Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
A legkreatívabb nagyi Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 23.

ImageAz Aranybulla Könyvtár Alapítvány az Országos Nagyi Könyvtári Napok keretén belül kiállítást szervez. Ennek kapcsán keresik a város ügyes kezű nagyijainak bemutatásra váró munkáit, amely lehet kézimunka, (kötés, horgolás, hímzés, gobelin, gyöngyfűzés stb.) fotó, faragás, gyermekjáték stb. Pályázni maximum 2-3 alkotással lehet, amelyből a zsűri válogatása alapján kerülnek kiállításra a beküldött munkák.

Tovább...
 
"Ilyen tavasz csak egy volt életemben..." Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 21.

ImageAz 1848. szept. 29-ei pákozdi csatára és az 1849-es dicsőséges tavaszi hadjáratra emlékezik az az országos vándorkiállítás, amelyet szeptember 29-én, kedden 17 órakor nyit meg Orbán Viktor, valamint, Hermann Róbert hadtörténész. A tárlatot a Fejér Megyei Múzeumok Igazgatósága Országzászló téri kiállítótermében láthatják az érdeklődők. Az eseményen köszöntőt mond Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Simicskó István, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának elnöke, és Harsányi László, a Nemzeti Kulturális Alap elnöke.

Tovább...
 
Csizik Balázs fotókiállítása a könyvtárban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 21.

ImageA Városi Könyvtár Széna téri Tagkönyvtára szeretettel vár mindenkit szeptember 21-én (hétfőn), 17 órára Csizik Balázs fotókiállításának megnyitójára. A kiállítást megnyitja Nervetti Károly, a Főnix Totóművészeti Kör tagja. A tárlat a könyvtár nyitvatartási idejében megtekinthető október 17-ig.

 
Látogatóban a Püspökségen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 19.

ImageMinden évben egy napon kinyílik a Püspökség ajtaja a nagyközönség előtt, s az érdeklődő szemek betekintést nyerhetnek a Püspöki Palota belsejébe. Az programot idén is a Kulturális Örökség Napja rendezvénysorozathoz kapcsolódóan szervezték meg, s a Püspökség dolgozói reggeltől estig várták a látogatókat, akik megtekinthették a püspöki arcképcsarnokot, a dísztermet, egy vendégszobát, a püspöki kápolnát, s eléjük tárták a Püspöki Könyvtár és Levéltár néhány értékes darabját is.

Tovább...
 
Nyárbúcsúztató családi program a Bregyóban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 18.

ImageNyárbúcsúztató családi délutánt szervez az Ifjúság a Jövő Családjaiért Közhasznú Kulturális Egyesület szeptember 19-én (szombaton). A nap folyamán a színpadi produkciók (kapuera-, hastánc-, hip-hop táncbemutató…) mellett szaktanácsadások is helyet kapnak az egészséges életmód égisze alatt. A rendezvény fővédnöke dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő.

Tovább...
 
"Ó én édes hazám, te jó Magyarország" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 18.

ImageBalassi Bálint „élményvilágáról” tart előadást hazánk egyik legnépszerűbb tudós paptanára, Barlay Ö. Szabolcs. Az atya Budapesten, a Magyar Írószövetségnél vendégeskedik ma, 18 órakor. A programon közreműködik Szabó István lantművész, Rónaszéki Tamás hegedűmész és a Musica Sacra énekkar. Az előadás után Barlay Ö. Szabolcs könyvei kedvezményes áron megvásárolhatók a helyszínen.

Tovább...
 
Szinyei hazai tája Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 17.

ImageSzinyei Merse Pál, Mészöly Géza és Spányi Béla XIX. századi festőművészek tájképeiből nyílik kiállítás a székesfehérvári Városi Képtár - Deák Gyűjteményben szeptember 18-án. A tárlatról és a hozzá kapcsolódó rendezvényekről Brájer Éva, a Kulturális- és Turisztikai Bizottság elnöke, Márton Zoltán, az Esélyek Háza igazgatója, Szűcs Erzsébet, a Városi Képtár igazgatója és Derecskei Andrea, a Szinyei és a hazai táj társrendezője tartott sajtótájékoztatót.

Tovább...
 
Indul a Sárga Taxi zenekar új táncklubja Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 16.

ImageSzeptembertől ismét rock and roll táncklubot indít a Sárga Taxi zenekar, Székesfehérvár egyik legjobb élőzenés klubjában a Petőfi Music Clubban. Szeptember 19. én 21. órától a nyitó bulin (moziról lévén szó) a koncert előtt vetítésre kerül sor, ahol a zenekar legújabb koncert videóját nézhetik végig a jelenlévők, amelynek ez lesz az első nyilvános bemutatója.

Tovább...
 
A Katolikus Kultúra Napjai Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 13.

ImageA Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nyáron döntött a Katolikus Egyház kulturális értékeinek bemutatásáról és szélesebb körű megismertetéséről. Ennek jegyében idén első alkalommal rendezik meg minden egyházmegyében a Magyar Katolikus Kultúra Napjait szeptember 15-17 között. A cél elsősorban a művészeti, vagy történelmi szempontból jelentősebb templomok és gyűjtemények bemutatása.

Tovább...
 
A Borházban nyílik tárlata a natur-realista grafikus és festőművésznek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 13.

Image"Natur-realista grafikus és festőművész vagyok.” – vallja magáról Nógrádi Katalin, akinek szeptember 14-én (hétfőn), 17 órakor nyílik kiállítása Székesfehérváron, az Öreghegyi Borházban. Az alkotó 1975-ban Németországban telepedett le férjével és kislányával, s csak három évvel ezelőtt költözött vissza Magyarországra. Mióta itt él, mi is megismerhetjük tehetségét országjáró tárlatai alkalmával – nemhiába volt magántanulója a híres Hugó Hőgner-nek és professzor Hilbich-nek.

Tovább...
 
Kodolányi színpad a Magyar Dal Napján Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 11.

ImageA Magyar Dal Napján, 2009. szeptember 13-án saját egész napos programmal jelentkezik a Kodolányi János Főiskola. A Westend Tetőteraszán a Kodolányi Open Stage színpadon a KJF Művészeti Tanszékének hallgatói lépnek fel, bemutatva a főiskolán folyó zenei oktatás sokszínűségét. Jazz, népzenei és pop koncertek után a nap United koncerttel, majd örömzenéléssel zárul, ahol stílusmegkötés nélkül minden zenész, zenekar színpadra állhat néhány szám erejéig.

Tovább...
 
<< Első < Előző 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 Következő > Utolsó >>

Eredmények 5523 - 5533 / 6201