Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Régi szenvedély, új lendület Nyomtatás E-mail
Írta: Bata Zsuzsa - Újszínház   
2017. szeptember 06.
ImageEgy társulat élete sokban hasonlít egy házassághoz, ahol összekötnek a közös élmények és célok, ám néha egy kis távolság új lendületet ad a régi szenvedélynek. Bár az Újszínház művészei a nyár folyamán több, az ország különböző pontjain rendezett tájelőadásokon találkoztak, a csapat hosszú hónapok után most, az évadnyitó társulati ülésen gyűlt össze újra teljes létszámban.
Tovább...
 
Horányi Juli - YOULĎ önálló koncert Nyomtatás E-mail
Írta: Kámán Ildikó   
2017. szeptember 05.
ImageSzeptember 8-án élőben is meghallgathatjuk a kedvenc YOULÏ számokat, meglepetésként pedig néhány új dal is előkerül Horányi Juli készülő új lemezéről.
Tovább...
 
Vershúron a Múzeum udvarán Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. szeptember 05.
ImageVerses-zenés estet tartottak a Múzeum Díszudvarán a Fehérvári Versünnep döntősei és a Misztrál Együttes. A fiatalok előadásai a Székelyföldi Verstábor élményeiből, tapasztalataiból is merítettek, összeállításukban Pilinszky, Dsida, József Attila és Babits sorai is helyet kaptak.
Tovább...
 
25 éves a Székesfehérvári Művészek Társasága Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. szeptember 04.
25 éves jubileumát ünnepli a Székesfehérvári Művészek Társasága. Szeptemberben egyéni és csoportos tárlatokkal invitálják a közönséget rendezvényeikre, a város galériáiban, képtáraiban, művelődési házaiban a helyi képző-, ipar és fotóművészet alkotásaival mutatkoznak be.
Tovább...
 
Vershúron gála a Múzeum Díszudvarán Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. augusztus 31.
ImageA "Dicsőség a verseknek" alcímet kapta az idei Vershúron gála, ahol a Fehérvári Versünnepen és a Székelyföldi Varga Sándor Verstáborban részt vett fiatalok lépnek fel a Miszrál együttessel. A zenés irodalmi est szeptember 4-én, hétfőn 18 órakor kezdődik a Szent István Király Múzeum Díszudvarárán.
Tovább...
 
Nemsokára indul az új évad Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. augusztus 31.
ImageA nyár sikeres színházi előadásai után nemsokára indul az új évad új darabokkal: musical, családtörténet, bohózat és mágikus történet is szerepel majd a Vörösmarty Színház repertoárjában. A bérletek között akár három, négy, öt vagy hat előadásos konstrukció közül is választhatunk, valamint a nyugdíjasokat és a diákokat is széles kínálat várja. A Jegyiroda szeptember 4-től áll nyitva az érdeklődők előtt.
Tovább...
 
Republic koncert Budapesten! Nyomtatás E-mail
Írta: Kámán Ildikó   
2017. augusztus 29.
ImageAz ország szívében évente egy alkalommal ad szabadtéri nagykoncertet a Republic zenekar. Idén szeptember 1-jén a Barban Negra Track-ben hallhatja őket a budapesti közönség. A koncerten a legújabb lemez, a „Kimondom a neved” zenei anyagából is hallhatunk dalokat.
Tovább...
 
Gyertyafényes hangverseny a kastélyban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2017. augusztus 28.
ImageBár az eső kicsit közbeszólt, s a koncert kezdete előtt pár perccel gyorsan át kellett rendezni a helyszínt, az élmény mégis csodálatos volt, mint mindig a csurgói kastély gyertyafényes hangversenyén.
Tovább...
 
Újra nyitnak a könyvtárak Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. augusztus 24.
ImageHamarosan vége a nyári szünetnek, újra nyitnak a könyvtárak: a városi könyvtár Központi Könyvtárának részlegei és több tagkönyvtár már ezen a héten várja a látogatókat. A Nagy Olvasásmánia pályázat leadásáig még több hetük van a lelkes olvasó gyerekeknek és felnőtteknek.
Tovább...
 
Az ötezredik látogatót köszöntötték az Aba-Novák-kiállításon Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. augusztus 24.
Az ötezredik látogató nézte ma meg Aba-Novák-Vilmos „Színek és színek megint” című kiállítását. A Csók István Képtár tárlatán a budapesti Hidvégi Dorottyát Brájer Éva alpolgármester és Kulcsár Mihály, a Szent István Király Múzeum igazgatója köszöntötték.
Tovább...
 
Elrettentő jövőképek Nyomtatás E-mail
Írta: Jávor Zsófia   
2017. augusztus 24.
ImageMit szeretünk olvasni? Hogyan alakulnak a sikerlisták? Mik az új témák? Ugyanaz népszerű a magyar olvasók körében, mint nemzetközi viszonylatban? Mit olvassunk, ha jót akarunk olvasni? A Libri Trendben minden érdekességet körüljárunk, ami a könyves világban történik.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 89 - 99 / 3383