Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
A világ zenéi a Szigeten Nyomtatás E-mail
Írta: SZIGET   
2018. július 24.
ImageA Világzenei Színpad 2000 óta veszi ki a részét a világzenei mozgalomból. Az elmúlt tizennyolc évben kirívó nemzetközi rangra tett szert, egyrészt annak köszönhetően, hogy a műfaj valamennyi kiválósága fellépett itt, másrészt pedig annak, hogy mindig is érzékenyen reagált az újabb és újabb trendekre, hullámokra. Nézzünk néhány bandát a Sziget idei világzenei kínálatából!
Tovább...
 
Holnap kezdődik a XXI. FEZEN Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. július 24.
ImageA még épülő helyszínen tartott sajtótájékoztatót a holnapi kapunyitás előtt Kovács Antal főszervező és Mészáros Attila alpolgármester a XXI. Fezen Fesztiválról. A négynapos rendezvényre már elfogytak a kempingjegyek, a diákjegyek és a felnőtt bérletek, de napijegyek még kaphatók. A tegnap tett bejelentés kapcsán – miszerint a Pitbull Produkció lemondta a fellépését – a szervezők a szombati napijegyesek kompenzációjáról is beszéltek.
Tovább...
 
108 EZREN BULIZTAK DEBRECENBEN Nyomtatás E-mail
Írta: Bakó Csaba   
2018. július 23.
ImageAkon, Republic, Pixa, Zagar és még jó pár zenés program zárta a Campus Fesztivál idei kínálatát. Vasárnap reggel véget ért az egyik legnagyobb hazai könnyűzenei esemény Debrecenben. Ami a látogatói számot illeti, várakozáson felül, az egy évvel ezelőtti Campus jubileumot is meghaladva, idén, 108 ezren szórakoztak a négy nap alatt.
Tovább...
 
Gyertyafényes tárogató hangverseny a kastély díszudvarán Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. július 23.
ImageGyertyafényes tárogató hangversenyt rendeznek Fehérvárcsurgón, a kastély díszudvarán. A programra július 27-én, 20 órakor kerül sor.
Tovább...
 
Nem csak zenével vár a FEZEN Nyomtatás E-mail
Írta: FEZEN   
2018. július 23.
ImageA Grammy-díjas Pitbull, a különleges turnéjával visszatérő Helloween, az örök fesztiválkedvenc The Prodigy és a nagy klasszikus Mr Big mellett még több mint 100 fellépő gondoskodik a kiváló zenei élményről idén a FEZEN-en. De a július 25-én szerdán kezdődő székesfehérvári fesztivál idén sem csak a zenéről szól.
Tovább...
 
Sikeres zeneszerzői pályázat Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. július 20.
A Vox Mirabilis Közhasznú Kulturális Egyesület és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatot írt ki új kórusmű megalkotására a 2018. évi 15. jubileumi rendezvénysorozat alkalmából.
Tovább...
 
Barokk hangulat Miklósa Erikával és Karosi Bálinttal Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. július 20.
ImageA Harmonia Albensis koncertsorozatában tegnap este Miklósa Erika, a világhírű, Kossuth-díjas szopránénekesnő és Karosi Bálint, az orgonistaként, csemballistaként és klarinétosként is kivételes tehetségű művész léptek fel a Ciszterci templomban. Bach barokk dallamai mellett egy Vivaldi stílusában megírt Karosi-mű csendült fel a repertoárban. A hangversenyen közreműködött Márfi Eszter fuvolán, György Attila nagybőgőn, valamint az Alba Regia Vonósnégyes.
Tovább...
 
Total Dance a STRANDon Nyomtatás E-mail
Írta: Strand Fesztivál   
2018. július 13.
A STRAND Fesztivált is elérte a retro láz, jön a ’90s Retro by Total Dance! A fesztivál zárónapján, augusztus 25-én színpadra lépnek a ’90-es évek ikonikus előadói és felcsendülnek a legnagyobb buli slágerek. Az MVM Nagyszínpadon láthatjuk a Snap! és DJ Sash! fellépését, majd jönnek a korszak ismert magyar slágerei a Kozmix, a V-tech, a Hip Hop Boyz az UFO és Mr Rick előadásában. A fesztivált a töretlen népszerűségnek örvendő, állandó teltházzal büszkélkedhető NECC Party zárja. Időutazásra felkészülni!
Tovább...
 
III. Petőfi Zenei Díj Nyomtatás E-mail
Írta: Strand Fesztivál   
2018. július 02.
Idén új helyszínen, Zamárdiban, a STRAND Fesztivál nyitónapján, augusztus 21-én rendezik meg a III. Petőfi Zenei Díj átadóját, ahol nagyszabású, 120 perces élő show keretében, 8 kategóriában díjazzák a hazai könnyűzenei élet legnépszerűbb előadóit. A látványos gálát az M2-Petőfi TV, a Petőfi Rádió és a petofilive.hu is élőben közvetíti. A Petőfi Zenei Díj jelöltjeire június 30-tól július 26-ig szavazhat a közönség és az Akadémia tagjai.
Tovább...
 
Nyáresti piknik Mozarttal, reneszánsz és barokk dallamokkal Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. június 27.
ImageAz Alba Regia Szimfonikus Zenekarral piknikezhettek tegnap a zeneszerető fehérváriak. A Csónakázó-tó partján Mozart muzsikájával kezdődött az este, amit reneszánsz, barokk és verbunkos dallamok követtek. Sok finomság mellett, könnyed beszélgetések közben élvezték a kilátogatók a gyönyörű környezetet, a nyáresti hangulatot.
Tovább...
 
Gitárvirtuózok a tóparton Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. június 27.
2018. július 2. és 5. között immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Velencei Gitáros Napok eseménysorozata. A "pengetős" programok július 2-án 16.00 órakor Hangulatkoncerttel kezdődnek a Velence Korzó Rialto színpadán, majd másnap este 19.30 órakor - egy újabb, délutáni bemelegítő Hangulatkoncert után - az ukrán gitárművész-professzor, Volodymyr Dotsenko szolgáltat igazi, minőségi akusztikus muzsikát a Korzó emeleti dísztermében.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 67 - 77 / 3609