Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Nagyboldogasszony ünnep - szentmise Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 14.
Spányi Antal megyéspüspök mutat be koncelebrált szentmisét szombaton, 18 órakor a Székesegyházban. - Hazánkban Nagyboldogasszony napja Szent István óta parancsolt ünnep. Bár a mennybevétel dogmáját XII. Pius pápa viszonylag későn, 1950-ben hirdette csak ki, az ünnep az Egyház sok évszázados hitbeli meggyőződését tükrözi. Magyarországon ez a nap 1948-ig munkaszüneti nap volt.
 
Egyházközségi Nővéreknél tartott lelkigyakorlat Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 06.

Image

Az Egyházközségi Nővérek szeretettel hívnak minden lelki megújulásra vágyó lányt és asszonyt, akik plébániákon, egyházközségekben, katolikus intézményekben dolgoznak, vagy erre készülnek.
Tovább...
 
Első csütörtöki Eucharisztia ünnep Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 06.

Közös imádságra hívják a székváros egyházközségeit minden hónap első csütörtökén a város egy meghatározott, havonta változó templomába közös szentórára, szentmisére. Ma a Szárazréti templomban tart szentmisét Spányi Antal megyés püspök a város papságával.

Tovább...
 
Ünnepi Szent László emlékmisére készülnek Nyitrán Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 31.

Image

Nyitrán, a Szent László piarista templomban a magyar lovagkirály Nyitrán történt halálának 920. évfordulója alkalmából, az ünnepi szentmisét a felvidéki magyar családokért Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök celebrálja vendég papokkal.
Tovább...
 
Püspöki szentmise Szent Donát ünnepén Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 31.
Augusztus 2-án, 18 órakor a Donát kápolna búcsúján Spányi Antal megyés püspök tart szentmisét.
Tovább...
 
SZENT DONÁT KÖZBENJÁRÁSÁÉRT IMÁDKOZNAK VASÁRNAP AZ ÖREGHEGYEN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 29.

Image

Augusztus 2-án, 18 órakor a Donát kápolna búcsúján Spányi Antal megyés püspök tart szentmisét. A Szent Donát-tisztelet Székesfehérváron is XVIII. századi eredetű. Öreghegyen, a város legmagasabb pontján 1733-ban építettek Donát tiszteletére kápolnát a szőlőművelő polgárság kérésére a szőlőskertek és szőlősgazdák védőszentjéhez, kérve közbenjárását a bő és jó termésért.
Tovább...
 
ÜNNEPI SZENT LÁSZLÓ EMLÉKMISÉT CELEBRÁL SPÁNYI ANTAL PÜSPÖK Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 29.

Image

Július 31-én a Szent László piarista templomban a magyar lovagkirály Nyitrán történt halálának 920. évfordulója alkalmából, az ünnepi szentmisét celebrál a felvidéki magyar családokért Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök. Köszöntőt mond Ďurčo Zoltán, a Nyitrai egyházmegye magyar püspöki helynöke. A szentmise előtt 14 órától Szent Lászlót dicsőítő éneklésre várják a hívőket Nyitrán.
Tovább...
 
A SZERB ORTODOX TEMPLOM VÉDŐSZENTJÉNEK ÜNNEPE Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 03.

Image

Július 5-én vasárnap tartják a Székesfehérvári Szerb Ortodox Templom védőszentjének ünnepét, amely a székesfehérvári szerbség egyik jeles napja. Az idén 235 éves templomban ezen a napon kerül sor a templom és ikonjainak újraszentelésére is a felújítás és restaurálás után. A nap 10 órakkor Püspöki Szent Liturgiával kezdődik,majd kalács és koljivo szentelésre kerül sor.
Tovább...
 
Mi közöm hozzá? Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 31.

Image

"Mi közöm hozzá?" - címmel "Interaktív keresztút" - kiállítás nyílt Székesfehérváron, az evangélikus gyülekezeti házban ( Székesfehérvár, Szekfű Gyula utca 1.). A tárlat másfél hétig vendégeskedik városunkban. Megtekinthető minden nap: 9 – 14, illetve 17 – 19 között.
 
Szabolcs atya lelkigyakorlatokat tart Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 30.

Image

A NAGYHETI SZERTARTÁSOK keretében Barlay Szabolcs atya az idén is megtartja a liturgikus lelkigyakorlatot csütörtökön, pénteken és szombaton 18 órakor a székesfehérvári Szent Donát kápolnában.
Tovább...
 
MEGKEZDŐDNEK A KASZAP-ÉV PROGRAMJAI Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 24.

Image

Március 25-én 17 órakor a fehérvári Vasútvidéki Prohászka templomban Spányi Antal megyés püspök nyitja meg a Kaszap István emlékévet. A Szerzetesek Évében Kaszap István születésének 100., halálának 80. évfordulójához kapcsolódva jubileumi programsorozatot szervez a Székesfehérvári Egyházmegye, a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya, a Ciszterci Rend és a Magyar Cserkészszövetség.
Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 144 - 154 / 808