Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Médiaművészeti alkotótelep a Bory Jenő emlékévben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 06.

ImageA PTE-MK Mediális Művészetek Intézete és a pécsi Periszkóp Rádió szervezésében 2009. augusztus 10-16. között médiaművészeti műhely látogat a székesfehérvári Bory-várba. Kovács Balázstól megtudtuk, hogy a hét során a résztvevők a tágan értelmezett médiaművészet körébe (interaktív installáció, hálózati projektek, videó- és hangművészet) tartozó munkákat hoznak létre. A munkákat 2009. augusztus 14-én, pénteken 20 órától mutatják be az alkotók, és azok másnap délutánig megtekinthetők, kipróbálhatók lesznek a vár területén.

Tovább...
 
Elmarad a koncert Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2009. augusztus 05.

A bizonytalan időjárásra tekintettel ma, 17 órakor elmarad a Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszék diákjainak koncertje. A JazzSzerda - Térzene sorozat kieső részét szeptemberben pótolják. Így egy héttel tovább tart az egész nyarat átfogó rendezvény, ami a Kulturális és Turisztikai Bizottság kezdeményezésére, valamint támogatásával valósul meg.

 
"A festést koncentrált játéknak tekintem..." Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 04.

Image"Elsősorban azt gondolom, hogy egy életmű darabjai konzekvens művészi hozzáállással és munkával jönnek létre. Az egyes daraboknak is, mint a fraktáloknak hordozniuk kell valamit az egész esszenciájából, mely a személyiségünk állandóságának és a múló időben változó gondolataiknak az ötvözete és kivetülése. Számomra a kérdés a szubjektív időélmény képi feldolgozása. Úgy hiszem nehéz a léttel kapcsolatos képzeletbeli és valósnak mondható időélményeinkkel számot vetni.”

Tovább...
 
Fotópályázatot hirdet a Vörösmarty Mihály Művelődési Ház Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2009. augusztus 03.

ImageA V.O.K.E. Vörösmarty Mihály Művelődési Ház, és a MÁV Fotókör pályázatot hirdet amatőr, és hivatásos fotósok részére Országos Miniatűr Fotópályázat címmel. Nevezni két kategóriában lehet: 1. kategória: Vasúti témakör, 2. kategória: Szabadon választott.

Tovább...
 
Európai pillanatok Farkas Péterrel Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 30.

ImageKözkívánatra az Agárdi Gyógy- és Termál Fürdő Galériájában állította ki munkáit Farkas Péter festőművész. Az alkotó – aki egyébként a Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör tagja – most huszonhét képpel mutatkozik be a tárlat látogatóinak. Az „Európai pillanatok” című kiállítás július 28-án nyílt meg, és augusztus 17-ig tekinthető meg ehelyütt.

Tovább...
 
A Balaton fővárosába költözött a Kodolányi János Főiskola Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 30.

ImageSiófokra tette át székhelyét a Kodolányi János Főiskola - igaz, csak néhány napra. A KJF siófoki intézményének Petőfi sétányon található gyönyörű épülete és a nagystrand a nyár folyamán sokszínű programsorozat központja, nyílt napokkal, térzenével, gasztronómiai bemutatóval vetélkedőkkel, játékokkal. Szondy Réka sajtóreferenstől megtudtuk, hogy az oktatási központban az intézmény egyik legkedveltebb szakán, a turizmus-vendéglátás szakon lehet tanulni.

Tovább...
 
Teátrális ütőzés humorral és némi iróniával Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 29.

ImageVödrökön, hordókon és kukákon doboltak csövek, seprűk és mosófák felhasználásával a Strokes együttes tagjai. A zenekar hónapok óta járja Fejér megyét műsorával, ami mindenhol igen nagy sikert arat. Legutóbb Móron léptek fel, ahol humoros, lendületes, mozgalmas produkciójukkal és kivételes lelkesedésükkel elvarázsolták a közönséget.

Tovább...
 
Épségben maradt egy boszorkányleső Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 29.

ImageÓrákon keresztül lehetne bolyongani a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében megnyílt tárlaton, olyan sok érdekességet mutat be a látogatóknak. A Fejér megye néprajzi értékeit felvonultató kiállításon megpillanthatunk például egy Válon készült lucaszéket, valamint egy tabajdi fafaragó mester „cigarettaszívós” munkapadját is.

Tovább...
 
A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör augusztusi kiállításai Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 28.

ImageBalogh Ibolya és Borzok Anikó festmény-kiállításával kezdődik a Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör augusztusi program-kavalkádja. A tárlat megnyitójára augusztus 3-án, 17 órakor kerül sor a Bányató Vendéglő Galériájában, ahol egy hónapon át tekinthetők meg az alkotások.

Tovább...
 
Pályázati felhívás borcímke és logó tervezésére Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 28.

ImageA Zsirai Pincészet pályázatot hirdet borcímke és logó tervezésére. A pályázat célja, hogy a piaci megjelenés előtt illendően "felöltöztessék" a palackokat, ezzel együtt kialakítsák a pincészet megjelenését, arculatát. A pályázat kiírói a nyertes pályamű alkotójának lehetőséget biztosítanak a pincészettel történő további együttműködésre, konkrét megbízások formájában.

Tovább...
 
A bútorfestéstől a gyermekjáték-készítésig Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 27.

Radetzky Jenőné népi iparművész és a Kalotaszegről érkezett Kovács Pali Ferenc bútorfestő szakmai vezetésével „Fehérvári Bútorfestő Hét” kezdődött a Mesterségek Házában. A tervezett téma ezúttal a „Hagyományos bútorfestő mintakincs / Kalotaszegi népművészet Mákófalván”. A Fejér Megyei Művelődési Központ szervezésében a jövő héten a gyermekeket várják ehelyütt kézműves foglalkozásokra, „Mesterségek Kertje” címmel.

Tovább...
 
<< Első < Előző 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 Következő > Utolsó >>

Eredmények 5556 - 5566 / 6201