Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Barlay Ö. Szabolcs - Kosztolányi Istene III. Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 18.

ImageBarlay Ö. Szabolcs atya lassan befejezei legújabb könyvét, amely témája Kosztolányi Dezső élete, munkássága és Istenhez fűződő viszonya. A mű első részeit már közzétettük e honlapon, s - ahogy ígértük - folyamatosan bemutatjuk Önöknek az újabb és újabb ciklusokat. Következzék tehát a folytatás...

Tovább...
 
Önkénteseket keres az Öreghegyi és Felsővárosi Közösségi Ház Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 18.

ImageAz Öreghegyi és Felsővárosi Közösségi Ház várja azon 18 és 30 év közötti fiatal pályakezdők / munkanélküliek jelentkezését, akiket érdekel a kultúra és a közművelődés. Az Ötlet Program keretében a vállalkozó szelleműek lehetőséget kapnak arra, hogy 6-10 hónapon át olyan szakmai tapasztalatokat szerezzenek az intézményben, amelyek növelik a munkaerő-piacon való esélyeiket.

Tovább...
 
Vászonra festett érzelem és hagyományőrző viseletek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 18.

ImageImpresszionisztikus, szakrális kompozíciókat felvonultató tárlat látható Székesfehérváron, a Bányató Galériában. A NÍVÓ, ART, és Aranyecset művészeti díjas Sándor Irén Ilona olajjal és temperával készült festményeinek mottója: „Ez vagyok én, a vászonra festett érzelem.”

Tovább...
 
Nyári szünet a könyvtárban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 17.

ImageA Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár felnőtt könyvkölcsönző részlege július 21-től augusztus 24-ig zárva tart, ahogy a gyermekek sem tudnak ebben az időpontban olvasnivalót választani maguknak az intézmény kínálatából. – tájékoztatta szerkesztőségünket Komlósi József igazgató - Az audiovizuális és a számítógépes részleg, valamint az olvasóterem viszont július 21-től augusztus 22-ig várja a látogatókat.

Tovább...
 
"Legyen fehérvár a sport és a kultúra fellegvára!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 17.

ImageSzékesfehérváron „István, a király”-t láthatja a közönség a Sóstói Stadionban július 25-én és 26-án. – erősítette meg Vargha Tamás EU integrációs és kommunikációs tanácsnok a Stadion előtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyre azért hívta össze a médiumok képviselőit, mert rosszízű pletykák terjedtek el az említett darabbal kapcsolatban.

Tovább...
 
Kézműves foglalkozások a Mesterségek Házában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 16.

ImageKézműves táborok várják a gyermekeket nyár végégig a Mesterségek Házában. A Fejér Megyei Művelődési Központ szervezésében hétfőn a gobelin szerelmesei vették birtokukba a Házat Rózsavölgyi Ágnes szakoktató és Bakay Erzsébet textilművész vezetésével. Július 28-án kezdődik el a Fehérvári Bútorfestő hét, amikor Radetzky Jenőné népi iparművész mutatja be a fiataloknak a bútorfestés trükkjei.

Tovább...
 
Jazz Tábor Bodajkon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 16.

A Hang – Szín – Tér Művészeti Iskola és a Dr. Lauschmann Gyula Zeneművészeti Jazz Szakközépiskola Jazz Tábort szervez augusztus 18-24-ig Bodajkon. A helyi művészeti iskola épületébe már évek óta járnak nyaranta a fiatalok, hogy közelebbről is megismerkedjenek a jazz zenével, idén viszont a székesfehérvári székhelyű Jazz Szakközépiskola is társult e programhoz.

Tovább...
 
Ausztriában is játszották az Aida-t Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 15.

A „Wörterseefestspiele” nyári fesztiválon vendégszerepeltek a Vörösmarty Színház és a Westend Színház képviselői. A művészek egy közös darabot, az Aida musical változatát adták elő német és angol nyelven – német és osztrák szereplők segítségével. A produkciót először július 3-án láthatta a klagenfurti - mintegy kétezer főt számláló - közönség, a negyedik előadás megtartását viszont megakadályozta egy hatalmas vihar. A magyarországi rajongók legközelebb szeptemberben élvezhetik az Aida-t a Fővárosi Nagycirkuszban.

 
FEZEN - halkabban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 14.

ImageMint ahogy már egy korábbi cikkünkben jeleztük: a környékbeli lakók tiltakozása ellenére idén is a Bregyó-közi Sportcentrumban rendezik meg a FEZEN-t. A program szervezői és a város vezetősége már meg is tartották a bejárást, hogy kijelöljék a színpadok helyét – figyelembe véve az itt élők nyugalmának biztosítását. – erről tartott sajtótájékoztatót Vargha Tamás képviselő.

Tovább...
 
Királyi Napok augusztusban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 14.

A Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztiválra idén közel 150 együttes jelentkezet külföldről, akik közül nyolc együttest választott ki, s hívott meg a szervező-bizottság. Az augusztus 15 és augusztus 20 között megrendezendő programra Finnországból, Franciaországból, Grúziából, a Koreai Köztársaságból, Moldovából, Nepálból és Venezuelából érkeznek fellépő művészek. Róluk, s a fesztivál minden mozzanatáról részletes beszámoló és előzetes olvasható a következő elérhetőségen: http://www.kiralyinapok.hu/fesztival/index.php

 
Székesfehérváron valóban az István, a király lesz Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. július 14.

Botrányba fulladt a Társulat siófoki műsora szombaton: a nézőközönség felháborodott, és sokan visszakövetelték a jegyüket, miután a szabadtéri színpadon a várva várt rockopera helyett musical-, és rock dalokat kezdtek el énekelni a Társulat tagjai. A Sóstói Stadionban július 25-én és 26-án a Fehérvár FC Kft. és a Társulat között létrejött szerződés szerint a Sportarénában látott nagyszabású előadást adják elő.

Tovább...
 
<< Első < Előző 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 Következő > Utolsó >>

Eredmények 6062 - 6072 / 6201