Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Meseíró- és meseillusztrátor pályázat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 23.

Image„Nincs élőbb a mesénél” - csak a Mesekarnevál! - Benedek Elek születésének 150. és halálának 80. évfordulója alkalmából meseíró- és meseillusztrátor-pályázatot hirdet a Magyar Hagyományőr Világszövetség, valamint Dunakeszi Város Önkormányzata általános iskolás, gimnazista és 20 év fölötti alkotóknak.

Tovább...
 
Fuvolakoncert, festmény-kiállítás és ezoterikus könyvbemutató Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 22.

ImageKövi Szabolcs fuvolaművész koncertjével kezdődik június 26-án, pénteken, 18 órakor a székesfehérvári Útkereső Klub következő rendezvénye. A koncert után megnyílik Endrey-Nagy Attila festőművész kiállítása Vörösmarty Teremben (Székesfehérvár, Kossuth u. 14.), valamint sor kerül Szabó Judit ezoterikus írónő előadásár és könyvbemutatójára „2012 - A felemelkedés útja” – címmel. A belépés pedig ezúttal is ingyenes!

 
Járjuk körbe a fényt! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 19.

ImageNyáresti kirándulásra hívják a székesfehérváriakat és az ide látogatókat Székesfehérvár főbb múzeumai, galériái – és több csatlakozó intézmény és szervezet a leghosszabb éjszakán. – jelentette be Spányi Antal megyés püspök, az Egyházmegyei Múzeum fenntartója a Múzeumok Éjszakájáról szóló sajtótájékoztatón, amelyet a Püspökségen tartottak.

Tovább...
 
Gerner Csaba kapta a Vörösmarty gyűrűt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 19.

ImageA Vörösmarty Színház társulata idén Gerner Csaba színművésznek ítélte oda a Vörösmarty gyűrűt. Az ünnepélyes átadásra azt követően került sor, hogy a teátrum igazgatója, Vasvári Csaba értékelte a Színház 2008/2009-es évadját, amely olyan jól sikerült, hogy egy hónap alatt közel 9000 bérletet sikerült értékesíteniük.

Tovább...
 
Térzenei "hahnbachi"-val kezdődött... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 17.

ImageKiállításokban, sportprogramokban, sportversenyekben és zenés-táncos mulatságokban bi-zony nem szenvedtek hiányt a Pusztavámi Napok résztvevői. A mulatozás a hahnbachi és a pusztavámi zenészek „falujárásával” kezdődött, amikor is a művészek három lovaskocsin utazva végig-muzsikáltak a község utcáin, majd horgászversenyekkel és látványos programokkal folytatódott.

Tovább...
 
Bajóton alkotnak a székesfehérvári művészek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 17.

ImageA Bajóti Millenium kht. Festészeti alkotótáborában festenek mától a székesfehérvári művészek. Simon M. Veronika festőművésztől megtudtuk, hogy a gyönyörű környezetben fekvő települést varázslatos kirándulóhelyek övezik (pl. az Öregkő), amelyek valószínűleg elengedő ihletés-forrást biztosítanak az alkotóknak ahhoz, hogy a tábor végén a vásznak ne maradjanak üresen, és a záró-kiállítást is meg lehessen rendezni péntek délután.

 
Kié lesz idén a Vörösmarty-gyűrű? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 17.

ImageHolnap délután nyilvánossá válik, hogy ki kapja meg idén a Vörösmarty-gyűrűt. A Vörösmarty Színház társulata minden évben titkos szavazással dönti el, hogy melyik színésznek nyújtsák át ezt az elismerést. Tavaly Bakonyi Csilla örülhetett a gyűrűnek kimagasló szakmai teljesítményéért, most pedig… Kiderül holnap, 18 órakor, a Vörösmarty Színház nagyszínpadán!

Tovább...
 
Jótékonysági koncert Pákozdon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 16.

ImageA Magyar Állami Operaház címzetes magánékesei: Buváry Lívia, Kovács Irma, Szilágyi Imre és Zsigmond Géza is fellép a pákozdi Kossuth Lajos Művelődési Házban rendezett jótékonysági koncerten. A műsorvezető Simándi Péter, a Magyar Állami Operaház énekkari művésze lesz. Zongorán közreműködik: Fekete Valéria. Az esten Lehár Ferenc, Kálmán Imre, Huszka Jenő és más operett- valamint magyarnóta-szerzők műveiből csendülnek fel részletek.

Tovább...
 
Kiállítás a Borházban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 13.

ImageS. Varga Gizella festőművész kiállítása látható június 15-én, 17 órától Székesfehérváron, az Öreghegyi Borházban. A tárlat hétfőtől péntekig, 8-16 óráig tekinthető meg, egy hónapon át.

 
Az Arany János Iskola készítette a legszebb virágkompozíciót Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 11.

ImageA székesfehérvári Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola kapta a legtöbb szavazatott a Pünkösdi Virágálom keretében meghirdetett virágkötő-versenyen. A Kulturális és Turisztikai Bizottság kezdeményezésére idén a közönség döntötte el, hogy melyik alkotás a leggyönyörűbb. Brájer Éva, a Bizottság elnöke elmondta a sajtónak, hogy külön öröm számukra, hogy egy fogyatékkal élő gyermekeket foglalkoztató iskola is jelentkezett, ahol virágkötő csoport működik.

Tovább...
 
Rajzpályázat Szent Pál Apostolra emlékezve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 10.

ImageAz Ajaki ÁMK és az Ajkai Képzőművészeti alkotótábor rajzpályázatot hirdet minden magyar óvodás, általános iskolás (alsó és felső tagozatosok), valamint középiskolás diákok számára. A pályázat témája Szent Pál Apostol élete és munkássága. A felhívásra kisplasztikákkal is lehet jelentkezni július 20-ig. (A részletes kiírás alább olvasható el.)

Tovább...
 
<< Első < Előző 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 Következő > Utolsó >>

Eredmények 5578 - 5588 / 6188