Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Honeybeast koncerttel az esélyegyenlőségért! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. szeptember 12.
A nyári fesztiválszezon zárásaképpen szeptember 21-én a Budapest Parkban ad koncertet a Honeybeast. Az együttes az esélyegyenlőség zászlóvivőjét, a MáSzínházat támogatja a bevétel egy részével. A befolyó összegből egy előadást valósít meg a társulat, melyben fogyatékkal élő színészek is szerepelnek.
Tovább...
 
Bálint gazda, a százéves kertész Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. szeptember 06.
Bánó András közreműködésével született meg az ország Bálint gazdájának egyedülálló életrajzi könyve, melyben Bálint György száz évének bölcsességével mesél családról, hazaszeretetről, a munka öröméről, mi pedig végre bepillantást nyerhetünk élettörténetének eddig számos, el nem mondott fejezetébe. A könyv bemutatójára szeptember 7-én 10:30-kor, a Pozsonyi Pikniken kerül sor. A beszélgetést követően a szerzőpáros a Helikon Kiadó standján dedikálja először a kötetet.
Tovább...
 
Trianon lesz a határon túli irodalmi találkozó fő témája Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. szeptember 05.
Elindulnak a Vörösmarty Társaság őszi programjai. A határon túli irodalom napjai Trianon témájához kapcsolódik – a több napos rendezvény az év egyik legfontosabb eseménye. Folytatódnak a kötetbemutatók, az irodalmi estek, terveznek egy filmesztétikai előadássorozatot, lesz egy Ady-jubileumi emlékműsor, illetve hamarosan megjelenik a társaság első novelláskötete. Az Áron Nagy Lajos Művészetbarát Kör idén Bory Jenő 140. születési évfordulója apropóján készít tárlatot a Bory-várhoz kapcsolódó alkotásokból.
Tovább...
 
A felszín alatt Nyomtatás E-mail
Írta: Mihályi Dávid   
2019. szeptember 04.
Mit szeretünk olvasni? Hogyan alakulnak a sikerlisták? Mik az új témák? Ugyanaz népszerű a magyar olvasók körében, mint nemzetközi viszonylatban? Mit olvassunk, ha jót akarunk olvasni? A Libri Trendben minden érdekességet körüljárunk, ami a könyves világban történik.
Tovább...
 
Indul a jubileumi évad a Vörösmarty Színházban Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. szeptember 04.
Évadnyitó társulati ülést tartottak a Vörösmarty Színházban. Az idei, 2019/20-as évadban ünnepli a színház önálló társulata megalakulásának negyedszázados évfordulóját. A jubileum kapcsán dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója és dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte Závodszky Noémi színművészt, aki 25 éve játszik Fehérváron. Az idei évadtól Székesfehérváron láthatja a közönség Seress Zoltánt, Imre Krisztiánt és Ladányi Júliát is.
Tovább...
 
Youtube-sztárokkal búcsúzott a nyártól Székesfehérvár Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2019. szeptember 02.
A Bye Summer! zárásaként videós napot tartottak szombaton a Zichy-színpadon. A rajongók megszólíthatták és közös képet is készíthettek online kedvenceikkel, akik munkájuk bemutatása mellett videójátékban, élő labdapárbajokban és kvízekben is részt vettek Fehérváron.
Tovább...
 
Kedvezményes vetítések nyugdíjasoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Krainhoffer Andrea   
2019. szeptember 01.
Szépkorúak szerdája címmel indít kedvezményes vetítéssorozatot nyugdíjasok számára a Barátság mozi: az idősek minden hónap második szerdáján kedvezményes áron, mindössze 700 forintért nézhetik meg a város mozijában a nemzetközi és hazai art sikerfilmeket. Az első vetítés szeptember 11-én, szerdán 15 órakor lesz, ekkor a Yesterday című angol zenés vígjátékot tűzte műsorára a Barátság.
Tovább...
 
Minden rekordot megdöntött a STRAND Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Strand Fesztivál   
2019. augusztus 28.
Vasárnap hajnalban ért véget a MOL Nagyon Balaton nyárzáró eseménye, a STRAND Fesztivál. A 2013-ban indult fesztivál mára a Balaton régió egyik legnépszerűbb programja lett, amelyre a szezon legvégén a vártnál jóval többen, 126 ezren látogattak el Zamárdiba, megtöltve a déli part szinte összes szálláshelyét.
Tovább...
 
A camera obscurától a fotogramokon át a fekete-fehér divatfotóig Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. augusztus 23.
Egy hét múlva a Magyar Fotográfia Napját ünnepelhetjük a Csók Képtár kiállításában: a programelemek között camera obscurás fotográfiai mutatvány, fotogramkészítés, a tárlat képeihez kapcsolódó fotókészítő bemutató és workshop is szerepelnek. Este a képpel és a prózában való történetmesélésről is hallhatunk, majd zongoraimprovizáció zárja a rendezvényt.
Tovább...
 
Újdonságok a Barátságban Nyomtatás E-mail
Írta: Lőrincz Miklós   
2019. augusztus 22.
A nyári szünet után holnaptól ismét várja nézőit a Barátság mozi. Az évad Quentin Tarantino új, világsztárokat felvonultató filmjével indul. Újdonságokkal is szolgál a Barátság: szeptemberben indul a Szépkorúak szerdája és Csajos estből is minden hónapban kettőt rendeznek ezentúl.
Tovább...
 
A fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban palesztín kortárs képzőművészek Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. augusztus 21.
Augusztus 22-én 18:00 és 20:00 óra között második alkalommal mutatja be a Károlyi József Alapítvány a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban a palesztín kortárs képzőművészek alkotásait, a Csókakői Nemzetközi Művésztelepen töltött tartózkodásuk zárásaként.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 78 - 88 / 3953