Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Baráth Eszter Adrienn nyerte a IX. Fehérvári Versünnepet Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. április 23.
ImageA Városházán rendezték a IX. Fehérvári Versünnep döntőjét. A rangos tehetségkutató verseny utolsó fordulóján tizenkét fiatal mondott el egy-egy verset – köztük Arany, Kosztolányi, Karinthy Frigyes és Szilágyi Domokos költeményével. A Kubik Anna Kossuth- és Jászai-díjas színművész elnökletével értékelő zsűri döntés alapján 2018-ban Baráth Eszter Adrienn bizonyult a legjobbnak Márai Sándor Mennyből az angyal című költeményével.
Tovább...
 
Új kulturális intézmény Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. április 23.
Új intézménnyel, önálló kortárs táncegyüttessel bővül a székesfehérvári kulturális élet palettája. A Közgyűlés pénteki ülésén döntött a Székesfehérvári Balett Színház megalapításáról. Augusztus 1-jétől működik majd intézményesített formában is a társulat, amely hónapokkal ezelőtt megkezdte a szakmai munkát, és egy teltházas előadáson már a közönségnek is bemutatkozott.
Tovább...
 
Először Magyarországon a Grammy-díjas szupersztár, Pitbull Nyomtatás E-mail
Írta: FEZEN   
2018. április 20.
ImageA Grammy-díjas, többszörös platina lemezes, a legutóbbi futball világbajnokság himnuszát jegyző amerikai rapper, Pitbull érkezik július 28-án a székesfehérvári FEZEN Fesztiválra. A hollywoodi Walk of Fame-en is saját csillaggal rendelkező kubai származású előadónak ez lesz az első magyarországi fellépése, természetesen élő, nagyzenekaros koncertet ad Székesfehérváron. Még mindig nincs vége az idei FEZEN-es névsornak, a négy nap teljes programját májusra ígérik a szervezők.
Tovább...
 
Három a tánc!  hétvégi programok Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. április 20.
ImageHárom táncos programra is várják az érdeklődőket szombaton délután és este Székesfehérváron. Felsővárosban folytatódik a Kákics együttes csángó táncházas sorozata, Feketehegy-Szárazréten az albások adnak tavaszköszöntő műsort, míg A Szabadművelődés Házában görög táncház és koncert lesz a Taverna zenekar közreműködésével.
Tovább...
 
Jótékonysági koncert St. Martinnal Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. április 20.
ImageMájus 9-én újra jótékony célból szól a szaxofon Székesfehérváron! Érezd jól magad - és ezzel segíthetsz 100 gyermeknek, hogy teljes életet élhessenek! Jegyedet vásárold meg elővételben, hogy biztos legyen a helyed a programon!
Tovább...
 
Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál - A Vörösmarty Színházzal Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. április 17.
ImageA hétvégén rendezik meg a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, amelyről nem hiányozhat a székesfehérvári Vörösmarty Színház sem. Az érdeklődők immár harmadik alkalommal találkozhatnak a teátrum standjával április 19-22 között.
Tovább...
 
Egy tucat új név - Finn és magyar zenekarokkal bővült a FEZEN névsora Nyomtatás E-mail
Írta: FEZEN   
2018. április 16.
ImageÚjabb nevekkel bővült az idei FEZEN névsora. Érkezik a Korpiklaani a finn erdők mélyéről, de a hazai kedvencek sem hiányozhatnak idén nyáron Székesfehérvárról. Fellép az Auróra, az Apey & the Pea, az AWS, a Junkies, a Kalapács, a Leander Kills, a Mobilmánia, a Moby Dick, a Road, a Supernem és a USEME is. A lista még mindig nem teljes, külföldi rock-metal fellépővel és táncosabb produkciókkal egyaránt készülnek még a szervezők.
Tovább...
 
Szerettünk, izgultunk, meséltünk Nyomtatás E-mail
Írta: Jávor Zsófia   
2018. április 16.
ImageA Bookline márciusi sikerlistájának több mint a fele új könyv lett, a dobogós helyezettek is majd teljesen kicserélődtek március óta. A tavasz közeledtével mertünk szeretni és borzongani, és nem zárkóztunk el a történelmi felfedezésektől sem. Első helyét megőrizte Dan Brown Eredet című regénye, második lett a Stephen és Lucy Hawking nevével fémjelzett George kulcsa a rejtélyes univerzumhoz, a harmadik pedig egy hamisítatlan krimi Lee Child tollából.
Tovább...
 
Első alkalommal adták át a Pelikán-díjat Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. április 16.
ImageDíjátadóval és a művészeti egyetemek hallgatói által összeállított és rendezett műsorral ért véget a MET, a Művészeti Egyetemek Találkozója vasárnap a Vörösmarty Színházban. A Székesfehérvár Önkormányzata által erre az alkalomra alapított, a fiatal tehetségeket támogató Pelikán-díjat dr. Cser-Palkovics András polgármester adta át.
Tovább...
 
Idegenek - új színházi bemutató a Prosperónál Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. április 13.
ImageSzombaton este új bemutatóval jelentkezik a Prospero Színkör: az Idegenek című előadás 19 órakor kezdődik A Szabadművelődés Házában. A darabot – amely egy bárkivel előforduló esetet mutat meg, amikor a megszokott úton elkerülhetetlen a találkozás egy szokatlan alakkal – Tóth Tímea rendezte.
Tovább...
 
VII. Fehérvári Táncfesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Vitéz Péter   
2018. április 13.
ImageModern és klasszikus táncok újra együtt, egy színpadon! - Április 28-án rendezik meg a VII. Fehérvári Táncfesztivált a székesfehérvári Művészetek Házában. Néptánc, sztenderd, latin, ír sztepp, hip-hop, diszkó, orientális és modern táncok egy közel két órás, látványos gálaműsorban! Idén még nagyobb helyszínen, több mint 150 táncossal várják az érdeklődőket!
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 78 - 88 / 3562