Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Mesék várnak a Bory-várban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 12.

ImageAz előző évek hagyományaihoz híven a Székesfehérvári Otthon Segítünk Alapítvány idén is megrendezi a Mesés Várlátogatást a Bory-várban. – tájékoztatta szerkesztőségünket Klesitz Angella, a program egyik fő szervezője.

Tovább...
 
"Cserebogár-pörzsölés" és a versek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 11.

ImageZámolyra látogatott Bokros Judit és Balajthy Ferenc, akik az Iszkaszentgyörgyi Általános Iskola után ma délelőtt itt mutatták be az Ünnepi Könyvhétre megjelent „Mesék mezején” és a „Papírcsákó” című könyveket. A rendezvényre elkísérte őket Cserta Gábor és fia, Cserta Balázs is, akik igencsak vidám hangulatot varázsoltak megzenésített verseikkel.

Tovább...
 
Hegyismereti Vetélkedő az Öreghegyieknek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 11.

ImageAz Öreghegyi Közösségi Ház Hegyismereti Vetélkedőt hirdetett Öreghegy három általános iskolájában. A Kossuth Lajos, a Hétvezér téri, és a Zentai úti Általános Iskolából 12 csapat jelentkezett a felhívásra, akik közel fél éven át küzdöttek a díjakért – amelyeket tegnap délután osztottak ki a legeredményesebb diákoknak.

Tovább...
 
XIII. ÖRÖKSÉG NÉPFŐISKOLAI TÁBOR Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. június 11.

ImageA Palóc Társaság 2008-ban tizenharmadik alkalommal rendezi meg a magyar őstörténettel, az igaz magyar múlttal és a nemzeti kulturális örökséggel foglalkozó nyári művelődési táborát. Az Örökség Népfőiskolai Tábor (ÖNT) műsora őstörténetünk, gyökereink, származásunk igaz történelmi tényeken alapuló megismerését, nemzeti önismeretünk és önbecsülésünk elmélyítését szolgálja.

Tovább...
 
Vakok és Gyengénlátók Találkozója Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 11.

A Székesfehérvári Első Lions Club októberben rendezi meg városunkban a Vakok és Gyengénlátók Országos Kulturális Találkozóját. A programnak már tavaly is nagy sikere volt, így a szervezők reményei szerint idén is nagyon sokan jelentkeznek majd, hogy bemutassák képzőművészeti alkotásaikat, illetve, hogy a fesztiválon előadóművészeti kategóriában indulva színpadra lépjenek, és szórakoztassák a közönséget.

 
-Másodnapon a legnehezebb, amikor csak a halál biztos- Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 10.

Image„Meg akarlak fogni, hiába vagy halott, meg akarom fogni a kezdet, érezzem a húsodat, a bőrödet, lássam behorpadt mellkasodat, vértelenné fagyott egész alakodat, mindegy milyen, csúnya is lehet, talán gusztustalan is, elernyedt, tehetetlen, színtelen – csak megfoghassam, a kezemmel, a szememmel, a fülemmel, az orrommal, az ajkammal, mindennel tapintani, bőröm a bőrödet, test a testedet.”

Tovább...
 
Kettős könyvbemutató Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 10.

ImageVirágh Ildikó és Bakonyi István interjú-kötetét mutatták be tegnap délután a Kodolányi János Főiskola könyvtárában. Az „Arcok Fejérből” és a „Mesterek és tanítványok” című könyveket Győrffy Miklós, a Kommunikáció és Médiatudományi Tanszék vezetője ajánlotta a közönség figyelmébe, majd a meghívott vendégeket – Azurák Csabát, Mits Gergőt és Vasányi Noémit – hallhatták az érdeklődők.

Tovább...
 
Történelmi várjátékok Szabadbattyánban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 09.

ImageTörténelmi várjátékok várták szombaton, a szabadbattyáni Kula-toronynál az érdeklődőket. A programon díszvendégként jelen volt Oya Tudzsuolo, a Török Köztársaság nagykövete is, hiszen számos kulturális és építészeti emlék idézi fel közös múltunkat, amely erős köteléket hozott létre a két nemzet között.

Tovább...
 
Rendhagyó irodalomóra Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 09.

ImageRendhagyó irodalomórát tartott ma délelőtt Iszkaszentgyörgyön, az Általános Iskolában Balajthy Ferenc és Bokros Judit. Ennek keretében mutatták be a Vörös Teremben összegyűlt diákoknak Balajthy Ferenc „Papírcsákó” és Bokros János „Mesék mezején” című kötetét.

Tovább...
 
Mégis lesz Jazzgarden party Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. június 09.

ImageAz Öreghegyi Közösségi Ház mégis megrendezi a múlt héten lemondott Jazzgarden programot. Sajnos egy együttesnek nem felelt meg az időpont, de a szervezők úgy döntöttek, hogy a többiektől nem vehetik el a lehetőséget. Így június 13-án, 19.00 órai kezdettel ismét egy kerti mulatságon vehet részt minden érdeklődő.

Tovább...
 
Görbetükör Maczkó Csabától Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 08.

ImageA képalkotás élménye az, ami ösztönzi Maczkó Csabát. A fényképészt, az operatőrt, akiben tíz évig érett a Terv: egy krómlap segítségével sajátos módon megmutatni a teret. Azt, hogy miképpen görbülnek meg a vonalak. Még Sárospatakon élt, amikor felvetült benne, hogy a direkt módon létrehozott optikai torzítással vajon milyen fényképeket lehet létrehozni? Az elkészült fotókat most a közönség is láthatja a Café Möbiusban.

Tovább...
 
<< Első < Előző 561 562 563 564 565 566 567 Következő > Utolsó >>

Eredmények 6161 - 6171 / 6234