Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
A halhatatlanok birodalma és a jádepáncél Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK, SZIKM   
2024. január 25.
Ünnepélyes keretek között nyílt meg „Az ókori Kína kincsei – A Jáde Császárok Kora” című kiállítás kedden Székesfehérváron. A Csók István Képtárban látható, egyedülállóan gazdag, több mint száz darabos kollekció legimpozánsabb darabja egy uralkodói jáde halotti páncél, amelyet összesen 1460 darab jádelapból állítottak össze aranyszálak segítségével.
Tovább...
 
A Vörösmarty teremben mutatják be Prohászka László Könyvélmények című kötetét Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. január 24.
A Vörösmarty Társaság szervezésében mutatják be Prohászka László Könyvélmények című kötetét. Az esemény január 24-én, szerdán 17.00 órakor kezdődik a Kossuth utcai Vörösmarty teremben.
Tovább...
 
Szöktetés a szerájból Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér-Erdélyi Teréz   
2024. január 24.
Újabb óriási vállalkozásba kezdett Székesfehérvár szimfonikus zenekara, január 29-én Mozart Szöktetés a szerájból című daljátéka csendül fel a Vörösmarty Színház színpadán. Az ARS Regia Bérlet nyitánya előtt 18 órától a színház Kávézójába várják a közönséget, hogy kicsit bekukkantsanak a kulisszák mögé. A beszélgetést Dr. Szabó Balázs zenetörténész vezeti, beszélgetőtársa pedig az est karmestere, a Junior Prima-díjas Dobszay Péter.
Tovább...
 
Olvasmány az éjszaka cselekedeteiből – bemutatják Iancu Laura új regényét Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. január 24.
Új regénnyel örvendezteti meg az olvasókat Iancu Laura csángómagyar származású, József Attila-díjas író, költő, néprajzkutató. Az Olvasmány az éjszaka cselekedeteiből című művet 2024. január 25-én, csütörtökön 17.00 órai kezdettel mutatják be a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A belépés díjtalan.
Tovább...
 
„A fotográfia az expozíció pillanatában megszületik…” – a hónap végéig látható az Analógia Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. január 23.
Még egy hétig, január 31-ig látható Kiss László Analógia című tárlata a Vörösmarty Színház galériájában. A fotográfus által válogatott húsz alkotáson a természet és az ember teremtett világa jelenik meg a múlandóság szorongató érzésével.
Tovább...
 
Programok a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Köfém Művelődési Házban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. január 23.
Január 24-én, szerdán Éber Nagy Mária és Éber Péter kiállítása, január 25-én, csütörtökön pedig a Teleki Diákszínpad előadása várja az érdeklődőket a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan a Köfém Művelődési Házban. A programok díjmentesen látogathatók, a szervezők mindenkit szeretettel várnak!
Tovább...
 
Becsületkasszás könyvvásár a Pedagógiai Részleg könyveiből Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. január 23.
A Vörösmarty Mihály Könyvtár becsületkasszás vásárt hirdetett, melyen az érdeklődők a Pedagógiai Részleg leselejtezett könyveiből vásárolhatnak január 23-án, keddtől január 31-ig.
Tovább...
 
Sokszínű, izgalmas programsorozattal ünnepelték a Magyar Kultúra Napját az Öreghegyen Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. január 22.
Minden korosztálynak szóló, gazdag és izgalmas programokkal ünnepelték a Magyar Kultúra Napját az Öreghegyi Közösségi Házban vasárnap. Gyerekek és felnőttek, a képzőművészeteket, a tánc- és fotóművészetet, illetve a filmes kultúrát kedvelők is találtak kikapcsolódási lehetőséget a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ délutántól estig tartó rendezvénysorozatában.
Tovább...
 
75 éves az Alba Regia Táncegyüttes Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla; ARTE   
2024. január 21.
Az Alba Regia Táncegyüttes számára igazán különleges a 2024-es év: az 1949 óta működő, Európa-díjas táncegyüttes 75 éves jubileumához érkezett, amit egy egész éven át ünnepel rengeteg programmal, előadással, meglepetéssel. Bemutatják jelenlegi munkáikat és visszanyúlnak a gyökerekhez, emlékeznek, tisztelegnek azok előtt, akik lehetővé tették, hogy az ARTE több mint 400 táncossal még mindig a legreprezentatívabb együttes legyen Székesfehérváron.
Tovább...
 
Magyar Himnusz - összművészeti kiállítás nyílt Kárpát-medencei alkotók munkáiból Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2024. január 21.
Magyar Himnusz címmel nyílt kiállítás szombaton délután Kárpát-medencei, kortárs magyar alkotóművészek munkáiból a Szent Korona Galériában. A tárlat célja megmutatni, hogy mit üzen napjainkban Kölcsey Ferenc legnagyobb hatású költeménye a kiállított műalkotásokon keresztül. A Józsa Judit Művészeti Alapítvány szervezésében megnyílt, lélekemelő tárlat február 24-ig látogatható.
Tovább...
 
Hogyan lehetsz önmagad legjobb barátja? Nyomtatás E-mail
Írta: Jaffa Kiadó   
2024. január 20.
Szeretnél harmonikusabban, kiegyensúlyozottabban és boldogabban élni? Most segítünk, hogy elérhesd a célodat! Rapid akciónk keretében két héten át különleges kedvezménnyel válogathatsz önsegítő könyveink közül a www.jaffa.hu webshopban!
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 89 - 99 / 6136