Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Ismét Fehérváron táncol a világ Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina, Lőrincz Miklós   
2018. augusztus 03.
ImageAugusztus 10-én kezdődik a Székesfehérvári Királyi Napok programsorozata és ennek keretében tíz nap múlva indul a XXIII. Nemzetközi Néptáncfesztivál. 2018-ban nyolc külföldi együttes mutatkozik be a fehérváriaknak. A hagyományos felvonulás, a műsorok és a táncestek mellett színes családi rendezvények is várják a közönséget. A részletekről ma délelőtt sajtótájékoztatón számoltak be.
Tovább...
 
Olvasópróbákkal megkezdődött a felkészülés a szertartásjátékra Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence   
2018. augusztus 03.
ImageAz olvasópróbával megkezdődtek az idei Koronázási Szertartásjáték próbái az alkotócsapat részvételével a Vörösmarty Színházban. Szikora János rendező mind történelmi háttér-információkkal, mind a látványra, zenére, mozgásra, színpadi elképzelésekre vonatkozóan magyarázta a megírt forgatókönyvet a szereplőknek.
Tovább...
 
Fehérvár – tele élettel! Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. augusztus 01.
ImageEgész augusztusban tematikus városnéző kalandozásokra invitálja az érdeklődőket a Tourinform Iroda. A kiránduláshoz kedvet kapó fehérváriak és a turisták vezetett séták, kabrió buszos és kisvonatos programok közül választhatnak.
Tovább...
 
1980: Jamaica, Xanadu, Funkytown Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. július 31.
Image1980 nyarával folytatjuk sláger-visszapillantásunkat. Ebben az évben már ömlöttek ránk a máig kultikus 80-as évek slágerei, a disco korabeli sztárjainak remek produkciói, elegyítve a pop-rock vonulat dallamos klasszikusaival.
Tovább...
 
Elindult az Alba Regia Feszt a Bartók Béla téren Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. július 31.
ImageA Váczi Eszter és a Quartett nyitotta az idei Alba Regia Fesztet. Az eső miatt az eredetileg a Szent István Király Múzeum Díszudvarára tervezett koncertet végül a fedett színpaddal rendelkező Bartók Béla térre költöztették a szervezők, itt lép fel a nyitónap mind a négy előadója.
Tovább...
 
Alba Regia Feszt nemzetközi sztárokkal! Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. július 30.
ImageHazánk legjobb jazz, funk és blues zenészei koncerteznek Székesfehérvár belvárosában július 30-tól augusztus 1-ig. A Syrius Legacy, Váczi Eszter, a Malafede Trio By Federico Malaman, az Alessio Menconi Trio valamint Little G. Weevil is fellépnek idén az Alba Regia Feszten.
Tovább...
 
Harmadik napja zakatol a FEZEN Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. július 28.
ImageHarmadik napja tart a XXI. FEZEN Fesztivál. Pénteken a fesztiválozók a Honeybeast, az Anna & the Barbies, a Road koncertjei mellett Rúzsa Magdi, Ákos és például a Csík zenekar dallamaira is mulathattak.
Tovább...
 
Könnyed nyáresti szórakozás Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. július 27.
ImageAugusztusban is folytatódnak a könnyed nyáresti szórakozást ígérő programok a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban. Ezúttal három zenei műsort visz színpadra Horváth Elemér „Emi” és vendégei.
Tovább...
 
Királyi hétvégék a Belvárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. július 26.
Folytatódnak a fehérvári Belvárosban a királyi hétvégék: szombaton 18.00 órakor hagyományőrző bemutatók kíséretében ismét sétát tesz a Fő utcán három Árpád-házi királyunkat megformázó óriásbáb. Július 28-án a korának legműveltebb európai uralkodójának tartott Könyves Kálmán, illetve fia, a gyermektelenül meghalt II. István és utódja, a Könyves Kálmán által megvakíttatott II. (Vak) Béla képviseli majd a 19 tagú óriásbábcsaládot.
Tovább...
 
Flo Rida érkezik Pitbull helyett Nyomtatás E-mail
Írta: FEZEN   
2018. július 25.
ImageA Pitbull lemondása miatt megürült szombat esti koncertidőpontra rekordidő alatt sikerült fellépőt találnia a szervezőknek: a többek között Pitbullal is közös dalokat jegyző, többszörös Grammy-jelölt amerikai dalszerző-rapper, Flo Rida érkezik!
Tovább...
 
Jubilál a Musica Sacra Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina, Hajnal Csilla   
2018. július 24.
ImageA Szent István ünnepe köré szervezett augusztusi Székesfehérvári Királyi Napok programsorozat kiemelkedő eseménye a Musica Sacra-koncert, amely igazi kuriózum a komolyzene kedvelői számára. Immár ötödik éve a legszebb egyházzenei művek csendülnek fel a koronázóbazilika romjai fölé emelt hatalmas szabadtéri színpadon, különleges zenei, egyben spirituális élményt kínálva a hallgatóságnak a szakrális helyszínen. Ebben az évben Rossini Petite messe solennelle (Kis ünnepi mise) című művét hallhatja a közönség augusztus 12-én.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 100 - 110 / 3654