Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
József Attilára emlékeztek a Városháza Dísztermében Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. december 11.
ImageJózsef Attilára emlékeztek a Városháza Dísztermében. A költő halálának 80. évfordulója alkalmából tartott emlékülésen Sebők Melinda és Tverdota György irodalomtörténészek, valamint Petőcz András József Attila- és Márai-díjas író, költő tolmácsolják saját értelmezéseiket József Attila életpályájáról, költészetének továbbéléséről.
Tovább...
 
1000 könyv keresi gazdáját Nyomtatás E-mail
Írta: Jávor Zsófia   
2017. december 07.
ImageA Libri december 24-ig megvalósuló kampányában könyvajándékokkal lepi meg az olvasás szerelmeseit. Nem kevesebb, mint 1000 könyvet rejt el országszerte, 20 vidéki városban és Budapesten, különleges helyszíneken, különleges csomagolásban, hogy átadhassa az idei év első karácsonyi ajándékát.
Tovább...
 
Vox Mirabilis - Történelmi jelentőségű koncert Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. december 07.
Egy különleges hangversenysorozatra kapott megívást a székesfehérvári Vox Mirabilis Kamarakórus: Zsolnán, Székesfehérváron és Budapesten kerül előadásra Georgius Zrunek Betlehemes miséje magyar és szlovák nyelven.
Tovább...
 
Harmonia Pastoralis Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. december 04.
A „Harmonia Pastoralis” a Vox Mirabilis Kamarakórus 2017/18-as Hangversenybérletének karácsonyi koncertje 2017. december 9-én, szombaton, 19:00 kezdődik a Jézus Szíve Templomban.
Tovább...
 
esti  séta, avagy Munkácsytól Adyig Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. november 30.
Soproni Kiss Sándornak nyílik kiállítása pénteken két helyen is, a Munkácsy Mihály Általános Iskolában és az Ady Bár és Galériában – amit a tárlat játékos címe is sugall: esti – séta, avagy Munkácsytól Adyig. Az érdeklődők valóban átsétálhatnak majd egyik helyszínről a másikra, hogy megtekintsék az alkotó érzékeny, dekoratív képeit.
Tovább...
 
Kilenc nagyszerű szólista és öt különböző karmester-egyéniség Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. november 27.
ImageDecember elsején lesz a 2017-18-as Farkas Ferenc Hangversenybérlet első előadása, az operagálán Boross Csilla és barátai lépnek fel a város kórusainak és az Alba Regia Szimfonikus Zenekarnak a közreműködésével. Januárban az Újévi illúziók évköszöntő, februárban a Lét és sors című Beethoven-est, majd tavasszal egy Donato Renzetti vezényelte hangverseny és a Stravinsky és a bécsiek című koncert élményeivel lehetünk gazdagabbak.
Tovább...
 
VI. Újszövetség Maraton Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. november 27.
ImageAdvent első vasárnapján hagyományosan önkéntes jelentkezők olvashatják fel az Újszövetséget a Vörösmarty Színház nagyszínpadán. A VI. Újszövetség Maraton december 3-án, vasárnap hajnali 4 órakor indul.
Tovább...
 
Show of the Kings - sztáreső és kultfilmek zenéi Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. november 27.
ImageSzuperkoncertet szervez a Show of the Kings Advent első hétvégéjén, december 2-án, szombaton 19 órakor Alba Regia Sportcsarnokban. A Székesfehérvár támogatásával megvalósuló, „Hollywood Székesfehérváron” című programon számos neves sztárfellépő örvendezteti meg a publikumot. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették.
Tovább...
 
Csajághy, Káldy kiállítás a Korzón Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. november 27.
Az íróként is termékeny Mary T. Csajághy és Káldy Imre amatőr festők kiállítására kerül sor 2017. december 8. és 22. között a Velence Korzó első emeleti kerengőjén.
Tovább...
 
Kodály-művek csendültek fel a Szent Imre-templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. november 27.
Ünnepi hangversenyt rendeztek szombaton a Szent Imre-templomban Kodály Zoltán tiszteletére. A gazdag, rendkívüli összeállítású koncerten közreműködött az Alba Regia Vegyeskar, a vendégül városunkba érkezett Kecskeméti Énekes Kör Erdei Péter Liszt- és Bartók-Pásztory-díjas karnagy, érdemes művész vezetésével, valamint Tóka Ágoston orgonaművész.
Tovább...
 
Országos énekverseny lesz hétvégén Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. november 23.
Hétvégén rendezik Székesfehérváron az V. Gregor József Országos Énekversenyt. A pénteki nyitónapon este Ünnepi díszhangversenyre várják a zenekedvelőket a Hiemer-házban, ahol fellépnek a korábbi székesfehérvári díjazottak.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 100 - 110 / 3451