Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
A VERTIGO a zenekar élettől való megszédülését fogalmazza meg Nyomtatás E-mail
Írta: Varga Zsófia   
2024. június 06.
„Rohadtul bizonytalan egy időszak ez, és ez így teljesen oké” – Új dal és klip a Hűvöstől / A VERTIGO a zenekar élettől való megszédülését testesíti meg. Benne van minden, ahogy az elmúlt egy évben érezték magukat.
Tovább...
 
5+1 inspiráló idézet, amit a Star Wars adott nekünk Nyomtatás E-mail
Írta: Juhász Fanni   
2024. június 06.
"Én vagyok az apád", "Nem ezek azok a droidok, amiket keresnek" és "Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!" Szinte biztos, hogy még azok is tudják, melyik filmhez köthetők ezek az idézetek, akik soha egyetlen percet sem láttak a Csillagok háborújából. A világ leghíresebb filmes univerzumában a nagyhatalmú és bölcs jedi mesterek szájából sok olyan mondat hangzik el, melyet érdemes elrakni útravalónak akkor is, ha éppen nem vagyunk sci-fi rajongók. A június 5-én megjelenő "Star Wars: Az akolitus" története szerint teljesen új megvilágításba helyezi a jediket és a sitheket, így a Disney+ által most összegyűjtött 5+1 idézetre talán teljesen máshogy fogunk tekinteni a jövőben.
Tovább...
 
Laskai Nelli - Újra igen! Nyomtatás E-mail
Írta: Jaffa Kiadó   
2024. június 06.
A krízisek a párkapcsolatok szerves részei. A szakítást vagy a válást nem ezek megjelenése okozza, hanem az, ha a párok nem tudják a kihívásokat megfelelően kezelni. Ha úgy érzed, meggyengült az elköteleződésetek egymás iránt, ha gyötör a kérdés, hogy vajon érdemes-e megpróbálnotok megjavítani azt, ami egyre rosszabbul működik, vagy csak szeretnéd megerősíteni a kapcsolatotokat, felkészülve a jövő konfliktusaira, akkor ez a könyv neked, nektek szól!
Tovább...
 
’Áttáncolt 15 év’ – a Megadance jubileumi díszelőadása Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. június 05.
Lázas felkészülés előzte meg a Megadance Székesfehérvári Táncszínház Egyesület jubileumi díszelőadását. ’Áttáncolt 15 év’ címmel láthatott látványos produkciókat a közönség a Vörösmarty Színházban.
Tovább...
 
Bel canto – itáliai dallamokkal indítja a nyarat június 20-án az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Nyomtatás E-mail
Írta: ARSO / Havasi Timea   
2024. június 05.
Operaslágerekkel, nápolyi dalokkal, könnyed olaszos nyáresti dallamokkal nyitja meg a nyári időszakot az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. A Bel canto című koncert a Magyar Állami Operaház neves szólistáival, Kertesi Ingriddel és Boncsér Gergellyel június 20-án, csütörtökön 20.00 órakor kezdődik a Bartók Béla téren, vezényel Dobszay Péter. Jegyek online és személyesen a színházi jegyirodában is kaphatóak – hangzott el a beharangozó sajtótájékoztatón.
Tovább...
 
Veszprémi László Bernát - Piszkos munka Nyomtatás E-mail
Írta: Jaffa Kiadó   
2024. június 05.
A második világháború idején Magyarországon a zsidó származású vagy a megbízhatatlannak ítélt férfiakat fegyvertelen katonai szolgálatra, úgynevezett munkaszolgálatra kötelezték, aminek keretében kemény fizikai munkát kellett végezniük megalázó és kegyetlen körülmények között. Őrzésük a legénységi állományú honvédek feladata volt. Közismert tény, hogy ezen „keretlegények” közül némelyek brutális gyilkosságokat és más háborús bűnöket követtek el a felügyeletükre bízott emberek ellen. (Könyvajánló)
Tovább...
 
Vándorszínjátszó Fesztivál június 7-én és 8-án Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2024. június 05.
Léleköltöztető versekkel, zenékkel, utca- és kamaraszínházi előadásokkal, improvizációs játékokkal várja az érdeklődőket a második Pönögei Kis Pál Vándorszínjátszó Fesztivál. A Szín-Tér Egyesület minifesztiválját június 7-én és 8-án rendezik a Fő utcai Igézőben, és az épület előtt, a Belvárosban. A részvétel ingyenes, de a beltéri programokra – a férőhelyek korlátozott száma miatt – előzetes regisztráció szükséges az Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címen.
Tovább...
 
Scooter és Avantasia, ATB és Cradle Of Filth – két hónap múlva kezdődik a FEZEN Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2024. június 04.
Avantasia-tól a Scooterig, a Cradle Of Filth-től ATB-ig vagy éppen Beton.Hofitól Korda Györgyön és Balázs Klárin át a Tankcsapdáig idén is széles a merítés a FEZEN kínálatában. A sok-sok külföldi kedvenc és a szinte teljes hazai élvonal mellett hét zenei helyszínnel és ingyenes kempinggel várják a fesztiválozókat Székesfehérváron július 31. és augusztus 3. között.
Tovább...
 
Amigurumi kiállítás és kötetbemutató a családról, a szeretetről Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. június 03.
Egy amigurumi alkotásokból rendezett kiállítás nyílik, ami egész hónapban látogatható a Vörösmarty Mihály Könyvtár Mészöly Géza utcai Tagkönyvtárában. Ma 17 órakor egy kötetbemutatóra is várják az érdeklődőket: a Tárt karokkal – Levelek és találkozók című könyvet ismerteti szerzője a Budai úti Tagkönyvtárban.
Tovább...
 
A Pázmány Péter Katolikus Egyetem és az Újszínház együttműködési szerződésének ünnepélyes aláírása Nyomtatás E-mail
Írta: Újszínház   
2024. június 01.
Az Újszínház és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem ünnepélyes ceremónia keretében együttműködési megállapodást kötött.
Tovább...
 
Boldog, aki énekel – Kóruskavalkáddal indul a június Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. június 01.
Különleges formációban, egy fehérvári és hét, a Velencei-tó körüli településeken működő kórus közös koncertjével indul a június. A tavaszt és a nyarat idéző dallamok, a békéhez, a békéről szóló kórusművek június 1-jén 18 órától a Dinnyési Templomkertben csendülnek fel. A hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal szerevezett Boldog, aki énekel – kóruskavalkád a vármegyében működő kisebb-nagyobb amatőr énekes formációk összefogásával indul útjára azzal a szándékkal, hogy bemutathassák értékeiket, tovább erősítsék a zenetanítás, zeneművelés terén a kodályi utat.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 100 - 110 / 6365