Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
JANUÁR 25-IG TART AZ ÖKUMENIKUS IMAHÉT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. január 19.

Image

Vasárnap este kezdődött és január 25-ig, minden este 18 órai kezdettel közös istentiszteletet tartanak a helyi egyházak lelkipásztorai a Krisztus-hívők egységéért az ökumenikus imahéten a város templomaiban. A több mint 100 éves hagyománnyal rendelkező Ökumenikus Imahét rendezvénysorozatot Székesfehérváron a Székesegyházban, az evangélikus, a református templomokban valamint a baptista imaházban tartják.
Tovább...
 
276 éve tettek fogadalmat Szent Sebestyén napján Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. január 19.

Image

1739-ben, a pestisjárvány idején a felsővárosiak böjtöt tartottak és körmeneteken kérték Szent Sebestyén közbenjárásával Istent, hogy menekítse meg őket a fekete haláltól. A járvány megfékezését követően a fehérváriak fogadalmukat megtartották és Szent Sebestyénnek a Felsővárosban először kápolnát, majd templomot emeltek. Székesfehérvár azóta emlékezik minden évben január 20-án püspöki szentmisével és búcsúval a város fogadalmára.
Tovább...
 
Adventi Udvar a püspökségen - III. Adventi gyertyagyújtás Nyomtatás E-mail
Írta: Bertáné Pintér Katalin   
2014. december 15.

Image

Közeleg karácsony ünnepe. - Az öröm gyertyája is ég már az Adventi udvarban.
Tovább...
 
Zarándoklat a Szőlő utcai kereszthez Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. szeptember 19.
A hagyományoknak megfelelően idén is zarándoklatot rendeznek a Vasútvidéki Prohászka és a Maroshegyi Egyházközség hívei a tavaly felújított Szőlő utcai kereszthez. A résztvevők szeptember 21-én, vasárnap 17.00 órakor indulnak a Maroshegyi Szent Kristóf plébánia elől.
Tovább...
 
SPÁNYI ANTAL MEGYÉS PÜSPÖK MEGERŐSÍTETTE SZENT ISTVÁN FELAJÁNLÁSÁT Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. augusztus 15.

Image

Zsúfolásig megtelt a bazilika a tegnap esti fogadalmi szentmisén. Szent István halála előtti napon Mária oltalmába ajánlotta hazánkat, erre emlékeztek a megye és a város vezetői, az egyházmegye hívei. Szent István országfelajánlását a Székesfehérvári Egyházmegye püspöke, Spányi Antal megerősítette.
Tovább...
 
A CISZTERCI TEMPLOMBAN TART RUBINMISÉT Szabolcs atya Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. június 13.

Image

2014. június 15-én, vasárnap reggel 9 órakor a 95 éves ciszterci szerzetes, paptanár, Barlay Szabolcs atya a Ciszterci Templomban tart Rubinmisét. Ezt követően délelőtt 11 órakor Agapéra kerül sor a Ciszter Gimnázium nagytermében. Barlay atya Prohászka Ottokár püspök életrajzának, munkásságának páratlan alaposságú, termékeny kutatója. Barlay atyának a városért végzett kiemelkedő munkásságáért Székesfehérvár városa 2013-ban Pro Civitate díjat adományozott.
Tovább...
 
Húsvéti karitászakció a Fehérvári egyházmegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Bertáné Pintér Katalin   
2014. április 17.

Image Befejeződött a Katolikus Karitász nagyböjti segélyakciója, a húsvét előtti tartós élelmiszergyűjtés, amelyhez idén is csatlakozott a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász önkéntes csoportjaival. Nagy Lajosné karitászvezető elmondta, ebben az évben rekordmennyiségű adomány gyűlt össze a felhívásra, több mint 165 tonna élelmiszerből országosan több mint 20 ezer család részesül a csomagokból még az ünnep előtt. A Székesfehérvári Egyházmegyében 4500 adományt tudnak kiszállítani. Az átlagosan 5 kilós csomagok tartalma: liszt, olaj, rizs, cukor, tészta, konzervek, tea, készétel konzervek és édesség.

Tovább...
 
Háromnapos püspöki nagyböjti lelkigyakorlat Nyomtatás E-mail
Írta: Bertáné Pintér Katalin   
2014. április 17.

Image A húsvéti szent három napra készülve Spányi Antal megyés püspök tartott lelkigyakorlatot a székesfehérvári bazilikában. Többéves hagyományra tekint vissza, hogy főpásztor a nagyhét első három egymást követő napján az esti szentmisében gyóntat és lelkigyakorlatos szentbeszédet tart a város híveinek.

Tovább...
 
Erőkről és ellenerőkről - nyílt előadás a reformátusoknál Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 07.

Image A Székesfehérvári Református Egyházközség Budai úti templomában nyílt előadássorozatot rendeznek április 9-ig  "Erők-ellenerők" címmel. Az alkalmakat április 7-9-ig (hétfőtől szerdáig) 18 órai kezdettel hallhatják az érdeklődők. Az előadás sorozat témája: " mindannyiunk élete erők-ellenerők hatásában zajlik. Sokszor azt hisszük, hogy játszik velünk az élet, vagy éppen próbál, vagy netalán nyomorgat. A Biblia arra biztat, hogy merjük használni Istentől kapott erőnket arra, hogy teljes, boldog életünk legyen! " Az alkalmak előadója Hajdú Szabolcs Koppány, lovasberényi református lelkész.

Tovább...
 
Hálaadó szentmise Fehérvárcsurgón Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 02.

Image A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fehérvárcsurgói Csoportja fennállásának 15. évfordulóját hálaadó szentmisével ünnepli, melyet Mórocz Tamás atya celebrál a fehérvárcsurgói Alexandriai Szent Katalin katolikus templomban 2014. május 29-én, csütörtökön, 17 órakor, melyre szeretettel meghívja Olvasóinkat a szervező bizottság.

Tovább...
 
Léteznek, élnek és tovább dolgoznak Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2014. április 01.

Image Bár kezdetben leginkább az egyházi lapok munkatársai képviseltették magukat benne, mára ez az arány változott, s a tagság jelentős része kiterjed a világi sajtóban dolgozó újságírók felé is. A Protestáns Újságírók Szövetsége (PRÚSZ) a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának székházában tartotta tisztújító közgyűlését, ahol megemlékeztek a szervezet fennállásának tizedik évfordulójáról is.

Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 155 - 165 / 808