Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Köszöntsük együtt Máriát – Egyházközségi zarándoklat az öreghegyi Máriavölgybe Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. szeptember 17.
Zarándoklatra hívja a közösség tagjait az Öreghegyi plébánia szeptember 18-án, vasárnap délután. A gyermekeknek szóló program 15 órakor kezdődik a Fanta Villában, majd csatlakoznak a felnőttek 16 órakor, az öreghegyi templomtól induló zarándoklatához.
Tovább...
 
Felelősséggel ránk hagyott örökség - ünnepi szentmise Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2022. augusztus 22.
Augusztus 20-a a magyarság legfontosabb ünnepe, Szent István király napja, a magyar államalapítás és a keresztény magyar állam ünnepe. Ennek alkalmából a megújult Szent István-székesegyházban Spányi Antal megyés püspök a város papságával közösen celebrált ünnepi szentmisét.
Tovább...
 
Búcsú a Szent Donát-kápolnánál Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. augusztus 05.
A Szent Donát-kápolna előtti téren augusztus 7-én, vasárnap 18 órakor a hagyományoknak megfelelően Spányi Antal megyés püspök koncelebrált szentmisét mutat be a város papságával, megemlékezve Donát püspök-vértanúról, a szőlőhegyek vihar, villámcsapás és jégeső elleni védelmezőjéről.
Tovább...
 
A maroshegyi Szent Kristóf templom búcsúja Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. július 25.
Az utazók védőszentjéről elnevezett maroshegyi templom július 25-én, Szent Kristóf napján tartja hagyományos búcsúját. A hétfő koraesti szentmise keretében a hívek az úton járók patrónusához fohászkodhatnak, majd a szertartás a járművek megáldásával fejeződik be.
Tovább...
 
Vasárnap Böjte Csaba atya mutat be szentmisét a Ciszter templomban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. május 13.
Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója mutatja be a vasárnap 9 órakor kezdődő szentmisét a Ciszterci templomban Székesfehérváron. A misét követően adják át azt az adományt, amellyel a fehérvári közösség a szerzetes templomépítő munkáját támogatja.
Tovább...
 
Virágvasárnapi zenés áhítat a Budai úti Református templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. április 07.
Virágvasárnapi zenés áhítatot szervez a honvédség április 10-én, vasárnap 16.00 órai kezdettel Székesfehérváron, a Budai úti református templomban. Az eseményen a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar működik közre, a belépés díjtalan.
Tovább...
 
Virágvasárnap Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. április 06.
Székesfehérváron is készül az egyház virágvasárnapra, a nagyhét kezdetére. Április 10-én délelőtt a Szent Imre templomban lesz mise és barkaszentelés, majd délután keresztutat járnak be a maroshegyi plébánián. Szeretettel invitálják a híveket az eseményekre.
Tovább...
 
Szent Liturgia a békéért Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. március 03.
Szent Liturgiát tartanak március 5-én, szombaton 10 órától a Rác utcai Szerb Ortodox Templomban. Az istentiszteleten a békéért, az Ukrajna és Oroszország nemzetei közötti háborús konfliktus megszüntetéséért imádkoznak.
Tovább...
 
Püspöki szentmise a betegek világnapján Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. február 08.
Püspöki szentmise lesz a betegek világnapján, február 11-én, pénteken a Szent Imre-templomban. Spányi Antal főpásztor a város papságával koncelebrált szentmisét mutat be, amelynek keretében kiszolgáltatja a betegek kenetének szentségét, valamint megemlékeznek mindazokról az orvosokról, nővérekről, betegápolókról, akik önzetlen szolgálatukkal enyhítik a szenvedők fájdalmait.
Tovább...
 
Fogadalmi ünnep a Szent Sebestyén-templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. január 21.
Szent Sebestyén-búcsúját, Székesfehérvár város fogadalmi ünnepét tartották tegnap a felsővárosi Szent Sebestyén-templomban. A nagy hagyományokkal rendelkező eseményen Spányi Antal, a Székesfehérvár Egyházmegye megyés püspöke celebrált szentmisét. Elhangzott: elődeinkre tisztelettel tegyünk fogadalmat életünk megjavítására azzal, hogy újra és újra odaállunk Isten mellé.
Tovább...
 
Legyen nyitva a szemünk! - megkezdődött az ökumenikus imahét Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2022. január 17.
Vasárnap a Széchenyi úti református templomban kezdődött el a 2022. évi ökumenikus imahét, ahol Spányi Antal, a Székesfehérvári Egyházmegye megyés püspöke mondott szentbeszédet. Jövő héten egészen január 23-ig minden nap 18 órakor kezdődnek a közös imádságok a város katolikus, evangélikus és református templomaiban, valamint baptista imaházában.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 782