Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Allan Pease: A válasz Nyomtatás E-mail
Írta: Büchler András   
2017. augusztus 21.
ImageHogyan érhetsz el mindent, amit az élet tartogat számodra? Győzd le azt a mindig kételkedő belső hangot, ami azt mondja lehetetlen! Vedd kezedbe életed irányítását, és valósítsd meg önmagad! -  A testbeszéd tudományának világhírű szakértői, Allan és Barbara Pease A válasz című könyvükben olyan gyakorlati tanácsokat osztanak meg, amelyek őket is elvezették a sikerhez.
Tovább...
 
Kis esti operettkoktél Feketehegy-Szárazréten Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. augusztus 20.
ImageKönnyű nyáresti szórakozást ígér örökzöld slágerekkel a „Bor, mámor, szerelem” című operettkoktél a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban jövő kedden és szerdán. Népszerű színművészek várják a közönséget, jegyeket elővételben is lehet vásárolni. A szabadtéri színpadon augusztus 26-án délután a 100 Tagú Cigányzenekar lép fel, az ingyenes koncertre mindenkit szeretettel várnak.
Tovább...
 
Felvonulással és gálaműsorral búcsúztak a táncosok Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2017. augusztus 18.
ImageLátványos belvárosi felvonulással és gálával búcsúztak a néptánccsoportok tegnap este Székesfehérvártól és lelkes közönségüktől. A Mallorcáról, Finnországból, Grúziából, Bosznia-Hercegovinából és Törökországból érkezett együttesek, valamint a házigazda Alba Regia Táncegyüttes varázsolt fergeteges hangulatot, ízelítőt adva jellegzetes táncaikból.
Tovább...
 
Történelmi hitelesség, megújult látványvilág, monumentális jelenetek Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. augusztus 18.
ImageAz Árpád-házi királyok uralkodását, örökségét életre keltő összművészeti Koronázási Szertartásjátékot ötödik alkalommal rendezik meg a Székesfehérvári Királyi Napok keretében. A III. Béla királyt bemutató előadások pénteken és szombaton 21 órakor kezdődnek a Nemzeti Emlékhelyen felépített szabadtéri színpadon.
Tovább...
 
Garabonciások könyve és szerelme Nyomtatás E-mail
Írta: Napkút Kiadó   
2017. augusztus 18.
A különféle csavargóhősök köré szerveződő pikareszk történetekben eleve bővelkedik a magyar irodalom, de van egy olyan, jobbára rejtekutakon vándorló csavargója is a magyar múltnak, akinek az alaposabb megértésére eddig még várnunk kellett... (Könyvajánló)
Tovább...
 
Vérpezsdítő utcai és színpadi műsorral folytatódott Néptáncfesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. augusztus 16.
ImageParádés hangulatot varázsolnak a külföldi és a házigazda fehérvári tánccsoportok az XXII. Nemzetközi Néptáncfesztivál minden napján, Székesfehérváron. Ma délután Bosznia-Hercegovina muzsikusai és táncosai töltötték be a teret a Mátyás király-emlékműnél, majd este török, szenegáli, grúz táncosok, illetve albás seniorok és növendékek örvendezették meg a Zichy színpad több száz fős publikumát.
Tovább...
 
A Székesfehérvári Királyi Napok programjai augusztus 16-án, szerdán Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. augusztus 16.
ImageA hagyományoknak megfelelően idén is a Bory-várban kerülnek átadásra a Lánczos Kornél - Szekfű Gyula-ösztöndíjak, valamint a Deák Dénes-díj és a Deák Dénes-ösztöndíj, míg a Belvárosban szerdán is folytatódnak a XXII. Nemzetközi Néptáncfesztivál programjai.
Tovább...
 
Újabb negyedszázad kezdődik Nyomtatás E-mail
Írta: Sziget   
2017. augusztus 16.
ImageSzázhárom országból jöttek látogatók, hollywoodi filmsztárok sora érkezett a fesztiválra, egy 11 hónapos hongkongi csecsemő is itt szórakozott szüleivel, köszöntötték minden idők 8 milliomodik látogatóját, és két nap is ki kellett tenni a "megtelt" táblát. A 25. Szigeten 452 ezer látogató szórakozott békében, boldogságban, szeretetben.
Tovább...
 
Játékos gyermekprogramok, nyüzsgő Táncház! Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. augusztus 15.
ImageA fergeteges vasárnapi nyitó gála után egészen csütörtökig folytatódnak a XXII. Nemzetközi Néptáncfesztivál rendezvényei Székesfehérváron. Délelőttönként a Mátyás király-emlékműnél királyi játéktérre, míg délutánonként a Táncházban királyi gyermekjátszóba várják az „apraját”. Újdonság, hogy a hagyományos folkesteket követően fészerbulikat is tartanak a Táncház új közösségi terében, ahol a Galiba, vagy éppen a Tilinkó zenekar húzza a talpalávalót.
Tovább...
 
Sirpa Ihanus papírművészete és szobrai a Pelikán Galériában Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. augusztus 15.
A Pelikán Galériában nyílt meg Sirpa Ihanus finn-magyar képzőművész kiállítása. A tárlatot – amely a 100 éves független finn állam és a 60 éves Székesfehérvár – Kemi testvérvárosi kapcsolat előtt tiszteleg – Róth Péter alpolgármester és Maria Silvennoinen, a FinnAgora kulturális menedzsere köszöntötte, az alkotót Ari Kupsus, a kiállítás kurátora mutatta be a résztvevőknek.
Tovább...
 
Királyi ereklyék Székesfehérváron 169 év után Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. augusztus 14.
A Székesfehérvári Királyi Napok ünnepi tárlata III. Béla és felesége, Antiochiai Anna királyi ereklyéit mutatja be. A Koronázó Bazilikában eltemetett királyi pár sírjában talált leletek 169 év után térhettek vissza Székesfehérvárra, az ünnepkör szimbolikáját és jelentőségét hangsúlyozva. A Szent István Király Múzeum Dísztermében nyílt kiállítást dr. Cser-Palkovics András polgármester és Kulcsár Mihály igazgató köszöntötték, a közönségnek dr. Szabados György történész mutatta be az uralkodót.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 100 - 110 / 3382