Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Ma indul a FEZEN! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 10.

ImageÚj helyszínen, óriási területen, 400 férőhelyes őrzött parkolóval, hajnalig járó busz-szolgáltatással, sátorozási lehetőséggel, olcsó jegyekkel – no, és persze eszméletlenül jó zenével várják idén a FEZEN rendezői a látogatókat. – Erről tartott sajtótájékoztatót dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő, frakcióvezető, Kovács Antal főszervező és Ádám György, a Jüllich Glas marketing igazgatója.

Tovább...
 
Kerámiák, könyvbemutató és muzsikaszó a Vörösmarty Teremben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 09.

ImagePünkösti Gabriella keramikusművész kiállításának megnyitójával kezdődik el a Vörösmarty Társaság őszi programsorozata. A szeptember 25-től látható tárlaton a művésznő munkásságát Géczy Gábor tanár méltatja majd, s közreműködik Tolcsvay Béla énekmondó. Az est folyamán bemutatják Varga Domokos György „Ki vagy, Vukics?” című könyvét is. Ezen részt vesz a szerző, valamint könyvének főszereplője, Vukics Ferenc. Házigazda: Bakonyi István.

Tovább...
 
A keleti és a nyugati kultúra ötvöződése Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 07.

ImageA magyar származású, Iránban élő festőművésznő, Sinai Varga Gizellának festményeiből nyílik kiállítás a székesfehérvári Bányató Galériában. A művésznő, akinek a képeit már világszerte kiállították Amerikától Kínáig, alapító tagja a tizenkét iráni festőművésznőből álló Dena nevű csoportnak. Az alkotások egyedisége a keleti és nyugati kultúra elemeinek ötvöződésében nyilvánul meg.

Tovább...
 
Felvételt hirdet a Prospero Színkör Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 03.

ImageBővíteni szeretné csapatát a Prospero Színkör. Ezért felvételit rendeznek szeptember 14-én és 21-én, 18 órától A Szabadművelődés Házában. Ide várnak mindenkit, aki kedvet és tehetséget érez magában a színjátszáshoz. A színpadi tapasztalat nem feltétel! A felvételin két szabadon választott verset, illetve monológot kell előadni, valamint különböző helyzetgyakorlatokon és csoportos szituációs játékok is lesznek.

Tovább...
 
Dióhéjnyi történelem-sűrítés Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 02.

ImageBrutális kinézetű orosz tankok gázolnak át az életükért vívó magyar katonákon. Pár lépéssel odébb a szónokló Kossuth és Széchenyi képe villan fel. Aztán a tatárjárás, Szent István, Mátyás király, a „borzalom” szóval összefonódó, értelmetlen világháború... „A Magyarok története dióhéjban” – ezzel a címmel nyílt meg Szakál Antal festőművész kiállítása Magyaralmáson.

Tovább...
 
Szent István-festmény Varsóban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 02.

ImageVarsóba került a fehérvári Simon M. Veronika festménye. A Munkácsy-érmes festőművésznő Szent Istvánt örökítette meg vásznon – és olajjal -, az alkotást pedig a varsói Szent István templom falán helyezik majd el. A képet október 25-én szentelik fel. Az ünnepségen jelen lesz a művésznő is, aki ezúton hív minden kedves érdeklődőt e jeles eseményre.

Tovább...
 
"Különösen jól sikerült idén a Királyi Napok" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 01.

Image- mondta a sajtónak Brájer Éva, a Kulturális és Turisztikai Bizottság elnöke, aki Vargha Tamás tanácsnokkal tartott közös sajtótájékoztatót. Ennek során arról tájékoztatták a média képviselőit, hogy rendkívül sikeresek voltak Székesfehérvár tavaszi és nyári rendezvényei – kiváltképp a Királyi Napok programsorozata, a Musica Regia, és az több éves múltra visszatekintő Öreghegyi Mulatságok.

Tovább...
 
A Sarkvidéktől az Egyenlítőig Nyomtatás E-mail
Írta: Izing Antal   
2009. augusztus 31.

ImageA Bicskén élő Karai Csaba természetfotós önálló, egész hónapos kiállítása nyílik október 15-én a Természettudományi Múzeumban a Sarkvidéktől az Egyenlítőig címmel. Karai Csaba 2007-ben Az év természetfotósa címet nyerte el Magyarországon, miután Londonban a BBC és a londoni Természettudományi Múzeum Shell - WPY2007 (Wildilfe Photographer of the year) címen meghirdetett nemzetközi fotópályázatán is sikert aratott az EGY FÖLD (ONE EARTH) kategóriában.

Tovább...
 
Grafikák a Volksbankban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 26.

Image„Hűvös, futurisztikus, földöntúli világot ábrázolnak a képek. Elhagyott épületek, terek, utcák, melyek fantasztikus hangulatot keltenek. Nem a nyüzsgő nagyvárosra jellemző dinamizmust, hanem az időtlenséget, az állandóságot kívántam munkáimmal kifejezni.” – tett önvallomást Lencsés Andrea grafikusművész, akinek alkotásaiból szeptember 10-én, 18 órakor nyílik kiállítás a Magyarországi Volksbank Zrt. székesfehérvári bankfiók-galériájában.

Tovább...
 
"Aki nem játszik, túl komolyan veszi magát" Nyomtatás E-mail
Írta: Izing Antal   
2009. augusztus 23.

ImageEgy bicskei házaspár közös kiállításának vettük hírét. Facsar-Veszeczky Andrea óvónő és bábművész, Facsar Mihály katonai emlékeket, militáriát gyűjtő jogász közös kiállítása nyílik meg a Petőfi Művelődési Központban szeptember 1-én (kedden) 18 órakor. Nem mellesleg tán ők az első bicskei házpár, akik megmászták a Montblanc (4811 m) jeges csúcsát, "minek nem árt se nap, se szél"...

Tovább...
 
Söréden mutatja be festményeit a fehérvári művésznő Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 21.

ImageMikonya Mónika alkotásaiból nyílik kiállítás augusztus 22-én a sörédi Művelődési Házban. A kiállításra a helyi falunap alkalmából kerül sor, és a festmények csak ezen a napon tekinthetők meg, 10-19 óra között. Söréden egyébként színes programokkal várják a látogatókat holnap: lesznek kézműves bemutatók, , lufi hajtogatások, bábszínház, standard és latin-amerikai táncok, paródia show, modern társastáncok…

Tovább...
 
<< Első < Előző 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 Következő > Utolsó >>

Eredmények 5534 - 5544 / 6201