Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Nem hagyományos, retrospektív tavaszi tárlat Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2020. május 18.
Tizenkét művész munkáiból nyílt meg az ASZMH45 jubileumi tárlata, amit a galéria ablakából, este kivilágításban nézhetünk meg. A kiállítást dr. Arató Antal ajánlotta a közönségnek azzal, hogy most még nagyobb szükségünk van a műalkotások befogadásában rejlő „kéznyújtásra”, a művészet által megteremtett közösségi életre. A nem hagyományos, retrospektív tavaszi tárlatról azt mondta: az alkotások egységét, párbeszédét a hely szelleme teremti meg.
Tovább...
 
Átadták a Libri irodalmi díjakat Nyomtatás E-mail
Írta: Jávor Zsófia   
2020. május 18.
A Libri irodalmi díjakat 2016-ban alapította a Libri Könyvkereskedelmi Kft. A díjak az előző év legjobb szép- és tényirodalmi könyveit helyezik előtérbe, céljuk, hogy felhívják a figyelmet a kortárs magyar irodalom kiemelkedő műveire. 2020-ban a zsűri és a közönség is egy-egy regényt emelt ki a tíz döntős mű közül.
Tovább...
 
Könyvek házhoz az Aranybulla könyvtárból is Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2020. május 14.
Már az Aranybulla Könyvtárból is lehet könyveket kölcsönözni: 5-5 kötetet szállítanak házhoz a Köfém lakótelepen és Ráchegyen. Elsősorban az idősek, a mozgáskorlátozottak és a diákok jelentkezését várják az intézmény munkatársai.
Tovább...
 
Prospero, online Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2020. május 13.
Karanténszínház, blogbejegyzések, vers, novella – így tartja a kapcsolatot a közönséggel a Prospero Színkör.
Tovább...
 
ASZMH45 Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. május 11.
ASZMH45 címmel nyílik kiállítás május 14-én, csütörtökön 18 órakor a 45 éves A Szabadművelődés Házában. A tárlat különlegessége, hogy a művészet kedvelőit most az okoskészülékeik előtt várják a szervezők. Az online megnyitón Magyarits András címzetes igazgató mond köszöntőt. A többek között Hegedűs 2 László, Horváth János, Kohut Mihály, Miklós János, Pinke Miklós, Szentes Ottokár és Ujházi Péter műveit bemutató tárlatot dr. Arató Antal nyitja meg.
Tovább...
 
Várja látogatóit a Nemzeti Emlékhely Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2020. május 11.
Újra megnyitotta szabadtéri kiállítóhelyeit a Szent István Király Múzeum. A székesfehérvári Nemzeti Emlékhely a hétvégén már látogatható volt változatlan jegyárakkal, a biztonsági szabályok betartásával. A Gorsium Régészeti Parkot május 16-tól, szombattól kereshetik fel ismét az érdeklődők.
Tovább...
 
Fishing Fesztivál - Orfű Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2020. május 11.
Az augusztusban megrendezésre kerülő Fishing Fesztivál fellépőinek listája alább olvasható el.
Tovább...
 
Fishing Fesztivál - Orfű Nyomtatás E-mail
Írta: Fishing   
2020. május 08.
Május 15-től június 15-ig tud nyilatkozni mindenki, akinek nem felel meg a Fishing új, augusztusi időpontja, és ezért visszaváltaná a jegyét. Azok is nyilatkozhatnak majd, akik napijegyet vettek, de azt másik napon szeretnék érvényesíteni augusztusban.
Tovább...
 
Folytatódik az online kézművesség Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2020. május 08.
Továbbra is minden korosztálynak kínál kreatív, hasznos kikapcsolódást online műhelyében a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. A legújabb ötletek nyomán gyönyörű fonott kalácsot, gyöngyös karkötőt és cicás játékfigurát készíthetnek az érdeklődők. A szervezet azt is közölte, hogy elmarad a júniusi késes szakmai konferencia és a Tűzzel-Vassal Fesztivál.
Tovább...
 
AUGUSZTUS VÉGÉRE KERÜL A FISHING Nyomtatás E-mail
Írta: Fishing   
2020. május 07.
A járványhelyzet miatt 2020. augusztus 26-27-28-29 között rendezik meg az idei Fishinget Orfün. - Részletek alább.
Tovább...
 
Ma 48 éves a táncházmozgalom Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. május 07.
Négy amatőr táncegyüttes, a Bartók, a Bihari, a Vadrózsák és a Vasas révén 1972 tavaszán a Sebő együttes élő zenéjére rendezték meg az első budapesti táncházat. Ezt követően a zártkörűen „Zene és tánc – úgy, mint Széken” elnevezésű mottóval kezdődő kulturális program a nyílt klubokban lelt otthonra, és ennek következtében indulhatott el a táncházmozgalom. A több évtizedes mozgalom széles tömegeknek és generációknak vált a mindennapjaik részévé, és él a mai napig Székesfehérváron is. Május 6-a a táncház napja, a kezdetekre tekint vissza A Szabadművelődés Háza is egy honlapjukra kikerült írással.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 78 - 88 / 4127