Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Kézműves foglalkozás és könyvbemutató a Széna téri Tagkönyvtárban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. március 09.
Két program is várja a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárába látogatókat a napokban: március 9-én, szombaton felnőtteknek szóló textilvarrást, majd március 11-én, hétfőn könyvbemutatót rendeznek az intézményben.
Tovább...
 
Idén is a Vörösmarty Színház művészei segítik mentorként a Versünnep döntőseit Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2024. március 08.
Csütörtökön délután megtartották a mentorsorsolást, azaz eldőlt, hogy az idei Versünnepen döntőbe jutott fiatalokat kik segítik majd a felkészülésben. Immár hagyomány, hogy a Vörösmarty Színház művészei is bekapcsolódnak a fehérvári tehetséggondozó programba. Ballér Bianka, Czukor Balázs, Juhász Illés, Kerkay Rita, Kiss Diána Magdolna, Kozáry Ferenc, Trokán Péter és Váradi Eszter Sára vállalta a mentori feladatot a tizenkét ifjú versmondó mellett, akik április 13-án állnak majd színpadra a döntőben a Városháza Dísztermében.
Tovább...
 
Bobory Zoltán felolvasóestje pénteken 17 órától a fehérvácsurgói Károlyi Kastélyban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. március 08.
78 év vendégségben címmel tart felolvasóestet Bobory Zoltán pénteken délután Fehérvárcsurgón, a Károlyi Kastélyban. A programon közreműködik Tolcsvay Béla, Kossuth-díjas zeneszerző, énekmondó is. Mindenkit szeretettel várnak!
Tovább...
 
Soul-gospel a szőlőben – Izo FitzRoy a Jazzpiknik nyitónapján Nyomtatás E-mail
Írta: Szegő Hanna   
2024. március 08.
A brit díva, Izo FitzRoy idén Paloznakra is ellátogat, hogy blues-soul-gospel alapú, egyedi atmoszférájú dallamai a Balaton-felvidéki jazzfalut is elvarázsolják. A csütörtöki nyitónap a gigaslágereket jegyző popkirálynő, Anastacia koncertjével folytatódik. A Jazzpiknik pénteki napján fellép a Belau, a nagysikerű duó zenei világában különleges hangulatok találkoznak az aktuális elektronikus zenei alapokkal. Augusztus 2-án a funky koronázatlan királya, a The Brand New Heavies követi a magyar formációt, majd Tony Hadley, a Spandau Ballet egykori énekese pörgeti fel a piknik-hétvégét, végül a Kraak & Smaak koncertjével zárul az este. További nagyszínpados fellépőket jelentettek be a Paloznaki Jazzpiknik csütörtöki és pénteki napjaira.
Tovább...
 
Amerikai sulifilmbe repít Mihályfi Luca új klipjében Nyomtatás E-mail
Írta: Varga Zsófia   
2024. március 08.
„Januárban két hétre lebetegedtem, és hogy hasznosan teljen az idő, elkezdtem dalokat írni. Valamiért a betegség kellős közepén bulizós hangulatba kerültem, ekkor született a Nikotin: szerettem volna egy könnyed dalt, amit egyszerűen jó hallgatni” – mesélte Luca. A szövegben egy mérgező, „se veled, se nélküled” típusú kapcsolat tárul elénk annak végletes érzelmeivel és hullámvölgyeivel.
Tovább...
 
Péter és a farkas – még osztályok is jelentkezhetnek a PartiTúra zárókoncertjére Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. március 07.
Osztályok és egyéni vendégek is jelentkezhetnek még az évad utolsó PartiTúra koncertjére. Március 13-án három időpontban adja elő az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Dénes-Worowski Marcell vezényletével, Nagy Péter színművész közreműködésével Prokofjev Péter és a farkas című szimfonikus meséjét. Jegyeket már csak az utolsó, 12 órakor kezdődő előadásra lehet venni.
Tovább...
 
Tisztelgés Kodály Zoltán emléke előtt Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2024. március 06.
Kodály-művek éneklésével emlékezett a Mesterre a Budavári Mátyás-templomban Székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola gimnáziumi vegyeskara és az Alba Regia Vegyeskar a Kodály Zoltán halálának évfordulója alkalmából szervezett emlékmisén hétfőn este.
Tovább...
 
Újra várja látogatóit a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. március 06.
Újra látogatható márciustól a Városi Képtár - Deák Gyűjtemény. Az Oskola utcai intézmény állandó kiállításában a 20. század első felének legjelentősebb hazai festészeti irányzatait ismerhetik meg az érdeklődők.
Tovább...
 
Francia nyelvű sikerfilmek csütörtökön és pénteken a Barátság moziban Nyomtatás E-mail
Írta: Sábián Anna   
2024. március 06.
Oscar- és César-jelölt filmeket is vetít a Barátság mozi a Frankofón Filmnapokon, amelyet idén már 14. alkalommal szervez meg partnerei segítségével a budapesti Francia Intézet a fővárosi és a vidéki filmszínházakban. A filmeket francia nyelven, magyar felirattal láthatja a közönség március 7-én és 8-án, jegyek a mozi honlapján és jegypénztárában válthatók.
Tovább...
 
Ezeket olvasd tavasszal! - A HVG Könyvek újdonságai Nyomtatás E-mail
Írta: Sugár Judit   
2024. március 05.
Tovább...
 
Fonalfestmények – kiállítás nyílik kedden a Budai úti Tagkönyvtárban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. március 05.
Március 5-én, kedden délután a Székesfehérvári Kárpitszövő Kör alkotásaiból nyílik kiállítás a Vörösmarty Mihály Könyvtár Budai úti Tagkönyvtárában. A fonalfestményeket egészen március 28-ig nézhetik meg az érdeklődők.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 67 - 77 / 6178