül – természetesen - a szerző munkássága, életútja is szóba kerül majd. A program 18 órakor kezdődik.

Tovább...
 
A Versünnep nyertese: Tóth Melitta Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 06.

ImageTóth Melitta nyerte meg a Fehérvár Médiacentrum és a Szent István Művelődési Ház közös rendezvényét, a Versünnepet. A két fordulóból álló versenyt középiskolás diákok számára hirdették meg. A döntőt a hétvégén rendezték meg. A második helyezésnek Tóth Szandra, a harmadiknak pedig Herczku Mihály örülhetett. A nyertesek díját – többek között - Spányi Antal megyés püspök (fővédnök), valamint dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő (védnök) adta át a fiataloknak.

Tovább...
 
Diák Művészeti Fesztivál volt Móron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 02.

ImageDiák Művészeti Fesztivált szervezett Mór Város Önkormányzata a Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskolával karöltve. Az immár hetedik alkalommal megrendezett program helyszínéül idén is a Wekerle Sándor Szabadidőközpont szolgált.

Tovább...
 
"Tündérszó" - meseíró pályázat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 30.

ImageA székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár a 11. székesfehérvári Kortárs Művészeti Fesztivál keretében meseíró pályázatot hirdet. A szervezők a pályázatra a világ bármely országában élő, 8–15 éves gyermek magyar nyelven írott meséit várják postai úton, vagy e-mailben csatolt dokumentum formájában - 2010. április 30-ig.

Tovább...
 
Magyar festmények Kairóban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 29.

ImageNéhány nappal ezelőtt egy magyar kulturális delegációt fogadtak Egyiptomban: A Művészetbarátok Egyesületének festőművészei látogattak a Piramisokhoz, hogy bemutassák alkotásaikat. Köztük volt a székesfehérvári festőművésznő, Simon M. Veronika is. A küldöttség tagjai (Bánkuti Emese, Ferenczi Judit, Hajkó Zsuzsa, László Lilla, Magyar Ari, Orsovai Vali, Schranz Lajos és Simon M. Veronika) festményeit a hercegi palota galériájában ( Prince Taz Palace) állították ki.

Tovább...
 
Aradszky László koncertet adott székesfehérvár nyugdíjasainak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 28.

Image„Nem születtem grófnak”, „Szomszédasszony, fütyülök a lányára!”, „Sárga liliom” – többek között ezek a számok is elhangoztak Aradszky László székesfehérvári fellépésén. A népszerű énekes városunk nyugdíjasait szórakoztatta az Arév Sportcsarnokban. A koncert előtt dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő és Vargha Tamás tanácsnok köszöntötte a jelenlévőket. 

Tovább...
 
Audiovizuális tortaevés és más (szellemi) nyalánkságok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 27.

ImageFennállásának 35. évfordulója alkalmából szülinapi bulit tart A Szabadművelődés Háza. Az ünnepi programokra ma, 16 órától kerül sor. Lesz: társasjáték kicsiknek és nagyoknak mindarról, amit fontos, hasznos, vagy amit érdemes tudni a Házról vagy a Házzal kapcsolatban. Kiderül, hogy ki, és milyen alkotással nyerte meg a makett-pályázatot, valamint az érdeklődők meghallgathatják Varró Dániel „Nyelvművelés” című versét Tóth Melitta (Prospero Színkör) előadásában.

Tovább...
 
Találkozás Szivárványhallal és barátaival Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 26.

ImageA Víz Világnapja alkalmából képzőművészeti kiállítással kedveskedett a székesfehérvári Gyöngyvirág Óvoda a szülőknek, és az intézmény többi látogatójának. A rendezvénysorozat egyik állomásaként pedig még egy kedves produkciót is előadtak a helyi óvónők a gyerekeknek: a mese annak a történetnek a folytatása volt, amelyet még a farsang lezárásakor mutattak be a Szivárványhalról és barátairól – jelképezve az összetartozás és a jószívűség fontosságát.

Tovább...
 
Ágoston Bélára emlékezve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 26.

ImageDr. Ágoston Béla halála – túlzás nélkül - mindenkit megrázott. Bory Jenő unokája, aki a Bory-vár Alapítvány szóvivői teendőit is ellátta, hétfőn hunyt el 73 éves korában. Ő őrizte, s kutatta fáradhatatlanul a Bory-hagyatékot. Egész életében nagyapja művészi munkásságának, s a Bory-vár hírnevének öregbítéséért dolgozott. Róla emlékezik most meg szerkesztőségünk....

Tovább...
 
<< Első < Előző 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 Következő > Utolsó >>

Eredmények 5380 - 5390 / 6189