Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Tisztelgés és újrafelfedezés  110 éve született Schaár Erzsébet Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. február 02.
Művek az emeletről címmel nyílt meg a 110 évvel ezelőtt született szobrászművész, Schaár Erzsébet kiállítása. A tárlat félszáz, az egész életművet átölelő alkotása alkalmat ad a tisztelgésre és a székesfehérvári kötődésű művész újrafelfedezésére. A Szent István Király Múzeum saját gyűjteményéből készült el a kiállítás, amit az intézmény tudományos kutatások céljából feldolgoz.
Tovább...
 
Még több hazai a FEZEN-en Nyomtatás E-mail
Írta: FEZEN   
2018. február 02.
ImageA Quimby csatlakozik Rúzsa Magdihoz és Ákoshoz, ismét hazai pályán játszik a Wellhello, valamint érkezik a Brains és a Cloud 9+ is - még több hazai a FEZEN-en. A mostani magyar fellépők után hamarosan ismét nemzetközi érkezőket jelent be a székesfehérvári fesztivál.
Tovább...
 
Művészi szemmel a Budai várról Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. február 01.
Prof. Seremetyeff-Papp János restaurátor művész, művészettörténész előadására kerül sor február 15-én, 17 órakor Velencén, a Wenckheim-kastély (Tópart u. 52.) házasságkötő termében. Az ingyenesen látogatható rendezvényen a Budai várról és környékéről beszél - tavalyi nagysikerű előadása folytatásaként - a neves szakember a Velencei Helytörténeti Egyesület szervezésében.
Tovább...
 
Duett: verses-zenés est lesz Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. január 31.
ImageDuett címmel verses-zenés estet rendeznek a Városházán jövő hétfőn. A rendezvényen a Ciszterci Szent István Gimnázium tanárainak, Radics Évának és Ferenczy Noéminek a legkedvesebb zeneművei, versei hangzanak fel. Közreműködik Vasvári Tamás zongoraművész, a Musicolore tagjai, valamint jelenlegi és egykori tanítványok.
Tovább...
 
Helyben van a sokszínűség Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. január 31.
ImageHa február, akkor Kultúrházak éjjel-nappal. Idén a „Helyben van a sokszínűség” mottóval rendezik meg az országos programsorozatot február első hétvégéjén, február 2–4. között, melynek kiemelt városi helyszíne Székesfehérváron a Művészetek Háza. Az intézményben főként családi programokkal, képző- és népművészeti eseményekkel, valamint zenés rendezvényekkel készülnek erre a hétvégére.
Tovább...
 
Művek az emeletről Nyomtatás E-mail
Írta: Hajnal Csilla   
2018. január 31.
A XX. századi magyar szobrászat kiemelkedő képviselőjének életművét mutatja be a Szent István Király Múzeum új kiállítása, amely február 1-jén, csütörtökön 17 órakor nyílik. A száztíz éve született Schaár Erzsébet munkásságát a korai fadomborművek, az 1960-as évek kisplasztikái, későbbi üvegmunkái és néhány nagyméretű kompozíció segítségével ismerheti meg a látogató. A tárlat május 6-ig tekinthető meg a Deák Gyűjteményben.
Tovább...
 
Indulnak a VárosKép kísérőprogramjai Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. január 30.
Szerdán kezdődnek a Múzeum VárosKép című kiállításának kísérőprogramjai. Az első előadást Dr. Csurgai Horváth József tartja A dualizmus korának mérlege Székesfehérváron címmel.
Tovább...
 
Hétvégi táncházak Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. január 26.
ImagePénteken és szombaton is lesz folkest A Szabadművelődés Házában: a magyar és a görög népzene, nemzeti táncok kedvelőit várják vidám szórakozásra. A belépés díjtalan, a programok 20 órától kezdődnek.
Tovább...
 
KÓTA-Díjat kapott a Vox Mirabilis Kamarakórus Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. január 25.
ImageA KÓTA-díj megalapítását 2004-ben határozta el a Magyar Kórusok Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége. A díjat – amelyet a nem hivatásos kórus-, zenekari és népzenei élet legkiválóbb képviselői nyerhetnek el minden esztendőben – tizenegy kategóriában szavazza meg az elnökség a Művészeti Bizottság, a Tanácsadó Testület és a szakbizottságok felterjesztései alapján.
Tovább...
 
Világsztárok, nagy kedvencek, kurrens csemegék Nyomtatás E-mail
Írta: Sziget   
2018. január 24.
ImageA Sziget, jövő évi zenei felhozataláról eddig nem érkezett hír, most azonban egyből majd' 40 zenekar zuhant le a Nagyszínpadra, az A38 színpadra és az Arénába. Köztük napjaink egyik legmenőbb rappere, Kendrick Lamar, az egyik legsikeresebb deep house/tropical house producer, Kygo, a folkosabb irányból az alteresebb rock felé forduló sztárzenekar, a Mumford & Sons, a szókimondó rock-fenegyerek, Liam Gallagher és még sokan mások. "Sziget – Love Revolution" augusztus 8-15 között.
Tovább...
 
Dubóczky Gergely az Alba Regia Szimfonikus Zenekar vezető karmestere Nyomtatás E-mail
Írta: Czirbus-Varga Andrea   
2018. január 24.
ImageA több mint 100 éves múltra visszatekintő Alba Regia Szimfonikus Zenekar 2015 óta működik önálló intézményként. Az azóta eltelt időszakban az együttes életében számos előremutató művészeti és infrastrukturális változás történt. A hosszú távú építkezés következő lépései a kiemelt minősítés megszerzése, a zenekar belső működésének átalakítása és művészeti koncepciójának továbbgondolása. Ebben a munkában is meghatározó szerepet szánnak a zenekar január elsején kinevezett vezető karmesterének, Dubóczky Gergelynek.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 89 - 99 / 3485