Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
A Nemzeti Kegyhely kegyszobra Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Székesfehérvári Egyházmegye   
2014. március 21.
Örömmel adunk tájékoztatást arról, hogy a Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely kegyszobrát 2014. március 22-én (szombaton) Székesfehérváron fogadjuk.
Tovább...
 
Fiatal felnőttek hétvégéje Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. március 17.

Image 2014. március 28-30. között "Fiatal felnőttek hétvégét" szerveznek a fehérvári reformátusok a Csetényi Református Gyülekezetben.

Tovább...
 
A megbombázott keresztyén értékrend Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2014. március 13.

Image Országos konferenciára hívták a pedagógusokat, hitoktatókat Budapestre a Pasaréti Református Egyházközségbe. A Vasárnapi Iskolai Szövetség szervezésében megvalósuló rendezvényen a szervezők tartalmas előadások, játékos bemutatók és szemináriumok segítségével kívánták felhívni a hallgatók figyelmét napjainkban a fiatalokat érő káros lelki-szellemi hatásokra és ezek lehetséges kivédésére. Erre utalt találóan a rendezvény címe is: „Bombák és elhárítások”. A valójában Kárpát-medencei szintű találkozón a keresztyén értékelveket valló, a gyermekek bibliai nevelésének fontosságát hangsúlyozó szövetség 25. évfordulójáról is megemlékeztek. A szervezet szolgálatáról és a konferencia tapasztalatairól Draskóczy Gábor területi munkatárssal, az Örömhír főszerkesztőjével beszélgettünk.

Tovább...
 
A Nemzeti Kegyhely kegyszobra Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Bertáné Pintér Katalin   
2014. március 11.

Image Örömmel adunk tájékoztatást arról, hogy a Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely kegyszobrát 2014. március 22-én (szombaton) Székesfehérváron fogadjuk.

Tovább...
 
II. Egyházmegyei Ki mit tud! - felhívás Nyomtatás E-mail
Írta: Szent István Művelődési Ház   
2014. február 14.

Várakozáson felüli siker volt a 2013. februárjában meghirdetett I. Egyházmegyei „Ki mit tud?”. Hatalmas, szívet melengető összefogást tapasztalhattunk meg, mind a versenyzők, mind pedig a támogatók részéről. A közösen elért eredmény a folytatásra kötelez mindannyiunkat. Így tehát az Egyházmegyei Szent István Művelődési Ház meghirdeti a II. Egyházmegyei „Ki mit tud?”-ot. Egy olyan versenyt, amelynek középpontjában az Istentől kapott tehetség áll.

Tovább...
 
Ferenc pápa, a világra nyitott ember Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. január 23.

P. Vértesaljai László jezsuita szerzetes: "Ferenc pápa, a világra nyitott ember" című előadására invitálunk mindenkit 2014. január 24-én pénteken 17.30 órakor a Szent István Művelődési Házba.

Tovább...
 
Az egyetemes imahét előt Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. január 08.

Image Az egyetemes imahét előtt. - Sok szeretettel hívjuk kedves Olvasóinkat Bakonyi István beszélgetésére Somogyi László református lelkipásztorral 2014. január 15-én, 18 órakor a Királykút Emlékházba.

 
Német nyelvű misét celebrál Ujfalussy Ottó atya Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. december 07.
A Székesfehérvári Német Nemzetiségi Önkormányzat örömmel értesíti Olvasóinkat, hogy 2013. 12. 8-án vasárnap 10:30 órai kezdettel német nyelvű misét celebrál Ujfalussy Ottó atya a Nagyboldogasszony Ciszterci templomban (Székesfehérvár, Fő utca) A szervezők mindenkit sok szeretettel várnak a programra!
 
Hatodik alkalommal rendeznik meg a református napokat Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2013. október 11.

Image A Székesfehérvári Református Egyházközségben hatodik alkalommal rendeznek kulturális programsorozatot. Ebben az esztendőben a Dunántúl meghatározó református közössége kiemelt figyelmet fordít székesfehérvári Szent István Emlékévre. Így számos korosztályt megszólítani kívánó kulturális és bibliai tartalmú rendezvényeivel a gazdag programkínálattal rendelkező emlékév eseményeihez kíván csatlakozni - ezzel is gazdagítva a város és a megye értékeit.

Tovább...
 
EGYSZERRE KÉT ÚRNAK NEM LEHET SZOLGÁLNI Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. szeptember 27.

Image Ez a mai evangélium üzenete. És ez akkor is igaz, ha mi mégis ezt kíséreljük meg nap, mint nap jó formán mindenben. Ezért van az, hogy hiteltelenek vagyunk sokszor még legszűkebb családi körünkben is. Tudniillik ez a jézusi mondat teljességet jelent. Nem lehet kicsit szeretni, mert ez eleve azt jelentené, hogy a pohár csak félig van tele. Azon meg ne csodálkozzunk, hogy ezt a fele más állapotot általában úgy itélik meg az emberek, hogy miért csak félig van, amikor lehetne tele is!

Tovább...
 
GYÉMÁNTÉRT SZÍNES ÜVEGGOLYÓT? Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. szeptember 20.

Image A történet röviden így szól. Dél- Afrika legnevesebb gyémántlelőhelye az un. Kék-föld. Egy utazó vetődött arra, és látta, hogy a gyerekek kövekkel játszanak. Arra gondolt, hátha ezekben is van gyémánt. Az egyik gyereket megszólította: Nem adnád cserébe ezért a színes üveggolyóért? A gyerek szívesen belement a cserébe. A közeli ékszerész megnézte, és kijelentette, hogy ez egy gyönyörű gyémánt, amely vagyonnal ér fel. A történet azzal fejeződik be, hogy az utazóból dúsgazdag milliárdos lett.

Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 166 - 176 / 808