Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Karitász-est Anyák napja előestéjén Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. május 05.
ImageAz édesanyák tiszteletére szervez Ajándék Estet a Prohászka Karitász Csoport május 6-án, szombaton 19 órai kezdettel a Prohászka templomban. A rendezvény fővédnöke Spányi Antal megyés püspök, védnöke Tóth Tamás esperes-plébános.
Tovább...
 
Reményben élve Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. április 19.
ImageSoltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, Spányi Antal megyés püspök, Hajdu Ferenc provikárius, Smohay András művészettörténész és Zalavári Fruzsina fémműves tervező adtak tájékoztatást azokról a fejlesztésekről, programokról, melyek az elmúlt időszakban történtek a Székesfehérvári Egyházmegyében, illetve azokról az újdonságokról, melyek a közeljövőben fognak megvalósulni.
Tovább...
 
Nagyszombat - Húsvét vigíliája Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. április 15.
Nagyszombaton, a Székesegyházban 19 órakor kezdődik a nagyszombati feltámadási szertartás és szentmise, melyet Spányi Antal megyés püspök celebrál. A szentmise a hagyományos húsvéti körmenettel fejeződik be.
Tovább...
 
Nagypéntek - Székesfehérvár város keresztútja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. április 14.
ImageNagypénteken, 15 órakor kezdődik Spányi Antal püspök vezetésével a város papjainak és híveinek közös keresztútja. 18 órai kezdettel pedig Spányi Antal püspök tartja a nagypénteki szertartást a Székesegyházban.
Tovább...
 
Nagycsütörtöki olajszentelési mise Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. április 13.
ImageNagycsütörtökön, a Székesegyházban 10 órakor kezdődik a hagyományos olajszentelési szentmise (krizmaszentelés), melyen az egyházmegye teljes papsága részt vesz és ünnepélyesen megújítja papi ígéreteit.
Tovább...
 
Szentmisével emlékeznek Kaszap Istvánra Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2017. március 21.
Március 25-én szombaton 17 órakor megemlékezés és szentmise lesz Kaszap István születésének 101. évfordulója alkalmából a Prohászka Ottokár-emléktemplomban. Kaszap István jezsuita novícius nyughelye a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság tavalyi döntése alapján már nemzeti sírkertnek számít.
Tovább...
 
Protestáns énekek 1560-ból Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. március 20.
Ma este Dinnyés József előadásában szólal meg Huszár Gál 1560-as énekeskönyve a Református Gyülekezeti Központban. A Reformáció Emlékéve programsorozatának rendezvényére minden érdeklődőt szeretettel várnak!
Tovább...
 
Megkezdődhet az imaház bővítése Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2017. március 13.
Vasárnap hálaadó istentisztelettel mondott köszönetet a Székesfehérvári Baptista Gyülekezet abból az alkalomból, hogy hamarosan megkezdődik az imaház bővítése. Az építkezés nyár elején kezdődik, majd 3 ütemben folytatódik annak érdekében, hogy az egész épületet ne kelljen lezárni. Az új épület mintegy 400 fő befogadására lesz alkalmas, mely harmonikusan illeszkedik majd az utcaképhez.
Tovább...
 
Országos templomi gyűjtés indul az iskolák javára Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. február 21.
ImageA katolikus iskolák javára gyűjtenek Magyarország összes katolikus templomában február 26-án, a hónap utolsó vasárnapján. Az adakozás évről évre bizonyítja, hogy milyen sokan viselik szívükön az egyház oktatási-nevelési szolgálatának támogatását. A Magyar Katolikus Egyház a 2015/2016-os tanévben összesen 116 650 fiatal oktatásáról gondoskodott.
Tovább...
 
Öszzegyházmegyei papi rekollekciók: Emberség-kereszténység-papság Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. február 15.
ImagePár nappal ezelőtt megkezdődtek a rekollekciók a székesfehérvári egyházmegyében, az egyházmegye papjainak részvételével. Az idei továbbképzésre Dr. Lukácsi Zoltánt, a Győri Hittudományi Főiskola rektorát kérte fel a megyés főpásztor. A hat alkalomból álló előadás-sorozatot "Emberség - kereszténység - papság" címmel hirdették meg.
Tovább...
 
Püspöki szentmise a betegek világnapján Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. február 10.
ImageFebruár 11-én szombaton délelőtt 10 órakor Spányi Antal megyés püspök a Szent Imre templomban koncelebrált szentmisét mutat be a város papságával, amelynek keretében kiszolgáltatja a betegek kenetének szentségét. A beteg hívek mellett megemlékeznek mindazokról az orvosokról, nővérekről, betegápolókról, akik önzetlen szolgálatukkal enyhítik a szenvedők fájdalmait.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 714