Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Öreghegyi Mulatság és Aranybulla Művészeti Napok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 19.

ImageA Corpus Rézfúvós Quartet kisvonatozásával kezdődött meg az idei Öreghegyi Mulatságok programsorozata. Ezt követi nemsokára a CosmoSport gyermek aerobic csoportjának bemutatója, majd a Tilinkó Zenekar tagjai is színpadra lépnek. A leglátványosabb program pedig minden valószínűség szerint a borlovag- és borkirálynő-választás lesz a Márkus Színház „A helység kalapácsa” című előadása után.

Tovább...
 
"A szabadság zaga" egy nádasdladányi délutánon Nyomtatás E-mail
Írta: D. Barabás Mária   
2009. augusztus 19.

Image„Azért írtam ezt a könyvet, hogy elmondjam az embereknek, hogy az élet szép. Csak vegyék észre.” – gróf Nádasdy Borbála e szavakkal kezdte a válaszát a kérdésre, amely azt firtatta, hogy mi késztette könyve megírására. S aki elolvassa a „Zagolni zabad” és „A szabadság zaga” című köteteket, az valóban rácsodálkozik a „paprika-temperamentumú” fiatal lány s majdan asszony mindenen átsugárzó életszeretetére.

Tovább...
 
Királyi napok - egész héten Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 18.

ImageBrájer Éva, a Kulturális és Turisztikai Bizottság elnöke nyitotta meg a XIV. Királyi Napok keretében megrendezett Nemzetközi Néptáncfesztivált. A Városház téren felállított színpadon a következő napokban indonéz, thaiföldi, mongol, venezuelai, holland, bolgár, szlovák, spanyol és magyar táncosok szórakoztatják majd a közönséget.

Tovább...
 
Festménykiállítás és műsoros est Zámolyon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 17.

ImageSimon M. Veronika Munkácsy- és Pro Vino érdemes művész alkotásaiból nyílt tárlat Zámolyon, a Polgármesteri Hivatal Galériájában. A kiállításhoz egy kulturális program is kapcslódott: Stancsics Erzsébet költő, a Táncsics család leszármazottja saját verseit olvasta fel, színpadra állt Szántai Sándor író, a Magyar Kultúra lovagja, Dedik János, Batsányi-díjas író és Enyedi Béla, Beőthy Nagydíjas daltulajdonos is.

Tovább...
 
Fezenezz! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 14.

ImageKispál, Deák Bill, Depresszió, Prosectura, Bikini, Junkies, P.U.F- csak néhány név azok közül, akik idén fellépnek a FEZEN-en. A sokak által a „Sziget”-hez hasonlított rendezvény szeptember 10-11-12 között 6 színpadon, közel 100 fellépővel várja a zenebarátokat.

Tovább...
 
Az új kenyér ünnepén Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 13.

ImageKaraokeval és retro kívánságműsorral kezdődött el az agárdi „Új Kenyér Fesztivál”. A programok ma kreatív játszóházzal, zenebohócokkal, az Iglice népdalkör fellépésével és a Mazsorett Fesztivállal folytatódik. Este a Tűzveszély és a Guillotine együttes várja a szórakozni vágyókat, és holnap sem lesz hiány az érdekes, izgalmas eseményekből.

Tovább...
 
Zámolyon is bemutatkoztak a Művészkör tagjai Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 11.

ImageMűsoros tárlatmegnyitóval köszöntötték a zámolyiakat a Székesfehérvár-ért Művészkör tagjai a helyi Teleházban. A Művészkör ugyanis feladatául tűzte ki, fellendítse Székesfehérvár és a környező falvak kulturális életét. Ezért meghirdették Falujáró Programjukat. Ennek keretében a községek választhatnak egy dátumot, amikor a művészek kiállítják alkotásaikat, valamint egy rövid műsort is adnak a közönségnek.

Tovább...
 
Más helyszínen tartják az Évszakokat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 11.

ImageA Vörösmarty Színház értesíti a Tisztelt Nézőket, hogy a Musica Regia keretében megrendezendő, Alba Regia Szimfonikus Zenekar "Haydn: Évszakok" című hangversenye augusztus 11-én, kedden 21 órától a Városház tér helyett a színház épületében lesz. Méhes Mónika sajtóreferenstől azt az információt kaptuk, hogy a meteorológiai előrejelzések szerint az elkövetkezendő néhány napban eső várható, ez indokolja a helyszínváltoztatást.

 
Évszakok a Musica Regian Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 10.

ImageAz időjárás ugyan nem kedvez a Musica Regia programsorozatának, ám a szervezők remélik, hogy idén is nagyon sokan látogatnak majd el a tegnap este megnyílt fesztiválra. A táncshow-k és szimfónikus zenekari koncertek helyszínéül a Városház tér szolgál majd, ahol augusztus 13-ig, minden este színes műsorokkal várják az érdeklődőket. Holnap, 21 órától például Haydn „Évszakok” című darabját lehet megtekinteni az Alba Regia Szimfonikus Zenekar előadásában, Drahos Béla vezényletével.

Tovább...
 
Értékek a kortárs költészetben - verspályázat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 10.

Image"Értékek a kortárs költészetben" címmel pályázatot írt ki a Poet. A három részesre tervezett pályázatsorozat első témája a "hiány" állapotának költői szintre való emelése. A versek terjedelme és formája kötetlen. A zsűri által legjobbnak vélt húsz szerző versei egy újonnan induló antológia sorozat első kötetében kapnak helyet 10-10 oldal terjedelemben. A kötet az Alföldi nyomdában készül, keményfedeles, francia formátumú, Szilágyi Imre grafikusművész borítótervével, exlibriszével díszített kiadásban.

Tovább...
 
Pajta Galéria nyílik Tökön Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 09.

ImageGéczy Olga karmester és festőművész 2008-ban költözött Kaliforniából Tökre amerikai férjével együtt. A Kossuth utca 16. szám alatti portán álló régi pajta felújított épületében műtermet és kiállító-helyiséget alakított ki, melynek kapuit az érdeklődők előtt is megnyitja. A Pajta Galéria ünnepélyes avatása augusztus 20-án 17 órakor lesz a Kossuth Lajos utca 16. szám alatt.

Tovább...
 
<< Első < Előző 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 Következő > Utolsó >>

Eredmények 5545 - 5555 / 6201