Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Pelevin, Viktor: Titkos pillantások a Fudzsi-hegyre Nyomtatás E-mail
Írta: Pál András   
2019. október 08.
„A boldogságot nem lehet pénzért megvásárolni”, tartja a mondás, de vannak, akik szerint megfelelő összegért cserébe valójában bármi megszerezhető – különösen Oroszországban. Így gondolja az oligarchák aranyéletébe belefásult Fjodor Szemjonovics is, és befizet egy speciális startup-szolgáltatásra, amely a lelki harmónia azonnali elérését kínálja.
Tovább...
 
Csütörtökig lehet beküldeni az alkotásokat Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. október 08.
Hatodik alkalommal hirdette meg az országos MINIATŰR fotópályázatot a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár, valamint a MÁV Fotókör. A kezdeményezés keretében bárki beküldheti az alkotásait két kategóriában október 10-ig, csütörtökig. A zsűrizést követően november 30-án adják át a díjakat és nyitják meg a fotókiállítást.
Tovább...
 
Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak Nyomtatás E-mail
Írta: Pál András   
2019. október 08.
A nagy sikerű Addig se iszik irodalmi paródiái után Bödőcs Tibor önálló regényt írt Meg se kínáltak címmel. A Helikon Kiadó gondozásában megjelenő kötet, Magyar Oszkár szobafestő története a stand-upok világához áll közelebb, és úgy vág elképesztő erővel gyomorszájon, hogy közben viccesebb, mint bármi, amit eddig csinált a szerző.
Tovább...
 
A Játék a kastélyban indította a jubileumi évadot Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence   
2019. október 08.
Különleges este volt a székesfehérvári Vörösmarty Színház életében az október 5-i, hiszen a teátrum önálló társulatának megalakulásának negyedszázados évfordulóját ünnepli ebben az évadban, amelynek első bemutatója Molnár Ferenc: Játék a kastélyban című komédiája. A premiert ünnepélyes pillanatok is megelőzték: Cser-Palkovics András polgármester „Pro Theatro Civitatis Albae Regalis” díjat adott át Juhász Illés színművésznek.
Tovább...
 
Kövi Pál: Erdélyi lakoma újratöltve Nyomtatás E-mail
Írta: Pál András   
2019. október 07.
Kövi Pál, híres New York-i vendéglős a hetvenes években visszatért ifjúkorának helyszínére, Erdélybe, hogy összegyűjtse a régi magyar, székely, román, szász, zsidó, örmény, szombatos stb. recepteket. A szakácskönyvet azután megtöltötte irodalmi-gasztronómiai esszékkel, a kor erdélyi íróit kérte föl szerzőknek.
Tovább...
 
POKET könyvautomata Fehérváron is Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. október 04.
A héten már a Fő utcán POKET könyvautomata várja az irodalom rajongóit. A város polgármestere a közösségi médiában adott hírt az automata telepítéséről. A POKET-gép helyére még nyáron, Instagram-oldalán kért javaslatot dr. Cser-Palkovics András, így került a Vörösmarty Színházzal szembeni területre, ahol remélhetőleg sokan megállnak majd néhány percre, és választanak olvasnivalót maguknak a zsebkönyvkínálatból.
Tovább...
 
IV. Európai Art Mozi Nap a Barátságban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. október 03.
Október 13-án, vasárnap Európa ismét mozizni megy! Az Art Mozik Nemzetközi Szövetsége (CICAE) és az Europa Cinemas által már negyedszer megszervezett esemény célja, hogy felhívja a figyelmet az európai filmművészet sokszínűségére és a művészmozi, mint kulturális és közösségi tér fontosságára. A IV. Európai Art Mozi Naphoz idén is csatlakozott a székesfehérvári Barátság mozi.
Tovább...
 
Országos Könyvtári Napok – megnyílt Dr. Berta Gábor fotókiállítása Nyomtatás E-mail
Írta: Lugosi Balázs   
2019. október 02.
Székesfehérváron is megkezdődött az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozata. Ennek keretében Dr. Berta Gábor „A természet csodái” című fotókiállítással mutatkozik be a Vörösmarty Mihály Könyvtár Olvasótermében. A tárlatot Jakubek Tiborné, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház igazgatója nyitotta meg, közreműködött a Pásztor Katalin és Fersch Renáta alkotta Parlan Duó. A kiállítás október 12-ig látogatható.
Tovább...
 
Félelmekről, egyedül maradásról és elmúlásról – a tánc nyelvén Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó, Székesfehérvári Balett Színház   
2019. október 02.
A Balett Színház idei évadának első bemutatójára október 16-án kerül sor: a Homokrajzok című előadásban három kortárs balettet, táncverset láthat majd a közönség. Az új etűdök közül kettőt – Homokrajzok és Félhomály – Egerházi Attila balettigazgató koreografál, a harmadik, az Eltűnőben pedig Kristian Ole Tangen norvég vendég koreográfus rendezésében kerül színpadra.
Tovább...
 
Az ókortól napjainkig a zene szárnyán Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla és Czirbus-Varga Andrea (ARSO)   
2019. október 01.
Utazás időben, kalandozás a művészetekben. Ezt ígéri az Alba Regia Szimfonikus Zenekar (ARSO) idei évada. A PartiTúra Ifjúsági Hangversenysorozat és a Farkas Ferenc Hangversenybérlet műsorát ismertették meg azon a hétfői sajtótájékoztatón, amelyen jelen volt Brájer Éva alpolgármester, ifj. Major István, az ARSO igazgatója és Dubóczky Gergely vezető karmester.
Tovább...
 
Félezren énekelnek és zenélnek együtt a Sportcsarnokban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. szeptember 30.
Több mint félezren énekelnek és muzsikálnak együtt kedden az Alba Regia Sportcsarnokban, október 1-jén ismét közösen ünnepli a város a zene világnapját. Este a helyi zenekarok és kórusok lépnek fel ünnepi műsorral: megemlékeznek a 120 éve született Bárdos Lajosról, de felcsendülnek mezőföldi és ukrán népdalok is.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 56 - 66 / 3952