Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
A művészet a válasz – június 3-án BORN IN SZFVAR kiállítás a Bory-várban Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2023. május 31.
A székesfehérvári származású Nagy Bogi először mutatkozik be műveivel szülővárosában. Június 3-án, szombaton 17.00 órától a MÉHKASAULA és a Moiré Egyesület szervezésében BORN IN SZFVAR címmel nyílik meg első tárlata. Ekkor lesz látható először a Bory-vár új díszkivilágítása is. Az esemény részleteiről kedden délután a Bory-várban tartottak sajtótájékoztatót.
Tovább...
 
Spányi Antal püspökké szentelésének 25. évfordulóját ünnepelték Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2023. március 29.
Püspökké szentelésének 25. évfordulója alkalmából köszöntötték Spányi Antal megyés püspököt kedden Székesfehérváron. Tiszteletére a Szent István-székesegyházban hálaadó koncelebrált szentmisét tartottak, majd a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban rendezett köszöntő eseménnyel folytatódott az ünnepség. Székesfehérvár Önkormányzatának és a város közösségének tiszteletét, megbecsülését dr. Cser-Palkovics András polgármester tolmácsolta a főpásztornak.
Tovább...
 
Kotyogó - keresztyén kávézó nőknek Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. március 25.
A Székesfehérvári Budai Úti Református Gyülekezet szervezésében kávézós-beszélgetős délutánt rendeznek a Budai út 113-ban. A szervezők kávéval, horgolással és jó beszélgetéssekkel várnak minden kedves érdeklődőt.
Tovább...
 
Örömhíresték Isten országáról – háromnapos igehirdetés a református templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2023. március 23.
"Örömhíresték Isten országáról" címmel szervez háromnapos rendezvénysorozatot a Székesfehérvár-Belvárosi Református Egyházközség. A program március 23-tól 25-ig tart.
Tovább...
 
Fogadalmi emlékmise a Szent Sebestyén-templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2023. január 21.
Székesfehérvár hagyományos fogadalmi miséjét tartották pénteken délelőtt a Szent Sebestyén-templomban. Az idei búcsún a fogadalmi szentmisét Spányi Antal megyés püspök celebrálta. A szertartást megelőzően a Felsővárosi Általános Iskola diákjai körbeölelték a pestisjárványtól való megszabadulás emlékére emelt templomot, majd a fogadalmi misét követően a Fehérvári Polgárok Egyesülete fánkkal és forralt borral, teával vendégelte meg a búcsú résztvevőit.
Tovább...
 
Szent Sebestyén napja a Felsővárosban  Nyomtatás E-mail
Írta: Orosz Júlia   
2023. január 17.
Székesfehérvár egyik legrégebbi ünnepe Szent Sebestyén napja: 2023. január 20-án, pénteken is szentmisével, közösségi programmal, hagyományos ételekkel emlékeznek a városlakók a 284 évvel ezelőtti, halálos pestisjárvány idején tett fogadalomra. A szentmisét Spányi Antal megyés püspök celebrálja a Szent Sebestyén-templomban délelőtt 10 órakor.
Tovább...
 
Vasárnap a Bazilikában kezdődik az ökumenikus imahét Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2023. január 12.
Január 15-én, vasárnap a Szent István-székesegyházban kezdődik az ökumenikus imahét Székesfehérváron. A több mint 100 éves hagyománnyal rendelkező rendezvénysorozatot a katolikus, az evangélikus és a református templomokban, valamint a baptista imaházban tartják, minden nap 18.00 órai kezdettel. 
Tovább...
 
Hétvégén Krisztus Király Napok a Zsolt utcai templomban és közösségi házban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. november 18.
Idén is sok szeretettel várják a látogatókat a Krisztus Király Napokra a Zsolt utca 30. szám alatti Krisztus Király Templom és Közösségi Házban. Az egész hétvégés program során kézműves foglalkozást és körmenet is tartanak.
Tovább...
 
Ökumenikus megemlékezés mindenszentek napján Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2022. november 02.
Mindenszentekkor, halottak napja előestéjén ökumenikus megemlékezés volt a Béla úti temetőben. A "Vigasztaló szó a gyászban és emlékezésben" címmel énekek hangzottak el, többen mécsest gyújtottak. A történelmi egyházak képviselői imádsággal emlékeztettek az örök életre, és Székesfehérvár polgármestere is megemlékezett az eltávozott fehérváriakról.
Tovább...
 
Köszöntsük együtt Máriát – Egyházközségi zarándoklat az öreghegyi Máriavölgybe Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. szeptember 17.
Zarándoklatra hívja a közösség tagjait az Öreghegyi plébánia szeptember 18-án, vasárnap délután. A gyermekeknek szóló program 15 órakor kezdődik a Fanta Villában, majd csatlakoznak a felnőttek 16 órakor, az öreghegyi templomtól induló zarándoklatához.
Tovább...
 
Felelősséggel ránk hagyott örökség - ünnepi szentmise Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2022. augusztus 22.
Augusztus 20-a a magyarság legfontosabb ünnepe, Szent István király napja, a magyar államalapítás és a keresztény magyar állam ünnepe. Ennek alkalmából a megújult Szent István-székesegyházban Spányi Antal megyés püspök a város papságával közösen celebrált ünnepi szentmisét.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 791