Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
17-es székesfehérvári honvédek a Doberdón Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 19.

ImageRózsafi János és Stencinger Norbert hadirégészek „17-es székesfehérvári honvédek a Doberdón” című könyvének bemutatóját tartották tegnap délután a Helyőrségi Klubban. A programon részt vett városunk több közéleti-politikai szereplője, valamint Tömböl László, az Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka is.

Tovább...
 
Töltsük együtt ezt az éjszakát! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 18.

ImageAz Egyházmegyei Múzeum, a Szent István Király Múzeum, a Városi Képtár – Deák gyűjtemény és a Volksbank Galéria a város életében először közösen szervezi meg a népszerű „Múzeumok éjszakáját". – Ebből az alkalomból tartott sajtótájékoztatót a Székesfehérvári Püspökség, a Szent István Király Múzeum, a Városi Képtár – Deák gyűjtemény és a Volksbank Galéria a Székesfehérvári Püspöki Palota Dísztermében.

Tovább...
 
Nyári Színház a Pelikán Udvarban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 18.

Ma kezdődik a Nyári Színház a Pelikán Udvarban. Az első előadásra 20:30-kor kerül sor, amikor a Kékszakállú herceg várát láthatja a közönség Meláth Andrea és Kovács István közreműködésével. Június 21-22-én a Viktória című nagyoperettet adják elő (szereplők: Moravetz Levente, Brunner Márta, Keller János, Váradi Eszter Sára, Buch Tibor, Gerner Csaba és Závodszky Noémi) , július 1-jén pedig a Budapest Klezmer Band koncertezik, amely tradicionális zsidó zenével örvendezteti meg az érdeklődőket.

 
Szenior Nap, avagy Nyugdíjas Juniális a Zichy-ligetben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 18.

ImageA fehérvári nyugdíjas klubok részvételével „Nyugdíjas Juniálist” rendeznek vasárnap a Zichy Ligetben. A II. Székesfehérvári Szenior Nap egyik fő célja, hogy a helyi nyugdíjasok megismerkedjenek egymással, s tudomást szerezvén a különböző – speciálisan nekik szóló – klubokról, beléphessenek azokba.

Tovább...
 
Könyvgyűjtő akció a határon túli magyaroknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 18.

ImageKönyvgyűjtő akciót hirdet az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület. Az alapítvány – ahogyan évek óta már, úgy most is – az erdélyi civil szervezetek és falusi iskolák javára szervezi az akciót. Ennek során várják a magyar nyelvű könyv-adományokat minden szerdán és csütörtökön az Esélyek házába. Kedves Olvasóink! Ne dobják ki a „feleslegessé vált”, „nélkülözhető” kiadványokat, hanem ajándékozzák oda a rászorulóknak – csatlakozzanak a programhoz!

 
Véget ért az Ünnepi Könyvhét Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 18.

ImageSobor Antal és Bakonyi István könyvbemutatójával ért véget a 79. Ünnepi Könyvhét és 7. Gyermekkönyvnapok székesfehérvári és Fejér megyei programsorozata. A záró eseményként méltóképpen megemlítendő író-olvasó találkozót Iszkaszentgyörgyön, a Községi Könyvtárban tartották.

Tovább...
 
A Vihar kapujában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 18.

Évadzáró előadást tart a 2000 októberében alakult Prosperó Színkör június 28-án, este fél tíztől a Helyőrségi Klub udvarán. A program során a műkedvelő közönség Müller Péter: A vihar kapujában című darabját tekintheti meg, amelyet 2006-ban mutatott be először a társulat. Az előadás színvonalát jelzi, hogy a színészek játékát a Magyar Szín-Játékos Szövetség által felkért zsűri nemrég országos bronz minősítéssel jutalmazta.

 
Ingyenes koncertet ad a Tolcsvay Trió Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 17.

ImageBár még sokára lesz, de azért időben szólunk: a Tolcsvay Trió legközelebb augusztus 2-án, szombaton ad koncertet Gárdonyban, a Varga Étteremnél. Az együttes tagjai – Czipó Tibor basszusgitárral, Tolcsvay Béla énekkel és 12 húros gitárral, valamint Egri László szólógitárral – este fél kilenctől muzsikálnak a tőlük megszokott stílusban és dallamvilágot megjelenítve. A programon való részvétel mindenki számára ingyenes!

 
Jótékonysági est az Operaház művészeivel Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 17.

ImageSimándy József fia, Simándi Péter szervezésében és vezetésével 2008. június 22-én Bodajkra látogatnak az Operaház jeles képviselői, hogy jótékonysági koncertet adjanak 15 órától, a helyi református templomban. – tájékoztatta szerkesztőségünket a bodajki gyülekezet lelkésze, Varga B. Árpád. - A kulturális programon való részvétel ingyenes, a közönség a perselybe dobhatja adományait, amelyet az Egyházközség a közösség javát szolgáló, szociális tevékenységet végző gépjármű-vásárlásra fordít.

 
Stancsics Erzsébet kötetbemutatója Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 17.

Stancsics Erzsébet – e név ismerős lehet, s nem véletlenül cseng össze a „Táncsics”-csal, hiszen ezen  család leszármazottja a székesfehérvári születésű költőnő, akinek kötetbemutatóját Nagyczakó Györgyi kiállítás-megnyitójával kötötték össze a Bányató Galériában.

Tovább...
 
A kultúra és a pénz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

ImageSobor Antal „szubjektív benyomásait, reflexióit” tartalmazó új kötetét végre a bodajkiak is megismerhették, hiszen a hétvégén náluk járt az író-festő, aki Bakonyi Istvánnal egyetemben könyvbemutatót tartott. Az irodalmárokat az Ünnepi Könyvhét alkalmából hívták meg e programra, legközelebb pedig ma este, 18 órakor találkozhat velük a közönség Iszkaszentgyörgyön, a Községi Könyvtárban.

Tovább...
 
<< Első < Előző 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 Következő > Utolsó >>

Eredmények 6084 - 6094 / 6178