Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Nyitott műtermek a Felsővárosi Alkotóházban – műtárgyak születését követhetjük nyomon Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2024. május 16.
Nyitott műterem programsorozatot indított a Székesfehérvári Művészek Társasága a Felsővárosi Alkotóházban, a Kertalja utca 8.szám alatt. A látogatók nyomon követhetik a műtárgyak születését a tervezéstől a kivitelezésig. Megismerhetik az ott alkotó képző- és iparművészeket, és az alkotás folyamatát. A Nyitott műterem programsorozat nyitó rendezvényére kedden este került sor a Felsővárosi Alkotóházban.
Tovább...
 
Május 21-én lesz a Közéleti és Kulturális Szalon következő programja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2024. május 16.
Május 21-én 18 órától kerül sor a Közéleti és Kulturális Szalon következő programjára a Krisztus Király Plébánia Közösségi Házában. A meghívott vendégek Székelyhidi Zsolt költő, zenész, fotográfus és Zsille Gábor József Attila-díjas költő, műfordító lesznek, akikkel Bakonyi István irodalomtörténész beszélget.
Tovább...
 
Kömives Istvánt köszöntötték 90. születésnapján Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2024. május 16.
A 90 éves Kömives Istvánt otthonában köszöntötte Székesfehérvár Önkormányzata és polgármestere nevében Földi Zoltán. Felsőváros önkormányzati képviselője ajándékcsomaggal és a miniszterelnök által aláírt emléklappal lepte meg az ünnepeltet, akinek – elmondása szerint – nem volt ideje megöregedni, hiszen közlekedésmérnökként vasúti kocsikat tervezett, mozdonyt vezetett, mechanikát tanított a gépipari technikumban, szőlőt gondozott és saját kezével házat, nyaralót épített.
Tovább...
 
Fehérvár épületei – a fotópályázat legjobb alkotásai a színházban Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2024. május 16.
Közel száz alkotás érkezett be a WERT Értékmentők Egyesület által első alkalommal meghirdetett amatőr fotópályázatra. A Fehérvár épületei témakörben született képeket amatőr és profi fotósok készítették, majd a négytagú zsűri döntését követően a legjobb 30 pályaműből nyílt meg szerdán délután a Vörösmarty Színházban a kiállítás. Ennek keretében adták át a legjobbaknak járó díjakat és a zsűri tagjai által felajánlott különdíjakat.
Tovább...
 
Szerdán kötetbemutatót, csütörtökön Bella István-emlékestet rendez a Vörösmarty Társaság Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. május 15.
Két irodalmi eseményre is készül a héten a Vörösmarty Társaság Kossuth utcai termében. Szerdán kötetbemutató, csütörtökön Bella István-emlékest lesz, melyekre díjtalan a belépés.
Tovább...
 
Kézikönyv a kimerítő, szuperérzékeny, de kreatív és izgalmas gyerekek szüleinek Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2024. május 15.
A gyereked érzékenyebb, lobbanékonyabb, makacsabb, energikusabb, mint a többiek? Jobb napokon levesz a lábadról koraérett humorával, megdöbbentő megfigyeléseivel és bölcsességével, de mindez végtelenül távolinak tűnik, amikor idegenek rosszalló pillantásaitól kísérve rendez óriási patáliát, vagy órákig tart felkönyörögni rá az új pulóverét? Sokak szerint „hiperaktív”, „nehezen kezelhető” vagy egyenesen „rossz”?
Tovább...
 
Gyerekek érzelmi intelligenciája (könyvajánló) Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2024. május 14.
A gyerekek élete éppolyan nehéz, mint a miénk: nemcsak az iskolában kell teljesíteniük, de azt is meg kell tanulniuk, hogyan igazodjanak el az emberi kapcsolatok szövevényes világában, és miképp kezeljenek érthetetlen, elszomorító vagy ijesztő helyzeteket – például amikor mi, szülők a fejük fölött ordítozunk egymással, ők pedig nem tehetnek semmit…
Tovább...
 
Edith Piaf és Marlene Dietrich az Aranybulla Könyvtárban – regisztrációhoz kötött előadás kedden Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. május 14.
A francia Edith Piaf és a német Marlene Dietrich életét és halhatatlan barátságát mutatják be az Aranybulla Könyvtárban május 14-én, kedden 17.00 órakor kezdődő programon. A Pesti Broadway Musical Stúdió vizsgaelőadására a belépés ingyenes, ám regisztrációhoz kötött.
Tovább...
 
INTRO/VÉNA – tárlat a Köfém Művelődési Házban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. május 14.
Az improvizáció és a lírai festőiség találkozik Szabó Noémi festőművész INTRO/VÉNA című tárlatában, mely a festészet és a tánc egységét mutatja be. A kiállítást május 14-én, kedden 18.00 órakor nyitják meg a Kortárs Művészeti Fesztiválhoz kapcsolódva.
Tovább...
 
Tízéves fennállását ünnepelte az Alpha Rádió Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. május 14.
Tíz évvel ezelőtt, 2014. május 9-én kezdte meg sugárzását az Alpha Rádió Székesfehérváron. A tematikus műsorszerkezettel dolgozó, független kisközösségi rádió az állatbarátoknak szól az FM 88.9-en, és főként a Belvárosban és környékén fogható. A rádió csapata dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel közösen ünnepelte a jeles jubileumot.
Tovább...
 
Szerdán a Szent István Művelődési Házban ad gálakoncertet a Zenei Nevelésért Alapítvány Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. május 13.
Hagyományos gálakoncertjére készül a Zenei Nevelésért Alapítvány május 15-én, szerdán 18.00 órától a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A Mihályi Gyuláné Eszti néni emlékére létrehozott civil szervezet programján adják át a város egyik legrangosabb elismerését, a Zenei Nevelésért Díjat.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 78 - 88 / 6297