Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Az Arany János Iskola készítette a legszebb virágkompozíciót Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 11.

ImageA székesfehérvári Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola kapta a legtöbb szavazatott a Pünkösdi Virágálom keretében meghirdetett virágkötő-versenyen. A Kulturális és Turisztikai Bizottság kezdeményezésére idén a közönség döntötte el, hogy melyik alkotás a leggyönyörűbb. Brájer Éva, a Bizottság elnöke elmondta a sajtónak, hogy külön öröm számukra, hogy egy fogyatékkal élő gyermekeket foglalkoztató iskola is jelentkezett, ahol virágkötő csoport működik.

Tovább...
 
Rajzpályázat Szent Pál Apostolra emlékezve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 10.

ImageAz Ajaki ÁMK és az Ajkai Képzőművészeti alkotótábor rajzpályázatot hirdet minden magyar óvodás, általános iskolás (alsó és felső tagozatosok), valamint középiskolás diákok számára. A pályázat témája Szent Pál Apostol élete és munkássága. A felhívásra kisplasztikákkal is lehet jelentkezni július 20-ig. (A részletes kiírás alább olvasható el.)

Tovább...
 
Csoda helyett egy mosoly is ugyanannyit ér Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 10.

Image„Én nem tudom másképp, csak ennyit tudok. A csodák helyett, csak egy mosolyt adhatok.” – ezzel a mottóval rendezik meg idén a a Fejér, Komárom – Esztergom és Veszprém megyében élő, sajátos igényű emberek bemutatkozó rendezvényét. A Kulturális Fesztiválra június 12-én, 9-17 óráig kerül sor Székesfehérváron, a Fejér Megyei Művelődési Központban.

Tovább...
 
Jó volt Szatmárnémetiben magyarnak lenni! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 09.

ImageSzatmárnémetiben járt a székesfehérvári festőnő, Simon M. Veronika. A művész két napos látogatása során megtekintette a Szent János-plébániát, ahol a helyi plébános, Solomayer Sándor vezetésével a hátrányos helyzetű gyermekek egy kedves műsorral kedveskedtek neki. Ezt követően az alkotó átadta az általa festett Szent Rita festményt a Szent Rita Óvoda napköziseinek.

Tovább...
 
Királyi Napok Rajzpályázat gyerekeknek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 09.

Image„Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál” címmel rajzpályázatot hirdet gyermekek számára az Alba Regia Táncegyüttes. A felhívásra olyan rajzokat várnak, amelyek témája a zene, a tánc, illetve a Székesfehérváron hagyománnyá vált Fesztivál. A fiatalok tetszőleges technikával készíthetik el az alkotásokat, amelyek szakértő zsűri elé kerülnek majd. A legszebb munkák díjazottai családi belépőt kapnak a Királyi Napok programjaira.

Tovább...
 
Kovács Gábor és Szabó Judit a Vörösmarty Társaságnál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 09.

ImageA Vörösmarty Társaság két programmal várja az érdeklődőket ebben a hónapban: június 19-én, 18 órától Kovács Gábor verses-zenés műsorát tekinthetik meg a látogatók a Kossuth u. 14. sz. alatti Nagyteremben, június 26-án pedig sor kerül az Útkereső Klub következő rendezvényére. Erre most Somogyi Tamás fotográfus és Kövi Szabolcs fuvolaművész Szabó Judit írót hívta meg vendégségbe.

 
Hurrá nyaralunk! - Irodalmi pályázat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 09.

ImageA Napkorong Irodalmi Klub vers- és prózaíró pályázatot hirdet Magyarországon és határainkon túl élő, magyar nyelven író amatőr írók számára – kortól és foglalkozástól függetlenül. A felhívásra kizárólag az alkotó által írt (korlátlan számú) művel lehet nevezni a „A nyár szépségei, nyaralás, utazás, kikapcsolódás, strandolás” témakörökben.

Tovább...
 
Gettó milliomos a Barátságban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 04.

ImageAz év legjobb filmje lett, és tíz jelölésből nyolc Oscar-díjat elvitt 2009-ben a „Gettó milliomos” című film, amelyet a Barátság Klubmozi is műsorára tűz júniusban. Az angol-amerikai filmdráma egy gettóból származó fiú, Jamal Malik életét mutatja be egy kvízműsoron keresztül. India legnépszerűbb televíziós vetélkedőjében Jamalnak válaszolnia kell az utolsó kérdésre, amivel húszmillió rúpiát nyerhetne. A rendőrség azonban nem hiszi el, hogy a fiú nem csal, ezért vallatni kezdik…

Tovább...
 
80. Ünnepi Könyvhét és 8. Gyermekkönyvnapok Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 03.

ImageSzékesfehérvár 2009-ben is csatlakozik a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 80. Ünnepi Könyvhét és 8. Gyermekkönyvnapok fesztiváljához. A program – idén először – kiköltözik a Városház térre, ahol június 3-5-ig nemcsak rengeteg új kiadvány, dedikálások, könyvbemutatók, beszélgetések, de színes színpadi műsorok, színdarabok, koncertek is várják az érdeklődőket, a könyvárakban pedig író-olvasó találkozókon lehet részt venni.

Tovább...
 
Dumaszínházzal indul a júniusi programsorozat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 02.

Lórán Barnabás és Mogács Dániel vendégeskedik június 5-én (pénteken), 19 órakor az Öreghegyi Közösségi Ház Dumaszínházában. A Ház következő programja június 10-én, 17:30-kor lesz, amikor az intézmény Izgő-Mozgó csoportjának évzáró bemutató előadását tartják az Alcoa-Köfém Klubházában.

Tovább...
 
Gospel szólt a baptistáknál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 31.

ImageHazánkba látogatott a holland ’black gospel’ koronázatlan királynője, Joany Muskiet, akit ma délelőtt városunkban is üdvözölhettünk: a Székesfehérvári Baptista Gyülekezet meghívásának eleget téve élő koncertet adott a Baptista Imaházban. A Joany & More Gospel (NL) tegnap délután még a Soul & Gospel fesztiválon énekelt Budapesten, a Westend tetőteraszán, most pedig a fehérvári híveknek hirdette Isten dicsőségét.

Tovább...
 
<< Első < Előző 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 Következő > Utolsó >>

Eredmények 5600 - 5610 / 6201