Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Felvidéki és Észak-Magyarországi koncertek a Vox Mirabilis Kamarakórussal Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. október 18.
A XIII. Gömöri Kulturális Napok keretén belül Rozsnyón rendezték meg a XV. Nemzetközi Kórustalálkozót, melynek helyszíne a Történelmi Városháza kongresszusterme volt.
Tovább...
 
Vörösmarty Színház: Új bemutatók a láthatáron Nyomtatás E-mail
Írta: Vörösmarty Színház   
2017. október 18.
ImageZajlik az élet a Vörösmarty Színházban: három előadás próbafolyamata vette kezdetét, amelyből kettő – a Jövőre veled ugyanitt és az Isten pénze – a veszprémi Petőfi Színházzal koprodukcióban készül Hargitai Iván rendezésében. A Jóembert keresünk csapata is elkezdte a próbákat, a Brecht-művet Bagó Bertalan állítja színpadra.
Tovább...
 
A Magashegyi Underground eddigi leglátványosabb klipje! Nyomtatás E-mail
Írta: Kámán Ildikó   
2017. október 17.
ImagePályafutásának eddigi talán legkülönlegesebb, de mindenképp leglátványosabb videóját készítette el a Magashegyi Underground zenekar aktuális, Itt leszel című dalára.
Tovább...
 
Egy letűnt korszak kegyetlen titkai a divat szemüvegén keresztül Nyomtatás E-mail
Írta: Endresz Erika   
2017. október 16.
ImageKi, kit gyilkolt meg, ki milyen ruhában járt? Mennyit ért egy emberélet és egy pár harisnya…? Döbbenet és rácsodálkozás, mozaikok a hatalom természetrajzából. A film az 50-es évek éráját mutatja be, a szocializmus legsötétebb hátterébe pedig a divat és a ruha-motívum segítségével pillanthatunk be, hiszen mint tudjuk, az ördög a részletekben rejlik! A hatalom kettős mércéje: "Kié a törvény?", " Kié a divat?", a divat és a hatalom diktatúrája.
Tovább...
 
Zseniális íróparodia az élen Nyomtatás E-mail
Írta: Jávor Zsófia   
2017. október 13.
ImageA Bookline szeptemberi sikerlistáján több mint 32 új könyv szerepel, főként szépirodalom, szórakoztató irodalom és versek kerültek bele a kosárba. A nagy nevettető Bödőcs Tibor lett az első a nyomtatott és az e-könyvek között is, a második helyre Ken Follett Tűzoszlopa került, és Stephen King talán legfélelmetesebb és legizgalmasabb regénye szerezte meg a dobogó harmadik helyét.
Tovább...
 
Szóban, dalban életről, művészetről Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. október 11.
2017. október 27-én (pénteken) 17.00 órától Velencén a Hauszmann Alajos Egységes Közművelődési Intézményközpont és Könyvtár vendége lesz Tolcsvay Béla Kossuth-díjas énekmondó, zeneszerző, aki szóban és dalban mesél életről, művészetről, magyarságról, spiritualitásról.
Tovább...
 
Egy kamaszoknak szóló könyv lett a hónap könyve Nyomtatás E-mail
Írta: Jávor Zsófia   
2017. október 11.
ImageA Szívünk rajta program havonta ajánl gyerek- és kamaszkönyveket, hogy megkönnyítse a szülők választását. Októberben egy kamaszoknak szóló tanító és szórakoztató könyv kapta a zsűri kiemelését, ami játékosan vezeti be olvasóit a görög mitológia világába.
Tovább...
 
Egyedüli reményem Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. október 11.
ImageEgyedüli reményem – Káliz Sajtos József című, istenes verseket felölelő kötetét mutatják be csütörtökön este az Evangélikus Egyházközség Gyülekezeti Házában. A szerzővel Bakonyi István irodalomtörténész beszélget, köszöntőt mond Bencze András lelkész. A reformáció emlékévének kulturális programjára minden érdeklődőt szeretettel várnak!
Tovább...
 
Megjelent a régen várt Zaporozsec kislemez Nyomtatás E-mail
Írta: Endresz Erika   
2017. október 10.
ImageÚj kislemezzel jelentkezett a Zaporozsec. A Kicsit még című dalt már megismerhette a nyári fesztiválok és a rádiók közönsége. Az eredetileg egy szál gitárra írt szám zenekarral kiegészült hangzása is megőrizte az egyszerűségét és letisztultságát. Létezik egy mondás, ami szerint akkor vagyunk valakivel nagyon jóban, amikor a csend nem feszélyez, hanem idilli és megnyugtató. Erről a csendről szól ez a legújabb Zaporozsec dal, amit a Petőfi Rádió mutatott be először.
Tovább...
 
Ifjúsági regények az érdeklődés középpontjában Nyomtatás E-mail
Írta: Jávor Zsófia   
2017. október 06.
ImageMit szeretünk olvasni? Hogyan alakulnak a sikerlisták? Mik az új témák? Ugyanaz népszerű a magyar olvasók körében, mint nemzetközi viszonylatban? Mit olvassunk, ha jót akarunk olvasni? A Libri Trendben minden érdekességet körüljárunk, ami a könyves világban történik.
Tovább...
 
Balatonfüredi századelős csodáknál jártunk Nyomtatás E-mail
Írta: Fazekas Krisztina   
2017. október 03.
ImageÉbredt-e Blaha Lujza, vagy a Jókai család a balatonfüredi kerektemplom harangozására..? Tutti. Ugyanis nincs 100 méterre egymástól a Blaha villa, a Jókai villa, és a kerektemplom. És vajon összekacsintott-e 1846. június 21-én Deák Ferenc és Jókai Mór a templom kapujában, amikor a templom megáldásának ceremóniáján részt vettek..? És tudtad-e, hogy a férfiközpontú századelőn („nőnevelésre szükség van, de mértékkel” --> értsd iskoláztatás) a templom főoltárát egy festőnő (Kaergling Henrietta) készítette..?
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 56 - 66 / 3382