Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
"KORONÁZÓ VÁROSUNK SZÉKESFEHÉRVÁR" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 17.

Az ARISZ gyermekrajz-naptárának ifjú művészeit köszöntötték tegnap a Városházán. Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület az Álláskeresők Egyesületével idén 12. alkalommal hirdetett pályázatot általános iskolások és óvodások számára „Koronázó városunk Székesfehérvár”-címmel. A felhívásra több száz alkotás érkezett. A beérkezett munkákból tizenhármat választott ki a zsűri, amelyeket felhasználva egy falinaptárt készítettek. Ezt a kiadványt pedig magas rangú „hazai” és külföldi tisztségviselőknek ajándékozzák majd.

 
Karácsonyi hangverseny a Csitáry-művészekkel Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 16.

ImageA Csitáry Emil Művészeti Műhely karácsonyi hangversenyét élvezhetik az érdeklődők 2008. december 18-án (csütörtökön), 17.00 órától a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. Molnár Lászlóné, a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár vezetője ezúton hív minden zenebarátot a programra. Az intézmény címe: Székesfehérvár, Kaszap István u. 6.

 
Székesfehérváron várja rajongóit Márk Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 16.

Székesfehérváron dedikál ma, 18 órakor hazánk ifjú énekese: Márk. Az fiatal zenerajongók 19 éves kedvence csak négy évvel ezelőtt költözött hazánkba Németországból (ott is született), s rögtön felfigyeltek tehetségére. Ez persze előre látható volt, hiszen szülei elmondása szerint már két és fél éves korában több, mint hatvan magyar és német népdalt tudott tisztán elénekelni, ezért zeneiskolába íratták, ahol négy évig zongorázni tanult, majd átváltott a fuvolára. Márkkal ma este a Plázában található Player's Room boltban találkozhatnak rajongói.

 
Honlapja lett a Székesfehérvárért Művészkörnek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 15.

ImageElkészült a Székesfehérvárért Művészkör honlapja. Az Országos Cserhát és Batsányi Művészkör Székesfehérvári Tagozataként működő szervezetet – amely néhány nappal ezelőtt jött létre - a http://szekesfehervarert.gportal.hu/ Internetes címen érhetik el a művészetek iránt érdeklődők. Természetesen a Fehérvári Hírek oldalain is rendszeresen hírt adunk majd az egyesület által szervezett kiállításokról, irodalmi műsorokról és alkotótáborokról.

Tovább...
 
Karácsonyváró kézműveskedés a reformátusoknál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 15.

ImageKézműves foglalkozást tartanak ma a székesfehérvári Református Általános Iskolában. A programot az adventi időszak hangulatához igazítják, így ünnepi díszek és karácsonyi ajándékok készítésére nyílik majd lehetőség. A szervezők 14 órától várják a leendő első osztályos gyermekeket és szüleiket, hogy az apróságok e karácsonyvárás során (is) megismerkedhessenek az intézménnyel és a tanárokkal.

 
Versek karácsonykor Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 13.

Image„Verskarácsonyra” hívják az irodalom-barátokat december 16-án, kedden, 17 órától az Aranybulla Könyvtár olvasótermébe (Székesfehérvár, Köfém lakótelep 1.). A program során F. Dőry Magdolna próbálja meg "ráhangolni" egy kicsit a hallgatóságot e szent ünnepre karácsonyi versekkel, és a tőle megszokott, gyönyörű előadás-móddal.

 
Te mit rejtenél a szívedbe? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 13.

ImageA Magyarországi Volksbank Zrt. székesfehérvári bankfiókja és a Terembura Kulturális Egyesület által meghirdetett alkotópályázatra beérkezett munkákból nyílt kiállítás a Volksbank Galériában. A felhívásra óvodások, alsó- és felső tagozatos általános iskolások, valamint középiskolás diákok nyújthatták be műveiket „Amit a szívembe zárnék” – címmel.

Tovább...
 
aZ ALBORADA KÓRUS ADVENTI HANGVERSENYE Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 13.

ImageAz Alborada Kórust ad hangversenyt ma, 16 órakor az agárdi katolikus templomban, majd 18 órától a gárdonyi katolikus templomban lépnek fel a művészek. A műsorban közreműködik Dudás Márta és Süle Gabriella, valamint az agárdi Kicsinyek Kórusa. A programra a szervezők mindenkit szeretettel várnak!

 
Toronyiránt - Schäffer Erzsébet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 12.

Luca-napi beszélgetést rendeznek ma a Városi Könyvtár Budai úti Tagkönyvtárában (Székesfehérvár, Budai út 44-46.). – kaptuk a hírt Bognár Ágnestől, a olvasószolgálat vezetőjétől. A program 18 órakor kezdődik, a vendég pedig Schäffer Erzsébet írónő lesz, akit a Toronyiránt - Utak és emberek című könyvének megjelenése kapcsán hívtak meg az intézménybe.

 
Fehérvári Szalon 2008-12-09 Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 09.

ImageSzékesfehérváron élő vagy itt dolgozó képző-, ipar-, és fotóművészek nevezhették be alkotásaikat a Városi Képtár Deák-Gyűjtemény és a Szent István Művelődési Ház „Fehérvári Szalon 2008” című pályázatára. A munkákból holnap, 17 órakor nyílik kiállítás a Szent Korona Galériában, s a független szakértőkből álló zsűri is ekkor osztja ki a legtehetségesebbeknek járó díjakat.

 
"MR" helyett "Magyar Rádió"-t! avagy Démonizálás médiafelügyelettel Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 09.

ImageA Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának legutóbbi ülésén felszólalt a székesfehérvári kurátor, Lőrincz Zsolt Bendegúz is, aki a „Szavak ereje” munkacsoport tagjaként azt kifogásolta, hogy az „MR” elnevezés idegennek tűnik „hazánk népe” számára, és sokkal szerencsésebb (nemcsak retorikailag, hanem „emberileg” is), ha inkább a „Magyar Rádió”-t használjuk. Felvetése kapcsán a Kuratórium nem hozott egyértelmű döntést.

Tovább...
 
<< Első < Előző 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 Következő > Utolsó >>

Eredmények 5952 - 5962 / 6365