Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Gárdos Péter - Királyi játék Nyomtatás E-mail
Írta: Büchler András   
2019. szeptember 27.
Október 7-én jelenik meg Gárdos Péter új kötete, Királyi játék címmel. A filmrendező első kötetével az egész világot meghódította, mára közel 40 országban adták ki Hajnali láz című művét, idén nyáron Gárdos Péter Dél-Koreában mutatta be a könyvet.
Tovább...
 
Élni = menekülni Nyomtatás E-mail
Írta: Sugár Judit   
2019. szeptember 27.
Mit tennél, ha az otthonodat egyik pillanatról a másikra elpusztítanák? Mit tennél, ha a gyerekedet egy olyan helyen kellene felnevelni, ahol nincsen biztonság és béke? Mit választanál: maradnál vagy mennél? Van egyáltalán választásod? Van más út? Ezeket a kérdéseket járja körbe Malala Yousafzai most megjelent, Nincs más út – Az én utam és más menekült lányok történetei a világ minden tájáról című könyve, amelyről Földes András és Simon Ernő beszélget 2019. október 10-én a Margó Irodalmi Fesztiválon.
Tovább...
 
Erich Sommer - Luftwaffe sas Nyomtatás E-mail
Írta: Pálossy Klára   
2019. szeptember 26.
Lenyűgöző emlékiratában Erich Sommer felidézi életét a második világháború előtti Németországban, valamint a háborúban a Luftwaffe navigátoraként, majd pilótájaként átélt kalandjait. A kötetet eddig kiadatlan fényképek illusztrálják, a szöveget J. Richard Smith, a Luftwaffe történetének elismert kutatója gondozta.
Tovább...
 
Megjelent Kőhalmi Zoltán első regénye! Nyomtatás E-mail
Írta: Pál András   
2019. szeptember 25.
Hosszú várakozást követően Kőhalmi Zoltán, az ország egyik legnépszerűbb humoristája idén év elején vett egy nagy levegőt, és befejezte régóta ígért első regényét. A skandináv krimi paródia, a már a címével is tiszteletet parancsoló A férfi, aki megølte a férfit, aki megølt egy férfit, avagy 101 hulla Dramfjordban egy abszurd ámokfutás zseniális története a Helikon Kiadó gondozásában látott napvilágot.
 
"Ifjú szívekben élek” - vetélkedő Ady Endre életéről Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. szeptember 25.
A Szabadművelődés Háza, a Vörösmarty Mihály Könyvtár, a Székesfehérvári Tankerületi Központ és a Tarsoly Ifjúságért Egyesület Ady Endre halálának 100. és születésének 142. évfordulója tiszteletére "Ifjú szívekben élek”" címmel hirdet vetélkedőt középiskolások számára Ady Endre munkásságáról, életéről, koráról, irodalomtörténeti jelentőségéről, hatásáról.
Tovább...
 
Őszi könyvszüret Nyomtatás E-mail
Írta: Sugár Judit   
2019. szeptember 25.
Nyakunkon az ősz, elkezdődött az iskola, ilyenkor mindenkinek szüksége van egy kis pihenésre, varázslatra a hétköznapok feszített tempója mellett. A Kolibri Kiadó őszi ajánlatában minden korosztály megtalálja a hangulatának megfelelő könyvet, legyen szó komoly vagy könnyed témákról, elvarázsolt világokról, kacagtató történetekről, amelyek megkönnyítik a tanulást, vagy olyan mesékről, amelyek elűzik a csípős hideget és megmelengetik a szívet.
Tovább...
 
Szeptember-októberi programok a Károlyi Kastélyban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. szeptember 20.
A Károlyi József Alapítvány által szervezett szeptemberi és októberi programok alább olvashatók el.
Tovább...
 
„Nagyon fontos számomra a csapat” – Beszélgetés Ballér Biankával Nyomtatás E-mail
Írta: Magyar Kató Blanka   
2019. szeptember 20.
Ballér Bianka színművésznő a 2018/2019-es évadban szerződött hivatalosan a Vörösmarty Színházhoz, de már ezt megelőzően is többször láthatta őt színpadon a fehérvári közönség, például a Régimódi történetben vagy a Leonce és Lénában. Beszélgettünk vele az elmúlt időszak örömeiről, kihívásairól, szerepeiről, arról, hogy munkával vagy kikapcsolódással töltötte-e a nyarat.
Tovább...
 
Őszköszöntő Tóvárosban Korda György és Balázs Klári koncertjével Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. szeptember 19.
Színes színpadi műsorokkal, koncerttel és táncos bemutatóval köszöntik az őszt Tóvárosban. A programok szeptember 20-án, pénteken 16.00 órakor kezdődnek. A sztárfellépő Korda György és felesége, Balázs Klári. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!
Tovább...
 
Még váltható bérlet a Vox Mirabilis Kamarakórus hangversenysorozatára Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. szeptember 18.
Még lehet bérleteket válltani a Vox Mirabilis Kamarakórus 2019/2020-as hangversenysorozatára. A négy előadásos bérletben az évadnyitó koncert után, a téli és a tavaszi ünnepekhez kapcsolódó hangversenyeket élvezhet majd a nagyérdemű. Az Összhangban című évadnyitót szeptember 21-én, szombaton 19.00 órától, a Jézus Szíve Templomban tartják, vendég: Musica Aurea Vegyeskar.
Tovább...
 
Honeybeast koncerttel az esélyegyenlőségért! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. szeptember 12.
A nyári fesztiválszezon zárásaképpen szeptember 21-én a Budapest Parkban ad koncertet a Honeybeast. Az együttes az esélyegyenlőség zászlóvivőjét, a MáSzínházat támogatja a bevétel egy részével. A befolyó összegből egy előadást valósít meg a társulat, melyben fogyatékkal élő színészek is szerepelnek.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 67 - 77 / 3952