Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Konferenciával és ünnepi szentmisével emlékeznek Székesfehérvár egykori püspökére Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. október 10.
Székesfehérvár egykori püspökére, a 166 éve született Prohászka Ottokárra emlékeznek konferenciával és ünnepi szentmisével október 10-én, csütörtökön 16 órától a Vasútvidéki Prohászka templomban.
Tovább...
 
Prohászka-emlékest zenével, versekkel, képekkel Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. október 05.
Prohászka Ottokár püspökre emlékeznek október 5-én, szombaton 17 órától a Prohászka Karitász szervezésében. A zenével, felolvasással és fotókiállítással színesített est agapéval zárul, ahol lehetőség lesz a beszélgetésre is.
Tovább...
 
Közösségi programokkal ünnepelnek szombaton a fehérvári reformátusok Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. szeptember 27.
„Legyen világosság” – ez a mottója a Székesfehérvári Reformátusok 200 éves jubileuma alkalmából rendezett programoknak. Szombaton több helyszínen – a Városházán, a Széchenyi úti Református templomban és a Halesz ligetben várják érdekes és tartalmas, a család minden tagját megszólító programokkal az érdeklődőket.
Tovább...
 
Szőlő- és gyümölcsszentelést tartanak vasárnap a Szerb Ortodox Templomban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. augusztus 17.
Szőlő- és gyümölcsszentelést tartanak a Rác utcai Szerb Ortodox templomban, a vasárnap délelőtti liturgia keretében. A templom szombattól három napon át nyitva lesz a Székesfehérvári Királyi Napokhoz kapcsolódóan.
Tovább...
 
A kísértés legyőzésével tudjuk bizonyítani hitünk erejét - Nagyboldogasszony napja Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2024. augusztus 16.
Nagyboldogasszony-napi ünnepi szentmisét mutatott be Spányi Antal megyés püspök a Szent István-székesegyház búcsúünnepén, Szent István városában augusztus 15-én. A főpásztor szentbeszédében kiemelte, hogy a kísértés legyőzésével tudjuk igazolni, bizonyítani hitünk erejét, Isten és embertársaink iránti szeretetünket, és így volt ez Mária életében is.
Tovább...
 
Búcsú a Szent Donát kápolnánál Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. augusztus 02.
A Szent Donát kápolna előtti téren augusztus 4-én, vasárnap 18 órakor, a hagyományoknak megfelelően Spányi Antal megyés püspök koncelebrált szentmisét mutat be a város papságával, megemlékezve Donát püspök-vértanúról, a szőlőhegyek vihar, villámcsapás és jégeső elleni védelmezőjéről.
Tovább...
 
Szent Kristóf búcsú Maroshegyen Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. július 25.
Az utazók védőszentjéről elnevezett maroshegyi templom július 25-én, Szent Kristóf napján tartja hagyományos búcsúját. A csütörtökön 18 órakor kezdődő szentmise keretében a hívek az úton járók patrónusához fohászkodhatnak. A szertartás után pedig a járművekre kérik Szent Kristóf áldását a Vásártéren.
Tovább...
 
Ezüstmise a Krisztus Király Templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Zemlényi Katica   
2024. június 26.
Fényes napra virradt az Almássy-telepi Krisztus Király Templom apraja nagyja az elmúlt vasárnapon. Tornyai Gábor atyát, a közösség plébánosát 25 évvel ezelőtt szentelték áldozópappá, ezt a szép jubileumot várták már hetek óta.
Tovább...
 
Rendhagyó év – rendhagyó ünneplés: így ünnepelte 20 éves jubileumát a Magyar Katolikus Rádió Nyomtatás E-mail
Írta: Vargha Viktória   
2024. június 05.
A két évtizeddel ezelőtt, 2004 pünkösdjekor alapított rádió ünnepi hangulattal, megannyi színes programmal és nagyszabású rendezvényekkel ünnepelte megalapításának 20. évfordulóját.
Tovább...
 
Rendhagyó jubileumi programsorozattal készül a Magyar Katolikus Rádió Nyomtatás E-mail
Írta: Vargha Viktória   
2024. április 11.
Idén ünnepli 20. születésnapját a Magyar Katolikus Rádió. A Rádió 20 éves jubileuma kapcsán Dr. Radetzky Andrással, a Magyar Katolikus Rádió vezérigazgató-helyettesével beszélgettünk, aki a húsz évből tizenhármat töltött a Rádió kötelékében, jelen volt az útkeresés nehézségeinél, valamint a megújulás és a növekedés minden mozzanatánál. A mai napig atyai gondoskodással igazgatja a Magyar Katolikus Rádió útját. A rádióét, amely immáron a 20. életévébe lépett.
Tovább...
 
Örömhír mindenkinek! – 20 éves a Magyar Katolikus Rádió Nyomtatás E-mail
Írta: Vargha Viktória   
2024. március 25.
Két évtizednyi múlt, mely nem tűnik el nyomtalanul: 7300 nap kitartó munkája, mely az évek során örök gyümölcsöt termett. 175.000 órányi műsor, több mint 30 szakmai díj és pályázati helyezés, csaknem 70 munkatársi elismerés, több száz rendezvény és az elmúlt 20 év alatt közel 400 elhivatott munkatárs – ez a Magyar Katolikus Rádió.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 817