Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Simon M. Veronika a varsói Nagykövetségre látogatott Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. november 02.

ImageVarsóba utazott a székesfehérvári festőművésznő, Simon M. Veronika. Az alkotót – elmondása szerint – szinte nagyköveti szinten fogadták a városban, ahol meghívták a varsói koszorúzásra, és a nagyköveti fogadásra is, ahol ünnepélyes keretek között átadta a Nagykövetségen Mátyás Királyról, illetve Beatrixról készített portréit.

Tovább...
 
Frissítő esőcsepp Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 30.

ImageEgy gárdonyi fiatalember, Mészáros András lett az egyik nyertese a Veolia Environnement az „Év természetfotósa” című világpályázatnak. Mészáros András a "Viselkedés: egyéb állatok" kategóriájában kapott első díjat „Frissítő Esőcsepp” című képéért.

Tovább...
 
Kazinczy-rejtvény Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 30.

ImageIdén ünnepeljük Kazincy Ferenc születésének 250. évfordulóját. A székesfehérvári Városi Könyvtár Kazinczy Ferenc és kora címmel összeállított egy rejtvényt, amelyet a könyvtár honlapján (www.albateka.hu ) és a tagkönyvtárakban lehet elérni. A kitöltött lapokat november 23-ig várják e-mailben, vagy papír alapon. A helyes megfejtők értékes nyereményeket kapnak, amelyeket ünnepélyes keretek között, november 30-án, a Városi Könyvtár Széna téri tagkönyvtárában vehetnek át.

 
A sztár dj imádja a magyar közönséget Nyomtatás E-mail
Írta: Pecsuvácz Péter   
2009. október 29.

ImageNemzetközi hírű lemezlovas lépett fel a székesfehérvári Dreamhall diszkóban. Az ausztrál származású Anthony Pappa  a szórakozóhely és a pecsu.hu jóvoltából - most először - járt városunkban, s a fellépése után jó kedélyűen nyilatkozott.

Tovább...
 
"A Patyolat üzenete" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 27.

ImageAdy Endre istenélményéről tart előadást Székesfehérvár híres, tudós paptanára, Barlay Ö.Szabolcs. Az irodalmi estre Budapesten, a Magyar Írószövetségnél kerül sor október 29-én (csütörtökön), 18 órakor. A programon közreműködik Közreműködik: Lantos István Zeneakadémia tanára zongoraművész, Rónaszéki Tamás hegedűművész, valamint Virág Mátyás csellón. Az előadás után Barlay Ödön Szabolcs könyvei kedvezményes áron megvásárolhatók a helyszínen.

Tovább...
 
Elmarad a Chioggiai csetepaté és a Játék a kastélyban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 26.

ImageA kis olasz halászfaluban, Chioggiában legalább három fehérnép jut egy férfira. A férfiak hónapokig a tengert járják, a lányok-asszonyok pedig otthon verik a csipkét. És ahol sok nő van összezárva, ott biztos, hogy előbb-utóbb történni fog valami… - november 29-én viszont biztos, hogy nem tudják meg a nézők, milyen kavarodások történnek a faluban, hiszen a „Chioggiai csetepaté” című előadás elmarad a Vörösmarty Színházban.

Tovább...
 
Filep Sándor festményei az öreghegyi templom karzatán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 26.

ImageAz öreghegyi plébánia korábbi, és jelenlegi plébánosának arcképe is megjelenik azokon a képeken, amelyeket Filep Sándor festett a Magyarok Nagyasszonya plébániatemplom karzatára. A hét darabból álló festménysorozat a keresztség szentségét jeleníti meg: a kereszteléstől kezdve, a bérmáláson át a házasságkötésig, a bűnbánatig, a betegek kenetének kiszolgátatásáig.

Tovább...
 
"(Fény)képes természetrajz" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 26.

Image- ezzel a címmel nyílik meg Garainé Mariann fotókiállítása október 27-én (kedden), 17 órakor az Aranybulla Könyvtár olvasótermében. A tárlatot Szabó Márta, a Magyar Fotóművészek Világszövetségének tagja ajánlja a közönség figyelmébe. A program során bemutatót tart Dr. Berkényi Tamás állatorvos, a Vadmadárkórház kuratóriumának elnöke, s még egy "diashow"-ra is sor kerül „Ősz a Yellowstone-ban” - elnevezéssel.

 
Séta közben - Fehérvárról Másképpen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 26.

ImageA Városi Könyvtár Széna téri tagkönyvtárában mutatják be ma, 17 órakor Kiss Erika Mária „Séta közben – Fehérvárról másképpen” című könyvét. Az íróval Bakonyi István irodalmár, a Vörösmarty Társaság elnöke beszélget majd a kötetről. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak a találkozóra!

Tovább...
 
Elmúlt, megszűnt a félelem... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 25.

Image„Mi vitte az embereket az utcákra 1956 október 23.-án? A harag, a tiltakozás az intézményeket, a mindennapokat, a legszemélyesebb kapcsolatokat sőt, az emberek személyiségének leglényegét is bitorló zsarnok hatalom ellen… Elmúlt, megszűnt a félelem. Nem néhány tucat emberben – az egész országban.” – e szavakkal nyitotta meg Vargha Tamás tanácsnok a „Lyukas Zászló” című kiállítást a Malom Házban.

Tovább...
 
Lokális felmelegedés a Bőrgyárban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 24.

ImageA Bőrgyárban rendezi meg a Gaja Környezetvédő Egyesület a „Lokális Felmelegedés 2.0” című kampányrendezvényét. A programra ma este kerül sor, a belépés pedig ingyenes. (Sőt, ha nagyon hideg lesz -ami kitekintve az ablakon igencsak valószínűnek látszik - még a fűtést is bekapcsolják.) Az esten fellép a Trouser Press, BEAT DIS és dr. szelektor. A koncertek mellett a Lokális felmelegedés előző rendezvényén készült képekből összeállított tárlatot is megtekinthetik az érdeklődők.

Tovább...
 
<< Első < Előző 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 Következő > Utolsó >>

Eredmények 5501 - 5511 / 6201