Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
20 éves lett Székesfehérvár kedvenc fesztiválja Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2017. július 24.
ImageVilágsztárok, a hazai zenei élvonal és több ezer fesztiválozó veszi birtokba augusztus másodikától az Új Váralja sor - Takarodó út környékét. A 20 éves FEZEN Fesztivál hat zenés helyszínnel, több mint 100 fellépővel, négy napon át várja a szórakozni vágyókat.
Tovább...
 
Tárlatvezetések a Pompeji kiállításban Nyomtatás E-mail
Írta: Hajnal Csilla   
2017. július 20.
A mai naptól tárlat- és szakvezetésekkel várják a látogatókat a Pompeji – Élet és halál a Vezúv árnyékában című kiállítás a táci Gorsium Szabadtéri Régészeti Park látogatóközpontjában.
Tovább...
 
Somló Cirqsz a Szigeten Nyomtatás E-mail
Írta: Sziget   
2017. július 20.
ImageÉletművének legmarkánsabb darabjait csokorba kötve, egy nagyszabású koncerttel emlékeznek meg barátok, kollégák, pályatársak a tavaly elhunyt Somló Tamásról, aki most töltené be 70. életévét. A „Somló Cirqsz” a Sziget mínusz 1. napján, augusztus 9-én várja a nagyérdeműt, a Magic Mirror sátorban.
Tovább...
 
Európai színvonalú moderntánc Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. július 19.
ImageAz Alba Jazz Táncműhely 9-13 éves Csillogó Masnik csoportja Európa-bajnok lett tavasszal a Zágrábi Nemzetközi Bajnokságon, ezzel kvalifikálta magát az ősszel sorra kerülő római világbajnokságra. Edzőjük, Tombor Tímea táncpedagógus szerint a római világverseny kaput nyithat a fehérvári moderntánc-élet jövő generációjának. Hogy az elért eredményt valóra tudják váltani, a csoport támogatókat keres a kiutazáshoz.
Tovább...
 
Hűsítő kultúra Gorsiumban és Fehérvárcsurgón Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. július 19.
ImagePénteken és szombaton este ismét könnyed, mesélős tematikus városnéző sétára indulhatunk a Tourinform Iroda szervezésében. Ezúttal a Keresd meg – találd meg! programra és a Deák Dénes kút újra felfedezésére invitálják az érdeklődőket. Szombaton délután igazi kultúrkoktélnak ígérkezik a Hűsítő kultúra buszos kirándulás, amelyen a gorsiumbeli Pompeji kiállítást és a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyt tekinthetik meg a résztvevők.
Tovább...
 
TÚL a 110 ezren - Sikeresen zárult az EFOTT Nyomtatás E-mail
Írta: EFOTT   
2017. július 19.
ImagePapp Szabolcs (Supernem) EFOTT-on elhangzott szavaival élve: minden jó buli legalább a végéig tart... Nos, a 2017-es velencei EFOTT véget ért, és mind időjárás, mind látogatószám tekintetében elégedettek a szervezők. Több mint 111 ezer ember fordult meg az idei rendezvényen.
Tovább...
 
Tóka Ágoston orgonista nemzetközi döntőbe jutott Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. július 18.
Tóka Ágoston ismét döntős egy rangos nemzetközi orgonaversenyen. A St Albans Interational Organ Festival részeként 29. alkalommal rendezik meg a nemzetközi versenyt, a döntő megmérettetésekre ma és holnap kerül sor.
Tovább...
 
Csángó est határon túli hagyományőrzőkkel szombaton a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. július 18.
ImageZenés, dalos, táncos csángó estet rendeznek határon túli hagyományőrzőkkel július 22-én, szombaton este a Városházán. A programot megelőzően az érdeklődők csángó misén is részt vehetnek a Ciszterci templomban.
Tovább...
 
Rákász Gergely orgonakoncertjével folytatódik a Harmonia Albensis Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. július 18.
Székesfehérvár igen régóta ismert és kedvelt vendégművésze, Rákász Gergely koncertorgonista örvendezteti meg a közönséget a Harmonia Albensis keretében. A csütörtökön 20.30 órakor kezdődő fellépésre még lehet jegyeket vásárolni.
Tovább...
 
Augusztusi kiállítások Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. július 17.
ImageA Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör művészeinek és meghívott vendégeinek augusztusi programja alább tekinthető meg.
Tovább...
 
Mentori címet kapott Simon M. Veronika Nyomtatás E-mail
Írta: Enyedi Béla Beőthy Nagydíjas szépíró   
2017. július 17.
ImageSimon M. Veronika Cserhát-Munkácsy és Holló László díjas festőművésznek már a június vége is meglepetéssel szolgált. A Krajczáros alapítvány Mentori címet adományozott neki, azért a munkáért, amit a Nagy Háború hősei portréinak megfestéséért tesz.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 100 - 110 / 3340