Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
A kultúra és a pénz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

ImageSobor Antal „szubjektív benyomásait, reflexióit” tartalmazó új kötetét végre a bodajkiak is megismerhették, hiszen a hétvégén náluk járt az író-festő, aki Bakonyi Istvánnal egyetemben könyvbemutatót tartott. Az irodalmárokat az Ünnepi Könyvhét alkalmából hívták meg e programra, legközelebb pedig ma este, 18 órakor találkozhat velük a közönség Iszkaszentgyörgyön, a Községi Könyvtárban.

Tovább...
 
Vár és Bástya a Bory-várban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

Image„A lányok karcsún / hajladoznak / csupasz, hamvas / karjukon le-föl / futkosnak a napsugarak.” –olvastam Bobory Zoltán verssorait tavaly ilyentájt, egy padon megbújva, az égető Nap elől levél-árnyékba húzódva a Vár tizedik számában. S most, az Ünnepi Könyvhéten feltört az emlék, amikor a Vár-Bástya esten a szerzőket lestem a Bory-vár tornyai alatt.

Tovább...
 
Hurrá, nyaralunk! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 15.

ImageMegkezdődött a nyári szünet a magyar közoktatásban tanuló 1,7 millió gyermek számára. A hivatalos adatok szerint : 809.160 általános iskolás, 123.192 szakiskolás, 9.773 speciális szakiskolában tanuló, 200.026 gimnazista, s 242.016 szakközépiskolai diák búcsúzott el pénteken az iskolától – közel két és fél hónapra. Ehhez kapcsolódóan pénteken és szombaton is ballagásokat tartottak az oktatási intézményekben. Az óvodákban általában júliusban és augusztusban küldik nyári szünetre a gyermekeket, amit fokozatos csoport-összevonások előznek meg.

 
Ez az éjszaka más, mint a többi Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Városi Képtár - Deák Gyűjtemény   
2008. június 13.

ImageA székesfehérvári Városi Képtár – Deák Gyűjtemény szeretettel meghívja Önt a 2008. június 21-én, szombaton 18-24 óráig tartó Múzeumok éjszakája programjára. Tudja… Ez az éjszaka más, mint a többi! A Városi Képtár - Deák Gyűjtemény ezt az estét és éjszakát a száz éve indított Nyugat folyóiratnak szenteli. Teszi ezt azért is, mert gyűjteményük száz szállal kötődik a folyóirathoz, annak közvetlen és közvetett köréhez.

Tovább...
 
Egy kis retro Csőszön Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 13.

ImageNosztalgia bulit szervez a csőszi Etalonsport Tagóvoda szülői szervezete holnap, 20 órai kezdettel a Móricz Zsigmond Művelődési Házban. – tájékoztatta szerkesztőségünket Burián Győzőné Tauz Ildikó, a program egyik fő szervezője – Az est bevételét jótékony célra fordítják: az óvodai udvar játékainak cseréjét valósítják meg belőle. A mulatságon 500 Ft-os támogatói jeggyel lehet részt venni, a zenéről pedig a Di Miletics gondoskodik.

 
Nemzetközi Alkotótábor Bajóton Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 13.

ImageA Bajót Millennium Kht 2008. június 18. – június 21 között festészeti alkotótábort szervez a természeti szépségekben gazdag Bajóton, a Millennium Házban (Budapesthez közel, Nyergesújfalu alatt). A táborba jelentkezhetnek kibontakozni vágyó gyermekek, felnőttek, s – mivel nemzetközi – országhatáron túli művészek is.

Tovább...
 
Szinkronszínészek nyilvános vizsgája Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 13.

Image„A színész hangszere a beszéd. Ha valaki jól tudja használni eszközét, és megfelelő módon tud bánni vele, akkor az a színészi képessége szolgálatában áll, aki erre nem fordít kellő gondot, annak torlaszként állnak útjában a szavak, amelyek megakadályozzák abban, hogy szorongás nélkül, csak a játékkal törődjék. Ez érvényes a színészi munka egészére, de különösképpen a szinkronizáló színész munkájára. A mikrofon árulkodik. Egy szeizmográf érzékenységével jelzi a hibát, sőt, felnagyítja azt. „ (Dallos Szilvia)

Tovább...
 
Megédesített festmények Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 13.

ImageSzokatlan helyszín – még szokatlanabb alkotások. A Tóvárosi Édességtár Galériájában állította ki munkáit Szőke Balogh Joli festőművésznő. A megnyitón a vendégeket Lévai Zsuzsanna cukrászlány köszöntötte, majd fuvola-, hegedű-, és gitárszó csendült fel Kováts Filoména, Hada Veronika, Hada Krisztina és Enyedi Béla zenészi tehetségét dicsérve. A festmények június 23-ig tekinthetők meg.

 
Legyen a székesfehérvári püspök vendége a Múzeumok Éjszakáján! Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. június 12.

ImageSpányi Antal székesfehérvári megyés püspök szeretettel látja vendégül a művészet, a kultúra és a gasztronómia kedvelőit a Múzeumok Éjszakáján 2008., június 21-én, szombaton.

Tovább...
 
Vár a Turul Tábor Szabadegyetem! Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás   
2008. június 12.

ImageNyári program az ifjúságnak! Idén augusztus 14-21-e között Sopronban második alkalommal kerül megrendezésre a Rákóczi Szövetség által 2007-ben életre hívott Turul Tábor Szabadegyetem. A tábor célja, hogy több napos rendezvényként előadásokkal és különböző más programokkal elősegítse a magyar kultúra ápolását, s megtartsa, illetve felkeltse a fiatalok identitástudatát.

Tovább...
 
Múzeumok éjszakája és reneszánsz hétvége Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 12.

ImageA Szent István Király Múzeum többféle programmal várja az érdeklődőket június 21-22 között Székesfehérváron. Első nap, június 21-én, a „Múzeumok Éjszakáján” 20 órától reneszánsz ételkóstolót és táncbemutatót tartanak, 21 órától pedig az Évezredek kincsei című kiállítást lehet megtekinteni tárlatvezetéssel. Ezen kívül lesznek még játszóházi foglalkozások, bábszínházi előadások, koncertek…

Tovább...
 
<< Első < Előző 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 Következő > Utolsó >>

Eredmények 6117 - 6127 / 6201