Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Meseírás határok nélkül Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. január 05.
ImageMeghirdette a Tündérszó Meseíró Pályázatot a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár. Március közepéig a világ bármely részéről várják a magyar nyelvű történeteket a 8-15 év közötti gyerekektől. Az eredményhirdetés az Ünnepi Könyvhét keretében lesz Székesfehérváron.
Tovább...
 
Requiem a Don hőseiért Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. január 05.
ImageA doni áttörés 75. évfordulója alkalmából és a 2. magyar hadsereg hőseinek, áldozatainak emlékére hirdetnek vers- és prózamondó versenyt középiskolásoknak és felnőtteknek – Requiem a Don hőseiért címmel. A verseny január 13-án lesz a Vörösmarty Társaság termében.
Tovább...
 
Csoda és varázslat az Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncertjén Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. január 03.
ImageAz Alba Regia Szimfonikus Zenekar Újévi illúziók című hangversenye csodákkal, varázslattal és színes, könnyed, egyben tartalmas programmal várta a közönséget a Vörösmarty Színházban. A Dubóczky Gergely által dirigált koncert díszvendége a székesfehérvári kötődésű Eugen Doga, UNESCO-díjas moldáv zeneszerző volt.
Tovább...
 
AZ IDŐN ÁTNÖVŐ FA Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. december 21.
Image„Álom vagy ébrenlét, valóság, illúzió vagy mese? Mindezek csupán szavak, amik ugyanazt jelölik: a fixált tudathoz képest eltérő létsíkot. Hogy épp melyiket használod, az egyes egyedül a pillanatnyi tudatszintedtől függ, mennyit vagy képes befogadni a Mindenségnek abból a szeletéből, amiben éppen most csücsülsz és olvasod e sorokat.” (Purisaca Golenya Ágnes)
Tovább...
 
Vox Mirabilis  7. koncertturné Bécsben Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. december 21.
Hetedik alkalommal kapott meghívást a Vox Mirabilis Kamarakórus Ausztriába. Az elmúlt években sikerrel koncerteztek Bécsben, Salzburgban, Badenben, Kirschschlagban, így minden évben örömmel várják vissza őket.
Tovább...
 
A kék vér gyermekei Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. december 20.
ImageA KÉK VÉR GYERMEKEI a Szíriusz-rendszer családjához tartozó földi emberek. A kékség egy magas szintű tudatállapot, rezgésminőség. Tobozmirigyünk kalcitkristályai kék színű fotonokat bocsátanak ki, ha a harmadik szemünk aktív. A kék a hangrezgések világában már a szférák zenéje, az Eget a Földdel a kékség köti össze. (Könyvajánló)
Tovább...
 
Ákos és Rúzsa Magdi a FEZEN-en Nyomtatás E-mail
Írta: FEZEN   
2017. december 20.
ImageÁkos és Rúzsa Magdi - két magyar névvel bővült a FEZEN fesztivál 2018-as listája. Az ország talán legnépszerűbb női és férfi előadója egy napon lép színpadra Székesfehérváron. Az eddigi rock-metal műfajú bejelentések után most a pop program erősödik, de a szervezők közlése szerint minden stílus rajongói számíthatnak még meglepetésekre.
Tovább...
 
Újévi illúziók  koncert Hajnóczy Soma bűvésszel Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. december 20.
ImageAz Alba Regia Szimfonikus Zenekar Újévi illúziók című hangversenye csodákkal, varázslattal és színes, könnyed, egyben tartalmas programmal várja a közönséget január elsején este a Vörösmarty Színházban. A Dubóczky Gergely által dirigált koncert díszvendége a székesfehérvári kötődésű Eugen Doga, UNESCO-díjas moldáv zeneszerző, aki idén ünnepli nyolcvanadik születésnapját.
Tovább...
 
Táltosok barlangja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. december 19.
Image„2007-ben Peruban teljesen felkészületlenül egy földalatti mesterséges barlangba kerültem egy kis falu polgármesterével és munkatársaival együtt, több száz méterre az Andok hegység alatt. Ez a döbbenetes élmény indított el kutatói utamon, hogy megismerjem azt a világot, mely eredetünket rejti, és amiről nem tanítanak a történelemkönyvek.”(Könyvajánló)
Tovább...
 
Szabadság Szigete: Art of Freedom  Art for Love Nyomtatás E-mail
Írta: Sziget   
2017. december 19.
A Sziget Szervezőiroda 5. éve hirdeti meg az Art of Freedom művészeti pályázatát, mellyel kifejezett célja, hogy támogassa a magyar és külföldi tárgyalkotó művészek tevékenységét és teret adjon fesztiváljain az alkotások bemutatásának. A pályázatra mostantól, 2018. február 15-ig lehet jelentkezni.
Tovább...
 
Perun innen és túl Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. december 18.
ImageE rendhagyó útikönyv ritka egyvelege mindannak, amit egy kereső-kutató ember ma megélhet egy számára ismeretlen földrészen, ahol olyan történelmi tényekkel szembesül, amik nincsenek tankönyveinkben. Több előző perui kutatást követően 2010-ben indultunk Ecuadorból Perun át a bolíviai Tiwanakuig, hogy a magyarok ősi jelenlétét Amerikában kutató Móricz János nyomán az ember kataklizmák előtti eredetének és ismeretlen történelmünknek ma is kézzelfogható bizonyítékait végiglátogassuk.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 78 - 88 / 3451