Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Összehegedült Kárpátok - népzenei nagykoncert Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. augusztus 29.
ImageÖsszehegedült Kárpátok címmel hallhatunk kivételes népzenei nagykoncertet augusztus 31-én, pénteken a Csónakázó-tó mellett. Vizeli Balázs, Mihó Attila és a közreműködő művészek fellépése 19.00 órakor kezdődik A Szabadművelődés Háza melletti színpadon.
Tovább...
 
A Punnany Massif búcsúztatja a nyarat Fehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Lőrincz Miklós   
2018. augusztus 28.
ImageIdén először rendezik meg Székesfehérváron a Bye Summer! nyárbúcsúztató koncertet, amelynek sztárfellépője, a Punnany Massif zenekar mellett a Cloud 9+ és Dj. Revolution szórakoztatja a közönséget augusztus 31-én, pénteken a Zichy színpadon.
Tovább...
 
Sikeres oroszországi koncertturnét adott a Vox Mirabilis Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. augusztus 27.
Szép sikereket aratott egyhetes oroszországi koncertturnéja során a Vox Mirabilis Kamarakórus. A fehérvári énekkar fellépett többek között a moszkvai Szeplőtelen Fogantatás Katedrálisban, ahol több száz fős közönség ünnepelte a kórust. A turné Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával valósult meg.
Tovább...
 
Éltes Barna sepsiszentgyörgyi szobrászművész mutatkozik be Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. augusztus 24.
Pénteken délután nyílik Éltes Barna sepsiszentgyörgyi szobrászművész KAPU című kiállítása az Öreghegyi Közösségi Házban – ezzel kezdődnek el a 19. Aranybulla Művészeti Napok programjai. A szakralitástól a néprajzon keresztül mutatja be a mintegy harminc alkotás a kapu fogalma köré csoportosítható jelenségeket, gondolatokat.
Tovább...
 
Szeptember végéig látogatható a Birkás István-emlékkiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. augusztus 23.
Birkás István dunaújvárosi festőművész emlékkiállítását szeptember 21-ig lehet megtekinteni a Pelikán Galériában. Az idén hetven esztendősen elhunyt Munkácsy-díjas művész negyvenhárom alkotása az 1970-es évektől minden évtizedből bemutat műveket – híven tükrözve a műfaji és technikai, anyaghasználatbeli sokszínűséget.
Tovább...
 
A STRAND Fesztiválon adták át a Petőfi Zenei Díjakat Nyomtatás E-mail
Írta: Strand Fesztivál   
2018. augusztus 22.
ImageKedd este harmadik alkalommal adták át a Petőfi Zenei Díjakat – ezúttal a Zamárdi STRAND Fesztivál nyitónapján. Kilenc kategória jelöltjei versengtek azért, hogy átvehessék a bronzból készült Petőfi-szobrokat, Verebélyi Dia képzőművész alkotását. A nomináltak közé azok kerülhettek, akik dalai az elmúlt egy évben a legtöbbet szerepeltek a Petőfi Rádió műsorán.
Tovább...
 
Színházak Éjszakája az Újszínházban Nyomtatás E-mail
Írta: Bata Zsuzsa   
2018. augusztus 22.
ImageAz Újszínház idén is nyitott szívvel és nyitott kulisszákkal várja látogatóit a Színházak Éjszakáján. Ezen a rendhagyó színházlátogatáson számos nagyszerű programmal lepik meg a nagyérdeműt.
Tovább...
 
Táncra magyar! Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. augusztus 21.
ImageA vajdasági Cirkalom Táncegyüttes, a miskolci Szinva-völgy Táncegyüttes, a salgótarjáni Nógrád Táncegyüttes és az Alba Regia Táncegyüttes műsorával zárult a Székesfehérvári Királyi Napok ünnepi programsorozata a Belvárosban, a „Táncra, magyar!” gálán.
Tovább...
 
Művészet és történelem az árkádok alatt Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. augusztus 21.
Az Öreghegyi Mulatság keretében nyílt meg az a kiállítás, amely Székesfehérvár olasz testvérvárosának legszebb helyeit mutatja be. A tárlatot dr. Cser-Palkovics András polgármester és Simone Maccaferri, Cento alpolgármestere nyitotta meg.
Tovább...
 
Muzsikaforgatag Szabó Balázs és Bandájával Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. augusztus 21.
ImageMuzsikaforgataggal zárult a Székesfehérvári Királyi Napok koncertsorozata a Zichy színpadon: a magyar népzene, a könnyűzenei műfajok és a klasszikus hangszerelés sajátos világa varázsolta el a közönséget Szabó Balázs és Bandája fellépésén.
Tovább...
 
Visszatér a Bor, mámor, szerelem és a 100 tagú cigányzenekar Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. augusztus 20.
ImageFolytatódnak a nívós rendezvények a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban. Szerdán és csütörtökön visszatér a népszerű Bor, mámor, szerelem című operettkoktél, melyre korlátozott számban lehet még jegyeket váltani, majd szombaton este a 100 tagú cigányzenekar ad ismét ingyenes koncertet. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették az új Damniczki Cukrászdában, a Fő utcán.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 78 - 88 / 3654