Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
„Szabad csak az, kit nem rettent a holnap…” Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. október 25.
Imádságos megemlékezésre hívta a fehérváriakat a Székesfehérvári Egyházmegye. A Székesegyház emlékkeresztjénél az ’56-os áldozatok emlékére Spányi Antal megyés püspök meghívására együtt imádkoztak a történelmi egyházak helyi képviselői, majd a város és a megye önkormányzatának képviselői közösen helyezték el az emlékezés virágait.
Tovább...
 
„A ház az összefogás által, az Úr kegyelméből áll” Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. szeptember 27.
Ünnepélyes keretek között szentelték fel a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda megújult épületét. A több mint két éven át tartó fejlesztésnek köszönhetően öt új tanteremmel, tanári szobával, közösségi térrel, sport- és játszóudvarral gazdagodott a három nevelési, oktatási intézménynek otthon adó belvárosi épületegyüttes.
Tovább...
 
„Kövessük Máriát, a hit példaképét!” Nyomtatás E-mail
Írta: Lugosi Balázs   
2021. augusztus 16.
Nagyboldogasszony-napi szentmisét celebrált a Szent Imre-templomban Spányi Antal püspök vasárnap este. Nagyboldogasszony a legrégibb Mária-ünnepünk. Államalapító uralkodónk erre a napra hívta össze Székesfehérvárra a királyi tanácsot, és ekkor tartott törvénykezést. Az „Égbe felvett Szűz Mária” a Székesfehérvári Egyházmegye védőszentje is.
Tovább...
 
Új vezetéssel folytatja szolgálatát az Öreghegyi Karitász Csoport Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. augusztus 16.
Bensőséges ünnepség keretében adta át a stafétát az Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportjának vezetője. A Nagyboldogasszony-napi szentmisét követően tartott ünnepségen Kádár Sándorné leköszönő elnöktől Bíró Beáta vette át a botot jelképező kendőt.
Tovább...
 
Fogadalmi szentmise a Szent Imre-templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla, Lugosi Balázs   
2021. augusztus 16.
A Szent Istváni-i országfelajánlás napján, augusztus 14-én a Szent Imre-templomban tartották a Székesfehérvári Egyházmegye hagyományos fogadalmi ünnepét. A szertartás előtt a Püspöki Palotából körmenetben vitték a mise helyszínére a Magyar Szent Család (Szent István király, Boldog Gizella és Szent Imre herceg) ereklyéit. A szertartást követően az ereklyéket Szent István király sírjához, a Nemzeti Emlékhelyre, vitték, ahol elhangzott a felajánlási ima, majd az ereklyéket visszakísérték a Szent Imre-templomba.
Tovább...
 
Mária-tisztelet a Kárpát-medencei népi kultúrában Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. június 03.
A 100 éve született Erdélyi Zsuzsanna néprajztudós tiszteletére indul előadássorozat a Szent István Művelődési Házban pénteken. A nyitó rendezvény egy jelentős gyűjtemény bemutatása lesz: a Mária anya – Mária anyánk című monumentális kötet a magyar népi Mária-költészet felől mutatja be Mária alakját, a folklorista tudós gyűjtése alapján. Az ötszáznál is több népének, ballada és parasztbibliai történet a mennyei édesanya földi életének időrendjében tárul az olvasók elé, akik az előénekesek autentikus előadásában meg is hallgathatják a Mária-énekeket.
Tovább...
 
Megvalósult a Covid ápoló álma! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2021. május 17.
Scneider Gábor, a Fejér Megyei Szent György Kórház covid szakápolója Masters Országos Bajnoki címet szerzett!
Tovább...
 
Fogadalmi mise Szent Sebestyén napján Nyomtatás E-mail
Írta: Lugosi Balázs   
2021. január 21.
Székesfehérvár 1739 óta emlékezik január 20-án a város fogadalmára, hálát adva azért, hogy szerencsésen megmenekült a pestisjárványtól. Az idei Szent Sebestyén-napon, számos ünnepélyes szokást ezúttal mellőzve, a város papságával koncelebrált püspöki szentmisével ünnepelte a város a közel 300 éves hagyományt a Felsővárosi templomban.
Tovább...
 
Püspöki szentmisét tartanak szerdán Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. január 19.
Rendhagyó módon tartják meg idén a Szent Sebestyén napja alkalmából rendezett fogadalmi ünnepet a Felsővárosban. A járványhelyzet miatt a hagyományos közösségi program a Felsővárosi Közösségi Házban elmarad, azonban a püspöki fogadalmi misét megtartják január 20-án 10 órától.
Tovább...
 
A mai nap a katolikusoknál a karácsonyi ünnepkör vége Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. január 06.
A római katolikus egyház Jézus keresztségét ünnepli január 6-án, ez a vízkereszt napja – ezzel zárul a karácsonyi ünnepkör. A julián naptár szerint ma december 24-e van, az ortodox hagyományokat követők ekkor ünneplik a szentestét. A Rác utcai templomban ünnepi vecsernyére, majd karácsonyi tűzgyújtásra várják a híveket.
Tovább...
 
Ünnepi istentiszteleteiről döntött a Református Egyházközség Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. december 23.
Az aktuális járványügyi helyzetet figyelembe véve a Székesfehérvári Református Egyházközség arról döntött, hogy minden személyes istentiszteleti alkalmat szüneteltetnek. A karácsonyi időszakban a hívek online követhetik az istentiszteleteket.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 770