Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Szűz Mária Isten Anyja - püspöki szentmise Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. december 28.
ImageJanuár 1-jén, 10.30-kor az újév első napján, a Székesegyházban Spányi Antal megyés püspök tart szentmisét Szűz Mária Isten Anyja ünnepén.
Tovább...
 
Krisztus Király Napok a hétvégén Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. november 24.
ImageA hétvégi Krisztus Király Napokra készülve szépítették meg az önkéntes hívek a Lehel utcai kereszt környékét. Zarándoklattal és kiállítás-megnyitóval kezdődik pénteken a rendezvény, ami szombaton a 60 éves Vox Mirabilis Kórus énekkel egybekötött múltidézésével és szentmisével folytatódik; az ünnepi szentmisére pedig vasárnap várják a híveket.
Tovább...
 
A reformáció Isten ünnepe Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2017. november 20.
ImageÜnnepélyes keretek között zárult a Reformáció 500. székesfehérvári eseménysorozata. A „Frissítő forrás” éves programját tartalmas koncertekkel, könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel töltötték meg a szervezők. Az Alba Regia Sportcsarnokban tartott szombati rendezvényen a megújulásnak szentelt Emlékévet a protestáns egyházak képviselői értékelték, a részvevőket Székesfehérvár polgármestere köszöntötte.
Tovább...
 
Isteni erő van tenálad,/ tégy vele most nagy, szép csodákat. Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. november 17.
ImageSzombaton este az Alba Regia Sportcsarnokban tartják a Reformáció 500 emlékév zárórendezvényét. Az ünnepi zenés-verses műsor keretében a programsorozatban résztvevő protestáns egyházak képviselői összefoglalják a székesfehérvári eseményeket és vetítéssel elevenítik fel a megvalósult rendezvényeket.
Tovább...
 
MÁRIA NAGYBOLDOGASSZONY ÜNNEPE ÉS A SZENT ISTVÁNI FELAJÁNLÁS Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. október 06.
Amint Fejér megye címere is tükrözi, Szent István Mária oltalmába ajánlotta „édes hazánkat”, amikor szeretett fiát, az uralkodásra termett és nevelt Imre herceget elveszítette. Mária Nagyboldogasszony – már Gellért püspök is így említi bemutatkozó levelében – olyan kincse, patrónája a hősi küzdelmekben edzett nemzetünknek, hogy ünnepnapját a Primavera Kórus szeretné Isten adta énekszóval megünnepelni évről évre.
Tovább...
 
Mise és közös imádság vasárnap a Szőlő utcai keresztnél Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. szeptember 15.
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is szerveznek szabadtéri misét a Szőlő utcai keresztnél, a Szent kereszt felmagasztalásának ünnepéhez kapcsolódva. A vasárnap délutáni misét Tóth Tamás esperes celebrálja.
Tovább...
 
A ma emberének üzen Szent István Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. augusztus 15.
ImageA Magyar Szent Család ereklyék Bazilikába történő átkísérésével vette kezdetét tegnap este a Székesfehérvári Egyházmegye fogadalmi ünnepe. Majd a Szent István-székesegyházban Spányi Antal megyés püspök celebrálta a szentmisét, melynek keretében megújította hazánk felajánlását Szűz Máriának, ahogy azt halála előtt Szent István király tette.
Tovább...
 
Szent Donát búcsú Öreghegyen Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. augusztus 04.
ImageSpányi Antal megyés püspök augusztus 6-án, vasárnap 18 órakor a Szent Donát-kápolnában koncelebrált szentmisét mutat be Szent Donát püspök tiszteletére. A villámcsapás és jégverés elleni védőszent öreghegyi búcsújára minden hívőt szeretettel várnak!
Tovább...
 
Miben áll a keresztyénség ereje? Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. május 31.
ImageCsütörtökön este Miben áll a keresztyénség ereje? címmel hittudományi párbeszéd kezdődik a Vörösmarty Színház aulájában. A római katolikus, a református és az evangélikus teológusok közreműködésével megvalósuló rendezvény a Reformáció Emlékévéhez kapcsolódik.
Tovább...
 
Karitász-est Anyák napja előestéjén Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. május 05.
ImageAz édesanyák tiszteletére szervez Ajándék Estet a Prohászka Karitász Csoport május 6-án, szombaton 19 órai kezdettel a Prohászka templomban. A rendezvény fővédnöke Spányi Antal megyés püspök, védnöke Tóth Tamás esperes-plébános.
Tovább...
 
Reményben élve Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. április 19.
ImageSoltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, Spányi Antal megyés püspök, Hajdu Ferenc provikárius, Smohay András művészettörténész és Zalavári Fruzsina fémműves tervező adtak tájékoztatást azokról a fejlesztésekről, programokról, melyek az elmúlt időszakban történtek a Székesfehérvári Egyházmegyében, illetve azokról az újdonságokról, melyek a közeljövőben fognak megvalósulni.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12 - 22 / 734