Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Country Fesztivál Gárdonyban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 26.

A country-rajongók ma este még élvezhetik kedvenc zenéjüket Gárdonyban, a Polgármesterei Hivatal mögötti parkolóban. Éjjel 22 órakor aztán bezárul a XIII. Country Fesztivál, amely nemcsak e műfaj kedvelőit vonzza a városba, hanem mindenkit, aki egy kirakodó vásáros, nyári vízparti forgatagban szeretne kikapcsolódni. S, hogy ne csak a zene legyen élvezetes: a koncertek alatt a Footloose Linedance Club, Szeged Linedance Klub és a Thunderfoot Linedance Club táncosai szórakoztatják a közönséget.

 
Ismét kinyílik a Vajda János Könyvesbolt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 26.

ImageA Vajda János Könyvesbolt Székesfehérvár egyik meghatározó kulturális létesítménye, amely nemcsak könyvkereskedésként, hanem irodalmi- és gyermekprogramok helyszínéül is szolgál évek óta. Az üzlet a tulajdonosi viszonyok változása miatt néhány hónapig zárva volt, kedden viszont ismét kinyitja kapuit. Az hivatalos megnyitóra 17 órakor kerül sor, amelyen a Líra hálózat képviselői is jelen lesznek - mivel hozzájuk csatlakozott az üzlet. A látogatókat ráadásul egy nyári akcióval várják: közel 1000 olvasmányt kínálnak 400 Ft-os egységáron.

Tovább...
 
Áll már az "István a király" díszlete Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 24.

ImageFőpróbára készülnek már a színészek a Sóstói Stadionban. Az „István a király” című darabot holnap és holnapután láthatja Székesfehérváron a közönség, amely előkészületei már javában folynak. Az nedves-szeles időjárás ellenére a díszletépítők serényen dolgoznak (olykor esőkabátban), s már a forgószínpad is a helyén áll.

Tovább...
 
Bodorítsuk a bárányfelhőt! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 24.

ImageA Terembura Kulturális Egyesület és a budapesti Momentán Társulat „Bárányfelhő-bodorítás” címmel zenés-mesés drámajátékos foglalkozást tart Réber László kiállításához kapcsolódóan a Csók István Képtárban. A vasárnapi rendezvény során a képtár átváltozik a Négyszögletű Kerek Erdővé, ahol minden kisgyermek részese lehet a mesének. A programra Bruckner Szigfrid kiérdemesült cirkuszi oroszlán titkárságán, a 06-70/529-2740-es vagy a 06-20/373-5899-es telefonszámon lehet jelentkezni.

Tovább...
 
Nemzetközi Jazzverseny Siófokon Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Tóth Bence PR-referens   
2008. július 24.

ImageSiófok nem csak a Balaton, de a jazz fővárosa is, hiszen július 21 és 26. között kerül megrendezésre az I. Kodolányi Nemzetközi Jazzverseny.A Kodolányi János Főiskola Siófoki Intézetében (Siófok, Petőfi sétány 1.) zajló versenyben három forduló után alakul ki a végső sorrend. Az I. Kodolányi Nemzetközi Jazzverseny legjobbjait értékes pénzdíjak is várják, a nyertes zenekar jutalma több mint egymillió forint (5.000 euró).

Tovább...
 
Kulturális kikapcsolódás a Varkocs szobornál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 23.

ImageKevés olyan kulturális rendezvényről hallani, amelyet magánkezdeményezésből, saját erővel, mindennemű külső anyagi támogatás nélkül, nyereségérdekeltség-mentesen, csupán a művészet hirdetése és közösségteremtő erejének felhasználása céljából hoznak létre. A Varkocs szobor körül holnap egy ilyen program várja az igényes szórakozásra vágyókat.

Tovább...
 
Munkácsy-kiállítás nyílik Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 23.

Állandó fegyveres őrzés mellett látható július 31-től október végéig Munkácsy Mihály 33 festménye, valamint néhány relikviája és életének fontos dokumentumai a Városi Képtár – Deák Gyűjteményben. A Pákh Imre magánygyűjteményéből összeállított kiállítás már három éve járja az országot, amely 15. állomásként városunkban pihen meg. A tárlatot 2005 óta majdnem egymillióan tekintették meg. A kiállítást kiegészíti egy dokumentum film a művész életéről, s mellette még szabadegyetemi előadásokat és gyermekeknek szóló múzeumpedagógiai foglalkozásokat is tartanak.

 
Forgalmi rend az István a király előadás alatt a Sóstói Stadion környékén Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. július 22.

ImageJúlius 25-én, 26-án (esőnap 27-én) Székesfehérváron a Sóstói Stadionban 20 óra 30 perces kezdettel megrendezésre kerülő előadás ideje alatt forgalomterelésre, útlezárásra kell számítani. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság közleményben tudatja az érintettekkel, hogy július 25-én, 26-án (esőnap 27-én) 18.00 óra és 24.00 óra közötti időben lezárásra kerül: a Csíkvári út a Temető utcától a Vásártérig.

Tovább...
 
Pop Strand  kedvezmény Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 21.

ImageÖrülhetnek a zenekedvelő gárdonyiak. A város állandó lakói ugyanis – Gárdony Város Képviselő-testületének döntésének köszönhetően - 50%-os engedménnyel vehetnek részt az Agárdi Pop Strandon idén nyáron megrendezésre kerülő koncerteken. A kedvezmény igénybe vételének feltétele az érvényes lakcímkártya felmutatása jegy-vásárláskor.

 
Vendégírók Zámolyon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 19.

ImageA „Zámoly Napok” keretén belül mutatják be augusztus 8-án, pénteken, 19 órakor Sobor Antal „Naplójegyzetek” és Bakonyi István „(H)arcok és művek” című könyveit. A est különlegességét jelenti, hogy az alkotók ugyanezzel a műsorral zárták le a 79. Ünnepi Könyvhét és 7. Gyermekkönyvnapok székesfehérvári és Fejér megyei programsorozatát Iszkaszentgyörgyön, a Községi Könyvtárban.

Tovább...
 
Fontosabb 1 akaratos lakó ellenvéleménye, mint a gyermekek öröme, s tanulása? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 19.

ImageSzomorú vagyok. És nemcsak én, hanem a kislányom is. Sőt, sok-sok gyermek, aki hiába látogatott el a Möbilus Kávéház előtti térre a Kortárs Művészeti Fesztivál végeztével, már nem találta ott azokat a „Szemtekerészeti nézentyű”-knek elnevezett köztéri vizuális játékokat, amelyek tanítottak és szórakoztattak egyben, miközben megtöltötték élettel az egyébként üresnek nevezhető miliőt. Felkerestem hát az alkotások szülőatyját, Arany Gold Zoltánt, hogy megtudjam, hová tűntek e „szerkentyűk” – hiszen úgy informálódtam, hogy szívesen otthagyta volna még őket az ifjúság örömére.

Tovább...
 
<< Első < Előző 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 Következő > Utolsó >>

Eredmények 6051 - 6061 / 6201