Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Lyukas Zászló Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 20.

Image- ezzel a címmel nyílik kiállítás október 22-én, 18 órakor a Malom Házban (Székesfehérvár, Malom utca 7.). A tárlaton ünnepi beszédet mond Vargha Tamás, Székesfehérvár tanácsnoka, a Fidesz választókerületi elnöke. Az esten közreműködik: Buch Tibor színművész. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak a programra!

 
Közös kedvezményes belépőjegy a kiállításokra Nyomtatás E-mail
Írta: Székesfehérvári Egyházmegye   
2009. október 19.

ImageMindennapjainkban érezhetően egyre nehezedő terhet jelent a megélhetés. Számlák kifizetése, ruházkodás, gyógyszerek, étkezés és az élethez szükséges egyéb fontos dolgok beszerzése mellett kultúrára egyre kevesebbet áldozhatunk. Ezt a helyzetet felismerve a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum fenntartója Spányi Antal megyés püspök és Derecskei Andrea a Szinyei és a hazai táj kiállítás főszervezője több kedvezményes lehetőséget biztosítva próbálják elérhetővé tenni minél több látogató számára a kiállításokon bemutatott kulturális kincseket.

Tovább...
 
Bemutatkozó koncertet tart a Krisztus Király Kórus Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 15.

ImageNéptánc műsorral egybekötött bemutatkozó koncertet tart október 16-án (holnap), 18 órakor a székesfehérvári Krisztus Király Kórus. A program helyszínéül az Almássy-telepi Krisztus Király Templom mellett álló Közösségi Ház szolgál. Az együttest vezényeli: Zemlényi Katica. A "Magyar Esten" a művészek Németországi koncert körútjukhoz gyűjtenek adományokat.

Tovább...
 
Ajándék naptár Fazekas Krisztinától Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 15.

ImageMesszinek tűnik ugyan még a 2010-es év – legalábbis „naptárbeszerzési szempontból”, ám nem árt időben felkutatni a „kalendárium-hozzávalókat”! Pláne, ha egy olyan kiváló alkalom ígérkezik, mint most: egy profi fényképésznek is beillő amatőr fotós, Fazekas Krisztina ugyanis elkészített egy 2010-es évre szóló naptárkollekciót eddigi képanyagairól. A fotónyomtatási formátum letölthető a http://www.mediafire.com/?mo0wkznymt2  címről „errearra 2010 naptar. zip” néven.

Tovább...
 
Folytatódik Sárga Taxi zenekar táncklubja Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 12.

ImageNagy sikerrel indult a nyári fesztivál, és szabadtéri koncertturné után a Sárga Taxi zenekar belvárosi táncklubja a Petőfi Music Pub- ban. A szeptemberi nyitó buli, és videó premier után, október 17. én este 20 órától ismét várják a szervezők a táncolni vágyókat, és persze azokat is, akik szívesen repülnének vissza néhány órára az ötvenes évek Amerikájának zenei világába. A Sárga Taxi minden alkalomra érdekes meglepetéssel készül, és így lesz ez most is.

Tovább...
 
Bemutatkozó koncertet tart a Krisztus Király Kórus Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 09.

ImageNémetországi koncert-körútra indul a székesfehérvári Krisztus Király Kórus. Előtte azonban több bemutatkozó koncertet is tartanak. Legközelebb október 11-én, 9:45-kor közvetlenül a 9 órai szentmise után) lépnek fel az Almássy-telepi Krisztus Király Templomban. Az együttest Zemlényi Katica vezényli, a műsoron pedig Bach, Vulpius, Josquin dez Prez, Charpentier, Lotti, Eszterházy, Schubert, Mozart, Kodály, Bárdos kórusművei szerepelnek.

Tovább...
 
Miklósa Erika boldog, és elégedett Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 06.

Image„Immár harmadik éve állok szívesen olyan fiatalok rendelkezésére, akiknek tanácsra, esetleg segítségre van szüksége.” – nyilatkozta honlapunknak Miklósa Erika, aki október 10-én meghallgatást tart Székesfehérváron, a Fejér Megyei Művelődési Központban – „Nagyon fiatalon kerültem a szakmába, nem voltak tapasztalataim és sokszor álltam tanácstalanul egy "útelágazásnál". Bizony ilyenkor egy biztató szó, egy kisebb lökés is elég ahhoz, hogy az ember folytassa az útját.”

Tovább...
 
30 éves a Budai úti könyvtár Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 05.

Image„A Víziváros 30 évvel ezelőtt” című fotókiállítással nyílik meg a Budai úti könyvtár 30 éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepség. A tárlatot ma, 17:30-kor ajánlja a nagyközönség figyelmébe Kiss Nóra, a Városi Levéltár munkatársa, majd Tóthné Szemes Erzsébet, a könyvtár címzetes igazgatója bemutatja „Könyvtár egy nagy(?)városban” című könyvét. Az alkotó beszélgetőpartnere Hegedűs Éva, a Vörösmarty Megyei Könyvtár nyugdíjas osztályvezetője lesz.

Tovább...
 
Dom Perignon - borral keverve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 01.

ImageAz ősz a borfesztiválok ideje. Így a Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend tagjai is folyamatosan járják az országot, hogy részt vegyenek a különböző borrendi felvonulásokon és a szőlőhöz kötődő programokon. A székesfehérvári borlovagok legutóbb Pécsen jártak, ahová a Dom Perignon Gasztronómiai- és Pezsgőrend hívta meg őket, hogy megkóstolják a helyi gazdák borválogatásait, és bemutatkozzanak a nagyszínpadon.

Tovább...
 
"Ilyen tavasz csak egy volt életemben..." Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 29.

ImageAz 1848. szept. 29-ei pákozdi csatára és az 1849-es dicsőséges tavaszi hadjáratra emlékezik az az országos vándorkiállítás, amelyet ma, 17 órakor nyit meg Orbán Viktor, valamint, Hermann Róbert hadtörténész. A tárlatot a Fejér Megyei Múzeumok Igazgatósága Országzászló téri kiállítótermében láthatják az érdeklődők. Az eseményen köszöntőt mond Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Simicskó István, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának elnöke, és Harsányi László, a Nemzeti Kulturális Alap elnöke.

Tovább...
 
Díjat kapott a "Japán hajtás" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 29.

ImageKiváló minősítést kapott a székesfehérvári L. Simon László „Japán hajtás” című kötete (Kortárs Kiadó – Fiatal Írók Szövetsége, 2008.) a Nyomda- és Papíripari Szövetség „Pro Typographia 2009” című versenyén. A „keménytáblás könyv” -kategóriában szerzett elismerést igazoló oklevelet a nyomda- és papíripari szakma seregszemléjén, a Printexpo ideje alatt adták át az alkotónak a Nyomda- és Papíripari Szövetség standján.

Tovább...
 
<< Első < Előző 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 Következő > Utolsó >>

Eredmények 5512 - 5522 / 6201