Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Jazz Tábor Bodajkon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 16.

A Hang – Szín – Tér Művészeti Iskola és a Dr. Lauschmann Gyula Zeneművészeti Jazz Szakközépiskola Jazz Tábort szervez augusztus 18-24-ig Bodajkon. A helyi művészeti iskola épületébe már évek óta járnak nyaranta a fiatalok, hogy közelebbről is megismerkedjenek a jazz zenével, idén viszont a székesfehérvári székhelyű Jazz Szakközépiskola is társult e programhoz.

Tovább...
 
Ausztriában is játszották az Aida-t Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 15.

A „Wörterseefestspiele” nyári fesztiválon vendégszerepeltek a Vörösmarty Színház és a Westend Színház képviselői. A művészek egy közös darabot, az Aida musical változatát adták elő német és angol nyelven – német és osztrák szereplők segítségével. A produkciót először július 3-án láthatta a klagenfurti - mintegy kétezer főt számláló - közönség, a negyedik előadás megtartását viszont megakadályozta egy hatalmas vihar. A magyarországi rajongók legközelebb szeptemberben élvezhetik az Aida-t a Fővárosi Nagycirkuszban.

 
FEZEN - halkabban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 14.

ImageMint ahogy már egy korábbi cikkünkben jeleztük: a környékbeli lakók tiltakozása ellenére idén is a Bregyó-közi Sportcentrumban rendezik meg a FEZEN-t. A program szervezői és a város vezetősége már meg is tartották a bejárást, hogy kijelöljék a színpadok helyét – figyelembe véve az itt élők nyugalmának biztosítását. – erről tartott sajtótájékoztatót Vargha Tamás képviselő.

Tovább...
 
Királyi Napok augusztusban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 14.

A Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztiválra idén közel 150 együttes jelentkezet külföldről, akik közül nyolc együttest választott ki, s hívott meg a szervező-bizottság. Az augusztus 15 és augusztus 20 között megrendezendő programra Finnországból, Franciaországból, Grúziából, a Koreai Köztársaságból, Moldovából, Nepálból és Venezuelából érkeznek fellépő művészek. Róluk, s a fesztivál minden mozzanatáról részletes beszámoló és előzetes olvasható a következő elérhetőségen: http://www.kiralyinapok.hu/fesztival/index.php

 
Székesfehérváron valóban az István, a király lesz Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. július 14.

Botrányba fulladt a Társulat siófoki műsora szombaton: a nézőközönség felháborodott, és sokan visszakövetelték a jegyüket, miután a szabadtéri színpadon a várva várt rockopera helyett musical-, és rock dalokat kezdtek el énekelni a Társulat tagjai. A Sóstói Stadionban július 25-én és 26-án a Fehérvár FC Kft. és a Társulat között létrejött szerződés szerint a Sportarénában látott nagyszabású előadást adják elő.

Tovább...
 
Irány az EFOTT! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 13.

ImageDunaújvárosban rendezik meg idén a 33. Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját. Hazánk első fesztiválja a Szalki-szigeten startol kedden, ahová egy kifejezetten erre a célra épített hídon át lehet bejutni. Az egy héten át tartó EFOTT látogatóit mintegy háromszáz előadó szórakoztatja majd kilenc helyszínen. Sőt: a koncerteken kívül számos sportprogram is várja a fiatalokat - és a középkorúakat egyaránt.

 
Nagyoperett a Pelikánban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 12.

A Viktória című nagyoperettet játszották tegnap Székesfehérváron, a Pelikán udvarban, s ma este is ezt a darabot láthatja a közönség 20.30-tól. Az előadás főszereplője Brunner Márta és Moravetz Levente. Rajtuk kívül Keller János, Váradi Eszter Sára, Buch Tibor és Gerner Csaba is fellép. Közreműködik az Alba Regia Vegyeskar, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, és a Vörösmarty Színház tánckara.

 
A hastánc a nőt nővé varázsolja Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 10.

Image„A hastánc a keleti kultúra szerves részéhez tartozik, a köztudat azonban erotikus és kétes eredetű mozdulatsorként könyvelte el sokéves, és meghurcoltatott múltja miatt.” – tudtuk meg Janus Márta hastánc-oktatótól. – „A hastánc az idők során a világ fejlődése és változása során kinőtte e szerepét, és külön művészetté alakult át. Aki ismeri a táncot, tudja, hogy ez valami más, mint a többi: erőteljesen könnyed és elegáns. Ez az a tánc, amely a nőt nővé varázsolja, ahol önmaga lehet, megélheti érzéseit, és kibontakozhat.”

Tovább...
 
Felújítások és megváltozott nyitvatartási rend a könyvtárakban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 09.

ImageA nyári szabadságolások és az ebből adódó „zárvatartások” ideje kiváló alkalmat teremt arra, hogy a különböző oktatási- és kulturális intézményekben tatarozásokat végezzenek. Így a Városi Könyvtár több tagkönyvtárában is ezt az időszakot jelölik ki a felújításokra: hamarosan megszépül például a Zsolt utcai és a Budai úti tagkönyvtár. A nyár folyamán a hálózathoz tartozó hat könyvtárban különböző időpontokban tartanak szünetet: jelenleg a Széna téri, július végén pedig a Budai úti könyvtár zár be rövid időre, s nem szabad elfelejteni, hogy a szombati nyitvatartási rend is változott.

 
Keramikusok alkotótelepe Móron Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. július 09.

ImageNyolc alkotóművész: Imre Eszter, Keller Petra, Korompai Péter, Máder Barna, Miklós János, Szarka Tamás, Ujházi Péter és Wisloczki Helga részvételével szervez kerámia művésztelepet a székesfehérvári Városi Képtár – Deák Gyűjtemény és a móri Képző- és Iparművészeti Szabadiskola Alapítvány Móron. A több korosztályhoz tarozó és más- más művészi tapasztalattal bíró hivatásos alkotóművész a három hét során egyéni tervek alapján dolgozik majd. Főként kerámia plasztikákat készítenek.

Tovább...
 
Feke Pál a Városház téren Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. július 08.

ImageÓriási az érdeklődés az István, a király rockopera székesfehérvári július 25-26-ai előadásai iránt. A jegyek több mint fele már elfogyott. A darab főszereplője, Feke Pál július 10-én, csütörtökön ellátogat Székesfehérvárra, a színésszel délután 17 és 18 óra között a Városház téri Faháznál találkozhatnak az érdeklődők. A programon, amelynek során lehetőség lesz további jegyek vásárlásárára is, részt vesz Vargha Tamás, a székesfehérvári közgyűlés eu-integrációs és kommunikációs tanácsnoka, Garancsi István, a Fehérvár FC tulajdonosa, Bekő Balázs pályaedző és Koller Ákos csapatkapitány.

 
<< Első < Előző 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 Következő > Utolsó >>

Eredmények 5952 - 5962 / 6085