Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Megújul a "Szívünk rajta" - gyerekkönyvajánló program Nyomtatás E-mail
Írta: Jávor Zsófia   
2017. szeptember 20.
ImageNagy változások elé néz a Szívünk rajta gyerekkönyvajánló, a szülők választását megkönnyítő program. Mostantól gyakrabban, havonta találkozhatunk az ajánlásokkal, ráadásul mostantól nemcsak a Bookline és az UNICEF oldalain, hanem országszerte a Libri könyvesboltokban és a Libri.hu-n is. A Szívünk rajta segít kiválasztani azt a könyvet, ami a gyerek korának, élethelyzetének, érdeklődésének leginkább megfelel.
Tovább...
 
Gyermekrajzokból nyílik kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. szeptember 19.
ImageA Bory Jenő Általános Iskola diákjainak munkáiból nyílik kiállítás ma Székesfehérváron. Száznál is több, válogatott alkotást tekinthetünk meg a Bory-várban.
Tovább...
 
Csonka hold - könyvbemutatóval egybekötött irodalmi est Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. szeptember 19.
ImageA 383. Hétvezér Est vendége László György (1946 - ) erdélyi költő, író, műfordító, népdalénekes és Kalotaszeg szerelmese lesz, akit immár másodízben üdvözölhet a HVE közönsége. Több mint egy éve, tavaly tavasszal találkozhatott vele először a Hétvezér Estek közönsége. László György munkássága jól példázza azt, hogy az Anyaország irodalomkedvelő közönségének milyen elmaradása van abban, hogy megismerje, a szinte végtelenül gazdag, kincsekkel teli kortárs erdélyi irodalmat.
Tovább...
 
Ki nekünk Arany János? Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. szeptember 18.
ImageKi nekünk Arany János? – ezzel a címmel kezdődik előadás hétfőn este a Csók István Képtárban. Dr. Reisinger János irodalomtörténész a 200 éve született költőt mutatja be – szólva a megrendítő, munkás életútról és a csodálatos tehetségű alkotó jellemének és pályájának alakulásáról a művek tükrében.
Tovább...
 
Nyitott Templomok Napja a Vox Mirabilis Kamarakórussal Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. szeptember 15.
ImageAz Ars Sacra Fesztivál keretein belül, a Nyitott Templomok Napja alkalmából, szeptember 16-án 17:00 órai kezdettel ad koncertet a Vox Mirabilis Kamarakórus a Szent István Király Múzeum díszudvarán.
Tovább...
 
Kulturális Örökség Napjai Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. szeptember 15.
ImageOrszágszerte műemléki épületek százai nyitják meg kapuikat a hétvégén, a Kulturális Örökség Napjain. Az épített kincseink ünnepéhez ismét csatlakozik Székesfehérvár, ahol szombaton és vasárnap nyitva állnak a Szent István Király Múzeum kiállítóhelyei, az Árpád fürdő, a szerb templom, a megyei levéltár, de több alkalommal lesz belvárosi séta is. Vasárnap a Nemzeti Emlékhelyen kiállítás nyílik, amely egyedülállóan interaktív módon mutatja be az egykori koronázó bazilikát.
Tovább...
 
A kedvencek: szépirodalom, önsegítés és a gyerekkönyvek Nyomtatás E-mail
Írta: Jávor Zsófia   
2017. szeptember 14.
ImageA Bookline augusztus havi sikerlistáján több mint 20 új könyv szerepel. Sokat meséltünk és gondolkoztunk a nyár utolsó hónapjában, és a szépirodalom is helyet követelt magának. A Top50 első helyén a hazai pszichológia nagyjainak könyve áll, a második helyen szereplő Szolgálólány meséjének sikere továbbra is töretlen, harmadik helyen pedig 2016 egyik legfontosabb magyar nyelvű megjelenésének kikiáltott 2666 végzett, Roberto Bolaño tollából.
Tovább...
 
Mesék Velencéről - pályázat Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. szeptember 13.
ImageA Velencei Helytörténeti Egyesület pályázatot hirdet az alábbi korosztályoknak és témákban:
Tovább...
 
Éjszakázzon az Újszínházban! Nyomtatás E-mail
Írta: Bata Zsuzsa - Újszínház   
2017. szeptember 12.
ImageLátta már alulról a színházat? Számunkra is különleges élmény, hogy a nagyérdeműt végigkalauzolhatjuk az épület zegzugos folyosóin. S nem csak a folyosókon barangolhatnak a látogatók, hanem alászállhatnak a mélybe, a nagyszínpad alá, ahol számtalan technikai megoldás segíti, hogy a világot jelentő deszkák ha kell, akár mozgásba is lendüljenek. A kulisszajárás során egyetlen éjszakára felfedjük a színház minden titkát. Vagy majdnem mindet…
Tovább...
 
Quartettissimo VIII. Vonósnégyes Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. szeptember 07.
ImageA fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban ismét megrendezésre kerül a « Quartettissimo » 8. Európai Vonósnégyes Fesztivál szeptember 22. és 24. között. A különböző európai országokból érkező vonósnégyeeseknek ez az immár hagyományossá vált találkozója egyre nagyobb és nagyobb közönséget vonz és számos intézmény, többek között az Osztrák Kulturális Fórum, a Francia Intézet, valamint a Mécénat Musical - Société Générale Bank támogatását élvezi.
Tovább...
 
Régi szenvedély, új lendület Nyomtatás E-mail
Írta: Bata Zsuzsa - Újszínház   
2017. szeptember 06.
ImageEgy társulat élete sokban hasonlít egy házassághoz, ahol összekötnek a közös élmények és célok, ám néha egy kis távolság új lendületet ad a régi szenvedélynek. Bár az Újszínház művészei a nyár folyamán több, az ország különböző pontjain rendezett tájelőadásokon találkoztak, a csapat hosszú hónapok után most, az évadnyitó társulati ülésen gyűlt össze újra teljes létszámban.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 78 - 88 / 3382