Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Fogadalmi emlékmise a Szent Sebestyén-templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2023. január 21.
Székesfehérvár hagyományos fogadalmi miséjét tartották pénteken délelőtt a Szent Sebestyén-templomban. Az idei búcsún a fogadalmi szentmisét Spányi Antal megyés püspök celebrálta. A szertartást megelőzően a Felsővárosi Általános Iskola diákjai körbeölelték a pestisjárványtól való megszabadulás emlékére emelt templomot, majd a fogadalmi misét követően a Fehérvári Polgárok Egyesülete fánkkal és forralt borral, teával vendégelte meg a búcsú résztvevőit.
Tovább...
 
Szent Sebestyén napja a Felsővárosban  Nyomtatás E-mail
Írta: Orosz Júlia   
2023. január 17.
Székesfehérvár egyik legrégebbi ünnepe Szent Sebestyén napja: 2023. január 20-án, pénteken is szentmisével, közösségi programmal, hagyományos ételekkel emlékeznek a városlakók a 284 évvel ezelőtti, halálos pestisjárvány idején tett fogadalomra. A szentmisét Spányi Antal megyés püspök celebrálja a Szent Sebestyén-templomban délelőtt 10 órakor.
Tovább...
 
Vasárnap a Bazilikában kezdődik az ökumenikus imahét Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2023. január 12.
Január 15-én, vasárnap a Szent István-székesegyházban kezdődik az ökumenikus imahét Székesfehérváron. A több mint 100 éves hagyománnyal rendelkező rendezvénysorozatot a katolikus, az evangélikus és a református templomokban, valamint a baptista imaházban tartják, minden nap 18.00 órai kezdettel. 
Tovább...
 
Hétvégén Krisztus Király Napok a Zsolt utcai templomban és közösségi házban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. november 18.
Idén is sok szeretettel várják a látogatókat a Krisztus Király Napokra a Zsolt utca 30. szám alatti Krisztus Király Templom és Közösségi Házban. Az egész hétvégés program során kézműves foglalkozást és körmenet is tartanak.
Tovább...
 
Ökumenikus megemlékezés mindenszentek napján Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2022. november 02.
Mindenszentekkor, halottak napja előestéjén ökumenikus megemlékezés volt a Béla úti temetőben. A "Vigasztaló szó a gyászban és emlékezésben" címmel énekek hangzottak el, többen mécsest gyújtottak. A történelmi egyházak képviselői imádsággal emlékeztettek az örök életre, és Székesfehérvár polgármestere is megemlékezett az eltávozott fehérváriakról.
Tovább...
 
Köszöntsük együtt Máriát – Egyházközségi zarándoklat az öreghegyi Máriavölgybe Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. szeptember 17.
Zarándoklatra hívja a közösség tagjait az Öreghegyi plébánia szeptember 18-án, vasárnap délután. A gyermekeknek szóló program 15 órakor kezdődik a Fanta Villában, majd csatlakoznak a felnőttek 16 órakor, az öreghegyi templomtól induló zarándoklatához.
Tovább...
 
Felelősséggel ránk hagyott örökség - ünnepi szentmise Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2022. augusztus 22.
Augusztus 20-a a magyarság legfontosabb ünnepe, Szent István király napja, a magyar államalapítás és a keresztény magyar állam ünnepe. Ennek alkalmából a megújult Szent István-székesegyházban Spányi Antal megyés püspök a város papságával közösen celebrált ünnepi szentmisét.
Tovább...
 
Búcsú a Szent Donát-kápolnánál Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. augusztus 05.
A Szent Donát-kápolna előtti téren augusztus 7-én, vasárnap 18 órakor a hagyományoknak megfelelően Spányi Antal megyés püspök koncelebrált szentmisét mutat be a város papságával, megemlékezve Donát püspök-vértanúról, a szőlőhegyek vihar, villámcsapás és jégeső elleni védelmezőjéről.
Tovább...
 
A maroshegyi Szent Kristóf templom búcsúja Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. július 25.
Az utazók védőszentjéről elnevezett maroshegyi templom július 25-én, Szent Kristóf napján tartja hagyományos búcsúját. A hétfő koraesti szentmise keretében a hívek az úton járók patrónusához fohászkodhatnak, majd a szertartás a járművek megáldásával fejeződik be.
Tovább...
 
Vasárnap Böjte Csaba atya mutat be szentmisét a Ciszter templomban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. május 13.
Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója mutatja be a vasárnap 9 órakor kezdődő szentmisét a Ciszterci templomban Székesfehérváron. A misét követően adják át azt az adományt, amellyel a fehérvári közösség a szerzetes templomépítő munkáját támogatja.
Tovább...
 
Virágvasárnapi zenés áhítat a Budai úti Református templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. április 07.
Virágvasárnapi zenés áhítatot szervez a honvédség április 10-én, vasárnap 16.00 órai kezdettel Székesfehérváron, a Budai úti református templomban. Az eseményen a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar működik közre, a belépés díjtalan.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 787