Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Irány az EFOTT! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 13.

ImageDunaújvárosban rendezik meg idén a 33. Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját. Hazánk első fesztiválja a Szalki-szigeten startol kedden, ahová egy kifejezetten erre a célra épített hídon át lehet bejutni. Az egy héten át tartó EFOTT látogatóit mintegy háromszáz előadó szórakoztatja majd kilenc helyszínen. Sőt: a koncerteken kívül számos sportprogram is várja a fiatalokat - és a középkorúakat egyaránt.

 
Nagyoperett a Pelikánban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 12.

A Viktória című nagyoperettet játszották tegnap Székesfehérváron, a Pelikán udvarban, s ma este is ezt a darabot láthatja a közönség 20.30-tól. Az előadás főszereplője Brunner Márta és Moravetz Levente. Rajtuk kívül Keller János, Váradi Eszter Sára, Buch Tibor és Gerner Csaba is fellép. Közreműködik az Alba Regia Vegyeskar, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, és a Vörösmarty Színház tánckara.

 
A hastánc a nőt nővé varázsolja Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 10.

Image„A hastánc a keleti kultúra szerves részéhez tartozik, a köztudat azonban erotikus és kétes eredetű mozdulatsorként könyvelte el sokéves, és meghurcoltatott múltja miatt.” – tudtuk meg Janus Márta hastánc-oktatótól. – „A hastánc az idők során a világ fejlődése és változása során kinőtte e szerepét, és külön művészetté alakult át. Aki ismeri a táncot, tudja, hogy ez valami más, mint a többi: erőteljesen könnyed és elegáns. Ez az a tánc, amely a nőt nővé varázsolja, ahol önmaga lehet, megélheti érzéseit, és kibontakozhat.”

Tovább...
 
Felújítások és megváltozott nyitvatartási rend a könyvtárakban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 09.

ImageA nyári szabadságolások és az ebből adódó „zárvatartások” ideje kiváló alkalmat teremt arra, hogy a különböző oktatási- és kulturális intézményekben tatarozásokat végezzenek. Így a Városi Könyvtár több tagkönyvtárában is ezt az időszakot jelölik ki a felújításokra: hamarosan megszépül például a Zsolt utcai és a Budai úti tagkönyvtár. A nyár folyamán a hálózathoz tartozó hat könyvtárban különböző időpontokban tartanak szünetet: jelenleg a Széna téri, július végén pedig a Budai úti könyvtár zár be rövid időre, s nem szabad elfelejteni, hogy a szombati nyitvatartási rend is változott.

 
Keramikusok alkotótelepe Móron Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. július 09.

ImageNyolc alkotóművész: Imre Eszter, Keller Petra, Korompai Péter, Máder Barna, Miklós János, Szarka Tamás, Ujházi Péter és Wisloczki Helga részvételével szervez kerámia művésztelepet a székesfehérvári Városi Képtár – Deák Gyűjtemény és a móri Képző- és Iparművészeti Szabadiskola Alapítvány Móron. A több korosztályhoz tarozó és más- más művészi tapasztalattal bíró hivatásos alkotóművész a három hét során egyéni tervek alapján dolgozik majd. Főként kerámia plasztikákat készítenek.

Tovább...
 
Feke Pál a Városház téren Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. július 08.

ImageÓriási az érdeklődés az István, a király rockopera székesfehérvári július 25-26-ai előadásai iránt. A jegyek több mint fele már elfogyott. A darab főszereplője, Feke Pál július 10-én, csütörtökön ellátogat Székesfehérvárra, a színésszel délután 17 és 18 óra között a Városház téri Faháznál találkozhatnak az érdeklődők. A programon, amelynek során lehetőség lesz további jegyek vásárlásárára is, részt vesz Vargha Tamás, a székesfehérvári közgyűlés eu-integrációs és kommunikációs tanácsnoka, Garancsi István, a Fehérvár FC tulajdonosa, Bekő Balázs pályaedző és Koller Ákos csapatkapitány.

 
Manócskák a Platánban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 08.

ImageFelhők között táncoló, holdas égen átúszó Manócskák hintenek gyermeki boldogságot a Platán Galériában. Színesek, vidámak, s három dimenziós képeken varázsolnak álmot, szépséget, s szivárvány-csodát a szürkeség helyett. Testük sóból, liszből, vízből és olajból készült, amelyre vízbázisú festék került. Ötletesek, szellemesek, s rendkívüli alapossággal kidolgozott testük ámuldozásra késztet. Szülőanyjuk Gál Tünde, egy GYES-en lévő anyuka, aki a sókerámiában bontakoztatja ki kreatív énjét.

Tovább...
 
5 ezer euró a legjobb jazz-csapatnak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 07.

A Kodolányi János Főiskola művészeti tanszéke által meghirdetett nemzetközi dzsessz-verseny döntőjét július 20. és július 27. között tartják Siófokon. A megmérettetésre az 1978. júliusa után született zenészek jelentkezettek, pontosabban: azok csapatai. A döntőbe 13 együttes került be, amely közül heten hazánk fiai: a Balázs Tamás Trió, a Csicsák Quartet, Fenyvesi Márton Trió, a Judy,s Jazz, a Koala Fusion, a Mindsweeper és a Molnár Sándor Quintet.

Tovább...
 
Lehet-e akarattal nem akarni? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 07.

Image- feszegeti a kérdést Koronczi Endre legújabb, „Stand by” című kiállításán. A Pelikán Galériában megrendezett tárlatot a videofelvételek uralják: az egyiken például az alvást örökíti meg különböző helyzetekben, ám e nyugalmi állapot egyáltalán nem az, aminek látszik! Kényszer-szülte, direkt módon előállított, a kamera kedvéért felvett pozitúra, s ennek kapcsán vetődik fel az alkotóban a gondolat: „Lehet-e bárhol, bármikor szándékosan elaludni?”

Tovább...
 
Napszemüveg mögött Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 02.

ImageSzeretünk elbújni. Elrejteni pillanatnyi érzelmeinket, egy huncutul mosolygó pillantást valaki felé, vagy a sunyi tekintet vágyik kellő takarás után, hogy leplezni tudja, mit érez éppen a szív. A nyár e „cselre” nagyszerű alkalmat kínál napszemüveg formájában, s még „ihletéssel” is bír. Hegedűs Tamás (Hege) legalábbis fogott egy napszemüveget, ráaggatta mindenkire, aki csak az útjába került, majd mobiltelefonjával megörökítette a látványt.

Tovább...
 
Művészeti turkáló  újra Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 02.

ImageIsmét művészeti vásárra invitálják rajongóikat a Székesfehérvári Művészek Társaságának tagjai a Pelikán Galériába július 5-én. A „művészeti turkálóként” is emlegetett program márciusban indult útjára, hogy minden második hónap első szombatján az alkotók felkínálják legfrissebb munkáikat a nagyérdeműnek, méghozzá igencsak baráti áron. Most Acsa Szűcs Imre, Lencsés Andrea, Pinke Miklós és Tóth Adrien remekei láthatók és vihetők 10-től 13 óráig, miközben lehetőség nyílik a művészekkel való beszélgetésre is.

 
<< Első < Előző 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 Következő > Utolsó >>

Eredmények 6073 - 6083 / 6201