Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Pénteken 15 órakor nyílik a Hadimustra kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. május 24.
Hadimustra – A magyar hadtörténet évszázadainak emlékei címmel nyílik kiállítás városunkban 2024. május 24-én, ami egy éven át a Hadtörténeti Múzeum különleges gyűjteményébe enged bepillantást. A pénteki nap folyamán már 10 órától a Magyar Honvédség különböző programokkal, bemutatókkal vár mindenkit a Rendház belső udvarában és a Fő utca múzeum előtti szakaszán. Délután fél háromtól hagyományőrzők és a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar műsora vezeti fel a megnyitót. A tárlat pénteken 16 órától, valamint szombaton és vasárnap egész nap ingyenesen látogatható.
Tovább...
 
Hittel szőtt kárpitok – csütörtökön nyílik Láng-Miticzky Katalin textilművész kiállítása Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. május 23.
Székesfehérvárra érkezik a Hittel szőtt kárpitok című kiállítás, melyet május 23-án, csütörtökön 16.00 órakor nyitnak meg a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Láng-Miticzky Katalin munkáit egy hónapig látogatja a közönség.
Tovább...
 
Állatbarát Olvasó Kihívás a Vörösmarty Mihály Könyvtárban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. május 22.
Az Állatbarát Olvasó Kihívás májusi kiemelt olvasmánya a Balogh Boglárka és Bedő Orsolya által jegyzett Az orrszarvúk hajnala. A kötet, mely a 2017-ben Ruandában elhunyt Gyöngyi Krisztián életét mutatja be, elérhető a Vörösmarty Mihály Könyvtár Felnőtt kölcsönző részlegén.
Tovább...
 
Gondolatok a könyvtárban – Homolya Gábor grafikusművész kiállítása az Aranybullában Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. május 22.
Gondolatok a könyvtárban címmel nyílik kiállítás Homolya Gábor grafikus- és képzőművész alkotásaiból az Aranybulla Könyvtárban. A május 22-én, szerdán 17 órakor kezdődő eseményre szeretettel hívnak és várnak minden érdeklődőt!
Tovább...
 
5+1 dolog, amit már tudni lehet a „Star Wars: Az akolitus”-ról Nyomtatás E-mail
Írta: Juhász Fanni   
2024. május 22.
Az elmúlt években tovább szélesedett a messzi-messzi galaxis már így is igazán szövevényes története, és olyan legendás karaktereket ismerhettünk meg, mint a Mandalóri, Boba Fett, Obi-Wan Kenobi, Cassian Andor vagy Ahsoka, akik mind egy picit csavartak a Star Wars formulán. „Az akolitus” azonban merész dologra vállalkozik. Egy eddig feltáratlan időszakba, 100 évvel a Baljós árnyak cselekménye előttre viszi a nézőt, ami semmilyen módon nem kapcsolódik a Skywalker-érához. A Disney+ most összegyűjtött 5+1 olyan érdekességet, ami segíthet megérteni, mitől lesz majd merőben más a nyolcrészes, június 5-én dupla epizóddal debütáló, majd hetente új részekkel jelentkező sorozat.
Tovább...
 
Hatalmas siker volt a Woyzeck bemutatója Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Kozma Botond   
2024. május 21.
A székesfehérvári Vörösmarty Színház május 17-én mutatta be a Woyzeck című produkciót a Pelikán Fészekben. Georg Büchner töredékes történetét Horváth Csaba, rendező a védjegyévé váló sajátos színházi stílusban állította színpadra. Az előadás parádésan ötvözi a próza, fizikai és a zenés színházi elemeket, egy igazán különleges díszlettel (Kalászi Zoltán, Kiss-Benedek Kristóf) és izgalmas jelmezekkel (Benedek Mária).
Tovább...
 
Horváth Zoltán György önéletrajzi ihletésű könyvbemutatójára várják a vendégeket Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2024. május 21.
Horváth Zoltán György Podmaniczky-díjas műegyetemi mesteroktató és kiadóvezető, a ROMANIKA KÖNYVKIADÓ tulajdonosa a Fejér Szövetség közművelődési és közéleti előadás sorozata, a Hétvezér Esték 638. előadója.
Tovább...
 
A tisztaság, mint szimbólum a népdalokban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. május 21.
Május 21-én, kedden 17.30 órától Dr. Juhász Katalin néprajzkutató, népdalénekes tart előadást a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A rendezvény ingyenes, a szervezők mindenkit szeretettel várnak!
Tovább...
 
Görög táncház a Sirtaki Tánccsoporttal szombaton a VOKE Művelődési Házban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. május 18.
Görög táncházat rendeznek május 18-án, szombaton 15.00 órai kezdettel a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. A programon a Sirtaki Tánccsoport oktatja a lépéseket, és fontos információ, hogy nem szükséges párban érkezni.
Tovább...
 
Az Orgonák éjszakáján Hannfried Lucke koncertezik a Bazilikában Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. május 18.
Klasszikus zenei nagyágyú érkezik Székesfehérvárra az Orgonák éjszakáján. Május 18-án Hannfried Lucke orgonaművész kápráztatja el a közönséget virtuóz játékával. A koncert szombaton 17 órakor kezdődik a Szent István-székesegyházban.
Tovább...
 
Rajzfilmklasszikusok állami gondoskodásban élő gyermekeknek Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. május 18.
Állami gondoskodásban – otthonban és családban – élő gyermekek részére tart ingyenes filmvetítést a tapsi.hu – Lapu Bt. csapata május 25-én. A Szent István Művelődési Házban 11 órától Dargay Attila: Az erdő kapitánya, 15 órától Ternovszky Béla: Macskafogó meséjét láthatják a kicsik és nagyok.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 56 - 66 / 6297