Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
A Székesfehérvári Királyi Napok programjai augusztus 16-án Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. augusztus 16.
A muzsikáé lesz a főszerep a Székesfehérvári Királyi Napokon augusztus 16-án, pénteken. Délután a Belvárosban a Fricsay Richárd Katonazenekari Fesztivál, este a Zichy színpadon operett- és musicalslágerek szórakoztatják a közönséget. A késői órákban ismét látható a mozgó történelmi képregény a Fő utcán.
Tovább...
 
24 éve megunhatatlan! Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. augusztus 16.
Igazi karneváli felvonulással és bámulatos búcsúgálával ért véget a XXIV. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál. A 18.30 órakor a Táncháztól indult együttesek utoljára vonultak végig a Belvároson a házigazda Alba Regia Táncegyüttes vezetésével, egészen a Zichy ligetben felállított színpadig, ahol nézők ezrei várták őket.
Tovább...
 
Kezdjük együtt az iskolát! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. augusztus 14.
Szeptemberben ismét megnyitja kapuit az iskola, ami sok szülőnek és gyereknek jelent nehézséget, hiszen nem könnyű visszazökkeni a nyári szünet és szabadság után a dolgos hétköznapokba. A Kolibri Kiadó iskolakezdő ajánlatával, azonban gyerekjáték lesz az évindítás! Legyen szó a olvasni tanulásról, a nagyobbaknak történelemről vagy biológiáról garantált lesz a nevetés és jókedv, mivel játszva tanulni a legjobb dolog a világon! A Kolibri Kiadóval nemcsak olvasni gyerekjáték, de tanulni is!
Tovább...
 
3 kontinens, 5 nemzet, számos dallam és millió tánclépés Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. augusztus 14.
A XXIV. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál harmadik délutánján is számítottak a zene szerelmeseire: a szlovák és a kolumbiai együttesek “zenélték be” a Mátyás király-emlékmű előtti teret. Este a Zichy liget színpadán pedig a kanadai, az indonéz és a török csoportok mutatkoztak be.
Tovább...
 
Kapcsolódások - Relations Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. augusztus 14.
A székesfehérvári születésű Csizik Balázs vizuális alkotóművész tárlata augusztus 16-án, pénteken 18 órakor nyílik a Pelikán Galériában. A Szent István Király Múzeum és a Székesfehérvári Művészek Társasága által szervezett eseményt Schneller János művészettörténész, a Ferenczy Múzeum kurátora nyitja meg. A kiállítás megnyitójára minden érdeklődőt szeretettel várnak!
Tovább...
 
Kubik Anna: Vágytam már rá, hogy a szertartásjátékban szerepelhessek! Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence   
2019. augusztus 14.
Laszkarisz Mária szerepében Kubik Anna lép színre az idei Koronázási Szertartásjátékon, aki Székesfehérváron járt gimnáziumba és a Vörösmarty Színház színpadán is gyakran megfordult. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő szerint a tatárjárás után az országot újjáépítő IV. Béla az egyik legjelentősebb az Árpád-ház uralkodói között.
Tovább...
 
A Szent Kristóf Házban mutatkozott be a szlovákiai Háj Táncegyüttes Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. augusztus 13.
A Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál külföldi fellépői közül három csoport a város három szociális intézményében is bemutatkozik. A „Házhoz megy a fesztivál” program keretében ma a Szent Kristóf Házba a szlovákiai Rimaszombatról érkezett HÁJ Néptáncegyüttes táncosai vitték el az ünnepi hangulatot.
Tovább...
 
A Székesfehérvári Királyi Napok hétfői programjai Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. augusztus 12.
A vasárnap esti megnyitót követően három napon át ismerkedhetnek az érdeklődők a XXIV. Nemzetközi Néptáncfesztiválra érkezett nemzetek kultúrájával. A tánccsoportok kézműves foglalkozásokkal, térzenével, táncházzal készülnek, esténként pedig a Zichy színpadon lépnek fel. A Székesfehérvári Királyi Napok eseményei a Lánczos Kornél – Szekfű Gyula Ösztöndíj, a Deák Dénes Díj és a Deák Dénes Ösztöndíj átadásával folytatódnak.
Tovább...
 
IV. Béla koráról szóló konferencia gazdagította a Királyi Napok programjait Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. augusztus 12.
Az elmúlt évek hagyományait követve idén is történelmi, várostörténeti konferenciával gazdagították a Székesfehérvári Királyi Napok másfél hetes rendezvénysorozatát. Az Osszárium megnyitását követően Béla király, míg éltél… hű béke honolt címmel tartottak tudományos ülést a Városházán.
Tovább...
 
Hősök, Szentek, Hódítók - IV. Béla élete és uralkodása Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla, SZIKM   
2019. augusztus 12.
Feléledt a múlt a Szent István Király Múzeum falai között. Ünnepélyes keretek között nyílt meg a Hősök, Szentek, Hódítók - IV. Béla élete és uralkodása című nagyszabású kiállítás szombaton, a Székesfehérvári Királyi Napok keretében. Kardforgató bátor hősök, csodatevő szentek, véreskezű, karizmatikus hódítók elevenednek meg a tárlaton, amelyet augusztus 20-ig ingyenesen tekinthetnek meg az érdeklődők.
Tovább...
 
Mosolygós arcok, nagyszerű dalok Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. augusztus 12.
A Budapest Bár nyitotta a könnyűzenei koncertek sorát a Székesfehérvári Királyi Napokon. A Zichy ligeti színpad előtti lelátó megtelt, és a Hotel Magyar Király előtti téren is „telt ház” volt.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 89 - 99 / 3949