Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Egy világpolgár hazafi az Óperencián túlról Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. február 22.
ImageJövő kedden Budapesten, a Magyar Írószövetség Klubjában mutatják be a Parnasszus költészeti folyóiratot. Különleges estre készülnek, a kétszeres Kossuth-díjas költő, műfordító, nyelvészprofesszor, Makkai Ádám lesz a program vendége, beszélgetőtársai között szerepel a József Attila-díjas Bakonyi István is.
Tovább...
 
Filmvetítés: JANUS Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. február 21.
ImageA JANUS című tévéfilmet tekinthetik meg az érdeklődok a Szent István Művelődési Házban. A program során egy beszélgetésre is sor kerül Sinka Jenővel, az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetségének Fejér megyei elnökével. A rendezvény alatt megtekinthető a Sinka Jenő által összeállított emlékkiállítás is!
Tovább...
 
4+1 koncert más-más helyszínen és hangulattal Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. február 20.
ImageTöbb mint koncert! mottóval, harmadik alkalommal, megújult formában indítja útjára a Somorjai Ferenc kamarazenekari hangversenysorozatot az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. Négy különleges koncertet hallhat, láthat a közönség négy különféle helyszínen, sőt, idén először lesz egy bevezető, nulladik hangverseny is. Újdonságként a koncertekhez izgalmas beszélgetések kapcsolódnak ismert személyiségekkel, áttörve a zene megszokott kereteit.
Tovább...
 
Fehérvári táncosok bemutatója a Néptánc Antológiákon Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. február 20.
ImageAz Alba Regia Táncegyüttes három generációja is képviseli a székesfehérvári nagy múltú táncműhelyt a 2017. év legjobb táncegyütteseit és koreográfiáit összefoglaló Néptánc Antológiákon.
Tovább...
 
Wass Albert felolvasás Székesfehérvárott hatodszor is Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. február 20.
ImageSzékesfehérvár immár hatodik alkalommal csatlakozik a Wass Albert felolvasó maratonhoz, melyet a Kárpát-medencén kívül szerte a világon megrendeznek.
Tovább...
 
A Kárpát-medence és a nagyvilág - zenés utazás a világ körül Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. február 20.
Az Alma Latina Együttes (tagjai Labant Csaba, Ada ) lesz a vendége a 404. Hétvezér Esteknek. Ada és Csaba már több alkalommal felléptek a Fejér Szövetség rendezvényein. Legutóbb 2015 májusában, a Botond napi vásáron köszönthettük a művészházaspárt Labant Csaba gitárművészt és Labant Ada fuvolaművészt.
Tovább...
 
Színházi seregszemle gyerekeknek Nyomtatás E-mail
Írta: Gonda Emma   
2018. február 19.
ImageA Fejér Megyei Művelődési Központ idén is megrendezi a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó Fejér megyei bemutatóját április 9-én. A fesztiválra műfaji és tematikai megkötés nélkül lehet előadásokat nevezni március 1-jéig.
Tovább...
 
Beszélgetés Oberczián Géza íróval Nyomtatás E-mail
Írta: Aegis Kultúráért és Művészetért Közhasznú Alapítvány   
2018. február 16.
ImageOberczián Géza íróval, a kortárs magyar próza meghatározó alakjával beszélget Takács Tamás szombaton délután az Igézőben. A renedezvényt a Parnasszus kortárs apostolai irodalmi est sorozatában szervezik.
Tovább...
 
Játékok és kiállítások Jókaival Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. február 16.
ImageKeresztrejtvények, online és helyszíni játékok, könyves, filmes és digitális kiállítások várják a Vörösmarty Mihály Könyvtár olvasóit a Magyar Széppróza Napjának kísérőprogramjai között. A központi és a tagkönyvtárak még a jövő héten is kínálnak Jókai Mórhoz kapcsolódó érdekességeket.
Tovább...
 
Fehérvári Versünnep Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. február 14.
ImageKilencedik alkalommal rendezik meg a Fehérvári Versünnepet 9-13. évfolyamos fiatalok számára. Az irodalomkedvelő diákok március 5-ig jelentkezhetnek a tehetségkutató versenyre, a zsűri elnöke ismét Kubik Anna színművész lesz. A részleteket sajtótájékoztatón ismertette Spányi Antal megyés püspök, dr. Cser-Palkovics András polgármester és Hagymásy András, a Fehérvár Médiacentrum ügyvezető igazgatója.
Tovább...
 
Kiállítások és irodalmi estek márciusban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. február 14.
ImageA Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör művészeinek és meghívott vendégeinek márciusi programja alább tekinthető meg.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 100 - 110 / 3525