Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
JÉZUS MAI TANÍTVÁNYAI Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. július 12.

Image Egyáltalában vannak ilyenek? A válasz teljesen tőlünk függ. A mai evangélium ugyanis arról szól, hogy Jézusnak nemcsak 12 apostola volt, hanem sokkal több. A mai beszámoló 72-ről tudósít. Útnak indította őket, hogy menjenek faluról falura, házról házra, és hirdessék, hogy itt van az Isten országa. Ne féljenek, legyenek szerények, és amivel megkínálják őket, fogadják el. Ha kidobják őket, csendesen menjenek tovább. Ha betegekkel találkoznak, gyógyítsák meg őket, a gonosz lelket, a sátánt űzzék ki.

Tovább...
 
A KERESZT MISZTÉRIUMA Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. július 03.

Image A mai evangéliumban hárman is szerepelnek, akik vagy önként maguktól, vagy Jézus kérésére szolgálatába állnának. A kérdést nagyon kisarkítva tárgyalják az evangéliumok, nyilván azért, hogy annál jobban észrevegyük: a Krisztus követés nagy és igen komoly elhatározást igényel. Mindegyiknél van némi bizonytalanság: megyek, de előbb…

Tovább...
 
Je tien l affaire Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. június 25.

Image Jézus előbb utóbb mindegyikünktől megkérdezi:”Kinek tartasz engem?”. Hallottuk a mai evangéliumot: az apostoloktól is megkérdezte. Vannak az életben kérdések, melyek sorsdöntőek…

Tovább...
 
JÉZUS TANTS MEG SZERETNI Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. június 12.

Image A Pünkösd utáni vasárnapokon Édesanyánk, az Egyház a liturgián keresztül minduntalan Jézus szerető azívére tereli figyelmünket. És erre nekünk épp ebben az egoista, sőt gyűlölködő világban roppant nagy szükségünk van. Szeretet-kampány helyett sokan nyíltan, szemrebbenés nélkül gyűlölet-kampányt hirdetnek. Sósavval öntik le az amúgyis beteg magyar társadalmat.

Tovább...
 
A KENYÉR-KERESŐ EMBER Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. június 05.

Image Életünk három szinten zajlik, fejlődik, tökéletesedik: test, szellem, kegyelem. És mind a három csak úgy marad életben, ha tápláljuk. Testünket kenyérrel; szellemünket tanulással, tudással; kegyelmi életünket az Eucharisztiával, a Nagycsürtöki Kenyérrel, Krisztus testével.

Tovább...
 
PÁRHUZAM A SZENTHÁROMSÁG ÉS A HÁZASSÁG SZENTSÉGE KÖZÖTT Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. május 31.

Image Az akkori és a mostani farizeusok mindig a dolgok, igazságok, hittitkok lényegét forgatják ki. Nem a házasság isteni gyökereit vizsgálják, hanem azt kérdezik, mikor és hogyan lehet elválni. Pontosabban szétszakítani azt az egységet, amit Isten összekötött. Éppen ezért sosem tudják megérteni Jézus Krisztus tanítását. Szentháromság vasárnapján üdvös lenne Isten szemével nézni arra a földi hármasságra ( férj-feleség-új élet), ami lényegét tekintve az Isten legbelsőbb életével hozható párhuzamba.

Tovább...
 
JŐJJ TEREMTŐ LÉLEK Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. május 24.

Image „Nem bírom tovább”!-mondjuk ezt gyakorta; ki ekkor, ki akkor. És egyre gyakrabban, mert az élet tele van megoldhatatlan problémákkal. Ezt az Úr Jézus is tudta, és tudja ma is. Az „emberi erőforrások” végesek. Az apostolokkal együtt töltött évei meggyőzték őt arról, hogy isteni segítség nélkül az ő Örömhíre helyi szekta szinten marad, és rövid időn belül eltűnik. Ezért mondta, hogy jobb ha ő elmegy, mert különben nem tudja elküldeni a Szent Lelket, aki majd erőt, energiát ad nekik.

Tovább...
 
AZ ÉGI GRAVITÁCIÓ Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. május 17.

Image A föld mágneses erejét mindannyian életünk első percétől halálunk órájáig ismerjük. Ez olyan óriási erő, hogy csak napjainkban tudtuk legyőzni. Az astranautákat különleges rakéták segítségével most fel tudják repíteni úgy, hogy űrhajójuk a földi gravitáció vonzását legyőzze és kilépjen a világűrbe.

Tovább...
 
A NŐ TEOLÓGIÁJA Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2013. május 13.

Image Teremtményi, emberi létünk velejárója, hogy előbb-utóbb minden szép elgondolásunk elszürkül, sablonossá válik, sőt bűneinkkel eltorzítjuk eredeti szépségüket. Ezt tapasztaljuk az anyák napja esetében is. Megvan ennek is elegendő oka: elszakították az eszmét a Teremtő Lélektől: a csodálatos fürtöket termő vesszőket a szőlőtőtől „Én vagyok a szőllőtő, ti vagytok a szöllővesszők”…

Tovább...
 
Névadóját ünnepelte a Boldog Gizella Óvoda Nyomtatás E-mail
Írta: Bertáné Pintér Katalin   
2013. május 08.
Névadóját ünnepelte a Boldog Gizella Óvoda a Szent Imre Általános Iskola tanulóval együtt, a Szent Imre templomban, Boldog Gizella ereklyéjének jelenlétében. A magyar nép kereszténységét az első magyar szent családnak, az ország élén álló, Szent István királynak, feleségének Boldog Gizellának és fiának Szent Imre hercegnek köszönheti. A Székesfehérváron együtt tisztelt szent család a keresztény magyar családoknak ma is példaként szolgál – hangsúlyozta Ugrits Tamás atya, püspöki biztos az ünnepi szentmisében.
Tovább...
 
Felekezeti összefogással egyetemi gyülekezeti szolgálat kezdődött Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2013. május 03.

Image Több próbálkozás előzte meg Székesfehérváron az ökumenikus egyetemi gyülekezetei szolgálat elindítását, míg ez év februárjától kezdte el rendszeres alkalmait a megyeszékhelyen. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központjának (AREK) vezetése kedvezőnek ítélte a kezdeményezést és helyszín biztosításával támogatja is a városban újszerűnek számító lehetőséget.

Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 188 - 198 / 808