Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Elkezdődtek a Krisztus Király Napok Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2023. november 25.
Elkezdődtek a Krisztus Király Napok 2023 programjai a Zsolt utcai Templomban és Közösségi Házban. A hétvége során a gyerekeket kézműves programokkal várják, majd körmenetet, hálaadó szentmisét is festménykiállítást is rendeznek.
Tovább...
 
Prohászka Ottokárra emlékeznek az emléktemplomban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. október 10.
Előadással és szentmisével emlékeznek meg Prohászka Ottokár püspökről október 10-én, kedden 16 órától a Prohászka Ottokár-emléktemplomban. Az ünnepség egyben a Prohászka Imaszövetség tagjainak találkozója is lesz, akik új tagok jelentkezésére is számítanak.
Tovább...
 
Emlékestet rendeznek Prohászka Ottokár püspök tiszteletére szombaton Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. október 05.
Prohászka Ottokár püspökre emlékeznek október 7-én, szombaton a Prohászka Ottokár-emléktemplomban. Az Emlékesten fellép a Vox Mirabilis, valamint a püspök műveiből Mózessy Gergely művészettörténész által összeállított válogatást olvasnak fel.
Tovább...
 
Kárpátaljaiak csendes napja a Református Egyházközséggel Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. szeptember 28.
A Székesfehérvár Belvárosi Református Egyházközség szervezésében és a Magyar Református Szeretetszolgálat támogatásával szeptember 30-án, szombaton 9.00 órától megrendezik a Kárpátaljaiak csendes napját. Az eseményre várják a városban élő kárpátaljai magyar és ukrán családokat.
Tovább...
 
Mária mindannyiunk kezét fogja – Nagyboldogasszony ünnepe a Székesegyházban Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2023. augusztus 16.
Nagyboldogasszony-napi ünnepi szentmisét mutatott be Spányi Antal megyés püspök a Szent István-székesegyház búcsúünnepén, Szent István városában augusztus 15-én. A főpásztor szentbeszédében kiemelte, hogy a Szent Szűz azért ment az égbe, hogy mindannyiunk kezét fogja és mindegyikünk életét imádságával kísérje.
Tovább...
 
Fogadalmi szentmisével emlékeztek a Szent Király felajánlására Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2023. augusztus 15.
Az országfelajánlás napján, augusztus 14-én, hétfőn tartották a fogadalmi ünnepet. A szentmise előtt a Püspöki Palotából körmenetben vitték át a Magyar Szent Család ereklyéit a Székesegyházba, majd Spányi Antal megyés püspök celebrált misét. A szentmise után az ereklyéket körmenet kísérte a Nemzeti Emlékhelyre, Szent István és Szent Imre herceg sírjához, ahol felajánlási imát mondtak.
Tovább...
 
Pontfestett képekből nyílt kiállítás a Széna téri Tagkönyvtárban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. augusztus 08.
Szabadosné Kovács Márta pontfestett képeiből nyílt kiállítás a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában. A tárlatot a könyvtár nyitvatartási idejében, keddtől péntekig 11 és 19 óra között látogathatják az érdeklődők.
Tovább...
 
Jótékonysági koncert az öreghegyi plébánián Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. július 21.
Jótékonysági előadást rendeznek az öreghegyi templomban a fűtés korszerűsítéséért július 22-én. Az esten a 25 éves Eucharist Zenekar ad koncertet 19.30 órától. A belépés díjtalan, de szeretettel fogadják a korszerűsítésre szánt felajánlásokat a templom bejáratánál kihelyezett adományládákba.
Tovább...
 
A művészet a válasz – június 3-án BORN IN SZFVAR kiállítás a Bory-várban Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2023. május 31.
A székesfehérvári származású Nagy Bogi először mutatkozik be műveivel szülővárosában. Június 3-án, szombaton 17.00 órától a MÉHKASAULA és a Moiré Egyesület szervezésében BORN IN SZFVAR címmel nyílik meg első tárlata. Ekkor lesz látható először a Bory-vár új díszkivilágítása is. Az esemény részleteiről kedden délután a Bory-várban tartottak sajtótájékoztatót.
Tovább...
 
Spányi Antal püspökké szentelésének 25. évfordulóját ünnepelték Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2023. március 29.
Püspökké szentelésének 25. évfordulója alkalmából köszöntötték Spányi Antal megyés püspököt kedden Székesfehérváron. Tiszteletére a Szent István-székesegyházban hálaadó koncelebrált szentmisét tartottak, majd a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban rendezett köszöntő eseménnyel folytatódott az ünnepség. Székesfehérvár Önkormányzatának és a város közösségének tiszteletét, megbecsülését dr. Cser-Palkovics András polgármester tolmácsolta a főpásztornak.
Tovább...
 
Kotyogó - keresztyén kávézó nőknek Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. március 25.
A Székesfehérvári Budai Úti Református Gyülekezet szervezésében kávézós-beszélgetős délutánt rendeznek a Budai út 113-ban. A szervezők kávéval, horgolással és jó beszélgetéssekkel várnak minden kedves érdeklődőt.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 799