Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Simon M. Veronika és a jó palócok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 08.

ImageBadiny Jós Ferencről készített festményt Simon M. Veronika. A művésznő a történetírót, sumerológust megjelenítő alkotást január 24-én (vasárnap), adja át a Palóc Társaság vezetőinek. Az ünnepségre a Budavárban, a Szentháromság téren kerül sor, azon belül is a Magyar Kultúra Alapítvány Székházában, a Társaság éves értékelő és díjkiosztó ünnepségén.

Tovább...
 
Kié volt a legszebb adventi koszorú? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 07.

ImageA Kulturális és Turisztikai Bizottság pályázatot hirdetett „Kiskarácsony, Nagykarácsony" címmel a 2009. évi Fehérvári Adventi rendezvények alkalmából. Erre várták mindazon Székesfehérváron működő virágkötők és virágárusok jelentkezését, akik az ünnephez kapcsolódó adventi koszorú készítésével részt kívántak venni a pályázaton. Minden pályázó saját költségén elkészíthette el az általa megálmodott adventi koszorút, amelyen egyéni készítésű díszítőelemeket is felhasználhatott.

Tovább...
 
Kiállítás a Bányató Galériában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 07.

ImageJ. Bárány Andrea, Kishonthy Éva, Bárány Fruzsina,Varga Réka és Bácsi Ferenc alkotásaiból nyílt kiállítás a székesfehérvári Bányató Galériában. A programot Makkai Klára költőnő verseskönyveinek bemutatása, valamint a Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör tagjainak előadása színesítette. A tárlatot Simon M. Veronika Munkácsy-érmes festőművésznő ajánlotta a közönség figyelmébe. A festmények egy hónapig tekinthetők meg a Galériában.

 
Bunyevácz Zsuzsa a Vörösmarty Társaságnál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 06.

ImageBunyevácz Zsuzsa újságíró vendégeskedik legközelebb a Tolcsvay Klubban. A programra január 8-án (pénteken), este 18 órától kerül sor a Vörösmarty Társaság Nagytermében. (Cím: Székesfehérvár, Kossuth u. 14.) Az esten az írónő sikerkönyvéről, "Az Új Világrend Tízparancsolatáról" lesz majd szó.

Tovább...
 
Meghosszabbított tárlat a Platán Galériában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 03.

ImageKözkívánatra egy hónappal meghosszabbították a székesfehérvári Platán Hotel Galériában látható kiállítást, amelyen Kovács Emil Lajos, Baráth Csaba és Czirjék Lajos nagybányai festőművészek alkotásaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A tárlat ezt követően – február 3-án –, két részre bontva átkerül Várpalotára és Ősibe, hogy ott is megcsodálhassák a műkedvelők. A nagyközönség e két helyen két- három hétig látogathatja a kiállítást.

Tovább...
 
Még ma megtekinthető a kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 03.

ImageMég az ősszel nyílt meg Szinyei Merse Pál, Mészöly Géza és Spányi Béla kiállítása a Városi Képtár - Deák Gyűjteményben. A XIX. századi festőművészek tájképeiből összeállított tárlat, amely először Székesfehérváron látható, még ma, 17 óráig megtekinthető a Képtárban.

Tovább...
 
Forma 1-es fotóssal a börtönben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 23.

ImageA Szent Erzsébet Kommenda felkérésre Murányi Gábor - aki hol versenybíró a Hungaroringen, hol pedig profi fotós ugyanott -, vállalkozott arra a feladatra, hogy a havas, jeges úton elvigye a Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör tagjait a Veszprém megyei Büntetésvégrehajtási Intézetbe. - Az Intézet plébánosának meghívására – és ötlete nyomán - „lovag Ősi Kovács Imre” és „dáma Simon M. Veronika” festőművészek festményeiből nyílt tárlat a börtönben.

Tovább...
 
"Add kölcsön a szemed!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 21.

ImageReményik Sándor verseivel színesített, „Karácsony-ízű”, irodalmi, zenés estre várta az érdeklődőket a Hiemer-házban a székesfehérvári Közéleti Kör. A program házigazdája Barlay Ödön Szabolcs volt, akit a Kör tagjai azért kértek fel e feladatra, mert előadásainak híre megyénken túl is messzire repült. Az est végén agapé és ünnepi könyvvásár is várta a látogatókat.

Tovább...
 
Csokit osztott, fényképezkedett - és persze dedikált Tvrtko Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 19.

Image„Menekülés a Pokolból” – ezzel a címmel jelent meg Vujity Tvrtko legújabb kötete az Alexandra Kiadó gondozásában. A népszerű Pulitzer-Emlékdíjas televíziós-riporter tegnap este Székesfehérváron dedikálta könyvét az Alexandra Könyvesházban, ahol közel száz rajongóra várta. A legtöbben karácsonyi ajándéknak szánták a könyvet, ám sokan voltak, akik nemcsak olvasnivalóért, hanem közös fotóért is jöttek. Sőt, a hölgyek még csokoládét is kaptak Tvrtkotól…

Tovább...
 
Times Square-en a magyar rövidfilm Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 17.

ImageVadócz Péter: Színes Európa (Colorful EU) című rövidfilmje nyerte el a Metropolis Art Prize zsűrijének különdíját (special mention). A zsűri elnöke Isabella Rossellini volt. A díjazott filmeket – a zsűri jelenlétében – december 17-én, este 7 órától vetítik a New York-i Times Square-en. Ez a Colorful EU eddigi tizenharmadik díja, amelyet összesen 122 fesztivál versenyprogramjában való részvétel során szerzett.

Tovább...
 
"Add kölcsön a szemed" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 17.

ImageReményik Sándor verseivel színesített, „Karácsony-ízű”, irodalmi, zenés estre várja az érdeklődőket ma este, 17:30-tól a székesfehérvári Közéleti Kör. A program házigazdája Barlay Ödön Szabolcs lesz. A rendezvény helyszínéül a Hermann László Zeneiskola szolgál, ahol agapé és ünnepi könyvvásár is várja a látogatókat.

Tovább...
 
<< Első < Előző 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 Következő > Utolsó >>

Eredmények 5490 - 5500 / 6234