Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Még látogatható a Birkás István-emlékkiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. szeptember 11.
Birkás István dunaújvárosi festőművész emlékkiállítását szeptember 21-ig lehet megtekinteni a Pelikán Galériában. Az idén hetven esztendősen elhunyt Munkácsy-díjas művész negyvenhárom alkotása az 1970-es évektől minden évtizedből bemutat műveket – híven tükrözve a műfaji és technikai, anyaghasználatbeli sokszínűséget.
Tovább...
 
Irodalmi programkavalkád a Vörösmarty Társaság szervezésében Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. szeptember 11.
ImageGazdag program-összeállítással készül az őszi időszakra és a jövő év elejére a Vörösmarty Társaság. Könyvbemutatók, irodalmi és közéleti beszélgetések, találkozók és megemlékezések szerepelnek többek között a kínálatban. A szervezet készül a Határon Túli Magyar Irodalom Napjaira, a Magyar Kultúra Napjára, az irodalmi folyóiratok országos találkozójára és egy új, verselemző sorozat indítására a Vár című folyóiratban. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették.
Tovább...
 
Gyalupadtól a festővászonig Nyomtatás E-mail
Írta: Lőrincz Miklós   
2018. szeptember 06.
Papp Ernő asztalosmester festett bútoraiból és akvarelljeiből nyílik kiállítás a Művészetek Háza kiállítótermében szeptember 6-án, csütörtökön 18.30 órakor. A tárlatot és az alkotót Simon M. Veronika festőművész ajánlja a közönség figyelmébe, közreműködik Huber Éva népdalénekes.
Tovább...
 
„Ki viszi át a szerelmet…” Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. szeptember 06.
ImageIrodalmi est sorozatot szervez az Aegis Művészetért és Kultúráért Alapítvány Nagy László Kossuth- és Magyar Örökség-díjas költő, műfordító halálának 40. évfordulója alkalmából. A program első estjére szeptember 7-én, pénteken 18.00 órai kezdettel kerül sor.
Tovább...
 
A hajó megy tovább Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence   
2018. szeptember 05.
Image”Színjátékok 200 éve” szlogen jegyében indul a székesfehérvári Vörösmarty Színház 2018/19-es évada, amelyben a város színjátszásának kétszáz éves jubileumát tizenegy bemutatóval – köztük négy ősbemutatóval – ünnepli a társulat.
Tovább...
 
Legemlékezetesebb pillanatom a Koronázási Szertartásjátékon! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. szeptember 04.
ImageA Vörösmarty Színház esszépályázatot hirdet diákok, valamint felnőttek számára. A pályázat témája: Legemlékezetesebb pillanataim a Koronázási Szertartásjátékon.
Tovább...
 
Quartettissimo IX. Európai Vonósnégyes Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. szeptember 04.
ImageA Károlyi József Alapítvány szeptember 28. és 30. között kilencedik alkalommal szervezi meg a „Quartettissimo” Európai Vonósnégyes Fesztivált. A különböző európai országokból érkező vonósnégyeseknek ez az immár hagyományossá vált találkozója egyre nagyobb közönséget vonz és számos intézmény, többek között, a Francia Intézet, valamint a Mécénat Musical - Société Générale Bank támogatását élvezi.
Tovább...
 
Bye Summer! Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. szeptember 03.
ImageTöbbezren ünnepeltük együtt júniusban a tanév zárását, és most a tanévnyitó kapcsán ismét megtelt a Zichy színpad előtti tér. A már kétszer megrendezett tanévzáró buli, a Helló nyár! mintájára idén a szünet lezárásakor is ingyenes koncertre várták a fiatalokat. A Bye Summer! nyárbúcsúztatón fellépett a Punnany Massif, a Cloud 9+ és DJ Revolution is.
Tovább...
 
Próba nagyüzem a Vörösmarty Színházban Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence   
2018. szeptember 03.
ImageMár a szeptember 3-i hivatalos évadnyitó előtt is nagyüzem volt a Vörösmarty Színházban, próbák próbákat követtek. Még a nyári évadzáró előtt kezdődött meg a két szeptemberi premier előadás, A Közeleg az idő, valamint a Chicago próba folyamata és augusztus utolsó hetén pedig folytatódott.
Tovább...
 
A Punnany Massif búcsúztatja a nyarat Fehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Lőrincz Miklós   
2018. augusztus 31.
ImageIdén először rendezik meg Székesfehérváron a Bye Summer! nyárbúcsúztató koncertet, amelynek sztárfellépője, a Punnany Massif zenekar mellett a Cloud 9+ és Dj. Revolution szórakoztatja a közönséget augusztus 31-én, pénteken a Zichy színpadon.
Tovább...
 
Hetedhét Réber! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. augusztus 30.
Szegény Dzsoni és Árnika, Lázár Ervin híres meséjének filmváltozata, hangulatos fényfestés, találkozó Dániel András íróval, grafikussal és tárlatvezetés – ez a kínálat szerepel a Hetedhét Játékmúzeum nyárbúcsúztató programjában, amellyel augusztus 31-én, pénteken 18 órától várják a közönséget. Az est apropója Réber László művészete.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 67 - 77 / 3654