Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Ifjúsági néptáncegyüttesek találkoznak Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Major Lászlóné   
2018. május 03.
ImageTizenhárom megyei és megyén túli együttes részvételével, immáron hatodik alkalommal rendezik meg a Művészetek Házában a „Húzd keresztül...” Gyermek- és Ifjúsági Néptáncegyüttesek Fesztiválját május 5-én, szombaton. A Fejér Megyei Művelődési Központ, a Fejér Megyei Népzenei Műhely Egyesület és az Alba Regia Táncegyesület összefogásában megvalósuló rendezvénnyel A Táncház Napja országos rendezvényhez is csatlakozik városunk.
Tovább...
 
Világhírű fellépőkkel csábít a Balaton partjára az Everness Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: EVERNESS   
2018. május 03.
ImageIdén júniusban hatodik alkalommal nyitja meg kapuit hazánk legnagyobb életmódfesztiválja, az Everness. A tudatosság rendezvényén idén 300 hazai és külföldi előadó 21 helyszínen tánc-, mozgás- és jógaprogramokkal, koncertekkel, hangfürdőkkel, előadásokkal és workshopokkal várja az önismeret iránt érdeklődő közönséget.
Tovább...
 
Érkezik az Accept - teljes a FEZEN nemzetközi rock-metal névsora Nyomtatás E-mail
Írta: FEZEN   
2018. május 02.
ImageA német power metal legenda, az Accept érkezik a csütörtöki napon megüresedett időpontra - így most már teljes lett az idei FEZEN Fesztivál nemzetközi rock-metal névsora. A mintegy 40 éves múlttal rendelkező Accept olyan zenekarok mellé csatlakozik, mint a Mr. Big, a Helloween, Richie Kotzen, a Dragonforce, az Enter:Shikari, az Epica, a Korpiklaani, a Ministry, a Metal Allegiance vagy a Fozzy. A szervezők májusra ígérik a székesfehérvári fesztivál teljes, részletes programját.
Tovább...
 
A Tánc Világnapja Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. április 30.
ImageMintegy négy évtizede, hogy a Tánc Világnapja Székesfehérváron az Alba Regia Táncegyüttes nevével fonódik össze. Az ünnep előestéjén az idei évben rendhagyó módon nemcsak a néptáncosok nagycsaládja, hanem a néhány hete alakult Székesfehérvári Balett Színház művészei is színpadra léptek.
Tovább...
 
Madarak fotókon és élőben - páratlan kiállítás nyílik Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. április 30.
ImagePáratlan fotókiállítással várja a látogatókat a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár Budai úti Tagkönyvtára. A május 4-én, pénteken nyíló tárlaton Lendvai Balázs székesfehérvári természetfotós vadmadarakról készített fotóit láthatjuk, melyek természetes élőhelyükön örökítik meg a szépséges tollasokat.
Tovább...
 
Június 30-ig látható Mátyás király halotti pajzsának másolata Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. április 30.
„Mátyás király halotti pajzsa” címmel nyílt kiállítás a Szent István Király Múzeumban. A tárlaton az ereklye másolata látható, amelynek kalandos történetéről előadást is hallhattak az érdeklődők. A kiállítás június 30-ig látogatható.
Tovább...
 
Moszkvában koncertezik a Vox Mirabilis Kamarakórus Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. április 27.
A Vox Mirabilis Kamarakórus az elmúlt években számos nemzetközi kórusversenyen kapott előkelő helyezést, több külföldi meghívásnak tett eleget, nemzetközi hírű kórusokkal, művészekkel, karmesterekkel koncertezett együtt, emellett a The „Sound of Europa” nemzetközi CD-n egyedüliként képviselték Magyarországot.
Tovább...
 
Programok a fehérvári művészkörrel Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. április 27.
A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör művészeinek és meghívott vendégeinek májusi programja alább tekinthető meg.
Tovább...
 
Fehérvár Szalon 2018  A barokk jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó, Szent István Király Múzeum   
2018. április 25.
Fehérvár Szalon 2018 – A barokk jegyében: a Szent István Király Múzeum felhívással fordul minden Székesfehérváron élő, vagy a városban dolgozó, illetve Fehérvárhoz kötődő alkotóhoz képző-, ipar- és fotóművészeti kiállítás létrehozására. Egy művész két alkotással pályázhat, a művek leadási ideje június 20–21. További részletek a Felhívásban:
Tovább...
 
Találkozás egy rendhagyó német költővel, Peter Gehrisch-el Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. április 24.
ImageA kortárs irodalom kedvelői, korunk európai költészetének nálunk talán kevésbé ismert, de fontos német költőjével, Peter Gehrisch-el ismerkedhetnek meg Mandics György (Temesvár, 1943. január 4.) tanár, író, költő, művelődéstörténész, újságíró, esszéíró, kutató, matematikus, jóvoltából. Mandics György immár a negyedik alkalommal lesz vendég a 413. Hétvezér Esten.
Tovább...
 
Fehérvári Barokk Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. április 24.
ImageSzékesfehérvár számára a megújulást, az újjászületést jelentette a barokk kor. 2018-ban a város Önkormányzata - a kapcsolódó intézményekkel közösen – egy áprilistól decemberig tartó rendezvénysorozatot szentel a korszaknak. A programokban többek között ismeretterjesztő előadások, beszélgetések és foglalkozások, kiállítások, koncertek, tematikus városismereti programok és vetélkedők szerepelnek.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 67 - 77 / 3562