Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Echo Nyári Zeneakadémia a fehérvárcsurgói Károlyi kastélyban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. augusztus 09.
Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész ötlete nyomán és művészeti vezetésével ez év augusztus 11. és 17. között negyedik alkalommal rendezik meg az Echo Nyári Zeneakadémiát a fehérvárcsurgói Károlyi kastélyban.
Tovább...
 
A Székesfehérvári Királyi Napok programjai augusztus 10-én Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. augusztus 09.
Az Osszárium ünnepélyes megnyitásával folytatódnak a Székesfehérvári Királyi Napok augusztus 10-én, szombaton délelőtt. Lesz IV. Béla királyról és koráról szóló tudományos konferencia a Városházán, kiállítás a múzeum Országzászló téri épületében, de hallhatunk fúvós fesztivált, könnyűzenei koncertet, illetve este láthatunk mozgó történelmi képregényt és zenés épületfestést is.
Tovább...
 
Mihályi Győző: „A narrátor kapocs a múlt és a jelen között” Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence   
2019. augusztus 08.
Mihályi Győző nélkül nincsen Koronázási Szertartásjáték, hiszen a kezdetek óta számít rá Szikora János rendező. A grandiózus produkció emlékezetes pillanatairól és kihívásairól is beszélgettünk a Jászai Mari-díjas színművésszel.
Tovább...
 
Átmenetileg zárva tart Réber László kiállítása Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. augusztus 08.
Szent István Király Múzeum tájékoztatása szerint technikai okok miatt átmenetileg zárva tart Réber László – Vonalba zárt történetek című grafikai kiállítás. A tárlatot előreláthatóan augusztus 7-től, szerdától látogathatja újra a közönség. Az átmeneti zárva tartás nem érinti a Hetedhét Játékmúzeumot és a Moskovszky-gyűjteményt.
 
Zenészek figyelem! – Próbajátékot hirdet az ARSO Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. augusztus 07.
Próbajátékot hirdet az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. Az ARSO szeptember 1-jéig, csütörtökig várja a jelentkezéseket a következő pozíciókra: I. szóló oboa, I. szóló trombita, hegedű tutti, brácsa szólamvezető, I. szóló harsona II. harsona váltó kötelezettséggel, II. tenor harsona I. harsona váltó kötelezettséggel, III. basszus harsona II. tenor harsona váltó kötelezettséggel, valamint ütő timpani kötelezettséggel.
Tovább...
 
Fehér/egyen/súly Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. augusztus 07.
Fotókiállítás nyílik a Szent István Művelődési Házban Fehér/egyen/súly címmel: a Fehér Gábor fotóriporter alkotásaiból összeállított tárlat a harmónia fogalmát is körüljárva túlmutat a címként választott fogalom jelentésén, a válogatás negyven képet kínál a közönségnek. A megnyitó pénteken 18 órakor kezdődik.
Tovább...
 
Gazdag augusztus a Halász-kastélyban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. július 29.
Augusztusban gazdag programmal, nagyszerű koncertekkel, újabb Képmás-esttel és egy lenyűgöző tárlattal várják a látogatókat a kápolnásnyéki Halász-kastélyban!
Tovább...
 
1986: a "Bohlen-gyár" tarolása Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. július 29.
1986 nyara éppen olyan forró volt, s éppen olyan remek zenéket hozott, mint a már korábban boncolgatott '85-ös esztendő hasonló időszaka. Ekkor már egész Európát elborította a Modern Talking láz, s megjelent a színen a duó szőkébbik fele, Dieter Bohlen több más projektje, felfedezettje, így C.C. Catch vagy éppen az ex-Smokie frontembere, Chris Norman.
Tovább...
 
A Sziget egy nagy cirkusz Nyomtatás E-mail
Írta: SZIGET   
2019. július 29.
A Cirque du Sziget évek óta töretlen népszerűsége bizonyítja, hogy a fesztivál sokak számára elképzelhetetlen az újcirkuszi előadások nélkül. Idén ismét a különlegességek rajongóinak kedvez a Sziget, hiszen a hazai művészek mellett Kanadából, Etiópiából, Franciaországból, Indiából, Finnországból, Dél-Koreából, Németországból és Argentínából is hívtak fellépőket.
Tovább...
 
A B my Lake 2019 programja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. július 27.
Augusztusban hetedik alkalommal kerül megrendezésre Közép-Európa első számú szabadtéri underground elektronikus zenei fesztiválja, a B my Lake! - A teljes program alább olvasható el.
Tovább...
 
Kovács Yvette Alida: Koronázási Szertartásjáték Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence   
2019. július 26.
Nem egyszerű a jelmeztervező élete: az adott kor viseleteinek, anyagainak a megismerése komoly kutatómunkát igényel. Kovács Yvette Alida tervezőasztalán a kezdetek óta készülnek a szertartásjáték jelmezei, vele beszélgettünk többek között IV. Béla korára jellemző viseletekről és a szabadtéri színpad sajátosságairól.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 100 - 110 / 3949