Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Egy szenvedély margójára Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. május 30.
ImageHáromnapos programsorozattal ünnepli alapításának 60. évfordulóját a Szabad Színház június elején. A Videoton színpad néven alakult társulat mára filmes és bábszínházi tagozattal, utánpótlás csoporttal és önálló, belvárosi játszóhellyel (Igéző) rendelkezik. A város kulturális életének meghatározó társulata színdarabokkal, kiállítással, találkozóval, gyermek és felnőtt programokkal ünnepli a kerek évfordulót.
Tovább...
 
Filo-Filmklub: HUMAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. május 30.
ImageYann Arthus-Bertrand, francia fotográfus, humanista 2015-ben egy olyan filmmel állt elő, amely a világ legkülönbözőbb pontjain kutatja azt, ami mindenütt közös: az ott élő embert. A rendező és csapata 60 ország több mint 2000 lakosának tette fel ugyanazt a 40 kérdést. És az emberek meséltek. Boldogságról, fájdalomról, győzelemről, félelemről, életről és halálról.
Tovább...
 
Pukedli Lengyelországban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. május 25.
ImageMúlt hétvégén az Opole Napok keretében lengyel testvérvárosunk számos nemzetközi eseménynek adott otthont, melyet ukrán, német, litván és cseh testvérvárosai mellett Székesfehérvár küldöttségével együtt ünnepelt.
Tovább...
 
Gyermekrajz-kiállítás nyílik az Európa Klubban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. május 24.
ImageGyermekrajzokból nyílik kiállítás pénteken délután az Európa Klubban, az Igazgyöngy Alapítvány hátrányos helyzetű fiataljainak alkotásaiból. A kiállítás apropóján jótékonysági programot hirdetnek: lecserélésre kerülő, de még jó minőségű taneszközöket gyűjtenek rászoruló tanulóknak a tárlat ideje alatt, június 16-ig.
Tovább...
 
Sikeres pályázat a tehetséggondozásért Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. május 17.
A Tóvárosi Általános Iskola gyermekeinek tűzzománc és kerámia alkotásaiból nyílt kiállítás az iskola aulájában. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően a tavalyi évben tűzzománc és kerámia égetőkemencét, mángorló asztalt és egy grafikai prést vásárolhatott az intézmény, így kiszélesedhetett a képzőművészeti tevékenységük. A eszközfejlesztési pályázathoz kapcsolódóan a héten rendezik meg a „Tehetségsegítés a székesfehérvári Tóvárosi Általános Iskolában” (NTP-17-0024) programot.
Tovább...
 
Hóbortos ultramodernek a Műkertben Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. május 14.
"Hóbortos ultramodernek" a Műkertben / Kecskeméti Művésztelep 1909-1919” címmel új kiállítás nyílt a Szent István Király Múzeum - Deák Gyűjteményben. A november 4-ig látogatható tárlat nagy részét a Kecskeméti Katona József Múzeumból érkezett alkotások teszik ki, de vannak egyéb művek is. A megnyitón többek között Székesfehérvár polgármestere és Kecskemét alpolgármestere köszöntötték a megjelenteket, kiemelve a városok közötti együttműködés fontosságát.
Tovább...
 
Stravinsky, Haydn és Mozart Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. május 11.
ImageJövő hétfőn hallgathatjuk meg az idei Farkas Ferenc Hangversenybérlet befejező koncertjét a Vörösmarty Színházban. A Stravinsky és a bécsiek című rendezvényen Haydn és Mozart művei is felcsendülnek.
Tovább...
 
Gálaműsorral készül a 10 éves Ikarus Senior Táncegyesület Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. május 11.
ImageGálaműsorral ünnepli 10 éves fennállását az Ikarus Senior Táncegyesület. Május 19-én, szombaton 19 órakor kezdődik az előadás a Fejér Megyei Művelődési Központban, ahol a csoport mellett színpadra lép az Alba Regia Táncegyüttes Senior csoportja, valamint az Ikarus és a TáncolKodó néptáncegyüttes.
Tovább...
 
Radoszáv Miklós kiállítás és St. Martin jótékonysági koncert Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. május 09.
ImageKét programmal is várja az érdeklődőket május 9-én, szerdán délután a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház. 17.00 órakor kiállítás nyílik Radoszáv Miklós ismert gyermekvédő szakember képzőművészeti és irodalmi alkotásaiból, majd 18.00 órakor St. Martin ad jótékonysági koncertet a fehérvári Kerek-Világ Ház Alapítvány javára.
Tovább...
 
Megtelik zenével a Vajdahunyadvára! Nyomtatás E-mail
Írta: Kámán Ildikó   
2018. május 09.
ImageA Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál idén 27. alkalommal is kitárja kapuit a zeneszerető közönségnek. Július 2. és augusztus 2. között szimfonikus koncerteket valamint a Budapest Bár, a 100 Tagú Cigányzenekar és a Sabbathsong Klezmer Band előadásait élvezhetjük ebben a páratlan reneszánsz környezetben.
Tovább...
 
SZERELEM TERROR IDEJÉN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. május 08.
A regény története, valóságelemekből összegyúrt fikció, izgalmas, sok fordulatában meglepő, sőt olykor zavarba ejtő. Nemcsak jelenkorunk égető kérdéseit feszegeti nyíltan, bátran és őszintén, de a hétköznapokon túli világba is beléphet az olvasó. Paranormális képességek, titkos kísérletek, terrorizmus, modernkori vallásháború... egy ilyen történelmi színpadon mi történik az emberi lélekkel? Hogyan lehetséges egy békés és emberséges 21. századot teremtenünk? (Könyvajánló)
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 100 - 110 / 3609